• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ve kızım

Nuraydan

Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2017
252
197
18
50
Kızımın okulunda cuma günü İspanyol günü var. Bunun için bir kostüm aldık. Evde kostümü giydi ve anneannesi dedesine göstermek için salona geçti. Dedesi elbiseyi kötüledi. Kavga çıktı. Kavga büyüdü. Ablam girdi, annem girdi. Ben arada onları ayırmaya çalıştım. Ayağım kaydı yere düştüm. Sesimiz kısıldı bağırmaktan. Kavga bitti. İki haftada bir rutin kavga var. Kızım 11 yasında. Annem, babam, ablam, yeğenim, ben ve kızım yaşıyoruz. Bana akıl verin. Kavga sırasında kızım öfke krizi yaşıyor. Zaptedemiyorum. O yaşlı aldırma diyorum, beni duymuyor. Kötü söz kabul etmiyor. Babam bizi döverdi bize söverdi de gıkımız çıkmazdı. Şimdiki nesil mi böyle. Ben ne yapayım.

Evi ayırma gibi durumunuz yok mu??
Bu kadar sık kavga olan evde çocuk tabiki tahammülsüz olur:(
Babam beni de dövmüştü ama eşim çocuklarıma asla el kaldırmadı kaldırmazda
Bu devirle alakalı değil artık daha bilinçliyız sanırım
Hem babanız elbiseyi neden beğenmedi??
Sonuçta okulun bı kutlaması yani bunun için 11 yaşındaki bı kızla kavga mı edilir??
Babanızın tutumu çok yanlış

O neymiş öyle. Giyilir miymiş. Renginden herhalde. Çünkü etek uzun zaten. Ablam da ortalığı kızıştırdı. Yazın açık giydiriyordu dedi. Ben de sen mi yetiştiriyorsun çocuğu ben mi dedim. Babam bu laf üzerine üzerime yürüdü. Kaçarken ayağım kaydı yere yapıştım. Kızım annem düştü diye krize girdi. Annem fırsat bu fırsat kızımın babasına laf soktu. Daha da büyüdü. Ablam girdi.

O neymiş öyle. Giyilir miymiş. Renginden herhalde. Çünkü etek uzun zaten. Ablam da ortalığı kızıştırdı. Yazın açık giydiriyordu dedi. Ben de sen mi yetiştiriyorsun çocuğu ben mi dedim. Babam bu laf üzerine üzerime yürüdü. Kaçarken ayağım kaydı yere yapıştım. Kızım annem düştü diye krize girdi. Annem fırsat bu fırsat kızımın babasına laf soktu. Daha da büyüdü. Ablam girdi.
Ben sanırım sessizliği kavgasız gürültüsüz yaşamayı seviyorum,yani yerinizde olsam çoktan evi ayırmıştım
Ama durumunuz ne bilemem
Ama çok abartılı tepkiler degilmi bunlar
Hem tabiki anne yere düşerse çocuk kahrolur:(
Allah yardımcınız olsun ama aileniz çok zor sanırım

Evi ayıramayacak kadar çaresiz olmak çok kötü. Bir kez bunu denedim. Kiralık ev tutma girişiminde bulundum. Kapora bıraktım. Babam ve annem öyle iyi davrandılar ki beni vazgeçirdiler. Kapora da gitti.

Zor böyle de Allah kolaylık versin size
Ama buna bı dur demek lazım ya kırmadan konussaniz

Evi ayıramayacak kadar çaresiz olmak çok kötü. Bir kez bunu denedim. Kiralık ev tutma girişiminde bulundum. Kapora bıraktım. Babam ve annem öyle iyi davrandılar ki beni vazgeçirdiler. Kapora da gitti.
Sen haftada bir kavga olan evde hangi samimiyetsiz iyi niyete inandın ? Çocuğun küçük değil , tahammülsüz olması normal ..hakkını savunması da saygısızlık değil ..

Bir an önce evini ayirmazsan çocuğunu kaybedeceksin ..

Bence annem baban ve ablandan önce cocugun gelir.
Ekonomik özgürlük bulaşıkcı da olsan gelir. İş bulamama derdin olmaz.
Yeter ki kızın huzurlu olsun.
Böyle yasanmaz.

Kizinla baban anlasamiyormu ? Aralari hepmi böyle ? Bi therapisten yardim almani tavsiye ederim ama ailecek. Sanirim esinden ayrisin buda kizinda sinir krizine sebep olabilir. Birde evde kavga gürültü.

Sekiz yıl önce verdim eşimin dilekçesini. Çekişmeli boşanma, davaları takip etmekten yorulup bıraktım. Bu ayrı bir konu. Sekiz yıldır babaevindeyim. Kızımı benden başka anlayan sevgiyle yaklaşan yok. O elbisesini göstermiş kavga, belediyenin ücretsiz gitar kursuna gitmek istedi kavga, yürüyüşe çıkmışız kavga, spora gitti kavga. İngilizce kursu kavga, bilgi evine kitap okunmaya gitse kavga. Sinemaya gitsek kavga. Anlayış göstermedikleri gibi üzerime gelip kızımın yanında beni kötülüyorlar. Ablam kafasında kurduğu birtakım uydurmalarla kışkırtıyor annemleri. Kızım o günde beri dedesiyle küs.

Sinirlenecek durumlara kızım aşırı tepki veriyor. Kendini kaybediyor adeta. Boğuyor boğazını, hıçkırıklara boğuluyor, eline geçeni atıyor. Kendimi yuvaya koydurucam diyor. İki yasında annemler çok büyük kavga çıkarmışlardı. Karakola doluşmuş geceyi karakolda geçirmiştik. Adli tıpa gitmiştik. Eşimi ise gece terketmiştim, çocuğumu omzuna vurup. Karakola sığınmıştım. Sığınma evine yerleştireceklerdi. Anneme olmazsa teyzeme gideceğim dedim. Anneme geldiğim günden beri bir gün huzurum olmadı. Kızımdaki tahammülsüz yapıda bu ortamın etkisi olabilir mi ne yapmalıyım. Bir kötü lafı kaldıramıyor. Ağlıyor boğuluyor bir türlü sakinleşmiyor.

Güzel kardeşim, durumunu o kadar iyi anlıyorum ki. Bende anne baba ayrılınca anneyle beraber dayımlarda yaşadık ben evlenene kadar.. ben 16 yaşındaydım. Aman kavga çıkacak aman dayım yengem bişey diyecek annem kızacak diye milletin gözünün içine bakardım.. o kadar yıpratıcı ki anlatamam... eğer mümkünse evinizi ayırın. Çocuk çok yıpranıyor , sağlığımdan oldum inanın. Şimdi de saçma bi evlilik yaşıyorum doğru karar veremez oldum.. Rabbim ne karar verirseniz verin yardımcınız olsun..

Sinirlenecek durumlara kızım aşırı tepki veriyor. Kendini kaybediyor adeta. Boğuyor boğazını, hıçkırıklara boğuluyor, eline geçeni atıyor. Kendimi yuvaya koydurucam diyor. İki yasında annemler çok büyük kavga çıkarmışlardı. Karakola doluşmuş geceyi karakolda geçirmiştik. Adli tıpa gitmiştik. Eşimi ise gece terketmiştim, çocuğumu omzuna vurup. Karakola sığınmıştım. Sığınma evine yerleştireceklerdi. Anneme olmazsa teyzeme gideceğim dedim. Anneme geldiğim günden beri bir gün huzurum olmadı. Kızımdaki tahammülsüz yapıda bu ortamın etkisi olabilir mi ne yapmalıyım. Bir kötü lafı kaldıramıyor. Ağlıyor boğuluyor bir türlü sakinleşmiyor.
11 yaşındaki çocuk ağır lafları kaldırmak zorunda değil.
Adı üstünde çocuk
Yaptığı hiçbirşey takdir görmediği sürece hırçınlığı daha çok artacak.
Ayrıca sürekli kavga olan evde sevgi pıtırcığı olması beklenemez.
Kızınızın sağlıklı bir birey olmasını istiyorsanız imkanlarınızı zorlayıp ayrı eve çıkın.

Kızınızın bu şekilde davranması içinde bulunduğu yaşantıyı düşündüğümüzde çok normal.
sürekli eleştirilen ve huzur olmayan bir ev ve huzur vermeyen insanlar vb... çok madde var.
Yapmanız gereken tek şey en kısa zamanda kızınızla bırlıkte ayrı eve çıkmanız.
gerekirse soğan ekmek yiyin yinede size ait bir göz odanız olsun. Göreceksiniz kızınızın
hırçın davranışları zamanla geçecek. ama şunu demeyin. ailem bırakmıyor, müsade etmiyor.
koskoca yetişkin bir kadınsınız. yapabilirsiniz. evet gerekirse rest çekin görüşmeyin.
eğer ki bu sorunlarla birlikte ailenizle yaşamaya devam ederseniz kızınızı kaybedersiniz.
ne ananın ne de babanın faydası olmaz.

vallahi sevgili hanım efendi boşanırken bin kere düşüneceksiniz kızınızın hevesle giydiği bir elbiseyi kimse burnundan getiremez o çozuk zaten babasızlıktan eksik , teşvikçi yapıcı olmak gerekirken bir kıyafet için evin içinde saçmalamışta saçmalamışsınız...bulaşık yıkayın temizlik yapın ne farkeder herkesin kesesine göre bir yer var bu dünya da çıkın o evden..evladınız her şeyden herkesten önce gelir.

Sekiz yıl önce terkettiğim boşanma davası açtığım, davlarımı red eden, sekiz yıldır ayrı yaşadığım eşime geri dönmemek için direnmekten Yoruldum.

Back
X