Babam..

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
338
323
Bişey sormak istiyorum.Bekar ve okuyan arkadaşlarım hafatada ne kadar harçlık alıyorsunuz acaba ? Ben üni okuyorum durumumuzda iyi ve haftada 50tl zor alıyorum.Babam o kadar cimri bir insan oldu ki şaşırıyorum.Bana aylardır laptop sözü var ama hala almadı.Ben okulda öğlenciyim dolayısıyla çıkışta birşeyler yemeye gidersem gelmem en az saat 8i buluyor.Geldiğimde babam evde oluyo ve yine mi yemeğe yatırdın paraları bilmem ne başlıyo.Eskiden hiç böyle birisi değildi.Psikolojisi mi bozuk neden böyle oldu bilmiyorum.Bugünde geçen ayki kuaför masraflarımı hesaplamış eve geldim gelmez olaydım.Noluyo bu adama deliricem sinir kriz gçeirmemek için zor tutuyorum üst üste konu açtım bu aralar ama kimseyede anlatamıyorum maddi şeyleri bari sizlere anlatıp rahatlayayım.Durumumuz kötü olsa gerçekten bişey demiycem ama hem babamın maaşı hem 3 tane kira gelirimiz var üstelik ablam çalışıyo tek baktıkları kişi benim.Ünide okuyorum ama okul çıkışı kahve içerken 2 kere düşünüyorum artık resmen nolursunuz yardım edin üvey evlatmıyım neyim:2:
not:Bana haftada 10lira verin onlada idare ederim çalışırım bile kötü olsa durumumuz ama bu tavırlar canımı yakıyo belkide ihanetini örtmeye çalışıyo parasıyla otorite kurarak bilmiyorum ama ne gerek var her akşam konusunu açmaya Allah aşkına ya

Son düzenleme:
3 tane kira geliriniz var diye hepsini size yedirmek zorunda değiller bence.. belki bir yatırım planlıyorlar, belki masraflarınızın ucunun kaçtığını düşünüyorlar..

burada babasından tek kuruş almadan üniversite okuyanlar, dahası onu okumaya fırsat bulamadan çalışmak zorunda kalıp kazandıklarını ailesiyle paylaşmak zorunda olanlar var. madem size haftada 50 tl veriyorlar siz de onunla idare etmeye çalışın.

3 tane kira geliriniz var diye hepsini size yedirmek zorunda değiller bence.. belki bir yatırım planlıyorlar, belki masraflarınızın ucunun kaçtığını düşünüyorlar..

burada babasından tek kuruş almadan üniversite okuyanlar, dahası onu okumaya fırsat bulamadan çalışmak zorunda kalıp kazandıklarını ailesiyle paylaşmak zorunda olanlar var. madem size haftada 50 tl veriyorlar siz de onunla idare etmeye çalışın.

yA öyle bişey olsa tamamda babamın davranışları beni çok üzüyo.paradan ziyade canımı acıtan bu sanırım.Her akşam eve geldiğimde parasıyla otorite kurması.

cimri baba diye başlık koymuş bide..

baban cimri olsaydı of yaa geçen ayki kuaför masrafımı hesaplamışşş diyecek durumda olmazdın tatlım

yA öyle bişey olsa tamamda babamın davranışları beni çok üzüyo.paradan ziyade canımı acıtan bu sanırım.Her akşam eve geldiğimde parasıyla otorite kurması.

o zaman sıkarsın dişini kendi paranı kazanır çatır çatır harcarsın canım

sahip olduklarına şükretmelisin

ben de üniversitedeyken araba da araba diye sızlanırdım babama kızardım ama çalışmaya başlayınca o paraların ne zorlukla kazanıldığını anladım

o zaman sıkarsın dişini kendi paranı kazanır çatır çatır harcarsın canım

sahip olduklarına şükretmelisin

ben de üniversitedeyken araba da araba diye sızlanırdım babama kızardım ama çalışmaya başlayınca o paraların ne zorlukla kazanıldığını anladım

zor kazanılıyo tabi ki.Ama baskı yapmaya gerek varmı.Dışarda yemek yemek bu kadar anormal bişeymi ki.Ben zaten extra para istemiyorum başıma kakmasın sadece

evet baban gerçekten cimriymiş.
insan evladını düşünür azıcık, aç kalsan daha iyi oluyor sanırım.
ahh şu cimrilik ahhh
cehennemde bir ağaç resmen cimrilik.

bazı arkadaşlar konu sahıbıne yüklenmiş, babası bakacak elbet
yapmasaymıs o zaman.

Son düzenleme:
benimki de biraz seninki gibiydi ama otorite krma çabası olarak değerlendirmek yanlış belki para harcama alışkanlığını düzeltmek istiyordur belki de bir yatırım planlıyordur ama bence cimrilik değil bu.

daha sonra anlayacaksın bence babanı

Kredi karti kullan.
kafan da rahat olur pasa pasa odenir de.
okuyorsun sonucta maddi durumunuz iyiyken calismana gerek yok ki. Kendini de kisman yersiz.

Büyük bir şehirdeyseniz, evden adım atınca para hemen harcanıyor zaten, aylık 200TL dışında sürekli tekrarlayan ekstra lüks masrafınız yoksa harçlığınız normal, babanızın tepkisi abartılı bence...

evet baban gerçekten cimriymiş.
insan evladını düşünür azıcık, aç kalsan daha iyi oluyor sanırım.
ahh şu cimrilik ahhh
cehennemde bir ağaç resmen cimrilik.

bazı arkadaşlar konu sahıbıne yüklenmiş, babası bakacak elbet
yapmasaymıs o zaman.

tabi bakacak da zaten bakmıyor değil bence baba. yalnıca harcamalarına laf etmiş.

tabi bakacak da zaten bakmıyor değil bence baba. yalnıca harcamalarına laf etmiş.

kıtı kıtına bakıyor ve kafasına kakıyor. olmasa neyse...
sadece yemek ücretı yok ki; saçı, kaşı, makyajı..bunlar var yani.
kız zaten rahatsız oluyormuş, emınım parasını çok dıkkatlı kullanıyordur, ama yetmediği belli.
yetmez de zaten.
arkadaşları kahve içmeye davet etse, kız kesin kararsız kalıyordur
babam harcamalarıma kızıyor dıyemıyordur da.

Son düzenleme:
kıtı kıtına bakıyor ve kafasına kakıyor. olmasa neyse...
sadece yemek ücretı yok ki; saçı, kaşı, makyajı..bunlar var yani.
kız zaten rahatsız oluyormuş, emınım parasını çok dıkkatlı kullanıyordur, ama yetmediği belli.
yetmez de zaten.

aynen kuaför masrafı dediğim yanlış anlaşılmasın aylar sonra bi kestirip boyattım onu hesaplamış kaş parasını falan zaten kendi harçlığımdan veriyorum öyle sürekli kuaförde dğeilim yani.
Saat 1den 5e okul var ve doğal olarak 1 yada 2 öğün dışarda yemek zorundayım
bu paranın 10-15i kafadan yol zaten
Kitap alıyorum minimum 2 haftada bir
hangi birine yetişiyim söyleyin

aynen kuaför masrafı dediğim yanlış anlaşılmasın aylar sonra bi kestirip boyattım onu hesaplamış kaş parasını falan zaten kendi harçlığımdan veriyorum öyle sürekli kuaförde dğeilim yani.
Saat 1den 5e okul var ve doğal olarak 1 yada 2 öğün dışarda yemek zorundayım
bu paranın 10-15i kafadan yol zaten
Kitap alıyorum minimum 2 haftada bir
hangi birine yetişiyim söyleyin

canım ben harçlığını bu harcamalarının haricinde veriyor diye düşündüm yani kitap kuaför giyim vs hariç yalnızca okula gidip gelirken harcaman için verdiğini düşünmüştüm..

bu durumda yetmesi zaten mümkün değil. annen çalışıyor mu?

Back
X