- Konu Sahibi kardelen5270
-
Sevgili babacığım,
Biliyor musun, bir kadının hayatındaki en önemli erkeklerden ilki BABASIdır. Hayatı boyunca karşılaşacağı ve seveceği erkeklerde babasının özelliklerini arar. İster ki, erkeği, babası gibi güçlü, otoriter ve dimdik olsun. İster ki, babası gibi koruyucu, şefkatli, sevgi dolu olsun. İster ki, babası gibi yol gösterici, çekip çevirici, düzgün olsun…İster ki sırtını dayayacağı sağlam bir direk olsun...
Farkında mısın, bazı insanlara hastalık ve ölüm yakışmaz. Sen kendine hastalığı yakıştıramazdın ya, biz sana ölümü hiç yakıştıramadık. Son gününe kadar topraktan ve çalışmaktan kopamayan, içten içe çürüdüğün halde, çektiğin acıları bizden saklayarak bizi üzmek istemeyen SEN, aslında ani gidişinle bizi nasıl bir boşluğa attın…
Görüyor musun, sana olan sevgim asla azalmadı. Seni bana hatırlatacak o kadar anı var ki. Baba evinde-sokakta-birlikte dolaştığımız semtlerde...Her akşam içmeyi adet edindiğin ayranı hazırlamak için aldığımız içi pervaneli bardağı her görüşümde seni özlerim. Yıllar önce aşıladığın bir gülü, diktiğin kayısıyı, budadığın dutları gördükçe seni hasretle anıyorum. Ada vapuruna her binişimde, Çengelköy'de Çınaraltı Çay bahçesini her ziyaret edişimde... Bu bayramda ziyaretine gelip başında dikileceğimiz toprak yığınının altında senin bedeninin çürümekte olduğunu asla düşünemiyorum.
Anlıyor musun baba, sana olan sevgim ve saygım asla tükenmeyecek. Bu bayram arifesinde yine seni özlemle anıyorum ve sana ulaşamayacağını bildiğim halde bu mektubu yazıyorum.
Nur içinde yat babacığım.
Not: Babası hala hayatta olan forum üyeleri, babanızın değerini bilin ve fırsatınız varken onlara saygınızı ve sevginizi sunmayı ihmal etmeyin.
Hepinize iyi bayramlar...
Kardelen5270
18/12/2007
Sevgili babacığım,
Biliyor musun, bir kadının hayatındaki en önemli erkeklerden ilki BABASIdır. Hayatı boyunca karşılaşacağı ve seveceği erkeklerde babasının özelliklerini arar. İster ki, erkeği, babası gibi güçlü, otoriter ve dimdik olsun. İster ki, babası gibi koruyucu, şefkatli, sevgi dolu olsun. İster ki, babası gibi yol gösterici, çekip çevirici, düzgün olsun…İster ki sırtını dayayacağı sağlam bir direk olsun...
Farkında mısın, bazı insanlara hastalık ve ölüm yakışmaz. Sen kendine hastalığı yakıştıramazdın ya, biz sana ölümü hiç yakıştıramadık. Son gününe kadar topraktan ve çalışmaktan kopamayan, içten içe çürüdüğün halde, çektiğin acıları bizden saklayarak bizi üzmek istemeyen SEN, aslında ani gidişinle bizi nasıl bir boşluğa attın…
Görüyor musun, sana olan sevgim asla azalmadı. Seni bana hatırlatacak o kadar anı var ki. Baba evinde-sokakta-birlikte dolaştığımız semtlerde...Her akşam içmeyi adet edindiğin ayranı hazırlamak için aldığımız içi pervaneli bardağı her görüşümde seni özlerim. Yıllar önce aşıladığın bir gülü, diktiğin kayısıyı, budadığın dutları gördükçe seni hasretle anıyorum. Ada vapuruna her binişimde, Çengelköy'de Çınaraltı Çay bahçesini her ziyaret edişimde... Bu bayramda ziyaretine gelip başında dikileceğimiz toprak yığınının altında senin bedeninin çürümekte olduğunu asla düşünemiyorum.
Anlıyor musun baba, sana olan sevgim ve saygım asla tükenmeyecek. Bu bayram arifesinde yine seni özlemle anıyorum ve sana ulaşamayacağını bildiğim halde bu mektubu yazıyorum.
Nur içinde yat babacığım.
Not: Babası hala hayatta olan forum üyeleri, babanızın değerini bilin ve fırsatınız varken onlara saygınızı ve sevginizi sunmayı ihmal etmeyin.
Hepinize iyi bayramlar...
Kardelen5270
18/12/2007
Her ne kadar konu bir bakıma kapanmış bile olsa ben de bişeyler yazmak istedim.
Baba,
Küçükken bizleri hep aşağıladığın için,
Ödev yaparken yazımız düzgün olmadığında ya da
Yemek yerken çocukluk hali işte sofraya bikaç parça ekmek kırıntısı döktüğümüzde,
TV izlerken, sohbet ederken güldüğümüzde ve daha bir sürü şey için yok yere canımızı acıttığın, vurduğun için,
İstisnasız herşeye avazın çıktığı kadar bağırıp, hiç ara vermeden küfür ettiğin için,
Hiçbirimizi istediğimiz okula göndermediğin, senin istediğin mesleği edinmemize sebep olduğun için,
İskambil kağıtlarının yerinin niye değiştiği gibi sudan bahanelerle bizim gözümüzün önünde anneme bağırdığın, vurduğun için,
Amcam pantolonunu yıkamadığı için anneme vurup çenesini kırdığında hiç bir tepki vermediğin için,
Annemin gözü önünde başka kadınlarla oynaştığın için,
Hepimizi sürekli rencide ettiğin, devamlı susturmaya çalıştığın için,
Karşı kaldırıma park eden araç sahipleriyle kanlı bıçaklı kavgalar ettiğin için,
64 yaşında olmana rağmen hala ve hala anneme dünyayı zindan ettiğin için,
Çocuklarının senden neredeyse nefret etmesine sebep olduğun için...
Evet belki de bunlardan çok daha fazlası için yazıyorum bu satırları.
Tek bir arkadaşın, tek bir sevenin yok baba, farkında mısın..
Herkes okuyunca ağladığını söylüyor baştaki mektubu...
Ben de bunları yazarken ağlıyorum ama keşkeler için ağlıyorum.
Keşke babam için de ağlayabilseydim diye ağlıyorum ben.
Sana teşekkür edebilmeyi ne çok isterdim baba.
Ben de babama duyduğum özlem için, sevgimden ağlayabilmeyi ne çok isterdim.
Ettirmedin baba, sevdirmedin.senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?