Babama borç para verdim,istemeye çekiniyorum ne yapmalıyım

rrrapunzelll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
482
430
103
35
7 ay önce arabamızı sattık bi kaç ödeme yaptıktan sonra kalan 10 bin tlyi altın yapacaktım(altın firlamamıştı) ama babam o ara sıkışıktı küçük bi miktar Para istedi esimde baba bize lazim değil kenarda duracagina sende dursun hepsini al istersen dedi (babamda zaten araba alacakmisiniz yine falan diye sormuştu parayı nerede kullanacagimizi sorar gibi) neyse biz zaten altin yapacaktik yapmayiz babanin ihtiyaci olmasa istemezdi dedi eşim verdik.Borcluymus birine onu odedi.neyse sonra babamın bankalara çok borcu olduğunu ogrendik biliyorduk ama miktarın çokluğundan haberimiz yoktu megerse 200 kusur bin borcu varmış yıllardır yetiremeyip faiz yemiz kartlar dolu ondan ona idare etmis hep çok üzüldüm ama elimden bisey gelmedi şükür iyiler ev hipoteklide olsa kira değil araba var birde baba yadigarı fındık tarlası bunları satabilir böle giderse.Neyse asil konu simdi eşim babama 1 yıl sonra alacağım araba demişti bugünde bana 3.4 ay sonra araba almak istediğini babama para konusunu biraz citlatsakmi dedi.1 aya fındığa gidecek babam. gelirse para orda gelecek ama elinde kalmaz biliyorum fındıkta az bu yıl.Ancak o zaman söyleyebilirim ama nasıl soylicem nasıl istiyecegim çekiniyorum:KK43: parası olsa derim ama bu kadar borçlu olunca çekiniyorum keşke hic almayacak imkanim olsa helal olsun derim asla istemem babam benim ama bizimde hic bir birikimimiz yok esim iyi bi araba alıp birikim olarak düşünüyor 3 cocuk var araba lazim oluyor babamın arabasını kullansakta .Simdi bu kadar borcu varken parayı istemek ayıp mi olur borcun sonu gelmez biraz zor üzülüyorum da istemek istemiyorum ama bizde onun üstüne birşeyler koyup birikim yapmak istiyoruz esimin saglik sorunlari var yarin ne olacak belli degil kenarda uc bes kurus olsun dedik nasıl isticem bilmiyorum :KK43:

Anne hayattaysa annen ile konuşun. Eşler bunu daha güzel yapıyor . Ama ben olsam fındığa kadar beklerdim , belki fındıktan gelecek parayı vermeyi düşünüyor. Baktım gelmiyor , anneme cıtlatırdım kalp kırmadan .

7 ay önce arabamızı sattık bi kaç ödeme yaptıktan sonra kalan 10 bin tlyi altın yapacaktım(altın firlamamıştı) ama babam o ara sıkışıktı küçük bi miktar Para istedi esimde baba bize lazim değil kenarda duracagina sende dursun hepsini al istersen dedi (babamda zaten araba alacakmisiniz yine falan diye sormuştu parayı nerede kullanacagimizi sorar gibi) neyse biz zaten altin yapacaktik yapmayiz babanin ihtiyaci olmasa istemezdi dedi eşim verdik.Borcluymus birine onu odedi.neyse sonra babamın bankalara çok borcu olduğunu ogrendik biliyorduk ama miktarın çokluğundan haberimiz yoktu megerse 200 kusur bin borcu varmış yıllardır yetiremeyip faiz yemiz kartlar dolu ondan ona idare etmis hep çok üzüldüm ama elimden bisey gelmedi şükür iyiler ev hipoteklide olsa kira değil araba var birde baba yadigarı fındık tarlası bunları satabilir böle giderse.Neyse asil konu simdi eşim babama 1 yıl sonra alacağım araba demişti bugünde bana 3.4 ay sonra araba almak istediğini babama para konusunu biraz citlatsakmi dedi.1 aya fındığa gidecek babam. gelirse para orda gelecek ama elinde kalmaz biliyorum fındıkta az bu yıl.Ancak o zaman söyleyebilirim ama nasıl soylicem nasıl istiyecegim çekiniyorum:KK43: parası olsa derim ama bu kadar borçlu olunca çekiniyorum keşke hic almayacak imkanim olsa helal olsun derim asla istemem babam benim ama bizimde hic bir birikimimiz yok esim iyi bi araba alıp birikim olarak düşünüyor 3 cocuk var araba lazim oluyor babamın arabasını kullansakta .Simdi bu kadar borcu varken parayı istemek ayıp mi olur borcun sonu gelmez biraz zor üzülüyorum da istemek istemiyorum ama bizde onun üstüne birşeyler koyup birikim yapmak istiyoruz esimin saglik sorunlari var yarin ne olacak belli degil kenarda uc bes kurus olsun dedik nasıl isticem bilmiyorum :KK43:
Siz boyle anlatinca uzuldum dogrusu. Bizim borcumuz yok mesela ama benim param babamin hesabinda ben onu bile isteyemiyorum. Siz o kadar borcu oldugunu bildiginiz babanizdan istemeye cekinmeniz normal. Ya arkadaslarin dedigi gibi babanizin yaninda konuyu acin yada annenize soyleyin o babanizla konussun

Evlenene kadar ailene yardım edebilirsin demişti biri bana doğruymuş. Şimdi 10 bin de versem babama gözüme az gözüküyor.

Araba falan bakın yakında kendi anlayıp teklif eder belki. Valla normalde isteyin derim ama ihtiyacı olmasa istemez lafını esiniz kullandığına göre öyle paranın üstüne yatacak biri değil babanız e durumu da zorken istemeyin bence ya.10bin lira insanı zengin etmez olunca verir herhalde.

200 bin borç nasıl olmuş ki iş filan mı kurup iflas etti .
Yillarin birikimi gecinemedikce kendi dükkânını kapatmayip kredi çekmiş kredi kartlarından alıp diğerini ondan alıp öbürü kapata kapağa faizlerle bu eşige gelmiş :KK43:

evlada yük ebeveynlere ve ebeveyne yük evlatlara iyice sinir oldum bu forumda okuya okuya
Aslında babam beş kuruş almazdı benden çok sıkışıktır demekki bende almaz bana çoluk cocuguma alır her zaman biz teklif etti geri çevirmedi ama iste çekiniyorum istemeye o kadar borcu varken :KK43:

Olmazsa arabayı size versin bir süre , parayı ödeyene kadar siz kullanın ..
Veriyor her istediğimizde zaten yedek anahtar bende asil konu üç kuruş koyamiyoruz kenara bi araba alırsak on bini pesinat verip birikim yapmış oluruz mecbur oderiz diye düşünüyoruz

Siz boyle anlatinca uzuldum dogrusu. Bizim borcumuz yok mesela ama benim param babamin hesabinda ben onu bile isteyemiyorum. Siz o kadar borcu oldugunu bildiginiz babanizdan istemeye cekinmeniz normal. Ya arkadaslarin dedigi gibi babanizin yaninda konuyu acin yada annenize soyleyin o babanizla konussun
Ya iste üzülüyorum :( sanki düşüncesiz bi evlatmis gibi ben 10 bininde değilim param olsun bütün borçlarını hic dusunmem kapatirim ama yok esimde agir bir iste kendi halinde çalışan biri 10 bin büyük para değil belki kimine gore ama bize gore küçük bi parada değil keske imkan olsada istemesem hic biliyorum istesem parası yok bankadan çekip verecek bu kez ben uzulecegim

Babaniza soyleyin ne sattacaksa satsin ama o borcu bir an once azaltsin yoksa isin icinden cikilmaz. Eger sizin sıkısık durumunuz yoksa istemeyin.

Araba falan bakın yakında kendi anlayıp teklif eder belki. Valla normalde isteyin derim ama ihtiyacı olmasa istemez lafını esiniz kullandığına göre öyle paranın üstüne yatacak biri değil babanız e durumu da zorken istemeyin bence ya.10bin lira insanı zengin etmez olunca verir herhalde.
Yok kesinlikle zaten bu kadar borca kimse ye yok denediği için girdi yıllarca babama yarin 30 bin lazim desem kredi ceker bulur buluşturur verir eşim çalışmadı ameliyat oldu yedirdi icirdi ameliyat parasına kadar vrdi tabiki geri odedik sonra elinde olsa fazla fazla verir bana biliyorum ama boyle borctayken ona 10 bin daha çektirmek uzuyo beni bazen annem kızım zaten borç icindeyiz keşke vermeseydin parani altın çıktı kar ederdin bile diyor ama babam yani dusunmedime bile verirken ama iste birşeyler alalım birikim yapalım deyincdde o 10 bine bile ihtiyac oluyor kenarda üç kuruş olmayınca :(

Babaniza soyleyin ne sattacaksa satsin ama o borcu bir an once azaltsin yoksa isin icinden cikilmaz. Eger sizin sıkısık durumunuz yoksa istemeyin.
Yıllarca beklediği için bu kadar büyüdü zaten ne düşündü bilmiyorum ne evi sattı ne tarlayi baba yadigarı diye daha da battı

Yok kesinlikle zaten bu kadar borca kimse ye yok denediği için girdi yıllarca babama yarin 30 bin lazim desem kredi ceker bulur buluşturur verir eşim çalışmadı ameliyat oldu yedirdi icirdi ameliyat parasına kadar vrdi tabiki geri odedik sonra elinde olsa fazla fazla verir bana biliyorum
Böyle bir adamsa zaten borcunu unutmaz. Ben olsam isteyemezdim.
Ara sıra araba almak istediginizin lafını açın, bence fındıktan sonra kendi verecektir...

Istemeyin bence parayi. Sonucta adam paralari orda burda çarçur edip yapmamis o borcu. Isini yonetemedigi icin bu duruma gelmis yazik. Bir de siz yuklenmeyin adama. Eger ki esiniz de kabul ederse istemeyin parayi.

Ben isteyemezdim... Hatta haline kahrolurdum o para aklıma bile gelmezdi. Umarım bu sıkıntıdan en kısa zamanda kurtulur. Bir baba için böyle para meseleleri çok yıpratıcıdır.

Back
X