Babam

22 yaşında bir genç kız 40 yaşında adamla mı evlendi? Kim ne yaparsa kendine yapıyor işte.

Çevresinde dalkavuk kalmayınca kızı torunu kıymete binmiş. Ya da ölünce size çektirdikleri bir tarafından çıkacak diye korkuyor sanırım.
Evet annem liseden mezun olunca 9 cocugun en büyüğü olarak evde kendi anne babasının gözüne batmaya başlamış. Annem banka sınavlarını kazanmıs üniversiteyi kazanmıs dedem izin vermemiş. Doğulu ailesi. En sonunda umudu kesmiş hayattan zaten dedem de yaşı gecti her gelen görücüyü reddetti artık evlensin diyip evlendirmiş. Babamın durumu iyidir baya. Cevresi hic boş olmuyor haliyle. Yani karşı komşu kabak tatlısı verdi diye 500tl vermiş... ama tabii bizim rızkımızı biz hic yiyemedik... elle tutulur yanı öyle az ki... kim burda kızsa bana haklı...

Annemle babam 15 sene önce ayrıldı, babam terketti. Annem senelerce eve döndürmeye calıstı. İkinci kez evlenip yine aldatma sebepli boşandılar. Yeri geldi dersane taksidimi ödemedi bilincli olarak, ev sahibini arayıp boşandık onları evden at dedi annem zorda kalsın diye. Oysa annem kızın sınav senesi en azından git ama söyleme cocuga demesine rağmen beni anneme eziyette silah olarak kullandı. Evlenicem dedim iyi napiyim dedi gelmek istemedi. Atanınca aradım önemsemedi. Ama tabii işimle, evliliğimle her yerde övündü. Şimdi de torununun resimlerini istiyor. Bana araba alıcakken yüklü para verdi. Sanki pişman gibi yaşattıklarından. Şuan 73 yasında yalnız benden farklı sehirde yasıyor. Bir kadının peşine gitti o şehire. Ondan ayrılınca da dönmedi orada başka başka ilişkiler, saçma sapan akrabalarıyla takılmacalar peşinde. Komik ama 73 yasında hala 30 yasında gibi kız düşürme muhabbetleri yapıyor. Bence psikolojik bir rahatsızlık bu. Gel gelelim derdime, corona cıktıgından beri korkar oldum. Yalnız orada. Elim yetmiyor, senelerce kızgın olsam da herkes gibi cok seviyorum babamı. Dikkat etmez hic kendine. Ben babama hic doyamadım neredeyse hic bilmiyorum baba sevgisini ama aradığımda sesini duymak da yetiyor. O telefonun calması da. Cok korkuyorum onu kaybetmekten evet ölüm Allahın emri ama işte gönül de bunu dinlemiyor....
kötüye bir şey olmaz kardeşim sen kendini, çoluğunu çocuğunu düşün. boşver vicdan yapılacak bir şey göremedim ben ortada

Ne yazsam bilemedim fazlaca iyi niyetinizi, sevgi dolu yüreğinizi üzmek istemem
Bende çoğunluk gibi düşünüyorum asla sizin gibi davrananazdım,öfkem ve yaşanmışlık larımı atamazdım evet ölümlü dünya ama herkese ölümlü...
İnşaallah tekrardan üzülmezsiniz bence kendinizi ve bebeğinizi üzmeyin.

Doyamadan kaybetme korkusu demişsiniz ya? Peki o bunu düşünüyor mu merak ettiniz mi? Sizi öpüp sevemediği günlerin acısını hissediyor mudur sizce? Hiç sanmıyorum. Sebebi de hala aynı şeylerle ilgilenmesi. Şu an sizin yanınızda olup, size daha çok vakit ayırabilir istese. Geçmişte de böyle. Ve malesef diğerlerinin dedikleri gibi. “Bu hayatı o seçti.” Fazla duygusalsınız. Benim babam bir yıl önce vefat etti 51 yaşındaydı. Hala kendime gelemedim. Çünkü son sözlerinden biri şuydu
“Her şey daha iyi olabilirdi, hasta olmasaydım. Sizinle daha güzel vakit geçirebilirdim.” Dedi. Ama işten çıktığı gibi eve gelir, saati hiç şaşmaz, biz de iki kardeş yolunu gözler sevinirdik. Bunun için kendime gelemedim ben. Sizin yerinizde olsaydım ama çok da umrumda olmazdı açıkçası.

Annemin gönlümdeki yeri apayrıdır eşim bile annemi kıskanır ama ses edemez. Babama gelince neden böyleyim bilmiyorum.
Benimde annem babamdan daha çok fedakarlık yaptı benim için. Ama baba hep başka kız çocukları İçin. Hani burda yazıyorlar ya, küçük kızım hep babasıyla beni sevmiyor mu? diye konu açıyorlar. Öyle değil işte. O sevmemek değil. Kız çocuklarının babalarına hep ayrı bir zaafı var.

Kötüye bir şey olmaz. İnanıyorum ki baban tanıdığın herkesi gömer öyle ölür.
Ben de çok gördüm işittim böyle insanlar. Gerçekten de gamsız insana bir şey olmuyor. Eminim baban yetmiş yaşında ama daha genc gösteriyordur. Hep gamsizliktan.. eski bı sevgilimin ailesiyle tanışmıştım. Baba serefsiz alkolik, anne çilekeş. İkisi de ellili yaslardaydi o vakit ama anne çökmüş, yüzü gözü göçmüş,kırışıklar içinde bir kadındı. Babanın bir tel saçı dokulmemis- fırça gibi saçı vardı, ince ince kirlasmaya başlıyordu :))
Böyleleri cevresindeki yakınlarının ömründen yer. Bizim bir yakin akraba da aynı şekilde. Evden markete gönderemezsin,bir yeri tutmaz yaşlıdır. Bar pavyon gezme olsun parende ata at gider.

Doyamadan kaybetme korkusu demişsiniz ya? Peki o bunu düşünüyor mu merak ettiniz mi? Sizi öpüp sevemediği günlerin acısını hissediyor mudur sizce? Hiç sanmıyorum. Sebebi de hala aynı şeylerle ilgilenmesi. Şu an sizin yanınızda olup, size daha çok vakit ayırabilir istese. Geçmişte de böyle. Ve malesef diğerlerinin dedikleri gibi. “Bu hayatı o seçti.” Fazla duygusalsınız. Benim babam bir yıl önce vefat etti 51 yaşındaydı. Hala kendime gelemedim. Çünkü son sözlerinden biri şuydu
“Her şey daha iyi olabilirdi, hasta olmasaydım. Sizinle daha güzel vakit geçirebilirdim.” Dedi. Ama işten çıktığı gibi eve gelir, saati hiç şaşmaz, biz de iki kardeş yolunu gözler sevinirdik. Bunun için kendime gelemedim ben. Sizin yerinizde olsaydım ama çok da umrumda olmazdı açıkçası.
Başınız sağolsun böyle güzel babalar da hep erken gidiyor... Ne diyeyim Allah sevdiği kullarını erken alıyor belkide. Haklısınız cevremde babamı tanıyan herkes yıllardır bana bunları söylüyor. Ben sadece söküp atamıyorum. Bugün aradım grip olmuş, dişlerini de cektirmiş implant yaptırcakmıs o sıra bu olaylar cıkınca kalakalmıs. Sadece sıvı besleniyormus. Yine de içim sızladı dayanamadım ağladım herşey farklı olabilirdi. annem hamile hamile kendini bu kadar hırpalayacaksan cagır ben bakarım ona dedi cagırmadım. Cünkü annemin bağışıklığı gecirdiği hastalıklar ameliyatlar sebepli cok düsük. Asla annemi babam icin riske atamam. Ama üzülüyor muyum derseniz evet😞

Kötüye bir şey olmaz. İnanıyorum ki baban tanıdığın herkesi gömer öyle ölür.
Ben de çok gördüm işittim böyle insanlar. Gerçekten de gamsız insana bir şey olmuyor. Eminim baban yetmiş yaşında ama daha genc gösteriyordur. Hep gamsizliktan.. eski bı sevgilimin ailesiyle tanışmıştım. Baba serefsiz alkolik, anne çilekeş. İkisi de ellili yaslardaydi o vakit ama anne çökmüş, yüzü gözü göçmüş,kırışıklar içinde bir kadındı. Babanın bir tel saçı dokulmemis- fırça gibi saçı vardı, ince ince kirlasmaya başlıyordu :))
Böyleleri cevresindeki yakınlarının ömründen yer. Bizim bir yakin akraba da aynı şekilde. Evden markete gönderemezsin,bir yeri tutmaz yaşlıdır. Bar pavyon gezme olsun parende ata at gider.
Dediğin gibi aralarında 18 yaş var ama 5 yaş belki anca farklı duruyorlardır. Ben ortaokuldayken psikologa gitmiştik annemle (yine babam sebepli) psikolog anneme demişti ki bize zaten esas hastalar gelmiyor, onların üzüp yorup hasta ettiği kırgın ruhlar geliyor... Bir sınav gibi atsan atamıyorsun...

Babanla hiç iyi anıların var mı.
Varsa tabi ki sever ve endişe edersin..
Tembih et, iyi davran için rahat olsun.
Başka ne yapabilirsin ki.

Sizin gibi insanları görünce ben kendimi sorguluyorum. Ne kadar kötü kalpliyim nasıl kinciyim dye düşünüyorum. Baban sana neler yaşatmış sen hala onun için endişelenebiliyorsun ne güzel bir kalbin var ama ne yazıkki o adam senin gibi bir evladı haketmiyor. Yaşadıklarımı anlatamıycam şimdi ama babam ölsün dye çok dua ettim. Boğazından geçen her lokmamız haram olsun dedim. Benim içimi böyle kararttı soğuttu.
Aynisi bendede var hergun beddua ediyorum hakkimi yediler allahim sen yedirme beter olsun surunsun diyorum
Bi insandan daha ne kadar nefret edilebilir bilmiyorum ama bende cokmu kotuyum acaba sorun bendemi diyede dusunuyorum
Ama yinede nefret etmeye devam

Senin konunu okurken sanki icime bi tas oturdu benimde anneme cok cektirdi cektiriyoda 50 yasinda belkide fazla bende sevgisini gormedim baba sicakligi ne bilmiyorum hic sahip cikmadi inan 1 kurusu bile gecmedi eve hep annem cabaladi o bakti bize baba olcak kiside istanbullarda gezmis esim ve ailesiyle kavga edip annemin yanina gidiyodum bikerede noldu neyin var hep burdasn bi sikintinmi var die sormaz ve zoruma giden ne biliyo musun eskiden cok icki icermis asiri halamin ogluna demiski ben alkolluyken oldu ne olduysa istiyerek olmamis istememis istemiyoda cok beddua ettim keske ölse die ama ölse aglamam mutluluktan hic aglamadim cunku....

Başınız sağolsun böyle güzel babalar da hep erken gidiyor... Ne diyeyim Allah sevdiği kullarını erken alıyor belkide. Haklısınız cevremde babamı tanıyan herkes yıllardır bana bunları söylüyor. Ben sadece söküp atamıyorum. Bugün aradım grip olmuş, dişlerini de cektirmiş implant yaptırcakmıs o sıra bu olaylar cıkınca kalakalmıs. Sadece sıvı besleniyormus. Yine de içim sızladı dayanamadım ağladım herşey farklı olabilirdi. annem hamile hamile kendini bu kadar hırpalayacaksan cagır ben bakarım ona dedi cagırmadım. Cünkü annemin bağışıklığı gecirdiği hastalıklar ameliyatlar sebepli cok düsük. Asla annemi babam icin riske atamam. Ama üzülüyor muyum derseniz evet😞
Sağolun. Şu an hamile olduğunuz İçin bu kadar duygusal olabilirsiniz. Dediğiniz gibi erken gitti babam. Bakın yine de babanızın maşallahı var yaşına rağmen iyi diyorsunuz.

Nihan Kaya’nın kitabında asıl koşulsuz seven çocuktur demesi geldi aklıma.
O gençlikte de yaşlılıkta da evladım var dememiş ama evlat yine de kırgın da olsa peşinde.
Siz de hamilesiniz risk grubundasınız. Önce kendi moralinizi yüksek tutun. Kendi düşen ağlamaz derler. Vaktinde saçma sapan gezmese ailesini bilip otursaymıl bugün eşiyle evde oturursu güvenle. Seçtiğin hayatın bedeli olur

Aynisi bendede var hergun beddua ediyorum hakkimi yediler allahim sen yedirme beter olsun surunsun diyorum
Bi insandan daha ne kadar nefret edilebilir bilmiyorum ama bende cokmu kotuyum acaba sorun bendemi diyede dusunuyorum
Ama yinede nefret etmeye devam
Bence sorun bizde değil durduk yere nefret etmedik ki bize yapılanlar ya da yapılmayanlar sonucunda bu hale geldik. Maddi manevi etkiledi bizi ebeveynlerimizin yaptıkları. Sadece konu sahibi fazla iyi niyetli ya da hamileliğin verdiği bir duygusallık var. Bir de konu sahibi kadar iyi niyetli olsaydım çok daha fazla sömürürdü bizi ki yapmaya da kalktı resmen evlatlarını dolandırmaya çalıştı. Ah anlatsam neler neler....

Back
X