Babam yıllarca annemi aldattı ama bu kez başka bir kadına imam nikahı kıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

anonmkz00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
10
Puanlar
1
Arkadaşlar geçen hafta babama wpda annemle beni ne kadar üzdüğüne dair bi paragraf attım, bana benim mutlu olmaya hakkım yok mu yazmış. Annemi kaç senedir aldatıyor bilmiyorum ama küçükken hatırlamıyorum büyüdükçe idrak etmeye ve tüketen birşey oldu şuan işe de gitmiyorum evde sürekli babamı düşünüyorum, babam bana karşı çok iyi ama annemi hiç sevmiyor mutlu bir evlilik yapmışlar. Annem çok saf bi kadın ya hiç kötülük yok çok ağlıyorum. yukarıdaki wpdan attığım mesajı anlatayım, mesajı attıktan sonra akşam geldi annemle tartışlar, ben de araya girdim tabii ki. Bizi hiç mi düşünmüyorsun dedim boğazım da kelimeler çıkmadı konuşamadım sadece ağladım annem de yanım da ağlamaya başladı, babam konuşmaya devam etti. "Beni böyle kabul edin ben kendi hayatımı yaşıyorum eve para bırakıyorum istediğiniz şeyleri alıyorum" gibi şeyler söyledi. Sonra tak diye o kadına imam nikahı kıydığını söyledi. Ben ne yapacağımı bilemedim. Babam yapmaz diyordum, Allah belasını versin. başka bi konuya çevirdi. Hiç bir evladını mı düşünmez insan saatlerce ağladım gitmek kaçmak istedim. Çok tiksindim artık yüzüne bakamıyorum. Eve gelince odama saklanıyorum. Babam böyle değil di, O aldattığı kadın da uzaktan bir akraba ismini biliyorum yakın da oturuyormuş ama evini bilmiyorum, gitsem ne değişir ki 5 sene boyunca ya, Kendi kocasını boşamış kadın. Nasıl bu kadar iğrenç olabiliyorlar. boşanmıyorlar da ne yapıcam babamla konuşmak istemiyorum artık sesini bile duymak istemiyorum, misafirliğe gittiğimiz de mutlu aile tablosu rolü yapmaktan usandım arkadaşlar çok kötü bir psikolojideyim

BUyuk ihtimalle linçliyeceksiniz ama anneniz bir ömrunu bu adama vermiş .zaten 5 yıldır devam eden ilişkisi de var annenizin baska geliri de yok.kocasının da ne mal oldugunu zaten biliyordur yıllarca ..bu saatten sonra bosanmasın bari adamdan kalacak para miras ne varsa artık diger kadını onlara ortak etmesin ve kendi hakkından da vazgecmesin.zaten hep aldatmıs babanız annenizde biliyor .bu saatten sonra bosanmak gereksiz gibi .kar zarar olarak bakınca bari bunca yıllık emeğinden olmasın.sizde kendi hayatınıza bakın onu öyle kabullenin .aldatması sizi degil annenizi baglar. O hala sizin babanızz .hayatınızı kurmaya kurtarmaya calısın.bir meslek edinin ki ilerde anneniz gibi bir kader yasamayın 3 kurus veriyor diye adamı çekmeyin

BUyuk ihtimalle linçliyeceksiniz ama anneniz bir ömrunu bu adama vermiş .zaten 5 yıldır devam eden ilişkisi de var annenizin baska geliri de yok.kocasının da ne mal oldugunu zaten biliyordur yıllarca ..bu saatten sonra bosanmasın bari adamdan kalacak para miras ne varsa artık diger kadını onlara ortak etmesin ve kendi hakkından da vazgecmesin.zaten hep aldatmıs babanız annenizde biliyor .bu saatten sonra bosanmak gereksiz gibi .kar zarar olarak bakınca bari bunca yıllık emeğinden olmasın.sizde kendi hayatınıza bakın onu öyle kabullenin .aldatması sizi degil annenizi baglar. O hala sizin babanızz .hayatınızı kurmaya kurtarmaya calısın.bir meslek edinin ki ilerde anneniz gibi bir kader yasamayın 3 kurus veriyor diye adamı çekmeyin
annemde bundan dolayı boşanmıyor harikasınız gerçekten beni anlayan biri, artık ben de sıkıldım bu mevzulardan zaten babam 55 annem 53 yaşın da artık takmak istemiyorum, yorum attığınız için teşekkür ederim💖

• Beğen
Reactions: Wqy
Kurtulmak istemeyeni kurtaramazsınız, artık eve karşı kör sağır olmanın vakti gelmiş. Anneniz bu ilginizden besleniyor. Siz ondan daha çok dertleniyorsunuz diye bu saçma hayata dayanak buluyor. Kendisini devamlı aldatan adamla evli kalmak onun sorunu. Sorunu ile tek başına kalsın. Bir seçim yapmaya zorlayın onu, önünüze bakarak.

Kurtulmak istemeyeni kurtaramazsınız, artık eve karşı kör sağır olmanın vakti gelmiş. Anneniz bu ilginizden besleniyor. Siz ondan daha çok dertleniyorsunuz diye bu saçma hayata dayanak buluyor. Kendisini devamlı aldatan adamla evli kalmak onun sorunu. Sorunu ile tek başına kalsın. Bir seçim yapmaya zorlayın onu, önünüze bakarak.
asla boşanmak istemiyor, artık benim de yapabileceğim birşey yok maalesef herkes bir gün birşeyden vazgeçecek. Bundan sonrasına kulak tıkamak zorun da kalacağım çünkü beni de bitiriyor

asla boşanmak istemiyor, artık benim de yapabileceğim birşey yok maalesef herkes bir gün birşeyden vazgeçecek. Bundan sonrasına kulak tıkamak zorun da kalacağım çünkü beni de bitiriyor
İlla boşatın demiyorum. Seçim yapsın. Sonuçlarına kendi katlansın. Annenizin bastonu olmaktan vazgeçin.

benim de sosyal hayatım var ama aileme çok düşkünüm annemin üzülmesini hayatta istemiyorum maalesef, çalışıp bi işe gireceğim zaten sürekli kafamın içini meşgul eden birşeyi buraya anlatmak istedim
Belki siz çalışır kendinize bi düzen kurarsınız ama anneniz bosanmaz

çok teşekkür ederim💖 atlatmaya çalışıyorum artık kişiselleştirmek istemiyorum, dünyaya bi kez geliyorum ama elimde değil ne yapmamı tavsiye edersiniz😔
Kafaya takmamalısın. Onlar karı koca onlar yüzünden kendini yıpratma. Baban belli ki vazgeçmeyecek, kendini üzme. Zamanla boşuna yıprandım dersin tecrübeyle sabit.

Kafaya takmamalısın. Onlar karı koca onlar yüzünden kendini yıpratma. Baban belli ki vazgeçmeyecek, kendini üzme. Zamanla boşuna yıprandım dersin tecrübeyle sabit.
18 yaşındayım ilk defa bu kadar derinden hissediyorum eskiden olsa çok takmazdım çocuktum ama hayata küstürdü beni. kendime bile bakamıyorum🥺

18 yaşındayım ilk defa bu kadar derinden hissediyorum eskiden olsa çok takmazdım çocuktum ama hayata küstürdü beni. kendime bile bakamıyorum🥺
Bende 17 yaşında sınava hazırlanan biriydim. Hikayelerimiz benzer zamanla azalıcak içindeki yük. Kendine çok yüklenme olur mu🥹💖

Muhtemelen linçlenicem ama ben böyle adamlara da üzülüyorum. Adam mutsuz, sevmiyor ama boşanamıyor da. Sevdiği başka biri var, onunla da mutlu olamıyor. Ben bu adama suç bulamam. Kadın da mutsuz. Sevmiyor, sevilmiyor, aldatılıyor ama boşanmıyor. Yazık günah üç insanın hayatı rezil oluyor.
Söylediğiniz şeye bir noktada hak veriyorum. Bir tarafta evliliğinde mutsuz. Çocuklar, kadının maddi yetersizliği, toplum baskısı derken boşanamıyor. Diğer tarafta gözünün, gönlünün tuttuğu kadına da tam anlamıyla gidemiyor. Gerçekten üzücü. Ama buradaki delikanlı bu üzüldüğünüz gruba girmiyor sanki. Senelerce farklı farklı kadınlarla birlikte olup nihayetinde birine nikah yapmış. O da muhtemelen yaş gittiği için elde kalandır. Eve gelmeyi de kendine hak görüyor bu arada. Eşiyle mutsuz, sadık kalamamış ama diğerlerine de pek sadık kalmamış.

Annem zamanın da boşanmak istemiş ama eski dönemi bilirsiniz boşanmayı kusur olarak biliyorlarmış annem de baskıdan dolayı boşanamamış gidememiş, şuanda da elinde bi güç yok normal ev hanımı boşanıp nereye gidicez diyor.
sem 19 yasindaysan annen ya kirktir ya kirkbestir
pekala bir ofisin yemek temizlik islerini yapabilir. istisnasiz her ofisin bir ablasi var annen de olabilir.
yasadiginiz ev sizinse pekala gecinebilir kendi maasiyla. siz de çalışıp biriyle evlenene kadar maddi destek olabilirsiniz.
bu yasadigi hayat daha mi iyi?

İmam nikahı da maşallah herkesin ağzına pelesenk oldu. Müge anlıda yığınla İmam nikahlı başkasıyla evli insanlar gelip gidiyor. Nikahı kıyan adam demiyor mu sizin resmi nikahınız nerede diye? Normalde resmi nikahsız İmam nikahı kıymak yasakmış cezası varmış haberiniz olsun
Dinimizi de mundar ettiler bunlar. İşlerine geldiği şekilde uyarlıyorlar. Neyse dini konular yasak. Başka da yorum yapmayayım.

Annem zamanın da boşanmak istemiş ama eski dönemi bilirsiniz boşanmayı kusur olarak biliyorlarmış annem de baskıdan dolayı boşanamamış gidememiş, şuanda da elinde bi güç yok normal ev hanımı boşanıp nereye gidicez diyor.
Babanız öteki kadınla beraber yaşayıp arada size mi uğruyor? Orayı anlamadım

Yasinda daha kucukmus ama ne hissettigini cok iyi biliyorum cunku aynisini yasadim. Babam annemi yillarca aldatti. Bir tanesi ablamla yasitti hatta. Hep kendisini hakli gordu. Cektirdigi psikolojik siddette cabasi annem sinir hastasi oldu. Bosanamadi gidecek yeri yoktu 6 cocuk. 40 yil sonra 60 yasinda bosandi benim israrlarimla. Ben annemleyim ama tabi ben calisiyorum ona muhtac degiliz. Uniye gidiyorsan okulunu bitir, meslegini eline al. Anneni o pislige muhtac etme. Allah yardimciniz olsun.

Babanız öteki kadınla beraber yaşayıp arada size mi uğruyor? Orayı anlamadım
yani bilmiyorum arada sıra da dışarı çıkıyor tabii ki ama babam evde sürekli hatta işi olmadığı sürece çıkmaz ama evde bi gün içerisinde de 3 kez o kadınla konuşuyor gizli gizli balkon da ya da mutfakta bende sinirlendiğim zaman ya da yanına gittiğim zaman hemen telefonu kapatır

Son düzenleme:
Yasinda daha kucukmus ama ne hissettigini cok iyi biliyorum cunku aynisini yasadim. Babam annemi yillarca aldatti. Bir tanesi ablamla yasitti hatta. Hep kendisini hakli gordu. Cektirdigi psikolojik siddette cabasi annem sinir hastasi oldu. Bosanamadi gidecek yeri yoktu 6 cocuk. 40 yil sonra 60 yasinda bosandi benim israrlarimla. Ben annemleyim ama tabi ben calisiyorum ona muhtac degiliz. Uniye gidiyorsan okulunu bitir, meslegini eline al. Anneni o pislige muhtac etme. Allah yardimciniz olsun.
Yorumun için çok teşekkür ederim😭 öncelikle 60 yaşın da boşandığın da aynı evde mi kalmaya devam ettiniz yoksa taşıdınız mı, size de çok geçmiş olsun, Annen umarım iyidir. En çok yıprandığım şey belki babamı değiştirebilirim. Ama yapan bir daha yapıyor, bende annemi ikna etmeye çalışıyorum ama genel olarak şöyle bir psikolojide, O kadına mirası yar etmem hayatta boşanmam diyor annemin para da pul da gözü de yok aslın da maddi geliri yok ne yapacağını bilmiyor benim de olmadığı için hala geçinip gidiyoruz.

sem 19 yasindaysan annen ya kirktir ya kirkbestir
pekala bir ofisin yemek temizlik islerini yapabilir. istisnasiz her ofisin bir ablasi var annen de olabilir.
yasadiginiz ev sizinse pekala gecinebilir kendi maasiyla. siz de çalışıp biriyle evlenene kadar maddi destek olabilirsiniz.
bu yasadigi hayat daha mi iyi?
annem 53 yaşın da, kilo rahatsızlığı ve fıtık var kendi istese bile benim gönlüm el vermez

annem 53 yaşın da, kilo rahatsızlığı ve fıtık var kendi istese bile benim gönlüm el vermez
ama hayati boyunca 53 yasinda degildi. bu hayattan kurtulmak istese bir yolunu en azindan bulmaya cabalardi.
ne aileni degistirebilirsin, ne baban bu saatten sonra vicdana gelir.
onunde iki yol var
bir - "herkes hayatını yaşıyor. onlar evlendi beni onlar yapti, bu onlarin problemi" der, icsellestirmezsin
iki - "annem bunlari haketmiyor" der, anneni babandan ayirir, tüm hayatini maddi manevi annene bakmaya adayarak harcarsin
ama bunca sene bu kocayi bosamayi düşünmemis kadin simdi bu yastan sorna da birakmak istemez.
malesef senin gectigin yoldan cok kisi gecti. en sonunda gördüler ki aslinda bir cikis yolu olsa da anneleri cikmak istemiyor.
uzucu ama gercek bu. bu sekilde o kadar cok anne gördüm ki. eski sevgilimin anasi da ömrü boyunca çekmiş bjr kadindi. hep de "sizin yüzünüzden katlanıyorum" diye yapmis acitasyonunu ama kendisini o adama daha da cok bağlayacak 5 cocuk yapmaktan geri durmamis. o zaman benim exin mezun olacagi seneydi. yine babalari azmiş kadini mi dövmüş ne yaptiysa cocuk ogrenince cok üzüldü. ablalariyla da konusup annesine yalvardi "anne bak ablamlar da calisiyor, ben de ise girecegim. bu serefsize ihtiyacın yok, zaten para vermiyor para yiyor birak onu hep beraber basimizin caresine bakalim" diye. ama kadin "bu saatten sonra kimseye kendimi gulduremem" dedi, evlatlarini dusman ilan etti kocamdan ayıracaklar diye:)
inan ki annene sun gercekci bir seçenek, o yine babani birakmaz. "nikahimi vermem" der, kenara gecer aglar.
bazi kadinlar boyledir yani, yapacak birsey yok.
annenin sana dert anlatmasina izin verme, evde baban olacak karaktersizle de cok muhatap olma kendi hayatina bak, sinavina vs calis yoksa gir bjr ise. olabildigince soyutla kendini kim be b.k yerse yesin. nasilsa senin elinden bjrsey gelmiyor. en azindan duymamaya, bilmemeye calis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X