Babam yıllarca annemi aldattı ama bu kez başka bir kadına imam nikahı kıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

anonmkz00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
10
Puanlar
1
Arkadaşlar geçen hafta babama wpda annemle beni ne kadar üzdüğüne dair bi paragraf attım, bana benim mutlu olmaya hakkım yok mu yazmış. Annemi kaç senedir aldatıyor bilmiyorum ama küçükken hatırlamıyorum büyüdükçe idrak etmeye ve tüketen birşey oldu şuan işe de gitmiyorum evde sürekli babamı düşünüyorum, babam bana karşı çok iyi ama annemi hiç sevmiyor mutlu bir evlilik yapmışlar. Annem çok saf bi kadın ya hiç kötülük yok çok ağlıyorum. yukarıdaki wpdan attığım mesajı anlatayım, mesajı attıktan sonra akşam geldi annemle tartışlar, ben de araya girdim tabii ki. Bizi hiç mi düşünmüyorsun dedim boğazım da kelimeler çıkmadı konuşamadım sadece ağladım annem de yanım da ağlamaya başladı, babam konuşmaya devam etti. "Beni böyle kabul edin ben kendi hayatımı yaşıyorum eve para bırakıyorum istediğiniz şeyleri alıyorum" gibi şeyler söyledi. Sonra tak diye o kadına imam nikahı kıydığını söyledi. Ben ne yapacağımı bilemedim. Babam yapmaz diyordum, Allah belasını versin. başka bi konuya çevirdi. Hiç bir evladını mı düşünmez insan saatlerce ağladım gitmek kaçmak istedim. Çok tiksindim artık yüzüne bakamıyorum. Eve gelince odama saklanıyorum. Babam böyle değil di, O aldattığı kadın da uzaktan bir akraba ismini biliyorum yakın da oturuyormuş ama evini bilmiyorum, gitsem ne değişir ki 5 sene boyunca ya, Kendi kocasını boşamış kadın. Nasıl bu kadar iğrenç olabiliyorlar. boşanmıyorlar da ne yapıcam babamla konuşmak istemiyorum artık sesini bile duymak istemiyorum, misafirliğe gittiğimiz de mutlu aile tablosu rolü yapmaktan usandım arkadaşlar çok kötü bir psikolojideyim

ama hayati boyunca 53 yasinda degildi. bu hayattan kurtulmak istese bir yolunu en azindan bulmaya cabalardi.
ne aileni degistirebilirsin, ne baban bu saatten sonra vicdana gelir.
onunde iki yol var
bir - "herkes hayatını yaşıyor. onlar evlendi beni onlar yapti, bu onlarin problemi" der, icsellestirmezsin
iki - "annem bunlari haketmiyor" der, anneni babandan ayirir, tüm hayatini maddi manevi annene bakmaya adayarak harcarsin
ama bunca sene bu kocayi bosamayi düşünmemis kadin simdi bu yastan sorna da birakmak istemez.
malesef senin gectigin yoldan cok kisi gecti. en sonunda gördüler ki aslinda bir cikis yolu olsa da anneleri cikmak istemiyor.
uzucu ama gercek bu. bu sekilde o kadar cok anne gördüm ki. eski sevgilimin anasi da ömrü boyunca çekmiş bjr kadindi. hep de "sizin yüzünüzden katlanıyorum" diye yapmis acitasyonunu ama kendisini o adama daha da cok bağlayacak 5 cocuk yapmaktan geri durmamis. o zaman benim exin mezun olacagi seneydi. yine babalari azmiş kadini mi dövmüş ne yaptiysa cocuk ogrenince cok üzüldü. ablalariyla da konusup annesine yalvardi "anne bak ablamlar da calisiyor, ben de ise girecegim. bu serefsize ihtiyacın yok, zaten para vermiyor para yiyor birak onu hep beraber basimizin caresine bakalim" diye. ama kadin "bu saatten sonra kimseye kendimi gulduremem" dedi, evlatlarini dusman ilan etti kocamdan ayıracaklar diye:)
inan ki annene sun gercekci bir seçenek, o yine babani birakmaz. "nikahimi vermem" der, kenara gecer aglar.
bazi kadinlar boyledir yani, yapacak birsey yok.
annenin sana dert anlatmasina izin verme, evde baban olacak karaktersizle de cok muhatap olma kendi hayatina bak, sinavina vs calis yoksa gir bjr ise. olabildigince soyutla kendini kim be b.k yerse yesin. nasilsa senin elinden bjrsey gelmiyor. en azindan duymamaya, bilmemeye calis
Çok teşekkür ederim, annemi ne kadar ikna etmeye çalışsam da bu yolu seçiyor bu yolu seçmeye devam edecek gibi. Birşey de yapamam artık ben de tükendim. eski sevgiline üzüldüm gerçekten insana çok travma yaratan bi durum umarım iyidir şuan.

Çok teşekkür ederim, annemi ne kadar ikna etmeye çalışsam da bu yolu seçiyor bu yolu seçmeye devam edecek gibi. Birşey de yapamam artık ben de tükendim. eski sevgiline üzüldüm gerçekten insana çok travma yaratan bi durum umarım iyidir şuan.
bilmiyroum valla gormeyeli bir 14 sene olmuştur. anasi gibi o da kurban, o da dramaqueendi.
sen öyle olma.
birak dmeek ki herkes halinden mutlu.
sen kendi hayatina bak
annenin arkadasi degilsin, annesi degilsin. onun ask hayatini ilkski hayatini dinleme bile. "anne bosanmayacaksan beni oz babamdan sogutma" de, ille de anlatirsa "erkeklerden soguyorum, etkileme beni" de. birak ne halleri varsa görsünler.
baban da nasil biri bilmiyorum ama salla gitsin ye parasini su lazim bu lazim aldir. gez toz, ulke disi tatillere cik sana karismasina izin verme "ahlaki senden ogrendim" falan de yüzüne vur pisligini. aglayip annen gibi duyvu somuruleri yapma adama biraz asi ol.
ikisini de umursamamayi ogren
bu senin hayatin degil, senin evliligin degil..onlarin hayati. onlarin evliligi

Babanız neden annenizi bırakıp boşanıp diğer kadınla evlenmiyor madem annenizi sevmiyor! Düzeni bozulur diye mi paşa babanızın? Kadını bıraksın oda rahat etsin belki başkasıyla mutlu olur oda.. gerçi o zaman babanız kudurur öylede kafada insanlar bunlar… Allah anne babanında hayırlısını versin 🤲🏼

niye boşanmıyorlarmış ?

bitmiş demek ki bu evlilik

babanız da başka bir hayat kurmuş kendine , anneniz de durumu kabul etmiş

ya maddi yönden ya da toplumsal yönden ayrılmak istemiyorlardır

ikisi de böyle mutlu ise siz ne yapacaksınız

onların ilişkisi sonuçta

Eve gelmesin o zaman gitsin kadınla kalsın göz önünde dolanıp da insanın sinirini bozmasın. Anne kız çalışıp kurtulabilirsiniz ama anneniz korkuyor galiba tek başıma ne yaparım vs diye. Üzülmeyin o da seçimini yapmış kendi hayatınıza bakın.

Anneniz de bosanmiyorsa konuyu size açmasın. Dinlemeyin.

kendine güvenmiyor kaç kere boşanması için yalvardım ama artık olan oldu bundan sonrasında hayatta boşanmazlar maalesef

Yorumları dehşet içinde okudum. Adam 5 yıldır kadını aldatıyor birde kuma yapmış ama suçlu kadın oldu. Yok adam mutsuzmuş yok anne bilerek katlanmış daha neler neler. Eski nesil kadınların nasıl yetiştirildiği üzerlerindeki toplum baskısı ve boşanınca ne kadar dezavantajlı duruma düştüklerinden kimsenin haberi yok sanırım.

Yorumları dehşet içinde okudum. Adam 5 yıldır kadını aldatıyor birde kuma yapmış ama suçlu kadın oldu. Yok adam mutsuzmuş yok anne bilerek katlanmış daha neler neler. Eski nesil kadınların nasıl yetiştirildiği üzerlerindeki toplum baskısı ve boşanınca ne kadar dezavantajlı duruma düştüklerinden kimsenin haberi yok sanırım.
Gerçekten unutuyorlar bu durumu babamı savundukları yerde koptum zaten ama herkesin bakış açısı farklı birşey diyemiyorum

Eve gelmesin o zaman gitsin kadınla kalsın göz önünde dolanıp da insanın sinirini bozmasın. Anne kız çalışıp kurtulabilirsiniz ama anneniz korkuyor galiba tek başıma ne yaparım vs diye. Üzülmeyin o da seçimini yapmış kendi hayatınıza bakın.

Anneniz de bosanmiyorsa konuyu size açmasın. Dinlemeyin.
Bazı kadınlar drama Queen oluyor malesef illa kurtarıcı lazım anne babası yoksa eski büyüyünce onlara parazit olacak kendisi çalışıp hayatınj kurmaz kocası dönse seve seve kabul eder

Yorumun için çok teşekkür ederim😭 öncelikle 60 yaşın da boşandığın da aynı evde mi kalmaya devam ettiniz yoksa taşıdınız mı, size de çok geçmiş olsun, Annen umarım iyidir. En çok yıprandığım şey belki babamı değiştirebilirim. Ama yapan bir daha yapıyor, bende annemi ikna etmeye çalışıyorum ama genel olarak şöyle bir psikolojide, O kadına mirası yar etmem hayatta boşanmam diyor annemin para da pul da gözü de yok aslın da maddi geliri yok ne yapacağını bilmiyor benim de olmadığı için hala geçinip gidiyoruz.

Bizler yurtdisinda yasiyoruz, babamda tr ye kesin dönüs yapinca evden gitmis oldu ama oyle olmasa bile yine gidecekti. Anneme fiziksel siddete yeltenmeye calisti ben engel oldum. Polis cagirmak uzereydim kacar gibi gitti gecenin bir yarisi. Burda polis bu olaylari ciddiye aliyor. Ilk zamanlar annemde o psikolojide idi. Babam ilk firsatta evlenecegim dedigi icin annemde bosanmicam diyordu. Dedim sagligindan kiymetli mi? Ne yapiyorsa yapsin bosver dedim. Ben kendimi yeni yeni toparliyorum yillarca cok yiprandik. Psikolojimiz coktu. Annem 1 kalp 2 beyin ameliyati gecirdi ben de anksiyete var. Annem daha iyi sukur. Kendi geliriniz olsaydi minnet etmezdiniz ama iste..baban baskasiyla nikah kiyarsa size para verecek mi ki? Annenin ailesi size destek cikmaz mi acaba teyzeler dayilar anneanne dede?

Bizler yurtdisinda yasiyoruz, babamda tr ye kesin dönüs yapinca evden gitmis oldu ama oyle olmasa bile yine gidecekti. Anneme fiziksel siddete yeltenmeye calisti ben engel oldum. Polis cagirmak uzereydim kacar gibi gitti gecenin bir yarisi. Burda polis bu olaylari ciddiye aliyor. Ilk zamanlar annemde o psikolojide idi. Babam ilk firsatta evlenecegim dedigi icin annemde bosanmicam diyordu. Dedim sagligindan kiymetli mi? Ne yapiyorsa yapsin bosver dedim. Ben kendimi yeni yeni toparliyorum yillarca cok yiprandik. Psikolojimiz coktu. Annem 1 kalp 2 beyin ameliyati gecirdi ben de anksiyete var. Annem daha iyi sukur. Kendi geliriniz olsaydi minnet etmezdiniz ama iste..baban baskasiyla nikah kiyarsa size para verecek mi ki? Annenin ailesi size destek cikmaz mi acaba teyzeler dayilar anneanne dede?
hiç birinden birşey çıkmaz çok cimriler de annemle konuşmuyorlar teyzemler konuşuyor da yakın değiliz annem boşanmaz ya keşke boşansa en çok ben istiyorum. Babam böyle biri değiştiremezsin annem de artık alışmış olması üzücü kaç yıldır bu durum böyle elden birşey gelse keşke.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X