• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babama karsi hislerim

Arkadaşım evlendi yakın zaman önce. Düğünün hissiyatına kapılmadım. Duygulanmadım ama. Babası kızın kuşağını bağlamaya geldiğinde, Öyle işte.

Kızına karşı, babasının kızmasına etkilenmen okuyunca şaşırttı beni. Birikimlerin hala taze demek ki.

Allah eşinle mutluluğunuzu artarak devam ettirsin inşallah.

benimde en gıpta ettiğm şey eltim hep işte babamın dizinde yatardım saçlarımı okşardı falan ilgilenirdi en çok ona özenmişimdir birikimler onu her gördüğümde ilk günkü gibi o yüzden psikolojik yardım almayı düşünüyorum nefret insanı çok yoran bir his inşaallah en kısa zamanda kurtulurum

Amin Allah razı olsun iyi dileklerin için evlimisin bilmiyorum ama Rabbim sanada gönlünün muradını versin huzurlu bir yuva nasip etsin canım

of of tam benlik konu baban en azından sizi dövmemiş ben ve kardeşlerim hem sözlü hemde fiziki şiddete maruz kaldık hemde o kadar saçma sebeblerden evlendim 30 yaşındayım annemlere her gittiğimde görmek bile istemiyorum ölse hayat bizim için daha iyi olacak gibi geliyor eşim çok iyi sağolsun birde kızım var baba kız ilişkileri çoook güzel onları öyle görünce ondan daha çok nefret ediyorum:14::14::14:

çok zor canım bilmezmiyim her an kavgamı çıkacak psikolojisi benim babam hiç unutmam bi arkadaşımın ablası evlenmişti düğünden sonra arkadaşımın evine gitmiştik beni aradı eve çağırdı habersiz gitmişim diye dövdü sonrada istersen şimdi artık git dedi bilmezmiyim daha neler neler Allahtan eşim çok anlayışlı ve iyi bir insan ama ben sorma eşim bazen kızıma kızar 11 yaşında bazen kızdırıyo ben okadar kötü oluyorumki eşimde kızsada asla kızına kıyamaz ama benim psikolojim yerlerde kardeşlerimde öyle aynı evde konuşmadan geçen günler :14::14::14:[/QUOTE

sizin adınıza çok sevindim inş bizlerede rabbim iyi bir şey nasip eder AMİN...

evet, affetmek gerekiyor onlari kendi icimizde ama mumkun degil gercekten de. Oldugu gibi kabul edemiyorum onu malesef.
:(
Oturup dertelesebilecegim, acisina icten uzulebilecegim, anlayabilecegim bir babam olsun isterdim...

Ben cocukken savas yasadim. Cok derin mutsuzluklar yasadim. Cocuk gibi hissedemedim. Simdilerde hissettigim seyler gibiydi cocukken hissettiklerim. Hep gulen oynayan arkadaslarima ozenirdim. Herkesin evi sanki bizden daha huzurlu gibi gelirdi. Hickimsenin babasi benim babam gibi olamaz diye dusunurdum...

Hic unutmuyorum bir gun babamin bir arkadasi bizim evimizdeyken kavga cikmisti. Babam kardesimi benim yanimdan almak istemisti goturecekmis... Onu almasin diye o kadar sıkı tutmustum ki, bir de Nihat Amcaa diye bagirmistim yardim etsin diye.. Insan baba diye bagirmak ister degil mi? Butun sevdiklerimi babamdan korumak isterken ona nasil siginip, guvenle dizinde uyuyayim ben? Saclarimi oksamasi bile bana o kadar sinir bozucu geliyor ki suanda.. Onunla temas bile etmek istemiyorum. :(

Peki terapi gorenler minicik ipuclari verebilirler mi ki kendimizi nasil biraz daha iyi hissedebilecegimiz ile ilgili?

Nasil endiseden kacabiliriz? vs.

merhaba arpa
benim babamda böyleydi kendisini tek kalemde sildim kesinlikle görüşmüyorum hiç aklımada gelmiyor.umrumdada değil.herhalde 10yıl olmuştur görüşmeyeli yüzünü görsem kusarım gibi geliyor.allah korusun karşılaşmayalım sevmem kendisini.afetmeyecem asla.afedince yine tepene çıkar benden söylemesi.kafam rahat bu konuda enazından.hiç ama hiç pişmanlık duydugumu hatırlamam.iyikide uzaklaştırdım kendimden.dünyaya yine gelsem aynı şeyi yapardım.luzümsüz bir insan.onsuz hayat süperrrrr.psikologa felende gerek yok çıkar hayatından mutlu ol.yani ben olsam öyle yaparım hayatımdaki negatifleri atıyorum.gerek yok mutlu olmak istiyorum.

merhaba arpa
benim babamda böyleydi kendisini tek kalemde sildim kesinlikle görüşmüyorum hiç aklımada gelmiyor.umrumdada değil.herhalde 10yıl olmuştur görüşmeyeli yüzünü görsem kusarım gibi geliyor.allah korusun karşılaşmayalım sevmem kendisini.afetmeyecem asla.afedince yine tepene çıkar benden söylemesi.kafam rahat bu konuda enazından.hiç ama hiç pişmanlık duydugumu hatırlamam.iyikide uzaklaştırdım kendimden.dünyaya yine gelsem aynı şeyi yapardım.luzümsüz bir insan.onsuz hayat süperrrrr.psikologa felende gerek yok çıkar hayatından mutlu ol.yani ben olsam öyle yaparım hayatımdaki negatifleri atıyorum.gerek yok mutlu olmak istiyorum.

çok zor bir durum ya :(

merhaba arpa

Ya, o kadar cok istiyorum ki.. Ama yapamiyorum. Hasta bir taraftan da .. o kadar igrenc celiskiler icindeyim ki. Bi tarafim elvermiyor. Vicdanim sizliyor.. Psikolojisi bozuk, cok uzulur diyorum. Annem onunla beraber yasiyor. Kardesim benimle beraber. Ay..... Cok zor bir durum tatlim:( Ama sonum oyle olacak sanki.. Ara sira yasadigimiz iyi gunler aklima geliyo... Herseye ragmen okuttu beni.. Sadece bu yuzden mi vicdanim elvermiyor bilmiyorum. Ama annem terketse yataklara dusse bakmak icimden gelecek mi bilmiyorum...

Bir taraftan da annem ayrilik planlari yapiyor kizlar.. O gidince babam iyice kotulesecek.. Gerci hep psikolojikmis gibi geliyo bana... Bazen sapasaglam oluyo.. Hastalik numaralarini sanki hep bize yapiyor. Ay bilmiyorum kafam cok karisik bu konuda... Cok da celiskili konustugumun farkindayim..

bir de evlenirsem sanki daha rahat hayatimdan cikartabilirim gibi geliyor nedense? Kac yildir kendibasima yasamama ragmen.. Bilmiyorum Belki kardesim yanimda diye.. Bazi konular oldugunda araya giriyorum vs. Aman ya...

baba... boş bi kavram benim için kelimeden ibaret. kardeşim için öyle bir kavram yok bile... küçüklüğüme dair hatırladığım tek şey annemi dövmeleri! en son geçen yıl saçma sebepden dövcekken ben girdim araya öyle engelledim sonra banada dedi bidaha girersen senide döverim diye! çekip gidemiyoruz borçlar var onun yüzünden olan borçlar. geçen sene ameliyat olduda durulmak zorunda kaldı ama hala anneme laf sçyleyip duruyo. onunla birlikte masaya oturan yok, onun olduğu odada oturanda yok tek başına gibi en iyi ceza bu ona. ve imkanımız olsa bir an durmaz çekip giderdik çünkü ne baba olabildi ne koca. o anca (üvey) abimlerin babası buraya yazdıkça bile sinirim artıyo neyse tek değilsin malesef ve benim annemde hala sağlığını düşünüp durur terslemesine rağmen annemi! Allah sabır ve biran önce onlardan kurtulma imkanı versin. ondan uzakda bizbize hayat tek dileğimiz duamız...

baba... boş bi kavram benim için kelimeden ibaret. kardeşim için öyle bir kavram yok bile... küçüklüğüme dair hatırladığım tek şey annemi dövmeleri! en son geçen yıl saçma sebepden dövcekken ben girdim araya öyle engelledim sonra banada dedi bidaha girersen senide döverim diye! çekip gidemiyoruz borçlar var onun yüzünden olan borçlar. geçen sene ameliyat olduda durulmak zorunda kaldı ama hala anneme laf sçyleyip duruyo. onunla birlikte masaya oturan yok, onun olduğu odada oturanda yok tek başına gibi en iyi ceza bu ona. ve imkanımız olsa bir an durmaz çekip giderdik çünkü ne baba olabildi ne koca. o anca (üvey) abimlerin babası buraya yazdıkça bile sinirim artıyo neyse tek değilsin malesef ve benim annemde hala sağlığını düşünüp durur terslemesine rağmen annemi! Allah sabır ve biran önce onlardan kurtulma imkanı versin. ondan uzakda bizbize hayat tek dileğimiz duamız...

Ah ya.. benim gibi ne çok insan varmis..
Bazen insan sadece kendisinin basinda var zannediyor.. Aslinda Liseye gidene kadar herkesin ailesi boyle zannederdim. Lisede arkadaslarimin babalarini tanidikca cok cok sasirmistim. Beynim acildi.. Onlarin babalari farkliydi.. Cok sasirmistim. Nasil olur? demistim.. Farklilardi. Korkmuyorlardi.. Icime bir eziklik gelip cokmustu. Ayni durumlar.. Onun yaptigi borclar yuzunden annem de cekip gidemiyor. Aman allahim yarabbim. Allah sizlere de kolaylik ve sabir versin.. Moralinizi bozmayin. Guclu ve umutlu olmaya calisin.. umut cok onemli bisey gercekten. Yasama sarilma sebebimiz.

baba.....
amca der gibi baba...
öylesine...mecburiyet ...
nefret ediyorum...........
görmesem özlemem aramasa özlemem.sesini duyunca tüylerim diken diken oluyo.en ufak bişeye bagırır.onun yanında annemle sohbet edemiyoruz her şeyimiz batıyo.karı gibi herşeye karışıyo.
ya aslında o kadar uzun ki.kısacası; ölsün ya ölsünnn

baba.....
amca der gibi baba...
öylesine...mecburiyet ...
nefret ediyorum...........
görmesem özlemem aramasa özlemem.sesini duyunca tüylerim diken diken oluyo.en ufak bişeye bagırır.onun yanında annemle sohbet edemiyoruz her şeyimiz batıyo.karı gibi herşeye karışıyo.
ya aslında o kadar uzun ki.kısacası; ölsün ya ölsünnn

inanamiyorum ne kadar ayni.

Senin cocuklarla aran daha iyi, seni daha cok seviyolar diye kiskaniyomus annemi. Sen sogutuyosun beni cocuklardan diyo...

hem babanızı seviyorsunuz hemde yaptıklarını affedemıyorsunuz affedemediğiniz içinde kendınızı suçluyorsunuz sizi o kadar ıyı anlıyorum kı benımde buna benzer bir babam var gerçi bizimkiler boşandı... Ben de benzer şeyler yaşadım zamanında. Size tavsiyem kendınızı yıpratmayın. Siz, babanızı değiştiremezsiniz geçmişi değiştiremezsiniz. Siz kendı ruh saglınızı düşünün. Bırakın babanız da oyle olsun o oyle geldi öyle de gidecek bu hayattan. Alkol malesef cok lanet bir şey üstüne de pskoloik sorunlar eklenınce daha da lanet. Geçmişe takılı kaldıkca kendızı yıpratırsınız gelecege umutla bakın. Babanızı siz seçmediniz ama eşinizi, dostlarınızı siz seçeceksiniz. Sadece aile olarak dusunmeyın hayatta hep boyle ınsanlar var kötü ınsanlar var alkolıkler dengesizler hep var onemlı olan bizim güçlü durmamız onlara karşı....Sevgiler.

hem babanızı seviyorsunuz hemde yaptıklarını affedemıyorsunuz affedemediğiniz içinde kendınızı suçluyorsunuz sizi o kadar ıyı anlıyorum kı benımde buna benzer bir babam var gerçi bizimkiler boşandı... Ben de benzer şeyler yaşadım zamanında. Size tavsiyem kendınızı yıpratmayın. Siz, babanızı değiştiremezsiniz geçmişi değiştiremezsiniz. Siz kendı ruh saglınızı düşünün. Bırakın babanız da oyle olsun o oyle geldi öyle de gidecek bu hayattan. Alkol malesef cok lanet bir şey üstüne de pskoloik sorunlar eklenınce daha da lanet. Geçmişe takılı kaldıkca kendızı yıpratırsınız gelecege umutla bakın. Babanızı siz seçmediniz ama eşinizi, dostlarınızı siz seçeceksiniz. Sadece aile olarak dusunmeyın hayatta hep boyle ınsanlar var kötü ınsanlar var alkolıkler dengesizler hep var onemlı olan bizim güçlü durmamız onlara karşı....Sevgiler.

Cok tesekkur ederim soyledikleriniz icin..
cok iyi geldi..

inanamiyorum ne kadar ayni.

Senin cocuklarla aran daha iyi, seni daha cok seviyolar diye kiskaniyomus annemi. Sen sogutuyosun beni cocuklardan diyo...

ne yazıkki aynı gibi canımmm :5::5::5::5::5: evleneceğim ve sadece anneme üzülüyorum baska bişey değil.

eskiden annem için üzülürdüm,mesleğimizi elimize alınca yanımıza alalım dedik.annem korkuyorum vs birşeyler dedi.sonra babam bizlreden para istedi özellikle benden..bende ona birkaç hareket yapıp vermedim:))))))))))adam delirdi beni hastanelik etti ama vermedim inadım inat.sonra evi terketti bende evi terkettim.annem kurtuldu o pislikten diye düşünürken annem bzileri suçlamaya başladı kocası biizm yüzümüzden gitmiş vs..artık annemide pek aramıyorum ona para yolluyordum kocasına götürdüğünü öğrendim.amaan böyle işte diyecem şuki kendi hayatınıza bakın.arpa sakın acıma babana derim ben.sürekli onun kahrını çekmek zorunda kalabilrisin benden söylemesi.yinede siz bilrisiniz.

eskiden annem için üzülürdüm,mesleğimizi elimize alınca yanımıza alalım dedik.annem korkuyorum vs birşeyler dedi.sonra babam bizlreden para istedi özellikle benden..bende ona birkaç hareket yapıp vermedim:))))))))))adam delirdi beni hastanelik etti ama vermedim inadım inat.sonra evi terketti bende evi terkettim.annem kurtuldu o pislikten diye düşünürken annem bzileri suçlamaya başladı kocası biizm yüzümüzden gitmiş vs..artık annemide pek aramıyorum ona para yolluyordum kocasına götürdüğünü öğrendim.amaan böyle işte diyecem şuki kendi hayatınıza bakın.arpa sakın acıma babana derim ben.sürekli onun kahrını çekmek zorunda kalabilrisin benden söylemesi.yinede siz bilrisiniz.

inanamiyorum nasil hastanelik etti.. Helal sana da..
Of ne zormus.. Hic siradan bir insan olsa, hayatindan cikartirsin hic tanimamissin gibi davranirsin. Baba olunca hicbisey yapamiyosun iste.. hayat boyu bi sekilde pesinden geliyo.

evet, affetmek gerekiyor onlari kendi icimizde ama mumkun degil gercekten de. Oldugu gibi kabul edemiyorum onu malesef.
:(
Oturup dertelesebilecegim, acisina icten uzulebilecegim, anlayabilecegim bir babam olsun isterdim...

Ben cocukken savas yasadim. Cok derin mutsuzluklar yasadim. Cocuk gibi hissedemedim. Simdilerde hissettigim seyler gibiydi cocukken hissettiklerim. Hep gulen oynayan arkadaslarima ozenirdim. Herkesin evi sanki bizden daha huzurlu gibi gelirdi. Hickimsenin babasi benim babam gibi olamaz diye dusunurdum...

Hic unutmuyorum bir gun babamin bir arkadasi bizim evimizdeyken kavga cikmisti. Babam kardesimi benim yanimdan almak istemisti goturecekmis... Onu almasin diye o kadar sıkı tutmustum ki, bir de Nihat Amcaa diye bagirmistim yardim etsin diye.. Insan baba diye bagirmak ister degil mi? Butun sevdiklerimi babamdan korumak isterken ona nasil siginip, guvenle dizinde uyuyayim ben? Saclarimi oksamasi bile bana o kadar sinir bozucu geliyor ki suanda.. Onunla temas bile etmek istemiyorum. :(

Peki terapi gorenler minicik ipuclari verebilirler mi ki kendimizi nasil biraz daha iyi hissedebilecegimiz ile ilgili?

Nasil endiseden kacabiliriz? vs.

bence anneninde payı var babanın bu rolünde.eteklerinde de ayrılamazlar eşlerinin.terapist şunu der affet ve özgür ol!bu affetmek barışma anlamında değil.kişinin aldığı eğitim,çocukken ailesinin ona takındığı tavır.aslında oda bir öncekilerin eseri.yalnızlar içlerinde.annnende iyi politikalar izleyemedi belkide.doğru zamanda uzaklaş ve mümkün olduğunca görme.kötü bir cinsel hayatıda olabilir.babam olarak yanımda yok,burda niye böyle yaptı?bu melenkonileri bırakmak gerekiyor.kendi yolunu bulmak zorundasın.tek başına.bu öfkeyi milimize edersen her şey düzlüğe çıkar.

bence anneninde payı var babanın bu rolünde.eteklerinde de ayrılamazlar eşlerinin.terapist şunu der affet ve özgür ol!bu affetmek barışma anlamında değil.kişinin aldığı eğitim,çocukken ailesinin ona takındığı tavır.aslında oda bir öncekilerin eseri.yalnızlar içlerinde.annnende iyi politikalar izleyemedi belkide.doğru zamanda uzaklaş ve mümkün olduğunca görme.kötü bir cinsel hayatıda olabilir.babam olarak yanımda yok,burda niye böyle yaptı?bu melenkonileri bırakmak gerekiyor.kendi yolunu bulmak zorundasın.tek başına.bu öfkeyi milimize edersen her şey düzlüğe çıkar.

Tatlim suanda zaten baska bir kadinla konusuyor telefonda.. yuzyuze gorusmuyorlar ama telefonda saatlerce konusuyorlar... ne konustuklarini bilemiyorum.. bir sene once falan da sahte facebook hesabi ildugunu fark etmistim. oradan da sahte sahte insanlarla gorusuyor. psikolojisi bozuk bildigin. Kadinlar nolur fotograf ekle diye israr etmisler. 20li yaslarindaki tanimadigim bir delikanlinin fotografini koymus. Tobeestafurullah ya.. Babam olan adama bak. kotu bir cinsel hayati oldugunu ben de dusunuyorum. Onun gibi seyler yapan bir adamla annem de severek isteyerek beraber olmuyordur heralde senelerce...

Cok tesekkur ederim kizlar.. Bu meseleleri kimseciklerle konusamam bu kadar rahat.. Cocuklugumdan beri sanki saklanmasi gereken bisey. Bir utanc kaynagi.. Anneme neler neler cektirdi. Cocuklarina bir fiske bile vurmadi ama annecigime yaptiklari gozumun onune hep gelir... Zavalli annem o halde ertesi gun ise giderdi..

Demek benim geçiyor olduğum bu yollardan sizler geçmişsiniz.. Bende şuan 20 yaşındaym okuyorum babam alkol hergün içer herşeyden kavga çıkarır eski konularımı okuyun anlarsınız aynı sizlerin babası gibi.. Bende napıcağımı bilmiyorum sizler yine ayrı yaşayabiliyorsunuz benimki ona da izin vermez şehir dışına okula bile asla dedi zaten maddiyatı da yetmez doğru düzgün çalışmaz.. Bazen insan babası sonucta diye acıyor kıyamıyorum sonra böyle bize bağırıp çağırdığında özellikle anneme çektirdiklerinin düşününce ölse keşke dediğim çok olduu.. Hiç sevgilim olmasn istiyor olursa öldürürmüş hep bu baskıyla büyüttü sevgiliyi geçtim erkeklerdn arkadaş olmazmış bildiğiniz normal arkadaş bile .. Kendim çalışıyorum okul masrafımı cıkarıyorum diye rahatım hatta dışardan gören beni zengin sanıyor nereden bilecekler içimi... Ahh ahhh niye böyle çekiyoruz ki namaz kılan bir insanken artık dinden soğudum kendimi toplamaya çalışıyorum olmuyorr ::(((

Back
X