Babam'a Mektup

Cardialgia

Bal oğlum...
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
8.534
2.394
398
Bana bugün gelemedim yanına adresin yok yolumda yok

Sen gidince sayamadım elimden kayan yıldızları

Saçlarıma güneşin ışığını düşüren bakışlarını göremedim

Yalın ayak gezerken bana kızışını

Kader böyleymiş dedi annem

İlk önce anlamadım ne demek istedi…

Sonra anladım senin uzaklardan bakmanmış bana

Çocukluğum uzak kaldı bana içimde hep bir şeyler yarımdı baba hep yarım…aslında hep özendim arkadaşlarıma akşam eve gelen babalarının oyundan ayrılıp kucağına atlamalarına…baba gittiğin yer çok uzak biliyorum zaten adresinde yok,yoluda bilmiyorum…oysa koşa koşa gelirdim bilseydim herbişeyimi anlatırdım yanıbaşında sen görüyorsun ama olsun birde benden duy isterdim…baba özledim seni işte bir ara rüyama girde konuş içim acıyor sanki tarifi yok bunun …tutamıyorum baba zamanı tutamadım affet belki büyük olsaydım gitme bırakma derdim ama ufacıktım senle bile konuşamadım…hatırlamıyorum yüzünü baba oysa ne çok isterdim sesini duymayı birkezde olsa sarılmayı…annem ‘babana çok benziyorsun’diyor.en çokta gözlerim sana benziyormuş…

Ne çok isterdim sana doyasıya bakmayı…senin emanetinmişiz biz,öyle seviyor öyle koruyor bizi sana aşık olan kadın..bazen ağlarken görüyorum onu seni çok özlediğini söylüyor,o an boğazım kilitleniyor baba konuşamıyorum üzmemek için ağlayamıyorum yanında…yoksun yokluğun acıtan canımı sensizliği taşımak zorunda kalmasaydım da senle yaşasaydım…en mutlu ve en hüzünlü anlarımda başımı omzuna güvenle yaslasaydım…teselli etseydin beni,güç verseydin bana,korusaydın ,bazen çok güçsüz oluyorum baba…seni özledim biliyorum bunu hissediyorsun…birgün elbet kavuşacak ellerimiz o zaman sana sensizliği anlatacağım ve minik bir kızın duasında yaşadığın zamanları…seni seviyorum baba seni seviyorum…mafoldumben

Yazan:esmer_sekerim

Yüreğim burkuldu. Aslında başlığı gördüğümde anlamıştım ama duramadım.
Ben de anneciğimi anımsadım canım. Allah hepimize sabır versin. Bir gün kavuşacağız.

Ne mutlu ki annen yanında canım. Okuyunca göz yaşlarıma engel olamadım. Neler hissettiğini anlayamayız yaşayan bilemez. Ama Allahtan sabır dile. Emin ol gölgesi heran yanında ve seni koruyordur. Hepimizin gideceği yer belli elbet birgün buluşacaksınız. Yapman gereken tek şey onun için bol bol dua etmek. Allah anneni sana bağışlasın. Güçlü ol, dik dur bu dünyaya karşı.. Hep iyi adımlar at ki baban huzur içinde uyusun...

çok çok çok üzgünüm şuanda...
gözlerim doldu burunumun direği sızladı...
çok iyi bilirim
2 yıl oldu ilk günki acım taze
allah sabır versin canım hepimize...

hepinize çok teşekkür ederim çok iyisiniz...bende sabahtan beri gözyaşlarımı tutamıyorum çok özledim onu.kimseyi üzmek istemem ama sizinle duygularımı paylaşmak istedim...mafoldumben

canım benim çok üzüldüm gerçekten ya.Gözlerim doldu doldu akamadı birşey düğümlendi birden boğazıma.Allahım dağına göre verirmiş kışını böyle düşün.Güçlü bi annen varmış size sahip çıkmış,acısını belli etmemeye çalışmış hep.Bunun için şükret canım.Allahım sabır versin sana......

teşekkür ederim tek tek hepinize...benimle acımı paylaştınız yanımda oldunuz bugün...5 çocuğu tek başına büyüttü annem Allah razı olsun ondan...bazen sol yanımda bir sızı oluşuyor keşke ona dayanabileceğim bir anım olsaydı diye...Allah kimseyi anasız ve babasız bırakmasın...:Saruboceq::çok üzgünüm:

bende bir yaşında babasını kaybetmiş biriyim rüyalarımda bile yüzü olmayan bir insanın babam olduğunu görüyorum o gün sanki babam hep benim yanımda ve beni hiç bırakıp gitmemiş gibi hissediyorum senin duygularını en iyi anlayanlardan biriyim etrafındaakilerin baba babam demesi benim içimi hep acıtmıştır halada öyle birkere yüzünü görebilseydim bir kere omuzuna yaslanabilseydim acılarımı sevinçlerimi paylaşabilseydim kız çocukları babalarına çok düşkünmüş ve babalarda kızlarına çok düşkünmüş derler hep bunları duymak değil yaşamak isterdim sırtım olsun kendimi güvende hissedebileyim isterdim birçok sorunlar karşısında daha güçlü durabilirdim bu kadar kendimi ezdirip taviz vermezdim eğer babam olsaydı baba kelimesini dudaklarımdan ağzımı doldura doldura söylemek isterdim ama biliyorum ki o beni yukardan hep görüyor sen rahat uyu baba seni çoook özlüyorum kokunu özlüyoruuum sesini duymayı özlüyoruuum bunların hiçbirini yaşamasamda ben seni çoook seviyorum:çok üzgünüm:

Allah rahmet eylesin, duygularınızı çok güzel ifade etmişsiniz, belki bu mektubu eline alıp okuyamayacak ama yüreğiyle hissediyordur duygularınızı

ne kadar zor ya.. şu yazıyı okumak bile ağlatırken beni, 7 yaşımdan beri bunu hissediyorum.
Allah sabır versin..

bende bir yaşında babasını kaybetmiş biriyim rüyalarımda bile yüzü olmayan bir insanın babam olduğunu görüyorum o gün sanki babam hep benim yanımda ve beni hiç bırakıp gitmemiş gibi hissediyorum senin duygularını en iyi anlayanlardan biriyim etrafındaakilerin baba babam demesi benim içimi hep acıtmıştır halada öyle birkere yüzünü görebilseydim bir kere omuzuna yaslanabilseydim acılarımı sevinçlerimi paylaşabilseydim kız çocukları babalarına çok düşkünmüş ve babalarda kızlarına çok düşkünmüş derler hep bunları duymak değil yaşamak isterdim sırtım olsun kendimi güvende hissedebileyim isterdim birçok sorunlar karşısında daha güçlü durabilirdim bu kadar kendimi ezdirip taviz vermezdim eğer babam olsaydı baba kelimesini dudaklarımdan ağzımı doldura doldura söylemek isterdim ama biliyorum ki o beni yukardan hep görüyor sen rahat uyu baba seni çoook özlüyorum kokunu özlüyoruuum sesini duymayı özlüyoruuum bunların hiçbirini yaşamasamda ben seni çoook seviyorum:çok üzgünüm:

Allah sanada sabır versin bilirim ki çok zor...kimsesnin kimseye güveni kalmadığı bu zamanda başımızı omuzuna yaslayacağımız güven içinde olacağımız varlık...mekanları cennet olsun...mafoldumben

Allah rahmet eylesin, duygularınızı çok güzel ifade etmişsiniz, belki bu mektubu eline alıp okuyamayacak ama yüreğiyle hissediyordur duygularınızı

çok teşekkürler evet dediğin gibi hissediyor beni biliyorum...

canım benim çok üzüldüm gerçekten ya.Gözlerim doldu doldu akamadı birşey düğümlendi birden boğazıma.Allahım dağına göre verirmiş kışını böyle düşün.Güçlü bi annen varmış size sahip çıkmış,acısını belli etmemeye çalışmış hep.Bunun için şükret canım.Allahım sabır versin sana......

Annem çok güçlü hayatta tek örnek alacağım insan umarım hep onun kadar güçlü olurum...duyguma ortak olduğun için teşekkür ederim...

çok çok çok üzgünüm şuanda...
gözlerim doldu burunumun direği sızladı...
çok iyi bilirim
2 yıl oldu ilk günki acım taze
allah sabır versin canım hepimize...

Allah rahmet eylesin kalanlara sabır versin...benimde içime hep birşey oturur böyle zamanlarda kilitlenir kalırım...teşekkür ederim selin...:gitme:

bende çoğu kez yorumsuz kaldım böyle...teşekkürler çok şey anlatıyor bu mafoldumben

Ne mutlu ki annen yanında canım. Okuyunca göz yaşlarıma engel olamadım. Neler hissettiğini anlayamayız yaşayan bilemez. Ama Allahtan sabır dile. Emin ol gölgesi heran yanında ve seni koruyordur. Hepimizin gideceği yer belli elbet birgün buluşacaksınız. Yapman gereken tek şey onun için bol bol dua etmek. Allah anneni sana bağışlasın. Güçlü ol, dik dur bu dünyaya karşı.. Hep iyi adımlar at ki baban huzur içinde uyusun...

çok teşekkürler dduygusal bu güzel yorumun için Allah razı olsun ve ailemizi başımızdan eksik etmesin...

Yüreğim burkuldu. Aslında başlığı gördüğümde anlamıştım ama duramadım.
Ben de anneciğimi anımsadım canım. Allah hepimize sabır versin. Bir gün kavuşacağız.

evet birgün kavuşacağız...Annende hissediyordur seni koruyordur,Allah rahmet eylesin,nur içinde uyusun anneciğin...teşekkürler...

ne kadar zor ya.. şu yazıyı okumak bile ağlatırken beni, 7 yaşımdan beri bunu hissediyorum.
Allah sabır versin..

sende küçük yaşta kaybetmişsin Allah rahmet eylesin...dilerim nur içinde uyusun...bazı şeylere gögüs germemiz gerekiyor ne kadar yüreğimizi yaksada...teşekkürler...:a015:

Yıllardır kabuk tutan yaramı kanattın.Daha ne diyebilirim ki.Yıllar sonra hiçbir şey çocukluğunda hayal ettiğin gibi olmuyor maalesef!...

BABA. . . !!!!
Ewet bu kelimeyi kullanmayalı tam 7 sene oldu .koskoca 7 sene . ..
Oysaki gidişi o tabutu görüşüm daha dün gibi .ama yanımda olmayışı asırlar gibi
ıçimdeki acıyı bir ben bir Allah bilir. Hergün eksikliğini hissediyorum.. .
En güzel günlerimde yanımda olamadı Babam . . .
Babam kelimesini yazarken bile okadar canım acıyorkii . boğazıma bişeyler takanıyor gözlerim doluyor
Anlıyorum senide canımız çok acıyor . ..
Patlamaya hazır volkan gibiyz !!
Ağlamak istiorumm hiç susmamak olmuo.göz yaşlarım birer birer içime akarken daha bi canım yanıyor.
Döksem yüreğimdekileri kalbimm bikonuşsa . .sonra biraz rahatlasa. . . :çok üzgünüm:

Ben babamı 3 yıl önce kaybettim, annemi ise hiç tanımadım ben üç aylık bir bebekken vefat etmiş annem, ama eksikliğini hep hissettim, işte bu yüzdendirki özel günleri hiç sevmiyorum insanın hatırlayacağı, ziyaret edeceği kimsesi olmayınca, en azından sen daha şanslısın annen ve kardeşlerin var.

BABA. . . !!!!
Ewet bu kelimeyi kullanmayalı tam 7 sene oldu .koskoca 7 sene . ..
Oysaki gidişi o tabutu görüşüm daha dün gibi .ama yanımda olmayışı asırlar gibi
İçimdeki acıyı bir ben bir Allah bilir. Hergün eksikliğini hissediyorum.. .
En güzel günlerimde yanımda olamadı Babam . . .
Babam kelimesini yazarken bile okadar canım acıyorkii . boğazıma bişeyler takanıyor gözlerim doluyor
Anlıyorum senide canımız çok acıyor . ..
Patlamaya hazır volkan gibiyz !!
Ağlamak istiorumm hiç susmamak olmuo.göz yaşlarım birer birer içime akarken daha bi canım yanıyor.
Döksem yüreğimdekileri kalbimm bikonuşsa . .sonra biraz rahatlasa. . . :çok üzgünüm:

Ben babamı 3 yıl önce kaybettim, annemi ise hiç tanımadım ben üç aylık bir bebekken vefat etmiş annem, ama eksikliğini hep hissettim, işte bu yüzdendirki özel günleri hiç sevmiyorum insanın hatırlayacağı, ziyaret edeceği kimsesi olmayınca, en azından sen daha şanslısın annen ve kardeşlerin var.

bende babamı hic görmedim hic tanımadım annem bana hamileyken ölmüş babam
resimlerden tanıyorum ama çok icim yanıyo çok özlüyorum bazen arkaaşlarım hic tanımadığın birisini nasıl özlüyorsun diyorlar anlatamıyorum icimde hep bişeylerin kanadığını ona çok ihtiyacım olduğunu çok özlediğimi anlatamıyorum
her gecen gün daha çok özlüyorum daha çok ihtiyacım olduğunu hissediyorum

mezarı çok uzakta senede bir gün gidebiliyorum her gittiğimde ben geldim baba kalksana baba kızım gelmiş diyip sarılsana diyorum ses gelmiyo özledim seni baba ihtiyacım var diyorum yine ses gelmiyo kalk be sarıl bana bir kez baba diyim diyorum olmuyo rüyama bari gir diyorum girmiyo bir kez rüyamda görmeye bile razıyım oysa :çok üzgünüm:

önceleri çok anlamadım yokluğunu taki evlenene kadar ne suratsız gelin demişlerdi benim icin kimse anlamadı icimde kopan fırtınayı yüreğimin yandığını çok istedim beyaz gelinlikle gör beni ama olmadı gelmedi mezara gittim bak baba sana damadını getirdim dedim eşim ilk kez seni bu kadar çaresiz gördüm dedi benle birlikte ağladı
sonra oğlum oldu oğlumu götürdüm bak sana torununu getirdim bu kalk dedim buz gibi taşlara konuştum geldim
oğlum dede dedikce kalbime bıcak saplanıyo baba seni çok özlüyorum :çok üzgünüm:

Rabbim hepimize dayanma gücü versin...eksiklikleri zor hemde çok...ama birgün kavuşacağız onlaramafoldumben

1 yıl oldu babamı kaybedeli...babama öyle bir düşkündüm ki kelimelerle anlatamam..şimdi yanımda biri babasıyla ilgilenirken çok kötü hissediyorum kendimi.çünkü işten eve gelince yorgunluğumu babamın omzunda atardım.okul dönüşlerimde,her karne alışımda yanımdaydı..3000mt koştuğumda 1500mtreden sonra yanımda koşarken bulurdum babamı...ilk seviçlerimiilk hüzünlerimi o kadar mesafeli olmamıza rağmen hep babamla paylaşmışımdır..onun o kadar sessiz sakin ve otoriter tavrına rağmen onu en çok güldüren ona en çok sırnaşan evladı bendim...ablam ve abim benim kadar şanslı olamadılar maalesef:( ben babamla arkadaştım...işten geldiğimde omzunda dinlenirdim...bebek diye seslenirdi bana..saçımı okşamasına bayılırdım..annemi dedemlere kalmaya gönderdiğimizde evde babamla ziyafetimiz başlardı:) babam alırdı bir kızarmış tavuk:) spor programlarını,veya varsa komedi showları veya dizileri hem yer hem izlerdik..sabah uyandırırdı beni bebek kahvaltıyı hazırladım hadi kalk diye:))) sonra hergün omzuna yatar günün raporunu verirdim:) o gün işte yaşadıklarımın dedikodusunu yapardım:)
derken hastanede 3 hafta arkadaşlık ettim babama...gündüz iş akşam hastaneydi...herkes çok zor diyodu ama öyle kolay geçiyorduki zaman:)ben babamın yanında çok huzurluydum:) nele yaşadık o 3 haftaya kocaman bikaç yılı sığdırdık sanki..son zamanlarda bir ağırlaşma sezmiştim babamda ama iyileşecekti umudum vardı..hatta hiç unutamıyorum son gecesinde yanından ayırmak istemedi beni:( maalesefki sigara içmem gerekiyordu ve babam bilmiyordu:( aşağıya inmek istedim çok açım bi poğaça alayım babacım dedim...kızım gitme burda var bak dedi hazırladı verdi...ama bu bayatlamış ben eniyisi bi tost alıp geleyim dedim...tost da var kızım gitme dedi:( az yedim ve bu çok soğuk babacım yenmezki dedim...ne yapsam gideceksin kızım dedi..git tamam ama bari geç kalma dedi:( gitmez olaydım:(((
ertesi gün bizim için çok önemliydi...iş görüşmem vardı ve sözleşmeli çalıştığım şirkette kadroya girecektim.babamla gece 12de bir hevesle uyuduk...sabah 6da bebek hadi kalk işe gideceksin dedi gülerek:))) hazırlandım makyajımı yaptım..babacım nasıl olmuşum dedim...çok güzel olmuşsun dedi...ve hep erken çıktığım için kahvaltısına yetişemezdim babacığımın..kahvaltısında ıhlamurunu koymayı unutmuşlar:( çay yasakmış babama:( kahvaltısını yaptı mı halen bilemiyorum:( akşam gelirken bisürü ıhlamur getireceğime de söz vermiştim...hep gündüz babamı arar bilgi alırdım..amao gün arayamamıştım.iş görülmesine gitmiştim telefon sessizde ve masamda kalmıştı :( toplantıdan dönüp masama baktığımda bisürü cevapsız aramalar..hepsi abim ve ablamdan...aradım hemen gelmemi söylediler:( gittiğimde babam çoktan ölmüştü..onu orda öyle görünce dondum kaldım..ben görüşmemin nasıl geçtiğini soracak heyecanla bekleyen babamı görebilirim sanıyordum:( o an biraz ağladım ama onu morga koyup da ertesi gün gömene kadar ve ondan sonrasında bir damla yaş gelmedi:( içinden ağlamanın ne demek olduğunu 27 ekim 2008de anladım..ona getirdiğim ıhlamurları çantamda saklıyorum şimdi...son aldığı serum bile odamda...baba kelimesi benim için artık kutsallıktan da öte birşey...Allahım bu acıyı kimseye yaşatmasın diyemem elbet yaşanacak bu durum ama Allahım olabildiğince geç yaşatsın...

ve arkadaşım ben babamla 22 sene geçirdim..ona o kadar aşık olmam onu o kadar sevmem ona doyamayacağımdanmış...çok isterdim babamla çok daha uzun yıllar paylaşabilmeyi...22 yıla sığdıramadım daha yaşanacak çok anım olmalıydı:( benki 22 yılı gözümde az görürken sen küçük yaşından beri babandan ayrısın...ben 1 yıl oldu dayanamıyorum Allahım sana ve seninle aynı durumu paylaşanlara büyük sabırlar versin...yazını okuyunca öyle kötü oldumki tarif edemem...Allahım sabırlar versin...

Back
X