• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam..

Bişey sormak istiyorum.Bekar ve okuyan arkadaşlarım hafatada ne kadar harçlık alıyorsunuz acaba ? Ben üni okuyorum durumumuzda iyi ve haftada 50tl zor alıyorum.Babam o kadar cimri bir insan oldu ki şaşırıyorum.Bana aylardır laptop sözü var ama hala almadı.Ben okulda öğlenciyim dolayısıyla çıkışta birşeyler yemeye gidersem gelmem en az saat 8i buluyor.Geldiğimde babam evde oluyo ve yine mi yemeğe yatırdın paraları bilmem ne başlıyo.Eskiden hiç böyle birisi değildi.Psikolojisi mi bozuk neden böyle oldu bilmiyorum.Bugünde geçen ayki kuaför masraflarımı hesaplamış eve geldim gelmez olaydım.Noluyo bu adama deliricem sinir kriz gçeirmemek için zor tutuyorum üst üste konu açtım bu aralar ama kimseyede anlatamıyorum maddi şeyleri bari sizlere anlatıp rahatlayayım.Durumumuz kötü olsa gerçekten bişey demiycem ama hem babamın maaşı hem 3 tane kira gelirimiz var üstelik ablam çalışıyo tek baktıkları kişi benim.Ünide okuyorum ama okul çıkışı kahve içerken 2 kere düşünüyorum artık resmen nolursunuz yardım edin üvey evlatmıyım neyim:2:
not:Bana haftada 10lira verin onlada idare ederim çalışırım bile kötü olsa durumumuz ama bu tavırlar canımı yakıyo belkide ihanetini örtmeye çalışıyo parasıyla otorite kurarak bilmiyorum ama ne gerek var her akşam konusunu açmaya Allah aşkına ya

Gencecik bir kızsın sen, bir sürü ihtiyacın var, 50 lira nedir yahu? Üstelik tek çocuksun..
Durumumuz var dediğin için yapıyorum bu yorumu..Cidden cimri bir baban varmış..

Hay ben babama kurban olayım..

aynen kuaför masrafı dediğim yanlış anlaşılmasın aylar sonra bi kestirip boyattım onu hesaplamış kaş parasını falan zaten kendi harçlığımdan veriyorum öyle sürekli kuaförde dğeilim yani.
Saat 1den 5e okul var ve doğal olarak 1 yada 2 öğün dışarda yemek zorundayım
bu paranın 10-15i kafadan yol zaten
Kitap alıyorum minimum 2 haftada bir
hangi birine yetişiyim söyleyin

saçı boyalı olan biri ayda veya 2 ayda bır dip yaptırmak zorunda.
yemeği dışarıda yemek zorundasın bunu babanın kafası alması lazım.
burada yemekten bahsedıyoruz eğlenceden değil.
yol paran da var tabii... baban çok cimri annene neler çektirdiğini hayal bıle edemıyorum.
okulun bıtsede kurtulsan bu durumdan.

her şeyi geçtim baban cimri olmasa; yavrum sakın aç kalma allaha şükür durumumuz fena değil
demesi lazım. eğlence değil açlıktan bahsedıyoruz burada.
allah varlık içinde yokluk yaşatmasın kımseye.

canım ben harçlığını bu harcamalarının haricinde veriyor diye düşündüm yani kitap kuaför giyim vs hariç yalnızca okula gidip gelirken harcaman için verdiğini düşünmüştüm..

bu durumda yetmesi zaten mümkün değil. annen çalışıyor mu?

Giyim dışında herşeyi bu parayla idare ediyorum giyim masrafımda bu aralar hiçbişey almıyorum zaten.
Annem çalışmıyo ama kira geliri var

Bişey sormak istiyorum.Bekar ve okuyan arkadaşlarım hafatada ne kadar harçlık alıyorsunuz acaba ? Ben üni okuyorum durumumuzda iyi ve haftada 50tl zor alıyorum.Babam o kadar cimri bir insan oldu ki şaşırıyorum.Bana aylardır laptop sözü var ama hala almadı.Ben okulda öğlenciyim dolayısıyla çıkışta birşeyler yemeye gidersem gelmem en az saat 8i buluyor.Geldiğimde babam evde oluyo ve yine mi yemeğe yatırdın paraları bilmem ne başlıyo.Eskiden hiç böyle birisi değildi.Psikolojisi mi bozuk neden böyle oldu bilmiyorum.Bugünde geçen ayki kuaför masraflarımı hesaplamış eve geldim gelmez olaydım.Noluyo bu adama deliricem sinir kriz gçeirmemek için zor tutuyorum üst üste konu açtım bu aralar ama kimseyede anlatamıyorum maddi şeyleri bari sizlere anlatıp rahatlayayım.Durumumuz kötü olsa gerçekten bişey demiycem ama hem babamın maaşı hem 3 tane kira gelirimiz var üstelik ablam çalışıyo tek baktıkları kişi benim.Ünide okuyorum ama okul çıkışı kahve içerken 2 kere düşünüyorum artık resmen nolursunuz yardım edin üvey evlatmıyım neyim:2:
not:Bana haftada 10lira verin onlada idare ederim çalışırım bile kötü olsa durumumuz ama bu tavırlar canımı yakıyo belkide ihanetini örtmeye çalışıyo parasıyla otorite kurarak bilmiyorum ama ne gerek var her akşam konusunu açmaya Allah aşkına ya

ihanetini örtmeye çalışıyo derken neyi kastettin anlamadım

borçları filan olabilir belki başka yatırımlar yapıyosa senin harcadıkların göze batmıştır
annenle konuş durumu neden böyle diye
ama o çok büyük bi para değil ki ünide okurken bennim param su gibi gidiyodu kısamıyosun ki baban cimrilik yapmış bence

Son düzenleme:
şuan belkı bu yazdıklarıma ınanmıcaksın ama iyi okumanı istiyorum.... Ben muhasebeciyim çalışıyorum annemde çalışıyor.... kardeşim ünv. okuyor başımızda baba yok. bırbırımıze yetmeye çalışıyoruz.. ve ben senın o küçümsedığın 50 tl varya bende onu haftalık olarak alıyorum..... arttırıyorumda ve kardeşime harçlık verıyorum okulda zor kalmasın dıye... Daha ne dıyeyım.....

ihanetini örtmeye çalışıyo derken neyi kastettin anlamadım

sanırım önceden rahat harcarken birden parayı kısmış baban
ama borçları filan olabilir belki başka yatırımlar yapıyosa senin harcadıkların göze batmıştır
annenle konuş durumu neden böyle diye

Birkaç yıl önce bi kadınla bi olayları oldu
yatırım falan olsa tamam söylesin ama eve gelir gelmez kötü bir üslupla yediğimi içtiğimi burnumdan getiriyo
annemle konuşsamda bişey değişmiyo işte keşke boşansalardı

şuan belkı bu yazdıklarıma ınanmıcaksın ama iyi okumanı istiyorum.... Ben muhasebeciyim çalışıyorum annemde çalışıyor.... kardeşim ünv. okuyor başımızda baba yok. bırbırımıze yetmeye çalışıyoruz.. ve ben senın o küçümsedığın 50 tl varya bende onu haftalık olarak alıyorum..... arttırıyorumda ve kardeşime harçlık verıyorum okulda zor kalmasın dıye... Daha ne dıyeyım.....

küçümsemek değil.500lira alan için 50 tl neyse 5000 alan için 500 odur birde bu açıdan bakın.zengin olmakta suç değil fakir olmakta herkesin standartına göre derdi farklıdır.Allah kolaylık versin sizede.

haftada 50 tl neye yeter yahu.üstelik bu kız ünv.okuyan bi genç kız.yanlış anlaşılmasın durumumuz iyi dediği için diyorum.benim erkek kardeşim bu yıl liseye başladı daha 15 yaşında.babamın tek bi evden gelen kirası var ekstara gelir olarak onuda kardeşime veriyor.ve bu 350 tl.arada çıkan ek masraflarda cabası.canım babam asla üstüne başına doğru dürüst bişey almaz bize harcıycam diye.öyle ahım şahımda bi geliri yok.bence babanız haddinden fazla cimri.

Tatlım ikisi aynı şey değil ama..Babamın durumu var diyor arkadaş..Durumumuz yok diyerek konuyu açsaydı zaten yorumum daha farklı olurdu..

Siz 3 kişi kıtkanaat birbirinize yetmeye çalışıyorsunuz..Ama burada başka bir olay var..
Bak sen bu durumda bile, "kardeşim zorda kalmasın diye" diyerek harçlık verdiğini söylüyorsun..
Buradaki baba ise durumu olduğu halde kızından sakınıyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
yatırım falan olsa tamam söylesin ama eve gelir gelmez kötü bir üslupla yediğimi içtiğimi burnumdan getiriyo

evlattan esirger, elin kadınından asla esirgemezler.
ben senın babanın ne tarz biri oldugunu çok iyi anladım.

Babacığımı gördüm.. Benim de haftalığım 50tlydi. İşe girdim işe girince haftalığı kesti. Ben de işi bırakiyim bari dedim. Bu sefer habersiz şekilde organizasyonlarda çalıştım. Günlüğü 50 liradan. Babamın bi haftada verdiği parayı bi cumartesi çalışarak çıkarmanın keyfi pahabiçilemez yani :))))))

Babamın altında bmw arabası. Çeşmede lüks villasında yaşıyolar annemle artık emekliliğin tadını çıkarıyor.. Bir yandan da istanbuldaki evlerinden kira gelirleri geliyor. Ben de işe girince ev almak için bi yerimi yırttım. eşim kredilerimizi ödemek için yurtdışına gitti çalışıyor. Başka babalara bakıyorum evi varsa kızına oğluna veriyo mesela. Bizimki vasiyetini yazmış tsk ya bağışlıyomş tüm mallarını annem de kendi de ölünce. Prensip meselesi biraz. Çocuklarını para güvencesiyle yetiştirmek istemiyorlar.

Sanırım bizi eğitmeye çalışıyor bunlar. Şımarmayalım paranın kıymetini bilelim diye yapıyolar. işe yaradı mı. yaradı. Genç yaşta ev sahibi olucaz inşallah babamın zoruyla. Çünkü ev sahibi olmadan da evlenmemize müsaade etmedi. Ama eşimden ayrı geçicek 2 yılımı daha kim geri vericek bilmiyorum...

bence siz tavrınızı takının annenle birlikte
sonuçta üniversitede kız okutuyo bi sürü ihtiyaçların olucak bilmiyo mu baban
giyim kuşam bakım hepsi gerekli bunların sonuçta imkanı varmış
ayrıca senin kalacak yer parası gibi bi masrafında yok sanırım ailenle kalıyosun
çok saçma o yüzden para hesabı yapması
hele böyle bi durumda babanın ağzını bile açmaması sizin suyunuza gitmesi gerekmez mi
özellikle de annenin
baban boşanmak mı istiyodu ki parayı başkalarına yedirmek tatlı geliyo erkeklere
o olayda annen tartışmak istemiyo sanırım babanla

Son düzenleme:
Tatlım ikisi aynı şey değil ama..Babamın durumu var diyor arkadaş..Durumumuz yok diyerek konuyu açsaydı zaten yorumum daha farklı olurdu..

Siz 3 kişi kıtkanaat birbirinize yetmeye çalışıyorsunuz..Ama burada başka bir olay var..
Bak sen bu durumda bile, "kardeşim zorda kalmasın diye" diyerek harçlık verdiğini söylüyorsun..
Buradaki baba ise durumu olduğu halde kızından sakınıyor..

ooo çok özur dılerım ben konuyu yanlış anlamışımmmm:5::5::5:

küçümsemek değil.500lira alan için 50 tl neyse 5000 alan için 500 odur birde bu açıdan bakın.zengin olmakta suç değil fakir olmakta herkesin standartına göre derdi farklıdır.Allah kolaylık versin sizede.

canım ben konunu yanlış anlamışım yaa kusura bakma ben tum gıderlerını karşıladıktan sonra sana 50 tl verıyor sandım :(

bence siz tavrınızı takının annenle birlikte
sonuçta üniversitede kız okutuyo bi sürü ihtiyaçların olucak bilmiyo mu baban
giyim kuşam bakım hepsi gerekli bunların sonuçta imkanı varmış
ayrıca senin kalacak yer parası gibi bi masrafında yok sanırım ailenle kalıyosun
çok saçma o yüzden para hesabı yapması
hele böyle bi durumda babanın ağzını bile açmaması sizin suyunuza gitmesi gerekmez mi
özellikle de annenin
baban boşanmak mı istiyodu ki parayı başkalarına yedirmek tatlı geliyo erkeklere
o olayda annen tartışmak istemiyo sanırım babanla

şöyle bu rezil olayda boşancaklardı aslında ama ben küçüktüm falan bi şekilde annem bi şans daha verdi ama benim gözümde o gün bitti bu adam benim erkeklere güvenimide herşeyimide beraberinde götürdü bu olay ve her hatırladığımda yine üzülüyorum işte..

He sonra bu babalar sevgilimizi kapılarına getirdik mi evi yok arabası yok olmaz sen bolluk içinde büyüdün yapamazsın zor gelir derler. :D ulan be adam para verseydin de azcık kokoş kokoş giyinip zengin çocuklarını tavlayaydım o zaman :D :D

şakası bi yana da babam eşime böyle bahaneler ürettiğinde bunları içimden geçirmedim değil. Çünkü ne bi arkadaşımla gönlümce bi kafede oturabildim ne sinemaya gidebildim ben de bu adamın yaptıkları yüzünden. Benden çok daha kötü durumda arkadaşlarım gezip tozuyodu. Aileleri kızım oğlum itüyü kazanmış gezsin tozsun modunda. Benimkilerde tık yok. Sonra da bolluk içinde büyüdün der. :)

Babacığımı gördüm.. Benim de haftalığım 50tlydi. İşe girdim işe girince haftalığı kesti. Ben de işi bırakiyim bari dedim. Bu sefer habersiz şekilde organizasyonlarda çalıştım. Günlüğü 50 liradan. Babamın bi haftada verdiği parayı bi cumartesi çalışarak çıkarmanın keyfi pahabiçilemez yani :))))))

Babamın altında bmw arabası. Çeşmede lüks villasında yaşıyolar annemle artık emekliliğin tadını çıkarıyor.. Bir yandan da istanbuldaki evlerinden kira gelirleri geliyor. Ben de işe girince ev almak için bi yerimi yırttım. eşim kredilerimizi ödemek için yurtdışına gitti çalışıyor. Başka babalara bakıyorum evi varsa kızına oğluna veriyo mesela. Bizimki vasiyetini yazmış tsk ya bağışlıyomş tüm mallarını annem de kendi de ölünce. Prensip meselesi biraz. Çocuklarını para güvencesiyle yetiştirmek istemiyorlar.

Sanırım bizi eğitmeye çalışıyor bunlar. Şımarmayalım paranın kıymetini bilelim diye yapıyolar. işe yaradı mı. yaradı. Genç yaşta ev sahibi olucaz inşallah babamın zoruyla. Çünkü ev sahibi olmadan da evlenmemize müsaade etmedi. Ama eşimden ayrı geçicek 2 yılımı daha kim geri vericek bilmiyorum...

ben konu sahibinin konusunu geçtim de seninkine taktım valla. ömür geçip gidiyor prensipler uğruna da insan kızını eşinden ayrı bırakmamalı. 2 yıl ne demek

He sonra bu babalar sevgilimizi kapılarına getirdik mi evi yok arabası yok olmaz sen bolluk içinde büyüdün yapamazsın zor gelir derler. :D ulan be adam para verseydin de azcık kokoş kokoş giyinip zengin çocuklarını tavlayaydım o zaman :D :D

şakası bi yana da babam eşime böyle bahaneler ürettiğinde bunları içimden geçirmedim değil. Çünkü ne bi arkadaşımla gönlümce bi kafede oturabildim ne sinemaya gidebildim ben de bu adamın yaptıkları yüzünden. Benden çok daha kötü durumda arkadaşlarım gezip tozuyodu. Aileleri kızım oğlum itüyü kazanmış gezsin tozsun modunda. Benimkilerde tık yok. Sonra da bolluk içinde büyüdün der. :)

%100 katılıyorum.....Durumu daha kötü arkadaşlarım benden daha çok geziyo ..

ben konu sahibinin konusunu geçtim de seninkine taktım valla. ömür geçip gidiyor prensipler uğruna da insan kızını eşinden ayrı bırakmamalı. 2 yıl ne demek

üniversitede böyle olan baba sonra bu hale dönüşüyor işte. Eşim gurur yaptı babamın paraya bu kadar takmasını. Birikim yapana kadar gelmem diyo. Fazlasıyla kırıcı bir insan.. Babam eşimin ailesini falan küçümsedi işte küçük yerde yaşıyolar paraları yok diye. Evi aldık almasına da sor bakalım bi kere şöyle rahat oturabildik mi:)

Back
X