Canım ne durumda olduğunu çok iyi anlıyorum. Babam felç geçirdiğinde ben de senin yaşlarındaydım. Belden aşağısı tutmuyordu. Ancak ben farklı şehirde yaşadığım için tam 12 yıl annem baktı babama. tatillerde ilgilenebiliyordum ben sadece. Akrabalar , yeğenleri de sağolsunlar ara ara gelip anneme yardımcı oluyorlardı banyosu vs için
Anladığım kadarıyla tek taraflı felç geçirmiş babanız diğer yanında sorun var mı? yani ayağa kalkabiliyor mu destekle bilemiyorum ama her türlü yatan hasta bakmak çok zor ve sabır isteyen bir iş.
Hele aksi bir insana bakmak kat kat zor , canım babam hiç şikayet etmezdi , işimizi kolaylaştırmak için çabalardı hep.
Çok kere fizik tedavi aldı, eve terapist getirdik çalıştırdı uzun süreler ki umut olmamasına rağmen çok çabaladı düzelmek için ama olmadı. 3 yıl önce kaybettik .
Çabayı reddediyorsa şunu önerebilirim , Ankarada ve Samsunda fizik tedavi hastaneleri var sağlık sigortası varsa yanında bir refakatçisi ile birlikte 1 ay ya da 40 güne kadar tedavi olabilir . Kendisine bir program hazırlanıyor ve herşeyi planlı saatinde yapılıyor egzersiz vs. En azından orda doktorlara yapmıyorum diyemez , size yaptığı aksilikleri yapamaz diye düşünüyorum.
İmkanınız yoksa sözü geçen bir aile büyüğünüz konuşsun kendisiyle , düzelmek için çabalaması gerektiğini, sizin belli bir zamana kadar bakabileceğinizi anlatsın. Bu böyle yürümez çünkü hem size yazık hem annenize yazık. Üstelik de iyileşme şansı varken.
Allah yardımcınız olsun