babam ve istekleri..

Dream_on

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
1.312
806
323
merhaba kızlar uzun süredir giremiyordum yine dert yanmaya gelmiş gibi oldum malesef..
öncelikle 25 yaşındayım üniversite bitti bu sene evde kpss ye hazırlanıyorum öğretmenlik için o yüzden işe girip çalışmak istemiyorum bu sene kpss ye hazırlanmazsan bir daha hazırlanmam çok zor hem bildiklerimi unuturum hemde geçim telaşından işe git eve gel vaktim olmaz diye. Evde maddi durumumuz çok iyi değil babam emekli ama hala çalışıyor 1 tanede kardeşim var o da okuyor.

sorunuma geleyim : geçen hafta babam beni yanına çağırdı bankaya gitmiş ev kredisini sormuş 60 bin liralık bir kredi çekmek istiyor onuda yaklaşık 90 100 bin olarak ödeyeceğiz ve şu an bile bankaya 30 bin borcumuz var.. babam dedi ki ben bu krediyi çekmek istiyrm ama tek başıma ödeyemem keşke sende yardım edebilsen hiç bir şey diyemedim sadece önce kendi borcumuzu ödesek keşke dedim onu bile ödeyemiyoruz çünkü ama karar vermiş bile. tamam çalışırım diyemiyorum çünkü hayatım boyunca asgari ücretle özel sektörde çalışmak istemiyorum. Liseyi bitirdiğimden beri çok kez çalıştım özel sektörde kimse gözünün yaşına bakmıyor.. Kaldı ki benim alacağım 900 , 1000 maaş yarın birgün babam çalışamazsa o borcu mu ödeyeyim evi mi geçindireyim ömür boyu ev kredisi geleceğimi ipotek edeceğim bir nevi. ben atansam bile bankaya 30binlik borcamı yardım edeyim kiraya mı yoksa kardeşim 2 yıl sonra üniversiteye gitcek ona mı? hepsini de yapmak istiyorum Allah biliyor ama daha işim bile yokken her konuşmada sanki bana hadi kalk çalış diyorlar gibi geliyor her kelimeden bir anlam çıkarır oldum.

4 yıllık bir ilişkim var onunda babası emekli öğretmen yani şartları bizden iyi de olsa onlarda ancak kendi kendine yetiyor. Evlenmek istiyor o da sürekli erteliyorum artık okulda öğretim görevlisi olarak işe başlayacak. Evlenmeye kalksam her şeyimi kendim almam lazım. Benim evlenme ihtimalimi hesaba katan bile yok şu an evlencem desem 1 lira bile veremezler bana ztn 30 bin borçları var. Para beklemiyorum ama en azından kendi kendimi çevirecek olsam sadece. düşünmekten o kadar yoruldum ki babam sürekli ben her şeyi sizin için yapıyorum sizin için katlanıyorum diyor dedikçe yaptıkları sanki anlamsızlaşıyor. ben hangi birine yardım edeyim kendime 1 kuruşluk masraf yapmadım biriktirdiğim çeyrek altınlarım vardı durum sıkışık diye sattım babam hala idare edin o parayla diyor halbuki para mı kaldı hazır para çabuk tükeniyor yani ben oldum olası 3'ün 5'in hesabını yaparak büyüdüm bir de ev kredisi, banka borcu kendi borcumda var kredi yurtlar kurumundan öğrenim kredisi aldım onun ödemesinin konusu bile geçmiyor nasılsa öder diye sanki para babasıyım artık çıkış yolu göremiyorum kafam karmakarışık dışarıdan bir göz olarak değerlendirir misiniz rica etsem?
 
Böyle düsüncesiz anne babalara cok kiziyorum.

Akli basinda bir kizsin,yazdiklarin cok mantikli.Sirf babanin gönlü olsun diye ,böyle sacma sapan bir borcun altina girilmez.

Yarin evlenirken hangi borcu ödeyeceksin acaba? Ceyiz,ögrenim kredisi,evlenirken yapilan borclar,babanin borcu?

Kaldi ki ilerde eşinde böyle bir borcla yasamak istemez.Belki bastan kabul eder, ama sonra muhakkak sorun cikar ya da sen o ve onun ailesine karsi mahcup olabilirsin.Örnegin esin diyebilir,ben aileme yardim etmek istiyorum.O zaman hayir deme sansin bile olmayacak.
Bunun disinda henüz bir isin bile yok! Böyle bir belirsizlikte ,sakin ama sakin böyle bir hata yapma !

Baban belki birkac hafta ya da birkac ay surat yapar ,sonra biter gider.

Ama bu borcun altina girersen gelecek hayatina 1-0 yenik baslarsin.

Babanla konusamiyorsan ,annenle konus,o anlatsin durumu babana.Yok annemde anlayissiz dersen,gec karsilarina anlat bu yazdiklarini.Inan bana dogru yol bu.
Klasik duygu sömürülerine (besledik bu yasa getirdik ,bir yardimi cok görüyor gibi) lütfen kanma.
Su yasadigimiz çağda,ne yazık ki herkes kendini düsünür olmus.O yüzden kararli ol ve gelecegini kurtar.
 
Allah hayırlı kapılar açsın ama babanıza açık açık söyleyin burada yazdıklarınızı
 
Canım fb kapatmışsın, sana ulaşamıyorum o yüzden..

Yazdıkların çok mantıklı. Sen zaten çok aklı başında bir kızsın.
Babana da anlat burada yazdığın gibi.
En azından atanana kadar sabretsin.
Geleceğe dönük bir ilişkinde var. Çok olsun 2 sene daha beklenir
60 binin ucu bucağı yok..
Kaldı ki 100 bin olarak ödenecekmiş
Maaş mı dayanır, ömür mü vefa eder
Allah hayırlı kapılar açsın kuzum.
Bana özelden numaranı gönder
Çok öptüm :54:
 
cnm aile elbette önemli ama kendi hayatını hiçe atma
yarın öbür gün evleneceksn bu borç sorun olur eşin istemez haklı olarak büyük bir borcun altına girersin
kendi ailem dahil kızıyorum böyle ailelere
ne yazık ki hayır diyemiyoruz bizde evlat olarak duygusal davranıyoruz kullanılıyoruz
ben hep böyle yaptım ve hep üzülen ben oldum
kredi kartı lazım oldu ver kızım al baba ödenmedi ödettirene kadar göbeğim çatladı(küçük paralarda değil )
kredi çekilecek çek kızım
param yetmedi 500 lira ver 1000 lira ver
param yetmedi bilmem ne ama ben üstüme 3 yıldır hiçbirşey alamıyorum babam hem kendine hem anneme maaş zamanları gidip alıyor sonrada yettiremedik ver kızım eşimde bende sabahtan akşama kadar sokaklarda sürünüyoruz insan kılığından çıktık ama veremem dendiğinde anne baba üzüm bağı bağışlamış evlat bir salkım vermemiş örneği oluyor sen diyebiliyorsan hayır demeyi kabul etme sonra gerçekten çok başın ağrır tecrübe ettim
 
Back
X