babam

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Merhaba,
Nerden başlasam bilmiyorum. Babamın kendi işi var. Ve bir ortağı. Abim de onlarla birlikte çalışıyor. Birkaç tane de işçisi var. Sektörü söylemeyeyim ama o işi yapan insanlar iyi kazanıyorlar.
Babam iyi kazanabilecek iken genelde cebinde parası az oluyor. Ortalama bi aileyiz diyeyim. Ben mezun olduktan sonra maddi durum daha kötüye doğru gitti.
Iyi kazanabilecekken neden kazanamadığı konusunda da şöyle örnekler vereyim. Hesap kitap tutmazlar pek, işçi malzeme kaybeder ona ödetmezler veya işçiye yemek parası vermesine rağmen hergun yemek almak gibi.. Babam ticaret konusunda gerçekten çok başarısız bi insan. Üzülerek söylüyorum bunu.
3 şirket arabası var bunlardan ikisi babam ve abimde duruyor. Ben kendimi bildim bileli yılda çokça kaza yaparlar. Arabalar her ay muhakkak sanayiye girer. Yanı şu son 5 senede o arabaların tamirat gideri ile çok rahat bir ev alınırdı desem abartmış olmam. En son babam bu arabalardan birinin tamiri için benden bin tl istedi. Verdim ama üzüldüm parama. Çünkü biliyorum ki o araba bir sonraki ay yine bozulacak ve benim param hiç olacak. Babam borcuna da sadık değildir bu arada. Ablamlardan yine araba için borç alıp 2 bin kadarını vermedi ve ablan enişteme çok mahçup. Arabalardan biri geçen hafta çekilmiş.
Bir evimiz vardı sattık ev yapılması için o iş olmayınca parasını bankaya yatırdılar. 120 bin tl kadarı diyeyim bankadaydı. Çok emindim babamın onu da harcayacağına ki daha önce de başka ev satılınca parasını yine iş yeri için harcamıştı
Bu parayı da iş yeri için harcamış ve o para gelmeyecek. Beni ilgilendirmez ben kazanmadım söz hakkı sahibi değilim ama bir iki sene içerisinde evlenme düşüncem var. Ve ben bunun stresini yaşıyorum çünkü aileme güvenemiyorum maddi konularda. Destek olmayacaklarini düşünüyorum.
Bugün başka bir olay daha öğrendiğim için moralim baya bozuldu. Bakıyorum başka insanlara. Babaları aksine onlara destek oluyor. Üzülüyorum.

Benim babamda destek olmadi hic yalniz degilsiniz

Ben de babanıza çok üzüldüm gerçekten.

Bu konuyu buraya yazmak yerine babanızla doğrudan konuşsanız daha net sonuç alırsınız,yoksa böyle kendinize dert edip durucaksınız belliki.
Yani yapılanlarıda olanlarıda saymışsınız ne güzel bu şekilde güzelce anlatırsanız ben artık bunun bir parçası olmak istemiyorum hayatta planlarım var derseniz babanızda iyi bir babaysa zaten anlayışla karşılıyacaktır.

Benim babamda destek olmadi hic yalniz degilsiniz
Benim herşeyi kendim yapmam lazım. Ama bi sonraki ay öğrenim kredim başlayacak, eve gıda alışverişini ben yapıyorum. Babama telefon almıştım taksidini ödüyorum. Bir-kac çeyizlik eşya aldım onların taksidini ödüyorum. Biriktirecek param kalmayacak. Stres yapıyorum bu yüzden de

É

Borç değil büyüttü okuttu meslek sahibi yaptı beni. Ben para vermekten gocunmuyorum ama o paranın gittiği yeri görünce üzülüyorum. Çünkü biliyorum ki boşuna gidecek.
O zaman vermeyeceksin bir kenara birikim yapıp istediklerini kendin alacaksın

Ben aradan çekilip onu yalnız bırakmak istemiyorum ki. Babamın kendisini düzeltmesi lazım ve bu yaştan sonra zor. Gerçekten iyi kazanabilecek bi sektör ama babam ticari konularda çok başarısız ve kasa abimde duruyor. Abim de hayati çok rahat yaşamayı seven biri.

Babana bunları söylüyor musunuz peki? Bu işleri yanlış yaptığını falan.Konuşabiliyor musunuz yani? Abiniz de mi bişey demiyor?
Zaten olay abimde bitiyor. Kasa o gibi birşey. Kendisi çok sorumsuz bi insan. Bu kazaların sebebi de o. Söylesem babam beni paramı ondan esirgiyorum zanneder ve tavır alır

Babanız bu saatten sonra değismez onu oldugu gibi kabullenin.

para hesabını bilmeyen insan bu saatten sonra para hesabını ögrencek degil.

Anneniz ne düsünüyor? Belki o babanıza der bizim evlenecek kızımız var her masrafı ona birakamayız biz da taşın altına elimizi koyalım diye.

Beklenti içine girmedim ben bizimkide aynıydı çünkü , fazla iyi niyetli saf kalpli tam konudaki gibi insanlar ticaret yapmasın bence .
Üzülüyorum ama o değişmiyor bizdede tabiki .

Annem o ev parasını sorduğu zaman anneme sanane demiş gittiği gibi gelir para demiş. Annemde kızıyor. Babam para idaresini gerçekten bilmiyor

Beklenti içine girmedim ben bizimkide aynıydı çünkü , fazla iyi niyetli saf kalpli tam konudaki gibi insanlar ticaret yapmasın bence .
Üzülüyorum ama o değişmiyor bizdede tabiki .
Babam ablamı da zor durumda bırakıyor. Sonuçta ablam ev hanımı ve onlardan aldığı borç eniştemin parası. 1 seneyi geçmiştir vermedi

Zaten olay abimde bitiyor. Kasa o gibi birşey. Kendisi çok sorumsuz bi insan. Bu kazaların sebebi de o. Söylesem babam beni paramı ondan esirgiyorum zanneder ve tavır alır
Abiniz kaç yaşında babanız kaç yaşında? Babanız çok mu yaşlı ki işleri ve kasayı abine devretmiş? Bence sen kendi birikimini yap bir köşeye ve kimseye söyleme.Borç isterlerse de param yok de.Bu ayıp değil.Onlar har vurup harman savunurken hesap yapmazken seni de düşünmezler.Sen kendini düşün.Ailenden bi' beklentiye girme.Birçok insan böyle evleniyor.

Ben kendimi değiştirmek istemiyorum zor durumda yalnız bırakmak istemiyorum. Babamın kendi yaptıklarını gormesi gerekiyor.
Bu söylediğiniz şey imkansız. Kumar oynayan birinin kızı olarak söylüyorum ben de isterdim oynamamasini. Gerçekci olmak ve beklentiyi minimuma indirmek gerekli. Kendi kuyrugunuzu kendiniz keseceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…