Babam....

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Çok üzgün , kırgın ve sinirli şekilde yazıyorum size... Aslında buradan alacağım hiçbir tavsiye babamın inadında ve nobranlığında işe yaramaz ama içimi dökmek istiyorum içim acıyor...

Başımdan bir evlilik geçti, aldatıldım, maddi manevi zarara uğratıldım ve boşandım. 7-8 sene önce oldu bu olay, erken evlenmiştim... Tabii ailecek çok yıprandık ama çok zaman geçti...Yaralarımızı sardık, ben ailemle yaşıyorum ayrı eve çıkmadım. 34 yaşımda olmama rağmen eve 10.00 dan geç saatte girmedim, çok dikkat ettim, sevgilim de anlayışlıydı herşeyi ailemi üzmeden yaptım. Babam çok sert bir adamdır, özellikle bana karşı. Ergenliğimde çok kötü davrandı, çok eleştirdi, hiçbirşeyi beğenmedi benim evladım olmaya layık değilsin dedi, bir şey istediğimde git evlen kocan yapsın dedi dedi dedi ben de evlendim....... Sonra da olan oldu....Ve annemle onu terk etmemize rağmen değişmedi bu adam. Ruh hastası gibi şeyler yaptı, servisten inerken şoför yol tarifi sordu onla konuştum diye beni adamla sevgili yaptı filan.... Yaşı da 70 ve senelerdir emekli, eskiden sık alkol alırdı sanırım demans ( bunama ) başladı...

Şimdi hayatımda mükemmel bir insan var, Rabbim nazarlardan saklasın benim başıma onun kadar güzel şey gelmez. Ve ben geçen bayram annesiyle tanıştım, kısa bir görüşmeydi. Doğal olarak da o bize gelmek istiyor tanışmak için..Babam red etti. Ne konuşacakmış ? Direkt gelsin istesinlermiş... Bunu geçtim, dün annemle şiddetli bir kavga çıkartmış. Sen nasıl annesin demiş, bana emrivaki yapıyorsunuz bu adamı demiş, istemiyorum demiş. Sanki o evlenecek.

Kısacası hayatımın aşkın buldum ama babam bunu zehir etmeye hevesli. Şimdi çok iyi biliyorum huyunu küslük çıkartacak konuşmayacak ve ben sevgilime ve ailesine karşı zor durumda kalacağım.

Öte yandan babam bana hayatım boyunca 1 TL vermemiştir, bir eksiğin var mı dememiştir, sevgilimi öğrendi alıp karşısına babacan şekilde konuşmadı kızım anlat diye..

Eğer sabote edici davranışlarına devam ederse sevgilimle aramızda yüzük takıp gün almayı düşünüyorum. Annem de annesiyle tanışır bu şekilde evleniriz....Babam da yüzümü bir daha göremez.

Bu arada al babanı karşına konuş diyecek arkadaşlar olacaktır, babam asla konuşmaz sadece hakaret eder, beğenmez, eleştirir, on sene evel yaptığın hatayı yüzüne vurur. Bu şekilde annemle haber gönderir kadının da içini yer.

Son düzenleme:
Babana tanismaya gelsinmi diye sorma hic, direk su gun misafirimiz var evde olmani istiyorum tanisman icin dersin. Baktin haddinden fazla tepki veriyor sadce annenle tanisma ayarlarsin sonrada annenin rizasiyla yuzugunu takarsin.
Allah mutlu etsin insallah.

O kadar benzer şeyler yaşamışız ve yaşıyoruz ki anlatamam.
Şu konuyu bir an ben mi açtım diye düşündüm:14:
Ben sevgilimi ailemden saklıyorum çünkü, bu konuda annem de anlayışlı değil :5:

O kadar kötü bir adam ki hele son bir senedir babam bana takmış durumda :2:
Resmen bildiğin takmış.
bugün olan olaya bak, gidip arabamın kilometresini geçen pazar yazmış bugün bakmış 250 km yol yapılmış ve benden biliniyor sebebi.
oysa kardeşimde kendisi de kullanıyor bu arabayı.
tamam ağırlık ben kullanıyorum ama, inan benzin bile koymazlar koyduğum benzini kullanır kapıya bırakırlar.
kaskosu trafiği bakımı zartı zurtu bunlardan haberi bile yok hiçbirinin :5:
bu gidişle zaten satıcam herhalde arabayı çünkü bıktım artık resmen hem beni kullanıyorlar hem de psikolojik eziyet ediyorlar :((

herşeyi bir kenara bıraktım benden resmen nefret eden bir babam var :50:
çocukluğumda da böyleydi.
lise 2 de ramazanın ilk günü havlu ortalıkta yok diye hırpaladı beni sahurda.
daha üç ay önce dövmeye kalktı.
zaten anneme şiddet uyguluyor ve aynı senin baban gibi geçip tek kelime etmez bana düşman gibi bakar, annemle haberler gönderir.
zaten konuşmaya kalkarsak daha kötü büyük ihtimal verdiğim cevaplarla ağzım yüzüm dağılır.
sabah haber yollamış yine annemden sabrı tükenmişmiş çok kötü şeyler yapacakmış bana. :14:
evde kısa kollu badiyle eşofmanla bile gezemiyorum düşün.

ben bu hayatta şunu öğrendim; babasının sevmediğini el oğlu sevmiyor.

Çok üzgün , kırgın ve sinirli şekilde yazıyorum size... Aslında buradan alacağım hiçbir tavsiye babamın inadında ve nobranlığında işe yaramaz ama içimi dökmek istiyorum içim acıyor...

Başımdan bir evlilik geçti, aldatıldım, maddi manevi zarara uğratıldım ve boşandım. 7-8 sene önce oldu bu olay, erken evlenmiştim... Tabii ailecek çok yıprandık ama çok zaman geçti...Yaralarımızı sardık, ben ailemle yaşıyorum ayrı eve çıkmadım. 34 yaşımda olmama rağmen eve 10.00 dan geç saatte girmedim, çok dikkat ettim, sevgilim de anlayışlıydı herşeyi ailemi üzmeden yaptım. Babam çok sert bir adamdır, özellikle bana karşı. Ergenliğimde çok kötü davrandı, çok eleştirdi, hiçbirşeyi beğenmedi benim evladım olmaya layık değilsin dedi, bir şey istediğimde git evlen kocan yapsın dedi dedi dedi ben de evlendim....... Sonra da olan oldu....Ve annemle onu terk etmemize rağmen değişmedi bu adam. Ruh hastası gibi şeyler yaptı, servisten inerken şoför yol tarifi sordu onla konuştum diye beni adamla sevgili yaptı filan.... Yaşı da 70 ve senelerdir emekli, eskiden sık alkol alırdı sanırım demans ( bunama ) başladı...

Şimdi hayatımda mükemmel bir insan var, Rabbim nazarlardan saklasın benim başıma onun kadar güzel şey gelmez. Ve ben geçen bayram annesiyle tanıştım, kısa bir görüşmeydi. Doğal olarak da o bize gelmek istiyor tanışmak için..Babam red etti. Ne konuşacakmış ? Direkt gelsin istesinlermiş... Bunu geçtim, dün annemle şiddetli bir kavga çıkartmış. Sen nasıl annesin demiş, bana emrivaki yapıyorsunuz bu adamı demiş, istemiyorum demiş. Sanki o evlenecek.

Kısacası hayatımın aşkın buldum ama babam bunu zehir etmeye hevesli. Şimdi çok iyi biliyorum huyunu küslük çıkartacak konuşmayacak ve ben sevgilime ve ailesine karşı zor durumda kalacağım.

Öte yandan babam bana hayatım boyunca 1 TL vermemiştir, bir eksiğin var mı dememiştir, sevgilimi öğrendi alıp karşısına babacan şekilde konuşmadı kızım anlat diye..

Eğer sabote edici davranışlarına devam ederse sevgilimle aramızda yüzük takıp gün almayı düşünüyorum. Annem de annesiyle tanışır bu şekilde evleniriz....Babam da yüzümü bir daha göremez.

Bu arada al babanı karşına konuş diyecek arkadaşlar olacaktır, babam asla konuşmaz sadece hakaret eder, beğenmez, eleştirir, on sene evel yaptığın hatayı yüzüne vurur. Bu şekilde annemle haber gönderir kadının da içini yer.:50::43::43::50:
Ablacımmm..öncelikle çok üzüldüm durumunaa ve senii çok iyi anlıyorumm...benımde boyle bir babamm varr :50:...aklı başında birisinn...kendi kararlarını kendin alacak yaştasınn...annen onay veriyorsa babanı hiç takma derimm :26:...inşallah en kısa zamanda sevgilinle evlenirr mutlu bir hayata kavuşursunn dualarım seninle ablacım...:5:

Son düzenleme:
bence yapmanız gereken en dogru sey sevgılınıze ve aılesıne durust ve acık sekılde babanızın bu durumunu anlatmalısınız. yanı sızınle tanısmak görusmek ıstemesse veya kırıcı bı laf kullanırsa sıze karsı lutfen mazur görun ben sımdıden onun adına ozur dılerım fakat o da benım babam ve yapabılecegım bişi yok lutfen benı anlayın demelisin. emın ol anlayışla karsılayacaklardır.babanda tanısmak fln istemıyorsa tanıstrma arkadasım.annenle halledın herseyınızı.bırak baban laf söylesın her sekılde laf söyluyormus zaten..bu yasta sonra kımseyıde deıstıremessın..işalla hayatın boyunca cok mutlu olursun..

O kadar benzer şeyler yaşamışız ve yaşıyoruz ki anlatamam.
Şu konuyu bir an ben mi açtım diye düşündüm:14:
Ben sevgilimi ailemden saklıyorum çünkü, bu konuda annem de anlayışlı değil :5:

O kadar kötü bir adam ki hele son bir senedir babam bana takmış durumda :2:
Resmen bildiğin takmış.
bugün olan olaya bak, gidip arabamın kilometresini geçen pazar yazmış bugün bakmış 250 km yol yapılmış ve benden biliniyor sebebi.
oysa kardeşimde kendisi de kullanıyor bu arabayı.
tamam ağırlık ben kullanıyorum ama, inan benzin bile koymazlar koyduğum benzini kullanır kapıya bırakırlar.
kaskosu trafiği bakımı zartı zurtu bunlardan haberi bile yok hiçbirinin :5:
bu gidişle zaten satıcam herhalde arabayı çünkü bıktım artık resmen hem beni kullanıyorlar hem de psikolojik eziyet ediyorlar :((

herşeyi bir kenara bıraktım benden resmen nefret eden bir babam var :50:
çocukluğumda da böyleydi.
lise 2 de ramazanın ilk günü havlu ortalıkta yok diye hırpaladı beni sahurda.
daha üç ay önce dövmeye kalktı.
zaten anneme şiddet uyguluyor ve aynı senin baban gibi geçip tek kelime etmez bana düşman gibi bakar, annemle haberler gönderir.
zaten konuşmaya kalkarsak daha kötü büyük ihtimal verdiğim cevaplarla ağzım yüzüm dağılır.
sabah haber yollamış yine annemden sabrı tükenmişmiş çok kötü şeyler yapacakmış bana. :14:
evde kısa kollu badiyle eşofmanla bile gezemiyorum düşün.

ben bu hayatta şunu öğrendim; babasının sevmediğini el oğlu sevmiyor.

ne söylenebılır kı..:26::26: allah sabır versın..inşallah sevgılınızle mutlu ve huzurlu bır yuva kurarsınız.allah yuzunuze guler..boyun egmekten sabretmekten baska ne yapabılırsınızkı..ya rest cekıp evı terk edıceksınız ki bu durumda ailenız sızı siler heralde, yada evlenecegınız mutlu olacagınz gune kadar sabredeceksınız..:50:

Merhaba arkadaşlar, köprülerin üstünden çok sular aktı 10 gün önce evlendim ve sizlerle başımdna geçenleri paylaşmak istedim. Babam ile bu yazdığım gelişmelerden sonra aramı düzeltebildiğim kadar düzelttim, ele karışacağız diye alttan aldım. Bu arada dip not babam sevgilimle NİŞAN GÜNÜNNDEN ÖNCE tanışmadı. Biz yine de alttan aldıkve nişanlandım. Nişanlımın evimize geldiği ikinci kez annem özenmiş aşüre ve mantı yapmıştı. Biz de evdeydik mobilya geldi,perde takıldı ev silindi vs. derken pestilimiz çıkmıştı ve o akşam ben anneme yardım etmemişim diye babam tatsızlık çıkarttı. Anneme bağırdı, hakaret etti, nişanlım sanki görünmez varlıkmış gibi yüzüne bakmadı çocuğun... Ve ben o akşam nişanlım gittikten sonra anneme "bir daha sevgilim bu eve gelmeyecek bu sondu " dedim. Babamla da ipleri koparttım. Her şeyimizi kendimiz etimizi dişimize takıp yaptık. Bu süreçte ipleri hiç düzelmedi daha da kötüleşti ve babam nikahıma gelmeden sadece eşimin ailesiyle nikahım kıyıldı.

Baba şefkatlidir, koruyucudur, kollar, kanatlarına alır. Ben bu duyguların birini bile yaşamadım 35 senelik ömrümde... Kendimi çok sorguladım ama babama karşı bir tek saygısızlık yapmadım. Bu yaşıma geldim diyip salmadım....

Bu arada annemden duyuyorum bunu da ; 25 yaşında çok free yaşayan bir kuzenim var, onun da babasıyla arası kötü anne baba ayrı. Her haftasonu bizdeymiş babama erkek arkadaşlarını anlatıp akıl alıyormuş :53: Şaka gibi değil mi ?

Çok içim yanıyor çok öfkeliyim... Çocuğu dölleyerek asla baba olunmuyormuş. Yazıklar olsun.

İçimi dökebileceğim kimse yok bu konuma yazıyorum. İki ay önce burun ameliyatı oldum narkoz etkisinde ve hastane ortamından da etkilenerek babamla barışma kararı aldım. Gittim elini öptüm eşimle de gittik gayet güzel ağırladılar, eşime izzet ikram. Ama içim öyle boş ki... Senelerce yaptıkları, nikahımda aslanlar gibi yanımda durmaması, ailesinin de ona uyup nikahta altınlarını takıp kaçması ve kutlama yemeğinde sadece annemin olması onun da boynu bükük oturması tüm gün....

Babamı içimde bitirmişim ben varlığı da yokluğu da bir şey ifade etmiyor ne yazık ki... Affet diyorlar ama affetmek kolay değil hangi birini affedeyim ?

İkisini de görmek istemiyorum şimdi. Fark etmeden yavaş yavaş tüketmişler beni ne acı ki kızlarına iyi bakacak bir damat da onları mutlu edemedi...

Öyle sağlıksız bir ailemiz vardı ki babam reglimi bile bilirdi karışırdı, saçıma, ojeme her şeyime. Şimdi alamadığım tüm nefesleri alıyorum aynı anda...

Ve özlemiyorum. İnsan ailesini özlemez mi ? Özleyemiyorum.

Hayirli ugurlu olsun evlenmissin ins bundan sonraki hayatinda cok mutlu olursun ilk msji okuyunca babanla olan durumu esine ve ailesine hissettirme demek geldi icimden daha sonra esinin ailesiyle aranda sorun olursa yuzune vurma ihtimali var senin babanda soyleydi diye

İçimi dökebileceğim kimse yok bu konuma yazıyorum. İki ay önce burun ameliyatı oldum narkoz etkisinde ve hastane ortamından da etkilenerek babamla barışma kararı aldım. Gittim elini öptüm eşimle de gittik gayet güzel ağırladılar, eşime izzet ikram. Ama içim öyle boş ki... Senelerce yaptıkları, nikahımda aslanlar gibi yanımda durmaması, ailesinin de ona uyup nikahta altınlarını takıp kaçması ve kutlama yemeğinde sadece annemin olması onun da boynu bükük oturması tüm gün....

Babamı içimde bitirmişim ben varlığı da yokluğu da bir şey ifade etmiyor ne yazık ki... Affet diyorlar ama affetmek kolay değil hangi birini affedeyim ?

İkisini de görmek istemiyorum şimdi. Fark etmeden yavaş yavaş tüketmişler beni ne acı ki kızlarına iyi bakacak bir damat da onları mutlu edemedi...

Öyle sağlıksız bir ailemiz vardı ki babam reglimi bile bilirdi karışırdı, saçıma, ojeme her şeyime. Şimdi alamadığım tüm nefesleri alıyorum aynı anda...

Bu babalar neden üzer ki kızlarını? Oysa biz hep severiz onları, başlarına bişey gelse sanki sahipsiz kalacakmışız gibi korkarız....
Benimki de benim değerimi bilemedi. Onun yüzünden nikahıma gidemiyordum ben, son ana kadar eşimle ayırma niyetindeydi bizi. Kuafördeyken eşimi aramış, ne küfürler etmiş, bu iş bitti diye. Sonra aynı gün gittik kıydık nikahı babam da geldi ama ne fayda. Benim gözler kan çanağı, eşim dilenci gibi kot gömlek saç sakal karışık... Annem gelemedi, beni yalnız bıraktı.
Hep bi yanım eksik kalacak, sanırım hep böyle eksik yaşamaya alışmalıyız viveciğim...

Hayirli ugurlu olsun evlenmissin ins bundan sonraki hayatinda cok mutlu olursun ilk msji okuyunca babanla olan durumu esine ve ailesine hissettirme demek geldi icimden daha sonra esinin ailesiyle aranda sorun olursa yuzune vurma ihtimali var senin babanda soyleydi diye

Canım eşimin de babası yok yani muhattap bir baba olsa kötüydü, annemler kayınvalidemle iyi anlaştı ama zaten evlerimiz de çok uzak o yüzden sürekli bir git gel olmuyor. Ama nikahımda yoktu nasıl idare edicez ki ? İlla anladılar yani... Eşim ezdirmez beni ama dediğinde haklısın sen.

Bu babalar neden üzer ki kızlarını? Oysa biz hep severiz onları, başlarına bişey gelse sanki sahipsiz kalacakmışız gibi korkarız....
Benimki de benim değerimi bilemedi. Onun yüzünden nikahıma gidemiyordum ben, son ana kadar eşimle ayırma niyetindeydi bizi. Kuafördeyken eşimi aramış, ne küfürler etmiş, bu iş bitti diye. Sonra aynı gün gittik kıydık nikahı babam da geldi ama ne fayda. Benim gözler kan çanağı, eşim dilenci gibi kot gömlek saç sakal karışık... Annem gelemedi, beni yalnız bıraktı.
Hep bi yanım eksik kalacak, sanırım hep böyle eksik yaşamaya alışmalıyız viveciğim...

Gittim barıştım hayat kısa dedim babamdır dedim ama inan içim zerre istemedi kendime yediremedim yahu bir insan evladına mürvetine gitmeyecek kadar diş biler mi ? Dalga geçer gibi kuzenimi dinliyor bir de kız her hafta sevgili değişir! Bütün zoru bendeydi çünkü ben eşimden boşanmıştım onun gözünde ailenin utancıydım...

Canım eşimin de babası yok yani muhattap bir baba olsa kötüydü, annemler kayınvalidemle iyi anlaştı ama zaten evlerimiz de çok uzak o yüzden sürekli bir git gel olmuyor. Ama nikahımda yoktu nasıl idare edicez ki ? İlla anladılar yani... Eşim ezdirmez beni ama dediğinde haklısın sen.
Bende kucuk yasta evlendim ayrildim 3 sene gecti babam alkol alan bi insan bana hala sen beni yiktin bikere filan der bu aralarda sen galiba bzmle kalacaksin evlenmiyeceksin diyor(galiba kimsenin bni istemeyecegini dsunuyor ) insallah bnm karsimada gercekten cok cok sevecegim mutlu olabilecegim biri cikar

Kendimi yiyorum bana mı bir şey oldu kötü evlat mıyım diyorum ama yok balayım da dahil beni mutsuz eden bir aile var ortada. Annem bana halamların lafları taşıdı balayımda bile sinirim bozuktu. Anksiyete sahibi oldum evliliğimden tat almadım, dedikodulara üzülmem cabası. Yok, biraz bensiz kalsınlar ben de kendimi bulayım.

Ablacim seninle ne cok ortak yasanmisliklarimiz varmış. Benim babam böyle değildi ama sevgisini hic gostermezdi.
Destek olurdu basimiza bir iş geldiginde ama. Evde korku İmparatorluğu kurmustu. Senelerce annemi dovdu, kufretti. Evde bulamadiklarimi disarda aradim.
Ilk esim yerlerde paspas yapti. Cok cok meseleler...
Ben hayatim boyunca sadece sevilmek istedim, sevmek bile degil.
Şimdi çok mutluyum ama babam kolon kanserinden öldü. Ona kirgin değilim, sadece kizginim. Ne bize ne kendine tat vermedigi icin.
Bence eritin buzları. Siz adim atin, size dogru kosar belki kim bilir..

Gittim barıştım hayat kısa dedim babamdır dedim ama inan içim zerre istemedi kendime yediremedim yahu bir insan evladına mürvetine gitmeyecek kadar diş biler mi ? Dalga geçer gibi kuzenimi dinliyor bir de kız her hafta sevgili değişir! Bütün zoru bendeydi çünkü ben eşimden boşanmıştım onun gözünde ailenin utancıydım...
Benimki de hep benden böyle bişey beklemediğini söylerdi, ben evlenmeyeceğim, çalışacağım, gelip paramı ona sayacağım. O zaman o kadar hoşuna giderdi ki sorma... Şimdi evlendim, onu çiğnedim ona göre. Eşime karşı soğuk davranır, hiç düşünmez ben böyle davranıyorum da ya bu damat kızma çektirirse diye, evlendiğimden beri kızım rahatın nasıl diye sormadı. Konuşsan millete karşı aydın insan kesilir. Herkes der ki ne iyi, ne açık görüşlü baban var. Oysa bilmezler ki içi seni dışı beni yakar...
Bu baba konusunda dertleşmeye ihtiyacım vardı ne zamandır, iyi oldu bu konu valla... Sen de hiç canını sıkma canım. Ben alıştım böyle yaşamaya, hiçbişeyin değişmesini beklemiyorum artık.

Bende kucuk yasta evlendim ayrildim 3 sene gecti babam alkol alan bi insan bana hala sen beni yiktin bikere filan der bu aralarda sen galiba bzmle kalacaksin evlenmiyeceksin diyor(galiba kimsenin bni istemeyecegini dsunuyor ) insallah bnm karsimada gercekten cok cok sevecegim mutlu olabilecegim biri cikar

Amin canım inşallah. Kısmetle bu işler. Eşim çok temiz benden bir kaç yaş küçük ve ilk evliliği yani ideal eş adayı ama aylarca evimize giremedi zaten babası yok ben babamdan bekledim ona babalık yapsın.. Yapmadı.. Eşim hak etmedi bunu.

Bir turlu kurtulamiyorsun. Vicdan azabi mi cekiyorsun hakli oldugun halde acaba? Sen iyi bir evlatsin bence. Yorumlarina bakinca bile iyi insan oldugun belli oluyor. Affetmek zorunda degilsin, birak affetme. Ama bununla da yasama artik. Kendine zarar.

Kendimi yiyorum bana mı bir şey oldu kötü evlat mıyım diyorum ama yok balayım da dahil beni mutsuz eden bir aile var ortada. Annem bana halamların lafları taşıdı balayımda bile sinirim bozuktu. Anksiyete sahibi oldum evliliğimden tat almadım, dedikodulara üzülmem cabası. Yok, biraz bensiz kalsınlar ben de kendimi bulayım.
Balayımda babam benim telefonlarımı açmadı, ağladım 3 gün boyunca. Kimse aramadı, sormadı. Bilmeden yaptığım şeyleri bana ceza olarak çektirdi.

Ben de öyle düşünüyorum bensiz kalsınlar diyorum da. Babam bi hafta aramasam sitem ediyor, gel diyor. O yüzden ben bu şehirden gitmek istiyorum...

Back
X