Babam

Ben babama hic düşkün degilim yeterli ilgiyi bende gormedim.yaptiklarini dusununce daha da soguyorum. Ilgiden ziyade sen babana karsi saf sevgi beslemissin birazda koruma icgudusu ve vicdan sanirim
Uzun yıllar nefret ettim sonra yüreğimde affedip kendimi onun hasta olduguna inandırdım. Yani annem 4. Eşiydi ve kendinden 18 yaş kücüktü. Onu da aldattı terketti. Şimdi de başka başka kadınlarla görüşüyor aynı anda. 73 yasında ama durum bu. Cebinde mavi haplarıyla geziyor. Psikologa da ikna edemedim ama bu hic normal gelmiyor bana

Çok duygulandım çok üzüldüm konunuzda...
Atsan atılmaz satsan satılmaz. Her kötülüğüne rağmen babanıza kıyamıyorsunuz.
1.5 sene önce melek gibi bir babayı kaybettim ben :KK43: Babalar dünya kötüsü olsa da insan kıyamıyor, ben melek gibi babama hiç kıyamazdım. Şuan hayatta olmadığı için ilk kez seviniyorum. Dünyanın bu felaketini görmeyecek, bu ölümlere içi sızlamayacak diye.. :KK43:
Konu dışı yorum yapmış olabilirim hakkınızı helal edin
Olur mu hic Allah rahmet eylesin nurlar icinde yatsın babacıgın. Ne mutlu sana ki babanla doya doya yaşamışsın. Tabiki doyulmaz ama o tadı tatmışsın. Allahım sabırlar versin🙏🏻

Yanlış anlamayın ama empati yapmaya çalışıyorum çalışıyorum bir türlü yapamıyorum aklima hamile ooluşunuzdan kaynaklı bir hassasiyet hariç bisey gelmiyor ki bende hamileyim babamin yüzünü bile görmek istemiyorum ve görmüyorum da
Ha bu arada babam annemi terketmedi bizi ac bırakmadı veya beni hic dövmedi 1 kez bile ama oyle seyler yapti oyle seyler yapti ki psikoloji şiddet bağırıp çağırma bu kk da yazsam sayfalar yetmez simdi asla umrumda bile değil. Böylelerine bisey de olmuyor emin olun
Siz onu düşünürken onun umrunda misiniz acaba
Sizi üzmek istemiyorum ama böyle . Boyle insanlar üzülmez yalnız kalmaz ve akıllanmaz. Baba da olsalar torun sahibi de olsalar. Bizi sevmiyorlar torunun resmini istiyormuş. Normal mi? Ben inanmıyorum benim babamda sizin ki de kendini acındır yo.
Hatasız kul olmaz evet ama babanız hata üstüne hata yapmis oda artik hata olmuyor başka bisey oluyor.
Bilimiyorum ben kabul edemiyorum kitap okuyorum ebeveynlik vs. Kendim için doğacak cocugum icin ağlıyorum 2 göz 2 çeşme aklima yasayamadigim çocukluğum geliyor nasil bu kadar iyi oluyorsunuz yaaa

Yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Üzülmeyin. O kendi yolunu çizmiş, kendi hayatını uaşamış / yaşıyor. Allah uzun ömür versin ama coronadan olmasa başka bir sebepten bir gün elbette Allah gecinden versin vefat edecektir. Bunu kabul etmek lazım. Siz hayırsız bir evlat değilsiniz. O pişman olmuş olabilir siz de kin tutmadınız, yine babam diyorsunuz, telefonda sesini duyuyorsunuz, halini hatırını soruyorsunuz. Kaybolan yıllar geri gelmiyor ne yazık ki. Ama yapabileceğiniz başka bir şey de yok ki.

Bugün aradım, dişlerini cektirmiş protez yapılcakmıs ama poliklinikler kapanmıs sadece acil calısıyomus dikişlerini almışlar ama protez ne zaman takılcak suan belirsizmiş. Corba ve muhallebi yiyebiliyormus sadece. Evde de yapamaz o corba bilmez yemek yapar da. Dısardan yiyomus. Beni asıl telaşlandıran sesi zaten boğuk geliyodu ve grip olmuş. Corona değildir inşallah😞

Bugün aradım, dişlerini cektirmiş protez yapılcakmıs ama poliklinikler kapanmıs sadece acil calısıyomus dikişlerini almışlar ama protez ne zaman takılcak suan belirsizmiş. Corba ve muhallebi yiyebiliyormus sadece. Evde de yapamaz o corba bilmez yemek yapar da. Dısardan yiyomus. Beni asıl telaşlandıran sesi zaten boğuk geliyodu ve grip olmuş. Corona değildir inşallah😞

Yazdığın şeylerle birebir aynı olmasa da benzer bir durum da ben yaşadım. Annemi aldattığı kadın ile evli babam 15 yıldır , evlerine dahi gitmedim hiç babamla hep dışarıda görüştüm , ben evlenince de babam bana aşırı bir düşkün oldu . 2 erkek kardeşimin düğününe gelmedi , benim düğünüme geldi , kardeşlerimin evine gitmedi benim evime geldi . 4 ay önce beynine pıhtı attı ve sağ tarafı tamamen felçli , hastane süreci sonrası eve çıktı , ve 16 yıl boyunca evine adım atmayan ben mecburen evine girdim , ama ne mi oldu , eve çıktıktan 1 ay sonra eşi , kardeşimi ve beni ziyaretimiz sırasında evden kovdu :KK43: mahkeme açmaya hazırlanıyorum şimdi , kadın kapısını açmıyor bana , telefonları da engelledi , bizimle görüştüren amcamı ve halamı da evine almıyor , eşim dedi ki açma mahkeme (ki babamı çok sever eşim ) neden diye sordum eşime , baban iyi olunca seninle görüşmek istemezse dedi , başladım ağlamaya peki ne yapayım o benim babam dedim ve şimdi ihtiyacı var bana dedim:KK43:

Yazdığın şeylerle birebir aynı olmasa da benzer bir durum da ben yaşadım. Annemi aldattığı kadın ile evli babam 15 yıldır , evlerine dahi gitmedim hiç babamla hep dışarıda görüştüm , ben evlenince de babam bana aşırı bir düşkün oldu . 2 erkek kardeşimin düğününe gelmedi , benim düğünüme geldi , kardeşlerimin evine gitmedi benim evime geldi . 4 ay önce beynine pıhtı attı ve sağ tarafı tamamen felçli , hastane süreci sonrası eve çıktı , ve 16 yıl boyunca evine adım atmayan ben mecburen evine girdim , ama ne mi oldu , eve çıktıktan 1 ay sonra eşi , kardeşimi ve beni ziyaretimiz sırasında evden kovdu :KK43: mahkeme açmaya hazırlanıyorum şimdi , kadın kapısını açmıyor bana , telefonları da engelledi , bizimle görüştüren amcamı ve halamı da evine almıyor , eşim dedi ki açma mahkeme (ki babamı çok sever eşim ) neden diye sordum eşime , baban iyi olunca seninle görüşmek istemezse dedi , başladım ağlamaya peki ne yapayım o benim babam dedim ve şimdi ihtiyacı var bana dedim:KK43:
Atılmıyor işte o da senin canından bir parça. Keşke bizi evlat olarak böyle durumlar icine sokmasalar. Bazen o kadar özeniyorum ki eşimin ailesine. Allahım diyorum neden benim babam böyle ailem böyle

söylenecek çok şey var ama içinizdeki baba sevgisine kıyamadım.
akrabalariniz doğru söyluyor hayatini kendi seçmis ve herkes nasıl yaşarsa öyle ölür.

Atılmıyor işte o da senin canından bir parça. Keşke bizi evlat olarak böyle durumlar icine sokmasalar. Bazen o kadar özeniyorum ki eşimin ailesine. Allahım diyorum neden benim babam böyle ailem böyle

Ben hep derim kişi kendi insanlığı ile anılır.
Şimdi baba olarak belki görevlerini yerine getirmedi , evlat olarak saymadı , aile olarak görmedi , kendi ne hallere düştü ve ne hallere düşürdü insanları ama evet herkes hata yapabilir , büyük hatalar da olabilir ama önemli olan işte o hataları yapanları ve hataları affedebilmek sizin yaptığınız gibi ve yola devam edebilmek . Çok zor affetmek , annenizi göre göre hem de , sanki babanızı affetmek annenize yapılacak en büyük acımasızlık gibi gelse de affedersin kendimden biliyorum

Son düzenleme:
Coronadan daha beter virusler var ,bunlar babaniz gibiler uzulmeyin ,siz hayalinizdeki babayi seviyorsunuz oyle biri yok malesef

işte bu. aynen bu.

sağda solda evladına sahip çıkan babalar gördükçe bi illüzyona kapılıyosun ama bu illüzyon gerçek değil.

Annemle babam 15 sene önce ayrıldı, babam terketti. Annem senelerce eve döndürmeye calıstı. İkinci kez evlenip yine aldatma sebepli boşandılar. Yeri geldi dersane taksidimi ödemedi bilincli olarak, ev sahibini arayıp boşandık onları evden at dedi annem zorda kalsın diye. Oysa annem kızın sınav senesi en azından git ama söyleme cocuga demesine rağmen beni anneme eziyette silah olarak kullandı. Evlenicem dedim iyi napiyim dedi gelmek istemedi. Atanınca aradım önemsemedi. Ama tabii işimle, evliliğimle her yerde övündü. Şimdi de torununun resimlerini istiyor. Bana araba alıcakken yüklü para verdi. Sanki pişman gibi yaşattıklarından. Şuan 73 yasında yalnız benden farklı sehirde yasıyor. Bir kadının peşine gitti o şehire. Ondan ayrılınca da dönmedi orada başka başka ilişkiler, saçma sapan akrabalarıyla takılmacalar peşinde. Komik ama 73 yasında hala 30 yasında gibi kız düşürme muhabbetleri yapıyor. Bence psikolojik bir rahatsızlık bu. Gel gelelim derdime, corona cıktıgından beri korkar oldum. Yalnız orada. Elim yetmiyor, senelerce kızgın olsam da herkes gibi cok seviyorum babamı. Dikkat etmez hic kendine. Ben babama hic doyamadım neredeyse hic bilmiyorum baba sevgisini ama aradığımda sesini duymak da yetiyor. O telefonun calması da. Cok korkuyorum onu kaybetmekten evet ölüm Allahın emri ama işte gönül de bunu dinlemiyor....
Sizi o

Siz insansanız ben neyim acaba düşünmekten kendimi alamadım. Insana en çok vicdan yakışır ve bu sizde fazlasıyla mevcut. Hayran kaldım.
Size tavsiyem içinizden nasil geliyorsa öyle yapın, herkesin doğrusu kendine. Yarın bir gün babaniza bir şey olursa vicdanınızla muhasebeye girecek olan sizsiniz.

Kendim de kendime kızıyorum bu huyum beni herkesin duygu sömürülerine açık hale de getiriyor

Annem 4. Evliliğiymiş mesela ama gec evlenen(40) bekar biri sanıyormus babamı. Benim bursluluk sınavım icin nüfus dökümünü alınca görmüştük evlenip boşanmalarını annem(aralarında 18 yaş var) Baya depresyona girmişti. Gercekten anneme cok cektirdi. Ben hep babama düşkündüm sanırım yeterli ilgiyi görmediğimden.
22 yaşında bir genç kız 40 yaşında adamla mı evlendi? Kim ne yaparsa kendine yapıyor işte.

Çevresinde dalkavuk kalmayınca kızı torunu kıymete binmiş. Ya da ölünce size çektirdikleri bir tarafından çıkacak diye korkuyor sanırım.

Back
X