Babam uzun süredir felç

Herkese merhaba. Ben 24 yasındayım. Babam 2022 nisan ayında sağ tarafından felç gecirdi. Beynin önemli damarlarında tıkanma yüksek tansiyon ve şeker var. Doktorlar birkac aya fizik tedaviyle iyi olur dediler. 15 ay gecti babamda hiç değişiklik olmadı. İyiye gider gibi oluyor tekrar eskiye dönüyor hatta doktorlar geriledigini söylüyorlar. Elimizden geleni yapıyoruz ama sadece öleceğini söylüyor. Hiç çaba sarfetmiyor yaklasık 2 senedir ben ilgileniyorum 15 aydır da bakımıyla ilgileniyorum. Psikolojim aşırı yıprandı. Ve babamla da aramız eskiden bu yana iyi değildi. Cocuklarına bakmayan ilgilenmeyen sevgi göstermeyen bir babaaydı. Huzursuz aksi bir adamdı ve bizi sevmedigini hep söylerdi. Hastalandıgından beri içimden gelerek bakmıyorum ama mecburiyetten bakıyorum. Altını açıyorum. Yemegini yediriyorum. Ama ona cabalaması gerektigini söylediğimizde ettigimizde kardeşime ve bana şiddet gösteriyor. Artık zoruma gidiyor. Ailecek ne yapacagımızı şaşırdık. Sizin de felc ile ilgili deneyiminiz var mı ne kadar sürede iyileşme gösterildi neler yasadınız bu sürecte. ( 2 3 aydır sürekli ölüm aklında ve tavanda bir şeyler gördügünü bize anlatıyor?
Hayal görüyordur.Hasta iyileşmeye çaba gostermezse senin yapabilecegin birşey yokki.Cok geçmiş olsun.Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşımın annesi de bu durumda.Doktorlar bir kaç aya ayaga kalkar demişlerdi ama maalesef kadın yapamıyor.Hatta düşüp elini kırdı.Haliyle şimdi de korkuyor cesareti kalmadı.Oyle aktif yerinde duramayan bir kadındi aslında.Suan alıngan,küsen, ağlayan biriymis.Altina sık sık kaçırıyor.Kizi bebek gibi bakıyor ama bence kadın böyle ölüp gidecek😒Siz sabırlı olun.Evet zamanında yapmış hatta hala aynı ama babanız ve zor durumda.Bence şu durumda geçmişin alacağını o durumda sacmalamasinin hesabını sormak size yakışmaz.Rabbim kolaylık versin inşallah hakkınızda hayırlısı olacaktır.

Ben şu an gecici bakıyorum annem bakacak ömür boyu. Annem emekli olacak inşallah eger olamazsa da babamın sadece emekli maaşı var evimiz kendimizin. Birde engelli yakınlarına evde bakım aylıgı baglanıyor onu alırsak o şekilde gecincekler. Annem maalesef ne de olsa eşim babanız diyerek böyle bakmamaya yanaşmıyor ve bakımevi gibi bir secenek yok. Ben 1 2 seneye kadar evlenip gidicem ama olan bu sefer de anneme olacak ne yapacagımızı bilmiyorum

Kusuruma bakmayın ne olur inşallah tez zamanda ölsün kurtulursunuzda sen evlenır yuvanı kurarsın annende afıyetle saglıkla emeklılığını yasar . Herkes çektiğini bilir ...

Allahım yardımcınız olsun güç kuvvet versin inşallah arkadaşım.

Canım ne durumda olduğunu çok iyi anlıyorum. Babam felç geçirdiğinde ben de senin yaşlarındaydım. Belden aşağısı tutmuyordu. Ancak ben farklı şehirde yaşadığım için tam 12 yıl annem baktı babama. tatillerde ilgilenebiliyordum ben sadece. Akrabalar , yeğenleri de sağolsunlar ara ara gelip anneme yardımcı oluyorlardı banyosu vs için
Anladığım kadarıyla tek taraflı felç geçirmiş babanız diğer yanında sorun var mı? yani ayağa kalkabiliyor mu destekle bilemiyorum ama her türlü yatan hasta bakmak çok zor ve sabır isteyen bir iş.
Hele aksi bir insana bakmak kat kat zor , canım babam hiç şikayet etmezdi , işimizi kolaylaştırmak için çabalardı hep.
Çok kere fizik tedavi aldı, eve terapist getirdik çalıştırdı uzun süreler ki umut olmamasına rağmen çok çabaladı düzelmek için ama olmadı. 3 yıl önce kaybettik .
Çabayı reddediyorsa şunu önerebilirim , Ankarada ve Samsunda fizik tedavi hastaneleri var sağlık sigortası varsa yanında bir refakatçisi ile birlikte 1 ay ya da 40 güne kadar tedavi olabilir . Kendisine bir program hazırlanıyor ve herşeyi planlı saatinde yapılıyor egzersiz vs. En azından orda doktorlara yapmıyorum diyemez , size yaptığı aksilikleri yapamaz diye düşünüyorum.

İmkanınız yoksa sözü geçen bir aile büyüğünüz konuşsun kendisiyle , düzelmek için çabalaması gerektiğini, sizin belli bir zamana kadar bakabileceğinizi anlatsın. Bu böyle yürümez çünkü hem size yazık hem annenize yazık. Üstelik de iyileşme şansı varken.

Allah yardımcınız olsun
Teşekkür ederim 15 aydır fizik tedavi görüyor ve 40 gün bizde hastanede yatarak fizik tedavi gördük su anda fizik tedavi alıyor. Yapılan her şeye ragmen hiçbir şey yapmıyor. Fizik tedavi esnasında da bazı şeyleri reddediyor yapmak istemiyor zaten. Aile büyüklerimiz de konusuyor. Onlara tamam kalkcam diye onaylıyor onlar gittikten sonra yine aynı

Baban sizi dovebilecdk gücü buluyor ama tuvalete mi gidemiyor. Kız evlat altını değiştiriyor hala hayatı zindan etme peşinde. Size Allah kolaylık versin.
Evet bende bunu söylüyorum saglam olan sol tarafındaki elini bize vurmaya kullanıyosun kalkmaya değil diyorum. Ben altını 15 aydır değistiriyorum her halini görüyorum ona ragmen bir kere başımı oksamıslıgı yoktur Allah şahit

Arkadaşımın annesi de bu durumda.Doktorlar bir kaç aya ayaga kalkar demişlerdi ama maalesef kadın yapamıyor.Hatta düşüp elini kırdı.Haliyle şimdi de korkuyor cesareti kalmadı.Oyle aktif yerinde duramayan bir kadındi aslında.Suan alıngan,küsen, ağlayan biriymis.Altina sık sık kaçırıyor.Kizi bebek gibi bakıyor ama bence kadın böyle ölüp gidecek😒Siz sabırlı olun.Evet zamanında yapmış hatta hala aynı ama babanız ve zor durumda.Bence şu durumda geçmişin alacağını o durumda sacmalamasinin hesabını sormak size yakışmaz.Rabbim kolaylık versin inşallah hakkınızda hayırlısı olacaktır.
İnşallah canım sağol

Herkese merhaba. Ben 24 yasındayım. Babam 2022 nisan ayında sağ tarafından felç gecirdi. Beynin önemli damarlarında tıkanma yüksek tansiyon ve şeker var. Doktorlar birkac aya fizik tedaviyle iyi olur dediler. 15 ay gecti babamda hiç değişiklik olmadı. İyiye gider gibi oluyor tekrar eskiye dönüyor hatta doktorlar geriledigini söylüyorlar. Elimizden geleni yapıyoruz ama sadece öleceğini söylüyor. Hiç çaba sarfetmiyor yaklasık 2 senedir ben ilgileniyorum 15 aydır da bakımıyla ilgileniyorum. Psikolojim aşırı yıprandı. Ve babamla da aramız eskiden bu yana iyi değildi. Cocuklarına bakmayan ilgilenmeyen sevgi göstermeyen bir babaaydı. Huzursuz aksi bir adamdı ve bizi sevmedigini hep söylerdi. Hastalandıgından beri içimden gelerek bakmıyorum ama mecburiyetten bakıyorum. Altını açıyorum. Yemegini yediriyorum. Ama ona cabalaması gerektigini söylediğimizde ettigimizde kardeşime ve bana şiddet gösteriyor. Artık zoruma gidiyor. Ailecek ne yapacagımızı şaşırdık. Sizin de felc ile ilgili deneyiminiz var mı ne kadar sürede iyileşme gösterildi neler yasadınız bu sürecte. ( 2 3 aydır sürekli ölüm aklında ve tavanda bir şeyler gördügünü bize anlatıyor?
Felçten ziyade babanızın psikolojik tedavi görmesi gerekiyor.
Maddi durumunuz müsaitse bir hemşire/bakıcı tutun ve siz o evden çıkın mümkünse. Sizi hayat boyu sevmemiş, şiddet gösteren birine hiçbir vefa borcunuz yok.

Evet bende bunu söylüyorum saglam olan sol tarafındaki elini bize vurmaya kullanıyosun kalkmaya değil diyorum. Ben altını 15 aydır değistiriyorum her halini görüyorum ona ragmen bir kere başımı oksamıslıgı yoktur Allah şahit
Yani bir kız evlat olarak ne kadar zor bir durum anlamaya çalışıyorum seni. İmkan varsa engelli klozeti yaptırın

Maddi durumumuz müsait değiş sadece 7500 tl emekli maaaşı var bir de annemin aldıgı asgari maas. O da babama bakmaya kalksa elindn gidecek ve emekli değil
Felçten ziyade babanızın psikolojik tedavi görmesi gerekiyor.
Maddi durumunuz müsaitse bir hemşire/bakıcı tutun ve siz o evden çıkın mümkünse. Sizi hayat boyu sevmemiş, şiddet gösteren birine hiçbir vefa borcunuz yok.

Ayaga 2 kişi destekle tuttugumuzda bile basamıyor iki büklüm oluyor ki
Yani fizyoterapist ine sorarak ona uygun yürüme sandalyesi vs bir şey bakabilirsiniz. Ayrıca 15 aydır yatmaktan gucsuzlesmistir kasları biraz gayret etse yavaş yavaş açılır.baksana iyileşmek istemiyor

Gene birinin babasını kaldırıp ona oturtması ve altını silmesi lazım
Kızcağız 43 kilo imiş annem yatalaktı 55 kiloydu biz gene yapamıyorduk
Büyük tuvaletini beze yapıyor küçük tuvaletini de sonda var ama yine kacırıyor üst bas carsaf sürekli degisiyor kaldırmakta col zorlanıyoruz

Gene birinin babasını kaldırıp ona oturtması ve altını silmesi lazım
Kızcağız 43 kilo imiş annem yatalaktı 55 kiloydu biz gene yapamıyorduk
Hadi ya çok üzüldüm.ama ne bileyim büyük insan tuvaletiyle küçük insan tuvaleti de bir değil ki. Bakım evi diyecem ona da bilemiyorum. Hani hayırlı anne baba olur insanın zaten gözüne gelmez ama sen kız evlat olarak babanın altını aç o sağlam eliyle seni dovsun. Bu kadar merhameti hakediyor mu bilmiyorum.

Back
X