• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babama artık küçük bi kız olmadığımı nasıl ispat edebilirim ?

Tsuki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2009
207
3
96
Sivas
Merhaba
Uzun bir süredir buraya üyeyim ve sürekli takip ediyorum.İlk kez derdimi burda paylaşmak istedim çünkü işin içinden bir türlü çıkamıyorum...
Ben 21 yaşındayım ama babama sorsanız hala evin küçük kızıyım.Eve en geç dokuz buçukta girebilirim.Arkadaşlarımla günü birlikte denize gidemem.Gece bir arkadasımda kalamam.Şu yaşımdayım hala tek bir konsere gitmişliğim yoktur neymiş çok kalabalıkmış biz gidersek aklı bizde kalcakmış olmazmış.Korumacılıktan mıdır nedir biz dışardayken çok huzursuz oluyo aklı bizde kalıyo.Artık o kadar sinirim bozuluyo ki ben evde kös kös otururken hayat dışarda akıp gidiyo.En güzel zamanlarım evde geçiyo.
Sevgilimlede tek problemimiz bu.Çok güzel giden bi ilişkimiz var birbirimizi gerçekten çok seviyoruz ve bizim durumumuz biraz farklı.Biz farklı şehirlerde okuyoruz.Sadece tatillerde görüşebilcez.Ben bulgaristanda oldugum için rahat rahat telde bile konuşamıcaz netten anca...Onunda sinirini bozan bu kadar yakınken istediğimiz gibi görüşememiz.Sadece o değil benimde çok sinirim bozuluyo.Bu yaz stajı vardı işten altı buçukta cıkıyo ben görüşebilmemiz için onun çıkışına gidiyorum ama en geç dokuz bucukta evde olmam gerektiği için ve çalıltıgı yer oturdugumuz yere uzak oldugu için 1 saat filan görüşüyoruz geri kalanıda geri dönüş yolunda geçiyo.Hiç birşey yapımıyoruz bi yere gidemiyoruz.Onun bu konuda kızdıgı ise ben bu konuda bişey yapmıyomuşum.Babam ne derse tamam diyomuşum.Babamın benim büyüdüğümü ben gösterebilirmişim ve uzun süre böyle devam ederse nereye kadar sabredebilirmişiz.Sevgilim istiyo ki bikaç günlüğüne bi yere tatile gidelim.Ama benim için mümkün değil.Ben bu yaşıma kadar bi arkadasımda kalmıslığım yok babam asla izin vermez.Bi bahane bulup izin alsam diyorum ama sonuç belli.Sevgilime bunu anlattıgımda anlamıyo bana kızıyo denemeden nasıl böyle peşin hükümlüsün diyo.Onun arkadaslarının babası daha sıktıgı halde ne numaralar yapıp istediklerini elde ediyolarmış bense hiç bişey yapmıyomusum.
Eskiden benim durumumda olanlar sevgilinize durumumunuzu nasıl izah ettiniz ben anlatıyorum anlatıyorum anlamıyo...
Babanızdan nasıl izin aldınız yada bazı şeyleri nasıl ispatladıınız??

Son düzenleyen: Moderatör:
canım maalesef anlatmanın bir yolu yok :)

sen 70ine de gelsen hala onun minik kızı olarak kalacaksın gözünde :)

Babam anlamıyo tamam ama sevgilimde benim durumumu anlamıyo ne yapcagımı şaşırdım

Efendim ??sengözlerimebaksanab yanlışmı anladım acaba?? sevgilin birkaç günlüğüne tatile çıkmak istiyor heşakkıdı, yok ya. Başka isteği varmıymış sorsaydınız keşke.

yaşınız 21 olabilir, size göre herbirşeye hakkınız da olabilir ama öyle değil.

Babanız son derece haklı. 21.30 a kadar dışardasınız işte daha ne.
kendi evin dururken ne diye arkadaşının evinde kalacaksınki, gündüz git, eğlen, gez toz ama gece evinde ol. Ne işin var başkasının evinde, hemde gece yatıya :umursamaz:

hani klasik bir laf vardır herkes bilir, bilineni birkez daha söylemekten ne çıkar, "Anne yada Baba olunda görün, ancak o zaman anlarsınız anne babanızı"

18 ini çoktan geçmişin bence baban abartıo benim etrafımda km varsa lisede bile
tatile çkıolar tabi benim babamda katıdır bıraz ama annem ayarlıo onu annenle konussan ?

ya çok fazla görüşemedik bari ben geri dönmeden bişeyler yapalım istiyo kalmayalım günü birlik gidelim diyo ama babam arkadaslarımlada olsam günü birlikte denize gitmeme izin vermiyo
Onun demek istedigi şu aslında tamam izin alamıyo olabilirsin ama çabala bişeyler yap diyo.Bende biliyorum ki ne yaparsam yapayım babam izin vermez boşu boşuna huzursuzluk çıkcak.Oda sanıyo ki ben istesem neler neler yapabilirmişim olmıcak şey yokmuş falan falan falan...

Canım yalan sölemek ne kadar doğru olur ama sonuçta kötü bişey yapmıosun
Annen 2-3 saat idare edemez mi ?

18 ini çoktan geçmişin bence baban abartıo benim etrafımda km varsa lisede bile
tatile çkıolar tabi benim babamda katıdır bıraz ama annem ayarlıo onu annenle konussan ?

Hayır anlamıyorum 18 yaşını geçince noluyor. Bir milat mı 18 yaş, yeni bir çağ mı açılıyor hayatınızda.

Hiç de abartmıyor babanız, ayrıca oldum olası çocukları ayrı idare eden, babayı ayrı idare eden annelere de karşıyımdır. Birşey olacaksa olacak, olmayacaksa olmayacak, bitti.

Annem babamdan saklı bişey yapmaz.Bende bugüne kadar babamın arkasından işte çevirmedim.Benim derdim tatilede cıkmak değil ben istiyorum ki artık bu kadar sıkmasın.Diyorum ya en basitinden bi konsere bile gidemiyorum çoğu yere izin vermiyo.Gündüz izmir sıcagındada nereye gidebilirim.Arkadaşlarım hep akşamları bi yerlere gidiyolar toplanıp gündüz sıcak diye ama ben dahil olamıyorum.
Bu tatil konusunda ben sevgilime nasıl anlatabilirim demek istemiştim ben sonucu bildiğim halde huzursuzluk cıkarmak istemiyorum evde oda diyo ki çabalamıyosun bişey yapmıyosun denemeden olmıcak diyosun diyo

Son düzenleme:
Ben bu yaşıma kadar bi arkadasımda kalmıslığım yok babam asla izin vermez.Bi bahane bulup izin alsam diyorum ama sonuç belli.Sevgilime bunu anlattıgımda anlamıyo bana kızıyo denemeden nasıl böyle peşin hükümlüsün diyo.Onun arkadaslarının babası daha sıktıgı halde ne numaralar yapıp istediklerini elde ediyolarmış bense hiç bişey yapmıyomusum.[/COLOR]
Eskiden benim durumumda olanlar sevgilinize durumumunuzu nasıl izah ettiniz ben anlatıyorum anlatıyorum anlamıyo...

"Ne numaralar yapıp istediklerini elde etmek..."
Kimdir sizin erkek arkadaşınız, kanun kaçağı, düzenbaz, kaçakçı falan mı, nasıl bir çevrede yaşıyor, bu nasıl bir sevgi izahı ve beklentisidir? Kız ailesine karşı gelecek, bahaneler uyduracak, bunu yapmazsa sevgilisinden fırça yiyecek, bu nasıl ilişkidir? :olmaz:
Bugün sizden "dolap döndürme, numara çevirme" beklentisi olan adam yarın aynı numaraları size yapar. Sizinle beraberken sizin ruhunuz duymadan türlü numaralarla iş çevirir. "Keser döner sap döner gün gelir hesap döner." hesabı... Bugün evden çıkma bahaneleri için başkaları neler yapıyor diyen adam, yarın başka taleplerde bulunur, siz reddedince, "Başkaları daha neler neler yapıyor!" der, o zaman da yelkenleri suya indirecek misiniz, yoksa tepki mi göstereceksiniz? :olmaz:
Dürüstlük, efendilik, hanımefendilik övünülecek hallerken, her kapıyı açarken şimdi istediğini elde etmenin yolu numara yapmak mı olmuş... Böyle bir insanla değil tatile yola çıkılmaz... Siz sevdiğiniz için "Birlikte olmak istiyor, iyi niyetli, vs." diyerek savunmaya geçeceksiniz ama sevdiğine gerçekten değer veren insan sevdiği kızla ailesinin arasına bu şekilde girmez, sevdiği insanı ailesinin yapmasını istemediği bir şeye zorlamaz, arada bırakmaz. :umursamaz: Birkaç yıl içinde gerçekten seven biri karşınıza çıktığında "kendi çizginizden" yürüdüğünüzde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız... :kahve:
Gelelim sorunuza...
"Babadan nasıl izin alınır, rüştünüzü nasıl ispatlarsınız?"
Yaşınıza istinaden, okuyorsanız iyi bir öğrenci, okumuyorsanız olgun bir evlat, statünüz her neyse onun gereğini yerine getirmek ilk adım... Aile bireyleriyle sağlam bir iletişim ve taleplerin en düzgün şekilde ifade edilmesi... Diyelim ki karşınızda çok bağnaz, ne derseniz deyin sizi dinlemeyen bir ebeveyn var, o durumda zor da gelse tabi olduğunuz evin kurallarına uymanız yararınıza olur. Dışardan gelen çatlak seslere (yukarıda uzun uzun betimlediğim erkek arkadaşınız) kulak vererek sıkıcı ev ortamından kurtulan genç kız görmedik henüz... :delphin:
Kendinizi her konuda geliştirip olgun, kaliteli bir birey olduktan sonra toplumda kendini ispatlamak ve kendini insanlara kabullendirmek kolay... Yeter ki isyan bayrağını çekip mevcut imkanlarınızı, hayallerinizi de kaybetmeyin... Sıkıntı zamanları büyük sınavdır, geçici ışıklara kapılıp beğenmediğiniz hallerden daha büyük karanlıklara sapmayın. Doğal olan isteğiniz bile erkek arkadaşınızın tutumu nedeniyle sağlıksız göründü burdan... Dikkat, sağduyu, kime güveneceğini bilme, doğru kararlar alma, sebat babanızın gözünde de sizi "büyütecektir"... Kaldı ki biyolojik olarak da zamanınız var gibi, size baskı yapan erkek arkadaşınıza tavır koymayıp bi de bunu sorun ettiğinize göre... :1closedeyes:

Merhaba
Uzun bir süredir buraya üyeyim ve sürekli takip ediyorum.İlk kez derdimi burda paylaşmak istedim çünkü işin içinden bir türlü çıkamıyorum...
Ben 21 yaşındayım ama babama sorsanız hala evin küçük kızıyım.Eve en geç dokuz buçukta girebilirim.Arkadaşlarımla günü birlikte denize gidemem.Gece bir arkadasımda kalamam.Şu yaşımdayım hala tek bir konsere gitmişliğim yoktur neymiş çok kalabalıkmış biz gidersek aklı bizde kalcakmış olmazmış.Korumacılıktan mıdır nedir biz dışardayken çok huzursuz oluyo aklı bizde kalıyo.Artık o kadar sinirim bozuluyo ki ben evde kös kös otururken hayat dışarda akıp gidiyo.En güzel zamanlarım evde geçiyo.
Sevgilimlede tek problemimiz bu.Çok güzel giden bi ilişkimiz var birbirimizi gerçekten çok seviyoruz ve bizim durumumuz biraz farklı.Biz farklı şehirlerde okuyoruz.Sadece tatillerde görüşebilcez.Ben bulgaristanda oldugum için rahat rahat telde bile konuşamıcaz netten anca...Onunda sinirini bozan bu kadar yakınken istediğimiz gibi görüşememiz.Sadece o değil benimde çok sinirim bozuluyo.Bu yaz stajı vardı işten altı buçukta cıkıyo ben görüşebilmemiz için onun çıkışına gidiyorum ama en geç dokuz bucukta evde olmam gerektiği için ve çalıltıgı yer oturdugumuz yere uzak oldugu için 1 saat filan görüşüyoruz geri kalanıda geri dönüş yolunda geçiyo.Hiç birşey yapımıyoruz bi yere gidemiyoruz.Onun bu konuda kızdıgı ise ben bu konuda bişey yapmıyomuşum.Babam ne derse tamam diyomuşum.Babamın benim büyüdüğümü ben gösterebilirmişim ve uzun süre böyle devam ederse nereye kadar sabredebilirmişiz.Sevgilim istiyo ki bikaç günlüğüne bi yere tatile gidelim.Ama benim için mümkün değil.Ben bu yaşıma kadar bi arkadasımda kalmıslığım yok babam asla izin vermez.Bi bahane bulup izin alsam diyorum ama sonuç belli.Sevgilime bunu anlattıgımda anlamıyo bana kızıyo denemeden nasıl böyle peşin hükümlüsün diyo.Onun arkadaslarının babası daha sıktıgı halde ne numaralar yapıp istediklerini elde ediyolarmış bense hiç bişey yapmıyomusum.

sevgilin neden stajını bırakmıyor ?

bu söylediğim çok mantıksız değil mi sempatiksalakcinni sevgilinin söyledikleri bundan mantıklı değil.

istersen 30 yaşında ol. aynı evde kaldığın sürece o evin kurallarına ve babanın isteklerine uymak zorundasın.

baban senin hakkında kötü bir şey ister mi ? gözün kapalı babana mı güvenirsin sevgiline mi ? sevgilin mi seni yarı yolda bırakır baban mı ?

sevgiline bir şeylerin anlatmak zorunda değilsin. ona anlayışı öğretemezsin. "babam izin vermiyor ve bende onu kırmak istemiyorum" dersin anlayıp anlamamak sevgili sevgiline kalmış.

sevgilini kır ama aileni kırma.

"ve uzun süre böyle devam ederse nereye kadar sabredebilirmişiz" bu cümle de çok çetrefilli bir cümle. güvenme bu adama. ayrılık sinyalini vermiş. "çok seviyormuş" seni . gözlerim yaşardı şakkıdı

Son düzenleme:
Babadan babaya değişir bu durum bunuda göz önünde tutmak lazım.

yaşınız küçük zaten,ben de olsam gece dışarı çıkmana izin vermem.Hele senden yalan söylemeni ve akşam kendinde kalmanı isteyen bir sevgilin varken..

Back
X