babam vefat etti, vergi borçları bize kaldı

egeada2012

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
316
2
68
Şanlıurfa
Sayın Necdet gör;

babam geçen sene vefat etti.(11.09.2013)
mirasçı olarak ben(8/3), kız kardeşim (8/3)ve babamın 2. eşi(8/2) var
babamın 2004 yılından itibaren 2013 yılına kadar vergi borcu varmış,toplam borç (ana para) 14.000 tl civarı gecikme zammı ve faizi ile birlikte bu borç 35.000 tl ye ulaşıyor.ancak vergi dairesinden bana gelen bildirim kağıdında tüm borç ödemesi olarak bana gönderilmiştir.
-torba yasada bu konuda benim lehime bir af -gelişme var mı?
-Vuk 12. madde de miras payına göre herkese borç çıkarılır denmesine rağmen tüm borç niye bana gönderiliyor?
-Ayrıca bireysel eşitlik diye bir madde varmış hukuk ta diye duydum borç babama ait olduğu için cezalarından ben mesul olmamam gerekirmiş ne kadar doğru bilmiyorum.
ayrıca borçlar 2004 yılından başladığı için zaman aşımı söz konusu mu?

ben 2006 yılından bu yana babamla ve ailemle görüşmüyorum.reddi miras davası açtım ama başvuru süresi 3 aymış ben 4.ayda açtığım için ordan da red çıktı.

bütün bu olaylar sonucunda benim nasıl davranmam ne yapmam gerekir?dava açsam lehime bir sonuç çıkar mı?
şimdiden yardımınız için teşekkür ederim

Merhaba
3 aylık süreyi kaçırmış olsanız bile terekenin batık olduğu anlaşılıyor ise mirası reddettiginizi her zaman yani sizden babanızın borçlarını talep ettiklerinde itiraz şeklinde ileri sürebilirsiniz.
İyi günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…