Çok teşekkür ederim, annemi ne kadar ikna etmeye çalışsam da bu yolu seçiyor bu yolu seçmeye devam edecek gibi. Birşey de yapamam artık ben de tükendim. eski sevgiline üzüldüm gerçekten insana çok travma yaratan bi durum umarım iyidir şuan.ama hayati boyunca 53 yasinda degildi. bu hayattan kurtulmak istese bir yolunu en azindan bulmaya cabalardi.
ne aileni degistirebilirsin, ne baban bu saatten sonra vicdana gelir.
onunde iki yol var
bir - "herkes hayatını yaşıyor. onlar evlendi beni onlar yapti, bu onlarin problemi" der, icsellestirmezsin
iki - "annem bunlari haketmiyor" der, anneni babandan ayirir, tüm hayatini maddi manevi annene bakmaya adayarak harcarsin
ama bunca sene bu kocayi bosamayi düşünmemis kadin simdi bu yastan sorna da birakmak istemez.
malesef senin gectigin yoldan cok kisi gecti. en sonunda gördüler ki aslinda bir cikis yolu olsa da anneleri cikmak istemiyor.
uzucu ama gercek bu. bu sekilde o kadar cok anne gördüm ki. eski sevgilimin anasi da ömrü boyunca çekmiş bjr kadindi. hep de "sizin yüzünüzden katlanıyorum" diye yapmis acitasyonunu ama kendisini o adama daha da cok bağlayacak 5 cocuk yapmaktan geri durmamis. o zaman benim exin mezun olacagi seneydi. yine babalari azmiş kadini mi dövmüş ne yaptiysa cocuk ogrenince cok üzüldü. ablalariyla da konusup annesine yalvardi "anne bak ablamlar da calisiyor, ben de ise girecegim. bu serefsize ihtiyacın yok, zaten para vermiyor para yiyor birak onu hep beraber basimizin caresine bakalim" diye. ama kadin "bu saatten sonra kimseye kendimi gulduremem" dedi, evlatlarini dusman ilan etti kocamdan ayıracaklar diye:)
inan ki annene sun gercekci bir seçenek, o yine babani birakmaz. "nikahimi vermem" der, kenara gecer aglar.
bazi kadinlar boyledir yani, yapacak birsey yok.
annenin sana dert anlatmasina izin verme, evde baban olacak karaktersizle de cok muhatap olma kendi hayatina bak, sinavina vs calis yoksa gir bjr ise. olabildigince soyutla kendini kim be b.k yerse yesin. nasilsa senin elinden bjrsey gelmiyor. en azindan duymamaya, bilmemeye calis
bilmiyroum valla gormeyeli bir 14 sene olmuştur. anasi gibi o da kurban, o da dramaqueendi.Çok teşekkür ederim, annemi ne kadar ikna etmeye çalışsam da bu yolu seçiyor bu yolu seçmeye devam edecek gibi. Birşey de yapamam artık ben de tükendim. eski sevgiline üzüldüm gerçekten insana çok travma yaratan bi durum umarım iyidir şuan.
kendine güvenmiyor kaç kere boşanması için yalvardım ama artık olan oldu bundan sonrasında hayatta boşanmazlar maalesef
Gerçekten unutuyorlar bu durumu babamı savundukları yerde koptum zaten ama herkesin bakış açısı farklı birşey diyemiyorumYorumları dehşet içinde okudum. Adam 5 yıldır kadını aldatıyor birde kuma yapmış ama suçlu kadın oldu. Yok adam mutsuzmuş yok anne bilerek katlanmış daha neler neler. Eski nesil kadınların nasıl yetiştirildiği üzerlerindeki toplum baskısı ve boşanınca ne kadar dezavantajlı duruma düştüklerinden kimsenin haberi yok sanırım.
Bazı kadınlar drama Queen oluyor malesef illa kurtarıcı lazım anne babası yoksa eski büyüyünce onlara parazit olacak kendisi çalışıp hayatınj kurmaz kocası dönse seve seve kabul ederEve gelmesin o zaman gitsin kadınla kalsın göz önünde dolanıp da insanın sinirini bozmasın. Anne kız çalışıp kurtulabilirsiniz ama anneniz korkuyor galiba tek başıma ne yaparım vs diye. Üzülmeyin o da seçimini yapmış kendi hayatınıza bakın.
Anneniz de bosanmiyorsa konuyu size açmasın. Dinlemeyin.
Yorumun için çok teşekkür ederimöncelikle 60 yaşın da boşandığın da aynı evde mi kalmaya devam ettiniz yoksa taşıdınız mı, size de çok geçmiş olsun, Annen umarım iyidir. En çok yıprandığım şey belki babamı değiştirebilirim. Ama yapan bir daha yapıyor, bende annemi ikna etmeye çalışıyorum ama genel olarak şöyle bir psikolojide, O kadına mirası yar etmem hayatta boşanmam diyor annemin para da pul da gözü de yok aslın da maddi geliri yok ne yapacağını bilmiyor benim de olmadığı için hala geçinip gidiyoruz.
hiç birinden birşey çıkmaz çok cimriler de annemle konuşmuyorlar teyzemler konuşuyor da yakın değiliz annem boşanmaz ya keşke boşansa en çok ben istiyorum. Babam böyle biri değiştiremezsin annem de artık alışmış olması üzücü kaç yıldır bu durum böyle elden birşey gelse keşke.Bizler yurtdisinda yasiyoruz, babamda tr ye kesin dönüs yapinca evden gitmis oldu ama oyle olmasa bile yine gidecekti. Anneme fiziksel siddete yeltenmeye calisti ben engel oldum. Polis cagirmak uzereydim kacar gibi gitti gecenin bir yarisi. Burda polis bu olaylari ciddiye aliyor. Ilk zamanlar annemde o psikolojide idi. Babam ilk firsatta evlenecegim dedigi icin annemde bosanmicam diyordu. Dedim sagligindan kiymetli mi? Ne yapiyorsa yapsin bosver dedim. Ben kendimi yeni yeni toparliyorum yillarca cok yiprandik. Psikolojimiz coktu. Annem 1 kalp 2 beyin ameliyati gecirdi ben de anksiyete var. Annem daha iyi sukur. Kendi geliriniz olsaydi minnet etmezdiniz ama iste..baban baskasiyla nikah kiyarsa size para verecek mi ki? Annenin ailesi size destek cikmaz mi acaba teyzeler dayilar anneanne dede?