bazen bireyler iyi bir eş olamayabiliyorlar ama iyi bir anne baba olmak lazım hatta mecburlar diye düşünüyorum.benim ailem böyle değil fakat çok yakınımda da senin yasadıklarına benzer şeyler yasayan biri var ve ona bakarak diyeblirimki boşvericeksin eger neden sorusunu sorarasan yarların yeniden açılır bu yüzden zor ama boşvermek lazım.
Üzülme canım senin baban kadar olmasa da benim de sevgisini göstermeyen,hiç sarılmayan,canım kızım demeyen soğuk bir babam var çok şükür Allah başımızdan eksik etmesin baktı,besledi,büyüttü bizi sağolsun ama bizde yıllarca böyle büyüdük hele ablamla saç saça başbaşa kavgaları gözümün önünden gitmez ablamı çok dövmüştür yapı gereği sinirli,sabırsız bir adam oldu hep.
Ama çok şükür gram siniri olmayan,sevgi dolu ve sabırlı bir eşe sahibim
Allahım sana da nasip eder emin ol,baba sevgisi görmeyen kızlar kocalarından görüyor genelde çevremde de gördüm bunları..
Ama hep derim Allahım sağlıklı uzun ömürler nasip etsin anneme,babama..
Hic beklentim yok aslında sadece huzursuzluk olmasın diye bütün herseyi alttan alıp gidip sarılıyorum ama yok.. Bende artık yuzune bakmıyorum evin içinde ne o benimle konusuyor ne ben. Ve bunların sebepsiz olması kafamı karıstıyor. Dısardan gören mukemmel bi baban var keşke benimde babam böyle olsaydı diyor ama para vermekle baba olunmuyor maalesef.. Artık ne parası ne duası hıcbırsey istemiyorum ondanBabam diye başlayan her cümle ilgimi çekmiştir. Bende hiç içten babam diyemeyen babasıyla ama baba sevgisinden uzak büyüyenlerdenim. Çok şükür ne içkisi vardı ne kumarı ne de döverdi ama huzursuzduk işte. Çevremde babası gibi kocası olsun isteyenlerde var bizler gibi babasının değişmesini isteyenlerde. Ben uzak duruyorum artık haftada bir kere yüzünü yarım yamalak görüyorum o ise şimdi beni daha çok görmek konuşmak istiyor çünkü evlenmeye kalkınca kıymete bindim 23 yıldır nerede bu kız demediği kızının mutluluğunu düşünür oldu tabi buna da sevdiğim adamdan ayırmaya çalışarak başladı. Söylenecek pek fazla şey yok ama beklentilerinizi azaltın sadece bir figür olsun baba sizin hayatınızda böylece daha az yaralanırsınız.
benim de babam var ama yok...
doğurmayla veya veya buna sebep olmayla anne baba olunmuyor işte..
annem ve babam ayrıldıklarında adam arkasına bile bakmadan çekti gitti..
ne yerler ne içerler nasıl geçinirler die düşünmedi bile..
nafaka vermeyeceğim diyecek kadar küçüldü mahkemede..
sanki elalemin çocuğundan bahsediyo.. kendi öz evlatlarını düşünmeyecek kadar aciz biri...
aradan 17 sene geçti annem ne zorluklarla beni ve kardeşlerimi büyüttü okuttu..
şimdi yavaş yavaş hayatımıza dahil olmaya çalışıo..
bi ihtiyacınız var mı, istediğiniz bişey var mı peeeeehh
istediğimiz bişey vardı evet, biraz sevgi ve azıcık da ilgi..
onu da zamanında veremedin, yolun açık olsun bundan sonra dedim
Bende de vardı bi "baba"..
İçki,kumar,kadın ve şiddet...
Bi sabah annem beni de alıp terketti onu..
Tahminen 5-6 yaşlarındaydım..
Kaçışlardan bir gün "babam" bizi buldu..
anneme zarar vermesin diye eve kitlemiştim annemi..
21 yaşındaydım ve "babamla" yıllar sonra ilk yüz yüze gelişimdi...
Sağolsun beni öyle özlemiş ki,silahı alnıma dayamıştı..
En son 28 yaşımda gördüm,yine bulmuştu bizi(bu arada evli barklı)..
Beni çok "özlemiş"
Öyle özlemiş ki beddu etti etti gitti...
Sonra duydum ki felç olmuş..
Ve ölmüş...
Benim ki kısaca ŞAM BABASIYDI..
İçimden geldi yazayım dedim.
Allah sabır versin öncelikle.
Bence artık ondan sevgi, saygı, ilgi vs bekleme çünkü yıllarca böyle gelmiş böyle gider.
Tek yapman gereken kendi ayaklarının üzerinde güçlü durmayı öğrenmek.
Allah böyle babaya sahip olan kızlara hayırlı eşler nasip etsin...
Senin babandan bende de var maalesef.
Küçükken biz Türkiyede o yurt dışında çalışıyordu.
Geri geldi. Sadece pazar günü gördüm. Tek yaptığı at yarışı sayfalarını incelemekti. Bize tahammül edemezdi.
Çilekeş bir annem var. O da sevgisini çok belli eden biri değildir. Yinede hem annem hem babam olmuştur annem;o benim herşeyimdir.
Babam ben ergenken iyice zıvanadan çıktı. Belki hep öyleydi ama çocuktum aklım ermiyordu.
Alkol+ kadın + şiddet + küfür + psikolojik baskı hepsi vardı.
Okumak istediğim için dayak yedim. Evden kaçtım.
Şimdi hem okuyorum hem çalışıyorum. Kendi kendime yetiyorum.
Babam hala aynı hayvan. Maalesef eğitilemiyor. (istediğiniz kadar çemkirebilirsiniz asla özür dilemem fikrimide değiştirmem.)
Artık konuşmuyorum suratına bakmıyorum. Hiç bir şey beklemiyorum. Hayatımı mahvetti.
Anne baba olmak çocuk yapmak demek değil. Keşke bilseler.
Babam bir gün şöyle dedi "siz hayatımın süsüsünüz. Benim hayatıma karışmayın. Benden bir şey istemeyin. Hayalet olun, yok olun, ot gibi yaşayın. Size hayrım dokunduğunda kendimi yolunmuş tavuk sağmal inek gibi hissediyorum"
Bir baba bir ailesine küçücük çocuklarına böyle söyler mi ? Böyle bir adam için biz; onun sülalesine karşı göstermeliğiz. Olması gerektiği için varız. Çünkü ailesi böyle bekliyor, böyle istiyor.
Benim içinde babam hayatımın süsü. Babam var mı? Var. O kadar. ,
Bazen aç kaldım bazen yırtık ayakkabılarla okula gittim. Üstümüzde başımızda kıyafet namına bez parçaları vardı.Sürüm sürüm süründük. Peki babam ? O her hafta sonu gezmelerde. Tek başına ultra lüks otellerde tatillerde. Arkadaşlarına sevgilisine para saçtı. 3-5 ayda bir araba değiştirdi zevkten. Ama bana bir ayakkabı almadı? "Neden ayakkabın yırtıldı? Alamam" dedi.
Kazandığı güzel parayı har vurup harman savurdu yani. Dışardan herkes babamın hayatına bakıp zenginlik içinde yüzdüğümüzü villalarda yaşadığımızı ama cimri olduğumuzu sanıyordu. Ne bilsin elalem çocuğun ayakkabısı yırtıkken adamın çeşit çeşit marka marka ayakkabıları varken adamın ailesini önemsemediğini.
Lisedeyken 3 kız karde össye hazırlanacaktık. Hatırlarım tarih öğretmenim vardı bizim zorluğumuzu biliyordu. Ta o zaman bir kişilik dershane parasına üçümüzü 2 yıllığına kaydettirecekti.
Babam "param yok" dedi. Bir ay sonra olmayan parasıyla kredisiz borcsuz araba aldı. İçime oturmuştu.
Sevgilisine yedirdiği paraları saymıyorum.
Şimdi yine iğrençleşmeye başladı. Emekli oldu evde. Akşam 7 de herkes yatsın uyusun evden ses çıkmasın. Su içmeyin duş almayın put gibi durun ot gibi yaşayın diyor.
Öyle rezil ki evimize misafir geldiğinde ben sadece kendime eşime bakarım herkes başının çaresine baksın dedi. Sonra bana dönüp "öyle değil mi kızım" dedi. Bela okumamak için kendimi zor tuttum.
Bari elalemin yanında bizi dışlanama hor görme dimi ?
Ama yok hayatımın sonuna kadar "bir babanın gölgesinde yaşadaydım ne olurdu?" diyeceğim.
Hakkımızı yediği,yedirdiği herkese hakkımı da helal etmiyorum.
Doğmayı yaşamayı ben seçmedim.
Şimdi evlenelim gidelim istiyor. Beyfendiye yük oluyoruz.
Evlenirken hiç birşeyimize karışmayacakmış.
Sadece misafir gibi gelip gidecek.
Dedim ya hayatımın süsü...
Anlamsız, duygusuz ve soğuk ...
Allah yokluğunu göstermesin...
Allah başka dert vermesin...
Edit: Uzun olmuş kusura bakmayın. Ne zaman böyle konular görsem içim acıyor... Herşeyi bir bir hatırlıyorum
Bu tür şeyler hayattaki duruşunu etkilemesin. Çok zor insanın anneden babadan kısaca birinci derece yakınından bu tür davranışları görmesi. Yazdıklarını okudum güçlüsün Allah yolunu açık etsin. Babana ne kız ne birşey de görme-duyma gerekirse. Sen yoluna bak bir şekilde bu çektiğinin karşılığını alırsın.
Arada biyolojik bağ olması, ne olursa olsun babadır dedirtemiyor bana nedense, atsan atılmıyor evet, silemiyorsun belki tam olarak ama benim için dışarıdaki herhangi birinden çoğu zaman farkı olmamıştır. Var mı evet var ama işte hep diyorum ya bizimki toyota gibi adam değil :)
Bende de vardı bi "baba"..
İçki,kumar,kadın ve şiddet...
Bi sabah annem beni de alıp terketti onu..
Tahminen 5-6 yaşlarındaydım..
Kaçışlardan bir gün "babam" bizi buldu..
anneme zarar vermesin diye eve kitlemiştim annemi..
21 yaşındaydım ve "babamla" yıllar sonra ilk yüz yüze gelişimdi...
Sağolsun beni öyle özlemiş ki,silahı alnıma dayamıştı..
En son 28 yaşımda gördüm,yine bulmuştu bizi(bu arada evli barklı)..
Beni çok "özlemiş"
Öyle özlemiş ki beddu etti etti gitti...
Sonra duydum ki felç olmuş..
Ve ölmüş...
Benim ki kısaca ŞAM BABASIYDI..
İçimden geldi yazayım dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?