Babam ve çenesi

leyya88

teyzesinin birtanesiiii
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
2.477
31
113
- Yurtdışı
selam kizlar, utanarak yaziyorum ama benim babamla aram yillardir limoni, yani limoni derken öyle kavga falan etmedik, sözünden çikmadim,
ama ben lisedeyken, dersler yüzünden çok üstüme geldi, sürekli kom$unun kizini övüp durdu oysa kiz ailesine derslerinin iyi oldugunu söylermî$
ben ise derslerimin orta oldugunu söylerdim, ama babam hep o kiza inanirdi, ve "sen neden ba$aramiyorsun, geri zekali misin" derdi
hatta bir gün anneme söylerken duydum "bu kizin bir sevdigi var mutlaka bu yüzden çali$miyorki onu evlendireyim, ama görür istemedigi biriyle
evlendirecegim liseyi bitirsin" tabi ba$imdan vurulmu$a döndüm böyle bir$ey yoktuki ben sadece ders çali$mayi sevmezdim,
bu dediklerim bir kaç örnek, babamin tekrarlama huyu var yani bunu 3 yil boyu tekrar etti beni sürekli a$agiladi, ayni $eyi karde$lerimede yapiyo,
mesela dertle$ir gibi yapip agzimizdan laf aliyor, mesela "dersleriniz zormu " diye sorunca "zor" desek birkaç gün sonra birimize sinirlendi zaman hep
o agzimizdan aldigi laflari suratimiza vururdu yani " güya mühendis olmak istiyor ama derslerinde zorlaniyorm$, bundan mühendis olmaz" gibi cümleler kurardi

en sevmedigim huyu ise her$eyi on kere tekrarlamsi, bunu kom$ularimizda farketti, mesela yarin $u yapilacak derse, onu aylar öncesinden söylemeye ba$lar...

bu olanlardan sonra kalbim çok kirildi, günlerce agladim babama çok dü$kündüm ama o dönem nefret ettim $imdi ise lisedeyken beni ele$tiren adam gördüki ÖSS yi ilkte kazandim ve o kiz 2. seferde bile kazzanamadi o zaman bana olan tavri degi$ti "aferin sen her$eyi hakediyorsunn " gibi laflar etti, ama 3 yil boyu o kadar yaraladiki beni, onunla ba$ba$a oturup muhabbet etmiyorum, sorsa kisa cevap veriyorum okulumla ilgili sorulara ise "derslerin nasil gidiyor zormu, nasil" ben sadece "iyi" diyorum bir$ey demiyor

geçenlerde anneme demi$ki eskiden bu kiz bana ne kadar dü$kündü $imdi ise gözüyle görmek istemiyor, buna dünden beri agliyorum, anneme söylüyormu$ki, leyya gibisi yok çok iyi bir evlat falan, kendimden utaniyorum, ama bunu ögreneli 1 gün oldu ama o günün ak$ami yine bo$ konu$maya ba$ladi, ben ne yapiyim ne edeyim...

$unu belirteyimki konu$ma huyundan ve a$agilama huyundan ba$ka hiç bir kötü huyu yok, hiç parayi falan esirgemez, dövmez ( sadece laflariyla döverdi) bizi dört dörtlük büyüttü...hepimizi okuttu ve hala okutuyor, bu arada lise döneminden sonra aradan 3,5 yil geçti...

canım her ailede var inan buna benzer sorunlar..benim babamda senden bişey olmaz derdi..su an üniversite son sınıf ögrencisiyim.
hepimiz alınıyoruz kızıyoruz ailelerimize.hem bak aradan kaç sene gecmiş. dargınlıga ne gerek var

çok abartıyorsun bence sırf bunlar için babandan nefret edeceksen neler neler var gazetede aç oku bir gör ne babalar var.ayrıca sevmiyorsun konuşmak istemiyorsun madem niye o adamın ekmeğini yiyorsun niye onun verdiği parayla okuyorsun.bence babana teşekkür etmen gerek seni okuttuğu için sizden birşey esirgemediği için o bile farketmiş senin soğukluğunu üzülüyormuş . onun da öyle bir huyu var demek öyle kabul edeceksn kimse kusursuz değil senin babanın ufak tefek hataları bile bu kadar gözüne batıyorsa kimseyle arkadaşlık da kuramazsın.bence üniversitede okuduğuna göre artık bu ergen triplerinden çıkmalısın

Sevgili Leyla silkelen ve kendine gel lütfen. Yaşın küçük şimdi kıymetlerini anlamayabilirsin. Böyle sudan sebepler yüzünden insan anne babasının kalbini kırmamalı. Etraftan neler duyuyoruz ne babalar var. Senin baban sizi aç bırakmamış açıkta bırakmamış okutmuş emek vermiş babana dua edeceğin ne demekmiş çok soğudum falan. Baba ahı tutar sakın babanın ahını alma. Ben babacığımı 2006 da kaybettim ki benim babam insan olarak çok iyi ve merhametli bir insan olmasına rağmen bi okadarda sorumsuz bir insandı. Kumar bocu yüzünden neler çektik annemle. 2 defa boşandı benim annemle babam. Ama insan kaybedince kıymetini anlıyor. Bir sürü kötü olay yaşatmasına rağmen babama saygızıslığım sevgisizliğim hiç olmamıştır. Keşke yaşasaydı evlendiğimi bebeğimi görebilseydi hergün onu yad ediyorum mutlaka. Neler vermezdim şimdi yaşaması için anlatamam

Çok kafana takma canım..Hepimizin babası yeri geliyor çok konuşuyor....Benim babam bi okulu uzattım diye bana yıllarca konuştu...Döne döne konuştu yabancı dinlemedi başkalarının yanında da konuştu.Babam konuştukça yabancılar da konuşru ileri geri...Ki ben annemi kaybettim dersleri toparlayamadım babam hiç beni anlayamadı...Okul bitti hala kouşuyor insan bi okulu yıllarca bitiremez mi diye....Her konuda çok konuşur...Evle ilgili bi eksiklik düzensizlik olsun hemen suçlar...Beğenmez..Parası da çok kıymetlidir...Çok öyle veresi de gelmez....Ama ben artık hiç takmıyorum..Babamı böyle kabul ettim...O benim hem annem hem babam...Çocuk gibi de üstüne titrerim... Yani kimsenin babası mükemmel değildir canım...Sen babanın iyi huylarını düşün onlara odaklan...Hayat en yakınlarımıza kızacak kadar uzun değil malesef(((( Düşün k babanın bu huya sahp olmasının nedeni ne? Benim babannem sürekli aşağılamış babamı..Hep başkalarıyla kıyaslamış hiç şefkat vermemiş....Yoksulluk çok çekmiş.....Zor şatlarda okumuşş...Böyle şeyleri düşününce hiç görmüyorum kusurlarını babamın...Olaylara böyle bak bence canım....

Son düzenleme:
hepinize çok te$ekkür ederim, bende etrafimda, haberlerde falan duyuyorum ne babalar var, ama bir 3 yil boyunca sürekli, günde birkaç kere kalbim kirildi, düzelemiyor, bende çareyi onunla fazla samimi olmamakla buldum, benim karde$im onunla her$eyi payla$tigi için sürekli onu a$agiliyor herkesin yaninda, bende fazla konu$madigim için, içimi bilmiyor ve bu yüzden a$agalamiyor, ama benimde çok zoruma gidiyor, oturupta babamla konu$mamak ama dedigim gibi konu$unca her hangi bir cevap vermekte korkuyorum çünkü o cevabimdaki bir cümleyi sürekli yüzüme vuracagini biliyorum, bunu kaç kere denedim...

artik babamdan, tabiki nefret etmiyorum, o lise döneminde kaldi, $u an üni 4. siniftayim ve babami seviyorum, sadece annemi ve karde$lerimi küçük dü$ürmesine tahammül edemiyorum, banada bunu yapmamasi için açikcasi yüz vermiyorum, bu halim beni çok üzüyor, ona bir$ey olacak diye çok korkuyorum, eger ölürse, bir kizinin onu sevmedigini sanipta belki gözü arkada kalacak ama ben onu seviyorum, çaresizlikten, aramiz bozulmasin, ondan sogumayayim diye böyle davraniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…