• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ve davranışları

mahidevran278

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
47
Puanlar
3
Merhaba, öncelikle Biraz içimi dökmek istiyorum.
Babam konusunda aşırı derecede yoruldum ve ne yapacağımı asla bilmiyorum. Ailemi çok seviyorum ama beni kendilerinden öyle bir soğutuyorlar ki anlatamam. İki dere arasında kalmış gibi hissediyorum. Babam her konuya karışan, aşırı baskıcı bir insan ve maalesef istediği olmadığında o kadar çirkinleşiyor ki tarif edemem kalbi çok kara bir insan

Şu kadar söyleyim : Kulağımda kulaklık olsa "Sen kiminle konuşuyorsun?" diye hesap sorar. Arkadaş edinmemize, dışarı çıkmamıza izin vermiyor. İstediğimizi giymemiz yasak
Bu aralar da kapanmam için üzerimde büyük bir baskı kuruyor. O kadar ağır ve iğrenç laflar söylüyor ki anlatamam. Annemi de bu sürece dahil ediyor, ona huzur vermiyor. Annem de ondan korktuğu için bu sefer bize huzur vermiyor bize baskı yapıyor

Babam dindar bir insan da değil; namaz kılmaz, Kur'an okumaz. Bunu ona birçok kez söyledim ama lafı direkt "namus" meselesine getiriyor ve çok çirkin kelimeler sarf ediyor. İşin tuhafı, zaten ortaokuldan beri tesettüre uygun kıyafetler giyiyoruz; çevremdeki pek çok kapalı insandan daha kapalıyız

Şu an sırf dayak yememek için kapanırsam, ileride açılmam imkansız olur
Ne yapacagım hiç bilmiyorum
Lütfen tartışma olmadan cevap verin
Kendimi her konuda çok kötü hisediyorum....

Okumaktan başka çaren yok. Bugün zorla kapan diyen yarın evlenmeni ister. Bu durumdan anca okuyup kurtulabilsin. Nefret ediyorum böyle babalardan. Namus saç kapatmayla mı oluyor ?
Çok konuştum anlatamıyorum
Bu aileme
Annem de biz babamız kapan dedi kapandık ona saygısızlık yapmadık
Sizde eşek gibi günün sonunda kapanacaksınız diyor
Öyle bir konuşuyorlarki sorun acaba bende mi diye çok düşünüyorum

Bu aileme
Sorun niye sizde olsun, birini baskılamak normalse sizde anayı babayı baskı altına alın,olmaz değilmi,gücünüz yetmez.Sizin ailede vicdan merhamet ölmüş,gücü gücü yetene,eğer bundan kurtulmak istiyorsanız,mevki ve ekonomik olarak güçlenin ve kendinizi bu aileden kurtarın.Evlenmek,kaçmak gibi bir hata yapmayın Okurken kalbinizi kitleyin sizin güçlenmeden aşk yaşamanız geleceğinize ihanet,babanız duysa okulu zorla bıraktırır Tamamen kendinizi kurtarmaya odaklanın....

Sorun niye sizde olsun, birini baskılamak normalse sizde anayı babayı baskı altına alın,olmaz değilmi,gücünüz yetmez.Sizin ailede vicdan merhamet ölmüş,gücü gücü yetene,eğer bundan kurtulmak istiyorsanız,mevki ve ekonomik olarak güçlenin ve kendinizi bu aileden kurtarın.Evlenmek,kaçmak gibi bir hata yapmayın Okurken kalbinizi kitleyin sizin güçlenmeden aşk yaşamanız geleceğinize ihanet,babanız duysa okulu zorla bıraktırır Tamamen kendinizi kurtarmaya odaklanın....

Beni hayırsız olarak algılıyorlar
Sen saygısızsın dinsizsin gibi bir çok cümle duyuyorum
Hep böyle dediklerinde hep kendimi sorguya çekiyorum
Evlenmek veya kaçmak asla aklımdan geçmedi
Tek hedefim okumak
Bundan önce çok çıkma teklifi aldım ama bırakın sevgili olmayı hiçbir erkek ile bir iletişim dahi olmadı bir mesaj yine olmadı
Hep diken üzerinde gibiyim
Hep bir korku var içimde
İleride hayatım böyle olur diye çok korkuyorum

Beni hayırsız olarak algılıyorlar
Sen saygısızsın dinsizsin gibi bir çok cümle duyuyorum
Hep böyle dediklerinde hep kendimi sorguya çekiyorum
Evlenmek veya kaçmak asla aklımdan geçmedi
Tek hedefim okumak
Bundan önce çok çıkma teklifi aldım ama bırakın sevgili olmayı hiçbir erkek ile bir iletişim dahi olmadı bir mesaj yine olmadı
Hep diken üzerinde gibiyim
Hep bir korku var içimde
İleride hayatım böyle olur diye çok korkuyorum
Kendinizi açıklamayı bırakın,hocan tilki ise tavuk çalmak normaldir,tilkiye yaptığının yanlış olduğunu anlatamazsın annenin hocası baban ve o ne derse doğru odur.Siz sivrilmeyi bırakın,ne yaparsanız yapın onların kalpleri,gözleri kapalı siz açamazsınız.O yüzden akıllı ve politik davranın ,iddialaşmayı bırakın,yalanda olsa onlara uyuyor gibi davranın,şu an onların çatısı altındasınız,kurnaz olun biraz.....

Bu aileme
Sorunu neden kendinizde arıyorsunuz ki sorun aile olmayı başaramamışım iki ebeveynde arayın.Çoğu kız çocuğu bende dahil böyle şeyler yaşadık yaşamaya devam ediyoruz. Benim annem sen açıksın senden utanıyorum demişti. Üstünde yıllar geçti ben bana söyleneni unutmadım. Bazı aileler yara açmayı sever. Seni çok iyi anlıyorum ve kucak dolusu sarılıyorum sana 🥹💖

Esir kampı gibi ev. Sorun asla sende değil. Her ailenin sorunları vardır, her ebeveyn aile olmayı beceremez. Sevgisiz büyümüş bir babanın zorbalığı asla senin hatan değil. Çalış, çok çalış sadece kendini kurtarıp dilediğince yaşa.

bunu söylediğim için çok özür dilerim ama baban sapık (sapkın) zihniyetli biri, öyle olmasa dinsiz olduğu halde bu şekilde davranmaz. aklı fikri sizin namusunuzda. tez zamanda kurtul inşallah canım benim. 18 yaşında mısın?

eğer mezuna kaldıysan baban çalışmana izin verir mi şehir dışında okumak için para biriktirsen bir yandan da. dışarıda okumana izin verecek mi? 2 yıllık okumanı tavsiye ederim bu arada. bir an önce iş hayatına atılıp kendi paranı kazanırsan kimseyi dinlemek zorunda kalmazsın. 2 yıllıktan devlete girsen de güzel olur. memur olmak çok mantıklı bir seçenek, atanabileceğin bölümleri araştır. şimdiden güzelce plan yap canım. devlet dememin sebebi de şimdiye dek baskıyla büyüdüğün için özel sektördeki insanların arasında zorlanabileceğin ihitmali, hem ondan hariç çok eksisi de var zaten. yine de sen bilirsin ama önce para kazan da sonra hobin olur mesleğe bile dönüştürürsün

eğer mezuna kaldıysan baban çalışmana izin verir mi şehir dışında okumak için para biriktirsen bir yandan da. dışarıda okumana izin verecek mi? 2 yıllık okumanı tavsiye ederim bu arada. bir an önce iş hayatına atılıp kendi paranı kazanırsan kimseyi dinlemek zorunda kalmazsın. 2 yıllıktan devlete girsen de güzel olur. memur olmak çok mantıklı bir seçenek, atanabileceğin bölümleri araştır. şimdiden güzelce plan yap canım. devlet dememin sebebi de şimdiye dek baskıyla büyüdüğün için özel sektördeki insanların arasında zorlanabileceğin ihitmali, hem ondan hariç çok eksisi de var zaten. yine de sen bilirsin ama önce para kazan da sonra hobin olur mesleğe bile dönüştürürsün
Ben açık liseden okuyorum lise diger dönem de kesin bitecek
Seneye kadar yks çalışacagım
Ben 16 yaşımda kendi paramı kazanayım iş ne kadar zor olursa olsun yaparım diye çok söyledim
Babam gururunda çalıştırmadı
Okumazsanız çalıştıramazsınız or olursunuz başımıza diyor
Evlenin namus bizden çıksın
Kocanızın yanında çalışın gezin diyor ☹️
Annem paranın hepsini bana vermezsin diye çalıştırmadı
Yani 20b alıyorsam hepsini içinden bir miktar bile almadan anneme verecegimi söyledi
Kabul etmedim
Şehir dışına çıkmak bir istek degil zorunluluk
İnanın bu yaşıma kadar hapis hayatı yaşıyorum
2 yılık için şehir dışına izin vermezler
4 yılık okumam lazım

Son düzenleme:
Ben 16 yaşımda kendi paramı kazanayım iş ne kadar zor olursa olsun yaparım diye çok söyledim
Yani 20b alıyorsam hepsini içinden bir miktar bile almadan anneme verecegimi söyledi
Kabul etmedim
4 yılık okumam lazım
Derslerin nasıl bilmiyorum ama sayısalın iyiyse 4 seneliklerden ebelik hemşirelik mühendislik falan kazanmaya bak ebelik şu sıralar çok revaçta ataması da iyi diye biliyorum yazdıklarından anladığım kadarıyla vicdanlı merhametli ve sorumluluk sahibi bir gençsin senin gibi birine yakışır ebelik okumak

Babanızın saygı duyduğu ailede ya da çevrenizde birileri var mı? onunla konuşsanız. ben kapanmak istemiyorum diye. belki o sizin düşüncenize saygı duyup babanıza kapanmakla namusun alakası olmadığını anlatabilir.

Kabul etmedim
4 yılık okumam lazım
keşke çalışıp gizlice para atabilsen kenara ve okurken çalışmak zor ama eğer çalışmazsan ailenin sözünden yine çıkamayacaksın parayla tehdit edileceksin ve dışarısı çok zor sen zaten baskıyla büyümüşsün kendi paran olursa özgüven gelir yine de 2 seneliği bir düşün çünkü en azından 2 sene ailenin sözüne bakarsın daha az zaman kaybedersin mesleğe atılırsın geçen ay üniversiteleri 3 yıla düşürmekle ilgili bir durum konuşuluyordu belki ileride öyle bile olacak akademisyen olmayacaksan 4 sene vakit kaybı ve mezun olunca boşluğa düşeceksin aile evine dönmek zorunda kalacaksın belki kendi mesleğinde iş bulamayacaksın dışarıda herhangi bir yerde çalışman gerekecek ya yine izin vermezlerse ne olacak bunlar çok yaygın durumlar bunları hep düşün canım en hızlı yapabileceğin para kazanabileceğin meslekleri araştır ona göre planla zaten şimdi evden okuyorsun belki dışarıda okutmayacaklar bile öyle olursa mutlaka 2 sene oku ve sonra atanıp başka yere gitmeye bak paran oldu mu kimse bir şey diyemez ve dışarıda gittiğin yerde insanlara hemen güvenme çevrendekilere hep dikkat et seni iyi şeylere yönlendiren insanlarla arkadaş ol yolun açık olsun

Back
X