Babama ithafen ;

canım benim çok duygulandırdın benide
ama ben sana değil babana acıdım
zira sen güzel yetişmiş akıllı bir genç kızsın
babansa evladına sahip çıkmaktan aciz babalıgı sadece vasıf olarak taşıyan biri
bu yüzden ben ona ancak acırım kızamam bile

Benim ki gibi bir baban var,

Acını anlıyorum ...

Benimki öldü, şimdi odamın duvarında bir resmi var.

Baban var mı var yani ....

göstermez canım, zaten babaannem yüzünden oldu bazı şeyler diyodun.. benimki karısı ve oğluyla yaşıyo, benimkinin karısı görse asla göstermez, oğlu görse okusa çocukcağızın psikolojisi bozulur, ona da yazık, onun hiç bi günahı yok çünkü. :50:
ben icra takibi yolladım onu isteseler de istemeseler de görmek zorundalar ama :27:
gerçi 2 ay oldu tık yok :26:
negüzel sen uğraşabiliyosun ona evladı oldugunu unutturmuyosun ben hata yaptım 18 yasım bitmeden acacaktım nafaka davasını görecekti gününü ama olsun öbür tarafa kaldı napıyım :)

canım benim çok duygulandırdın benide
ama ben sana değil babana acıdım
zira sen güzel yetişmiş akıllı bir genç kızsın
babansa evladına sahip çıkmaktan aciz babalıgı sadece vasıf olarak taşıyan biri
bu yüzden ben ona ancak acırım kızamam bile
belkide o benım ondan maddi beklentilerim olacağını düşündüğü için görüşmekten kaçtı bilemiyorum ama ben telefonda söylemiştim kendisine senden hiçbirşey beklemicem sadece senı tanımak nasıl biri oldugunu bilmek istiyorum demiştim inanmamıştır sanırım :)

Benim ki gibi bir baban var,

Acını anlıyorum ...

Benimki öldü, şimdi odamın duvarında bir resmi var.

Baban var mı var yani ....
başın sağolsun benide bu ölüm cok korkutuyo ve üzüyo ya hiç mi düşünmüyo hayat bu bana bişey olsa hiç mi vicdan azabı çekmeyecek keşkeleri hiç mi olmayacak.onu arayan ben oldugum halde hala düşünüyorum ölürse ne yaparım diye :14:

negüzel sen uğraşabiliyosun ona evladı oldugunu unutturmuyosun ben hata yaptım 18 yasım bitmeden acacaktım nafaka davasını görecekti gününü ama olsun öbür tarafa kaldı napıyım :)

fıstığım 18 yaşından sonra açmıştım ben :26: ama inan ki daha kötü hissediyorum, davayı açtığımdan beri daha çok aklıma geliyo ve ben neredeyse yaklaşık 2 yıldır daha bi kinliyim. neden? çünkü dava sonuçlanmıyo. konuşup hesap sorma imkanım yok diye bu yolu seçtim. acım azalsın diye.. sonucunu görsem biraz da olsa kalbimdeki taş hafiflicek, ama beklemek yoruyor. öbür türlü en azından beklemiyodum. Allah'a havale etmiştim. ama şimdi bi yola girdim umutla ve yolun sonu gözükmüyor. bazen bilmediğim bi numara arıyor. acaba diyorum avukat mı? hapse mi girdi? sonra diyorum ki ya girdiyse? ben sokmuş olucam bennn, o kadar kötü bi evlat gibi hissediyorum ki kendimi.. sonra diyorum ki hak etti ve adalet yerini buldu.
geçen hastaneye gittim ve doktora çıkamadım. devlet sigortası olmayanlara sigorta yapmıştı bu yılın başında, ben de ondan yararlanmaya başlamıştım sözde.. ama neymiş yeşilkartlı sayılıyomuşum diye kabul etmediler. ''burada bakılamıyosun'' dediler. boğazım düğüm düğüm oldu. yere yığıldım, ağladım, ağladım.. onun yüzünden sigortam yok ve ben her hastaneye çıktığımda aynı şeyi yaşıyorum. ama vardır elbet bunda da bi hayır demekten başka yapabileceğim bişey yok malesef :25:

fıstığım 18 yaşından sonra açmıştım ben :26: ama inan ki daha kötü hissediyorum, davayı açtığımdan beri daha çok aklıma geliyo ve ben neredeyse yaklaşık 2 yıldır daha bi kinliyim. neden? çünkü dava sonuçlanmıyo. konuşup hesap sorma imkanım yok diye bu yolu seçtim. acım azalsın diye.. sonucunu görsem biraz da olsa kalbimdeki taş hafiflicek, ama beklemek yoruyor. öbür türlü en azından beklemiyodum. Allah'a havale etmiştim. ama şimdi bi yola girdim umutla ve yolun sonu gözükmüyor. bazen bilmediğim bi numara arıyor. acaba diyorum avukat mı? hapse mi girdi? sonra diyorum ki ya girdiyse? ben sokmuş olucam bennn, o kadar kötü bi evlat gibi hissediyorum ki kendimi.. sonra diyorum ki hak etti ve adalet yerini buldu.
geçen hastaneye gittim ve doktora çıkamadım. devlet sigortası olmayanlara sigorta yapmıştı bu yılın başında, ben de ondan yararlanmaya başlamıştım sözde.. ama neymiş yeşilkartlı sayılıyomuşum diye kabul etmediler. ''burada bakılamıyosun'' dediler. boğazım düğüm düğüm oldu. yere yığıldım, ağladım, ağladım.. onun yüzünden sigortam yok ve ben her hastaneye çıktığımda aynı şeyi yaşıyorum. ama vardır elbet bunda da bi hayır demekten başka yapabileceğim bişey yok malesef :25:
kıyamam sana ben ya evet söylediklerinde doğru..mesela ben hani geçmişe yönelik nafakalarımı alabilir miyim diye düşünmüştüm ya yaklaşık 40 milyar yapıyodu alabilseydim fatih bana dedi ki peki açtın davayı için rahat edecek mi neolursa olsun baban hapise girecek veya borç harç bulup sana o parayı verecek sen rahat olabilecek miisn demişti..düşündümde gerçekten haklı bizim bazen gözümüzü kin bürüyo düşünemiyoruz gerçi bırak geçmişi geleceğinkini bile alamadım ya neyse :47:

:14::14::14::14::14::14::14::14:

:43::43::43::43::43::43:

ÖLDÜRDÜN BENİ GECE GECE YAAA ÇOK ÜZÜLDÜMM ..BABAM BENIM CANIM BABAM NE YAPARSAN YAPPP SENİ ÇOK SEVIYORUM BEN IYIKI VARSIN CANIM BABAM

CANIMIN İÇİ SANADA COK UZULDUM ama belkıde hakkında hayırlısı böylee:50::50:

o hissi bilirim, "acınmaktan nefret etmek!" annesi yok bakışlarını yıllarca taşımak annesizlikten daha çok koydu. ben de dolaylı yoldan babasızlığı yaşadım annem ölünce. nefretle sevgi arası... farkı benim babam daha merhametliydi diyelim, uygun sözcük bulamadım. senin hislerini öyle bir anladım ki...

Allah inşallah sana hayırlı bir eş nasip eder, mutlu bir yuvan olur,
senin yaşamadığın baba şefkatini çocukların doyasıya yaşarlar.

o hissi bilirim, "acınmaktan nefret etmek!" annesi yok bakışlarını yıllarca taşımak annesizlikten daha çok koydu. ben de dolaylı yoldan babasızlığı yaşadım annem ölünce. nefretle sevgi arası... farkı benim babam daha merhametliydi diyelim, uygun sözcük bulamadım. senin hislerini öyle bir anladım ki...[/QUOTE
Allah anneciğinin mekanını cennet etsin canım..insana zamanla koyuyo bişeyler bunu iyi anladım mesela şimdi düşünüyorumda düğünüm olacak baba sıfatında kimsem yok dedem vardı geçen yıl vefat etti benım kırmızı kuşağımı takacak kimsem bile yok annem takarsa olur mu bilmiyorum ama ben annem taksın istiyorum :)

:14::14::14::14::14::14::14::14:

:43::43::43::43::43::43:

ÖLDÜRDÜN BENİ GECE GECE YAAA ÇOK ÜZÜLDÜMM ..BABAM BENIM CANIM BABAM NE YAPARSAN YAPPP SENİ ÇOK SEVIYORUM BEN IYIKI VARSIN CANIM BABAM

CANIMIN İÇİ SANADA COK UZULDUM ama belkıde hakkında hayırlısı böylee:50::50:
öyle tabi canım hakkımızda hayırlısı herzaman:31:

Allah inşallah sana hayırlı bir eş nasip eder, mutlu bir yuvan olur,
senin yaşamadığın baba şefkatini çocukların doyasıya yaşarlar.
güzel duaların için çok teşekkür ederim :54: inşallah Allah hepimize tüm genç kızlara mutlu yuvayı nasip etsinn :16:

kıyamam sana ben ya evet söylediklerinde doğru..mesela ben hani geçmişe yönelik nafakalarımı alabilir miyim diye düşünmüştüm ya yaklaşık 40 milyar yapıyodu alabilseydim fatih bana dedi ki peki açtın davayı için rahat edecek mi neolursa olsun baban hapise girecek veya borç harç bulup sana o parayı verecek sen rahat olabilecek miisn demişti..düşündümde gerçekten haklı bizim bazen gözümüzü kin bürüyo düşünemiyoruz gerçi bırak geçmişi geleceğinkini bile alamadım ya neyse :47:

tatlım eğer geçmişte annen babandan nafaka istemediyse geçmişi alamıyomuşsun. benim annem istememiş. daha doğrusu benim annem nafaka isteyemesin diye babam olacak kişi velayetimi üstüne almış. düşün ben annemleyim, adam sevgilisiyle kaçıyo ve velayetim onda :53: sonra annem velayetimi almak için dava açıyo, avukat şaşırmış, zaten annemin yanındayım :52: babam olacak kişi de nafaka istemezsen veririm velayeti demiş. annem zaten elinden beni alcak diye korkmuş, hiçbir şey istememiş. :50:
kuzum biz onurla mustafa karataş a mail attık :1: daha cevap atmadı. ama benzer bi soruyu televizyonda gene mustafa karataşa biri sordu. günahı var mı diye.. o da ''bir babanın evladını görmemesi suçtur, anne baba boşanabilir; ama baba evladından boşanamaz. evladı babanın haklarından yararlanmalıdır, bu hakları kanunla istemesi çok doğal bişeydir, duyarsız kalınmamalıdır. günah babadadır.'' dedi. hocamız da böyle diyosa içimiz rahat :1:

o hissi bilirim, "acınmaktan nefret etmek!" annesi yok bakışlarını yıllarca taşımak annesizlikten daha çok koydu. ben de dolaylı yoldan babasızlığı yaşadım annem ölünce. nefretle sevgi arası... farkı benim babam daha merhametliydi diyelim, uygun sözcük bulamadım. senin hislerini öyle bir anladım ki...[/QUOTE
Allah anneciğinin mekanını cennet etsin canım..insana zamanla koyuyo bişeyler bunu iyi anladım mesela şimdi düşünüyorumda düğünüm olacak baba sıfatında kimsem yok dedem vardı geçen yıl vefat etti benım kırmızı kuşağımı takacak kimsem bile yok annem takarsa olur mu bilmiyorum ama ben annem taksın istiyorum :)

neden olmasın ki, o yıllarca hem annelik hem babalık yapmış sana. sembolik bir şey değil mi o kuşak, kaandaki baba sembolünü annen tamamladıysa kuşağı da pek ala bağlayabilir.

benimde ben çok küçükken vefat etti...hiç özlem duymadım vefat etmeseydide şimdikinden farklı olmazdım.. bilmediğim tanımadığım insanlara bile dua ederim ama ona edemiyorum..
baba kelimesinin hiç bir anlam ifade etmediği bir hayat yaşadım..
ama hiç ihtiyacımda olmadı ona..
çok şükür annem var..Allah başımızdan eksik etmesin.
çok mu vicdansız gözüküyorum bilmiyorum ama yaşanılanlar unutulmuyor..yani kısaca seni çok iyi anlıyorum:(

sende üzme kendini canım demekki böylesi hayırlıymış.. her baba haketmiyor baba olmayı..başaramıyor..

neden olmasın ki, o yıllarca hem annelik hem babalık yapmış sana. sembolik bir şey değil mi o kuşak, kaandaki baba sembolünü annen tamamladıysa kuşağı da pek ala bağlayabilir.
evet bende böyle düşünüyorum canım eniştem falan var ama ben onun takmasını istemiyorum benım gözümde gerçekten değerli olan birinin takması bana daha mantıklı geliyo benım hayatımda en değerli kişide annem olduguna göre o takacak :16:

benimde ben çok küçükken vefat etti...hiç özlem duymadım vefat etmeseydide şimdikinden farklı olmazdım.. bilmediğim tanımadığım insanlara bile dua ederim ama ona edemiyorum..
baba kelimesinin hiç bir anlam ifade etmediği bir hayat yaşadım..
ama hiç ihtiyacımda olmadı ona..
çok şükür annem var..Allah başımızdan eksik etmesin.
çok mu vicdansız gözüküyorum bilmiyorum ama yaşanılanlar unutulmuyor..yani kısaca seni çok iyi anlıyorum:(

sende üzme kendini canım demekki böylesi hayırlıymış.. her baba haketmiyor baba olmayı..başaramıyor..
öncelikle başın sağolsun canım emın ol benımkide ha vefat etmiş ha etmemiş pek farkı yok gerçi ölmüş olsaydı en azından öldü derdim arayamaz konusamaz vs vs böyle yaşayıpta yolda karşılaşıp hiç konusmadan yabancı gibi geçmek cok ağır :50:ikimizde baba sevgisinden yoksun büyümüşüz ama dediğin gibi herşeyin hayırlısı :34:

'Baba'ma ithafen;
Beni bıraktığında henüz 1 bucuk yaşında bile yoktum.Beni sevip öptüğünü bile bilmiyorum fotoğraflarımız var 1-2 poz onlara bakıyorum ara sıra zaten onlardan başka hiçbirşeyim yok sana ait..Ara sıra aldın beni 6 yasıma kadar o yaşlarımdan tek hatırladığım beni aldığın bi gün dizlerine kapanıp ağladığım.Enişteme yalvarıyomuşum beni götür babama diye.Yine eniştemın beni sana getirdiği günlerden birinde 'bir daha getirme bunu uğraşamam işim gücüm var' demişsin.Ama ben hep yalvarmışım çocukluk işte..O günden sonra hiç görüşmedik istememişsin beni eniştemde yalvarmasın semiramis bana dayanamıyorum demiş..ilkokula başladım herkesin babası geldi sen yoktun olmaman sorun değildide öğretmenin senın adını işini sormasıydı sorun olan boğazım düğümlenerek,kızararak bazı sorduklarına bilmiyorum diyerek cvp verdim..Okulun ilk günlerinden hep nefret ettim ben..Bazı arkadaslarım bana senin baban yok derlerdi eve gelip ağlardım..Anneannemler bana bişey alacakları zaman babası yok indirim yap derlerdi yine ağlardım utanırdım bana acırlardı bu beni çok üzerdi..Annem yolda görünce bak semiramis baban derdide öyle görürdüm uzaktan seni sende hiç bakmazdın sanki yabancıydım evladın değildim..
Lise çağıma geldiğimde bi arkadasımın annesi öldükten sonra seni aramaya karar verdim..Ölüm vardı bi gerçekti ve seninle ikimizede bişey olmadan bu dünyada görüşmek seni tanımak şevkatini hissetmek istedim.Bi şekilde numaranı buldum ve seni aradım haketmediğin halde telefonda 'baba seninle görüşmek istiyorum' dedim 'tmm kızım seni arayacağım 1 hafta içinde bekle' dedin..Kaç bir hafta geçti baba ? tam 4 yıl oldu okadar cok bekledimki seni ama gene istemedin belkide uğraşamazdın işin gücün vardı yine doğru ya..Olsun ben üzerime düşen görevlerimi yaptım vicdanım cok rahat peki sen rahat mısın ? Bunun cevabını hiçbir zaman bilemeyeceğim..
Kızın 21 yaşına geldi artık büyüdü.Yakında evlenecek nişanı kınası olacak ve sen yine benımle olamayacaksın olsun ben alışkınım.Yine gülümserim etrafa yokmuşsun hiç olmamışsın gibi davranırım zaten nezaman oldun ki ? Seni özlemiyorum zaten insan tanımadığı birisini özlemez.
Bana ne çocukluğumu ne gençliğimi yaşatmadın.Hala daha bana adını sormalarından ne iş yaptığını sormalarından nefret ediyorum.
6 yaşındayken bıraktığın istemediğin minik masum kız büyüdü artık hayalleri var , umutları var hayat dolu bi genç kız oldu.
Burda yazdıklarımı keşke yüzüne karşı söyleyebilseydim ama hayat bu belki günün birinde kimbilir..
Son olarak babalar günündende hayatım boyunca hep nefret ettim.Herkesin babasına aldığı hediyeden bahsetmesinden,babasının nasıl mutlu olduğundan el ele kol kola gezen baba kızlardan hep nefret ettim..O sahneleri görmek ve duymak cok acı vericiydi.O gün yine geldi çattı ve ben burdan
Bütün çocuklarına sahip cıkan her daim evlatlarının arkasında olan babaların babalar gününü kutluyorum..
canım okudum yazdıklarını aynı şeyleri ben annem için düşünüyorum oda beni bıraktı hiç bi anımız yok anlattıklarını hep yaşadım anneler gününden nefret ediyorum bende okulda herkesin annesi gelirdi toplantılara vs. benm halam :( çokk kızıyorum ona 10 yaşındayken görüştüğümde gitme dedim birlikte yaşayalım ben burda yaşayamam dedi bende o günden sonra onu aramadım insan evladının yanında yaşayamazmı yaa :( ne anne babalar görüyorum kendilerini evlatlarına adamış... bazen diyorum acaba haklı sebebi varmı ki ama bulamıyorum o benle görüşmek ister arasam ama ben artık istemiyorum çünkü hiç bir anımda yanımda olmadı yanımda olsaydı yaşantım çok farklı olabilirdi :( inşallah kendi yuvamızı kurunca tüm mutlulukları yaşarız bir aile ortamında göremediklerimizi...

Back
X