- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.697
- 158
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
Annem o ev parasını sorduğu zaman anneme sanane demiş gittiği gibi gelir para demiş. Annemde kızıyor. Babam para idaresini gerçekten bilmiyor
Ben zaten 3.250-3500 arası kazanıyorum. Çeyiz aldım onu ödüyorum. Babama telefon aldım taksidini ödüyorum. Evin gıda alışverişini yapıyorum. Ve önümüzdeki ay kyk borcum başlayacak.Abiniz kaç yaşında babanız kaç yaşında? Babanız çok mu yaşlı ki işleri ve kasayı abine devretmiş? Bence sen kendi birikimini yap bir köşeye ve kimseye söyleme.Borç isterlerse de param yok de.Bu ayıp değil.Onlar har vurup harman savunurken hesap yapmazken seni de düşünmezler.Sen kendini düşün.Ailenden bi' beklentiye girme.Birçok insan böyle evleniyor.
Ben herşeyi kendim yapmak isterim aslında. Ama bunun için bütçem kalmıyor.Bence annenize cıtlatsanız. Anne ben evlilik hazırlığı yapmak istiyorum ama kaygılarım var bana destek olmanız lazım diye.
yani acik acik konusun bazi seyleri.
mesela benim annem her gittigimiz nisan da bak goruyor musun kız tarafi yapiyor bu nisani bizde yapacagiz hazir ol hem de yemekli nisan diye diye babamin kafasina yerlestirdi. belki de babamin aklinda bile yoktu ama annem yaptırdı babama yemekli nisan.
benim de uzuldugum bazi noktalar vardi annem uzulme sen ben babani ikna ederim derdi ve ederdi de.
Bence annenizle paylasin ve is birligi yapin.
Iş için binilen araçlar ama tabi şahsi de kullanılıyor. Gündüz vakti abimin virajı dönerken en olmayacak yerde airbag açtırmışlığı var. Özetle aşırı dikkatsiz kullanıyor ve alkollü de kullanıyor bence.Ben anlamadım
Bu araçlar iş için mi lazım yoksa bindikleri araçlar mı
Evin gıda alışverişi sizde, babanın telefonu sizde, baba ev parasını işe yatırdı o işten gelen para nerede
Arabalara çok para veriliyor kaza vs diyorsunuz da kasko sigorta vs yok mu
Ayrıca orası işyeri ise arabayı yaptıracak 1000 TL Nasıl bulunmaz acil değil ki bu iki gün sonra ödesin
Bir işçinin SGK sı zaten 1000 TL 3 işçi maaşı vs olunca en az 10000 eder
Yeme içme fatura varsa kira deyince sizin 1000 yahut abladan alınan 2000 çok düşük kalır
Kredi kartı vs yok mu
Bu arada madem kasa abin o sıkı tutsun hesabı iki kere yemek parası vermesin vs
Özetle çalışmadığınız iş Hakkında çok da yorum yapmayın
Kendi harcamanızı dengeleyin eve ne kadar alışveriş yapıyorsunuz bilmiyorum ama tüm alışverişi yapmayın
Bundan sonra harcamalarıma daha dikkat edeceğim zaten. Ama birikim yapabilecek param pek kalmıyorOlduğu kabullenmek sizi özgürleştirir,paranızı biriktirin ,
Babamdan eğitimde dahil hiç destek görmedim hatta beni batırdı üstüne işimden gücümden oldum...
Merhaba,
Nerden başlasam bilmiyorum. Babamın kendi işi var. Ve bir ortağı. Abim de onlarla birlikte çalışıyor. Birkaç tane de işçisi var. Sektörü söylemeyeyim ama o işi yapan insanlar iyi kazanıyorlar.
Babam iyi kazanabilecek iken genelde cebinde parası az oluyor. Ortalama bi aileyiz diyeyim. Ben mezun olduktan sonra maddi durum daha kötüye doğru gitti.
Iyi kazanabilecekken neden kazanamadığı konusunda da şöyle örnekler vereyim. Hesap kitap tutmazlar pek, işçi malzeme kaybeder ona ödetmezler veya işçiye yemek parası vermesine rağmen hergun yemek almak gibi.. Babam ticaret konusunda gerçekten çok başarısız bi insan. Üzülerek söylüyorum bunu.
3 şirket arabası var bunlardan ikisi babam ve abimde duruyor. Ben kendimi bildim bileli yılda çokça kaza yaparlar. Arabalar her ay muhakkak sanayiye girer. Yanı şu son 5 senede o arabaların tamirat gideri ile çok rahat bir ev alınırdı desem abartmış olmam. En son babam bu arabalardan birinin tamiri için benden bin tl istedi. Verdim ama üzüldüm parama. Çünkü biliyorum ki o araba bir sonraki ay yine bozulacak ve benim param hiç olacak. Babam borcuna da sadık değildir bu arada. Ablamlardan yine araba için borç alıp 2 bin kadarını vermedi ve ablan enişteme çok mahçup. Arabalardan biri geçen hafta çekilmiş.
Bir evimiz vardı sattık ev yapılması için o iş olmayınca parasını bankaya yatırdılar. 120 bin tl kadarı diyeyim bankadaydı. Çok emindim babamın onu da harcayacağına ki daha önce de başka ev satılınca parasını yine iş yeri için harcamıştı
Bu parayı da iş yeri için harcamış ve o para gelmeyecek. Beni ilgilendirmez ben kazanmadım söz hakkı sahibi değilim ama bir iki sene içerisinde evlenme düşüncem var. Ve ben bunun stresini yaşıyorum çünkü aileme güvenemiyorum maddi konularda. Destek olmayacaklarini düşünüyorum.
Bugün başka bir olay daha öğrendiğim için moralim baya bozuldu. Bakıyorum başka insanlara. Babaları aksine onlara destek oluyor. Üzülüyorum.
Neden stres yapıyorsunuz ki ?
Biz de ailemden hiç bir şey istemiyoru. Her şeyi daha çok nişanlım yapacak.
Kimseden bir beklentimiz yok çok şükür.
Hep söylüyorum eşya hep alınır ama zaman geri gelmez.
Bunlar için kimseyi kırmaya gerek yok ki.
Bu nasıl bir önyargıdır ? Ben tüm masrafları babamın karşılamasını istediğimi hangi kısımda belirtmişim veya karşılık beklediğimi nerede yazmışım?Babanız tarzı insanları bu hayatta düzeltemezsin. Alışmışlar harcamaya ve paranın bu adamlar için önemi yoktur. ÇEvresindekilerin geleceğini ise hiç düşünmezler. Neyse siz de o zaman kendi masraflarınızı biriktirmeye başlayın.
Ailenizin elinde yoksa zaten destek olamazlar. Evlenecek kişi de bunu bilmeli. Bence zaten kendi kazancın varsa paranı biriktirip masrafları sen karşılamalısın.
Baksana sen daha babana ''1.000'' tlni karşılıksız veremiyorsun ama adamdan senin tüm düğün masraflarını karşılamasını ya da destek olmasını istiyorsun ?????
Madem böyle bir durum var sen kendi paranı biriktir, ailene yük olma....
Babamın emeklilik maaşını annem alıyor umre için birikim yapıyor kalanı da pazar alışverişine vs. Ayırıyor. Abim bugün annemden sigara parası istemiş hani o durumdalar. Ve babam işçilerine paralarını veremiyor şuan.eve bir zahmet abiniz baksın biraz da gıda alışverişi vs
abiniz evli mi bekarsa evlenince daha sarpa sarar işler
üzerinizden sorumlulukları yavaş yavaş atın
annenize çıtlatın gıdanın artık yarısını karşılayın vs
Abimin kumar alışkanlığı yok ama har vurup harman savuruyor. Idare bilmiyorlar. Bugün annemden sigara parası istemiş o durumdalar. Işçilere paralarını ödeyemiyorlar. Ben anlamıyorum. O toplu para nereye gitti ? Her ay düzenli gelen paralar nereye gidiyor. Inanın bilmiyorum. Hiç bu kadar kötüye gittiğini görmemiştim ki kötüye götürecek şeyler de olmuyor şuan.Nişanlın yapacakmış işte beklentin olduğunu gösterir
Konu sahibi acilen babanla konuş düzeleceğini düşünmüyorum en sonunda bir sürü borçla batıracak gibiler....bir dükkanın bankada parası olmaz mı 1000 tl koca dükkanda olmaz mı çok garippppp. O işletme zaten batmış. Bu Arada abin kumar oynuyor
Ben herşeyi sevgilime atıp stressiz geçirmek istemiyorum çünkü. Kendi uzerime düşen vazifeleri yapmak istiyorum. Gelirim var fakat yapamıyorum. Farkında iseniz de kimseyi kırmıyorum kendi üzüntümü paylaştım.Neden stres yapıyorsunuz ki ?
Biz de ailemden hiç bir şey istemiyoru. Her şeyi daha çok nişanlım yapacak.
Kimseden bir beklentimiz yok çok şükür.
Hep söylüyorum eşya hep alınır ama zaman geri gelmez.
Bunlar için kimseyi kırmaya gerek yok ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?