Babama ne cevap vericem ?

öncelikle iş bulmanıza çok sevindim. eski işyeriniz resmen sizi sömürüyordu parasız çalışarak, şimdi böylesi çok iyi olmuş gözünüz aydın :KK54:
benim babam sizin babanızın biraz daha iyileştirilmiş versiyonuydu. ondan para istemek resmen aile için bir işkenceydi yani, annemden ananemden para istiyordum sürekli. babam sadece piyasayı bilmediği için az para ile geçimin sağlanabileceğini düşünüyordu ve bu yüzden de ona göre gayet yeterli bir para gönderiyordu bana.
kardeşim benden önce mezun oldu üniversiteden bir süre kendi harçlığını ayırıp tamamını babama verdi, bir ay ödemesi çok olduğundan hepsini ayırıp babama az bi miktar verince babamın jetonu düşmüş de napıyorum ben ya demiş, kızın tüm borçlarından sonra eline 200-300 kalıyor ve ben onu da elinden alıyorum. tabi bu süreç biraz zor geçmiş ev için, babamın asıl suratı, annemin ara bulma çabaları, kardeşimin isyanı vs. o zamandan beri ne kardeşimin maaşa ne bana karışmayı bıraktı.
bir arkadaş demiş yukarıda siz bari döngüyü kırın da kardeşiniz ileride rahat etsin. ilk bir süre zorlu geçer evet ama sonunda gerçekten rahata erersiniz, yoksa bu durum bir ömür sürüp gidecek, size de yazık :KK51:
Benim babam da öyle işte, hiç mi dışarı çıkmıyor bu adam anlamıyorum aldığımız herseye çok pahalı ona o kadar para mı verilir modunda yalnız kız kardesimin benle alakası yok çatır çatır savunur hakkını evdekiler güler gecer hatta beni bile o savunur napcaksın anne sen onun ne kadar parası kaldığını belki başka bi işi var kızın belki planı var diye. Ama ben benim param ben kazanıyorum demem hiç bi zaman ve hala yaranamıyorum. Tek istediğim onlar için bişeyler yapıp sorumluluğu üzerimden atmak

ah bu öğrenim kredisi benim de iliğimi kemiğimi kurutmuştu zamanında. bence babana doğru söyle. çünkü hiç bir firma, asgari ücreti bankadan yatırıp da, bir kısmını elden geri almaya cesaret edemez. Eden firmalar yok mu? tabi ki var ama yakalandıklarında çok büyük bedeller öderler. Babanın bir gün kafası atar, işyerini bi telefonla şikayet eder, sonra oraya müfettişler gider.. yalan yalanı getirir. işleri daha da karıştırır. bence dürüst olmak en iyisi.
İşyerini aramaz hesap hiç soramaz çünkü ben bu işi çok zor buldum 3 ay boyunca hiç para almadan baska bi işyerinde sırf iş öğreneyim diye çalıştım onun üstüne bu para bile herkesi havalara ucurdu. Hatta babam bana ilk başlarda çay getir götür falan derlerse sesini çıkarma idare et dedi yeterki işi kaybetme diyo. Ben yemek parası kestiler dcem artık

Benim babam da öyle işte, hiç mi dışarı çıkmıyor bu adam anlamıyorum aldığımız herseye çok pahalı ona o kadar para mı verilir modunda yalnız kız kardesimin benle alakası yok çatır çatır savunur hakkını evdekiler güler gecer hatta beni bile o savunur napcaksın anne sen onun ne kadar parası kaldığını belki başka bi işi var kızın belki planı var diye. Ama ben benim param ben kazanıyorum demem hiç bi zaman ve hala yaranamıyorum. Tek istediğim onlar için bişeyler yapıp sorumluluğu üzerimden atmak

kendi adıma söyleyim babam dışarda yemek yemekle doymadığı için dışarda yemek yemez mesela, bütün gün aç durur gerekirse eve gelin akşam yemeği yer. çay içeyim, kahve içeyim de fuzuli masraf gibi gelir. tüm giyim kuşam işlerini annem hallettiği için piyasadan da pek haberi yoktu, bu ara işte bohça alışverişi derken haberi oldu piyasanın ne kadar pahalı olduğundan.
kardeşin hakkından gelir o zaman onların, sen de ona destek çık. ben ailen için hiçbişey yapma demiyorum yanlış anlama. bi kere o evde oturuyorsun tabiki katkın olsun. ama senden faydalanacakları şekilde değil. o yüzden biraz daha sesini çıkartırsan ilerisi açısından da senin açından daha iyi olur canım :KK51:

Herkese günaydınlar canlarrr :KK54:
Hemen konuma giriyorum yeni bi işe başladım kızlar 1 hafta oldu daha. Maaşım da asgari ücret.
Ama sorun şu ki ben babama maaşımı 1100 tl dedim. Çünkü ünv. zamanında 2 yıllık 7000 tl kadar geri ödemeli kredi aldım onun için para biriktircem diye evdekilere böyle bişey söyledim ve ailemin haberi yok bu krediden yanlış anlaşılmasın gezeyim tozayım diye almadım o parayı. Babam çok gönderemiyodu bende yetiyo baba sen gönderme diyodum ama yetmiyodu.
Her neyse bizim maaşlarda bankadan yatıyor babamda biliyo. Bana soruyo bankaya mecbur asgari ücret yatırmak zorundalar 200 liraya bide senden geri mi alacaklar diye :KK43::oops:
Ne dceğimi bilemedim
Bin kere ölmektense bir kere ölmek iyidir.dürüstçe söyle babana .ayrıca kızmasıda saçma .

Kusura bakma ben anlayamadım bian :KK24:
Aslında kız kardesim hiç böyle değil 16 yasında ama bide kız size hesap mı verecek aldığı paranın diyo bazen gülüyolar o zaman, ben böyle bişey söyleyemiyorum tabii.
Hatta bişey anlatayım da durumun ne kadar kötü olduğunu görün
6 ay önce doğum günüm vardı, ogün de maaş almıştım eve giderken çiğköfte aldım kardeslerim seviyo diye bide yan tarafta amcamın kızları var birazda onlara aldım yerler diye. Sonra otobüse bi bindim teyzemi gördüm ellerim dolu mahcup oldum amcamlara aldığım çiğköfteyi teyzeme verdim size almıştım diye. Anneannnem de sever hem dedim oda mırın kırın etti annemle araları pek iyi değildi. Zorla aldı eve gidince anlattım babam benim eve aldığım çiğköfteyi aldı fırlattı, niye biliyo musunuz teyzeme zorla çiğköfte verdim diye yani onun almamasına kızdı benim ısrar etmeme.
Sen geri zekalı mısın salak mısın bi tokat atsaymış ya sana mal mısın sen para kazanıyorum diye adam mı oldum sandın işte böyle yaparlar sana almıyorum demiş bide zorlamışssın senin aldığını kim ne yapsın diye demediğini bırakmadı ve benim ogün doğumgünümdü tek suçum teyzeme çiğköfte vermekti
Para kazanmakla adam olmaya kadar gitti konu ağzımı hiçbişey demedim ağladım sadece oda gizli gizli kızar diye.
Adamın karakteri bu değişmiyo maalesef
Bu cimrilikten de öte şizofrenlik. Çok yakın bi tanıdığm var seninle aynı durumu yaşayan, dışardan yemek aldı diye kıyamet kopmuş. Kendilerine dahi alamıyor, bire yapıp üçe satıyorlarmış diye. Maalesef o yağmurdan kaçarken doluya tutuldu. Evden kurtulmak için evlendi. Adam da serkeş dayakçı çıktı. Aman diyim siz ince eleyin. Size bi tatlı dil gösterilmesine hasretsiniz belki. İlkin ağzına bal çalıp sonra hayatı zehir edenler de var. Çok dua edin çok araştırın umarım iyi bir insanla tanışır ömür boyu mutlu olursun.

Evet aynen öyle yapacak hesaplayacak. Zaten köyden gelip gidiyorum 300 yol param var. Onun dışında kız kardeşim okula gidiyor harclık vermem lazım, babam 5-6 ay sonra bankalar aramaya başlar seni kredi için, 10.000 çekersin diyor ev yapcaz da
sakın sakın sakın 10000 çekip verme sakın. abla tavsiyesi ilerde anlarsın

Ben kim ne derse desin kız evladının çalışıp kazandığı 3 kuruş paraya göz dikilmesine karşıyım.
Baban bu yaşa gelene kadar sanamı güveniyormuş???

Bir şey daha söyliyeyim sen simdi paranı yediriyorsun ya babana yarın öbürgün karşına biri çıkıpta evlenmeye kalktıgında baban hop oturup hop kalkacak senide hayatındaki çocuguda huzursuz edecek sizin evliliğiniz olmasın diye hep yokuş yapacak. Karşı tarafı zorlayacak şeyler isteyecek sırf aranız bozulsun diye.Neden? ARPASI KESİLECEK ÇÜNKÜ!!

Hayır benim babam asla oyle seyler yapmaz filan diyeceksin eminim şimdi.

Bu kk nelerini nelerini gördü, bu bahsettiğim olay gibi kaç konu açıldı burada.

Sende yakındır 5-6 ay sonra tam da dediğiniz gibi oldu diye açarsın bu gidişle.

Ben kim ne derse desin kız evladının çalışıp kazandığı 3 kuruş paraya göz dikilmesine karşıyım.
Baban bu yaşa gelene kadar sanamı güveniyormuş???

Bir şey daha söyliyeyim sen simdi paranı yediriyorsun ya babana yarın öbürgün karşına biri çıkıpta evlenmeye kalktıgında baban hop oturup hop kalkacak senide hayatındaki çocuguda huzursuz edecek sizin evliliğiniz olmasın diye hep yokuş yapacak. Karşı tarafı zorlayacak şeyler isteyecek sırf aranız bozulsun diye.Neden? ARPASI KESİLECEK ÇÜNKÜ!!

Hayır benim babam asla oyle seyler yapmaz filan diyeceksin eminim şimdi.

Bu kk nelerini nelerini gördü, bu bahsettiğim olay gibi kaç konu açıldı burada.

Sende yakındır 5-6 ay sonra tam da dediğiniz gibi oldu diye açarsın bu gidişle.
yabana atma konu sahibi bu yazdıklarımız yorumları arkadaşlar hepside senin ezilmesini asla istemiyor sen haklısın sonuna kadar, paranın yarısından çoğu senin elbette hepside senin alın terin lakin paragöz baban var hem senin paranı beğenmiyor hemde gözü maaşında artır artırabildiğin kadar sanamı güvenip ev alıyor almasın zaten o evden kaç göz oda düşecek sanki sana ?

Kesecek değil tabii ama ben böyle bişeyi diyemem. Benim ihtiyaclarım var bu ayda bu parayı ben kendime harcıyorum dersem para gördü gözü , kendini bişey sandı derler

Derse desin bu kadar takma kafani
Kim ne derse desin
Sen isin icinden siyril ona bak ..
Ayrica para gordu diyecegi 1300 lira yahu
Aclik siniri bile bundan fazla ...
Tabii ki kendine ayiracaksin
Simdiki ilkokul cocuklari bile 5 lira harclik aliyor
Senin hakkin yok mu ?
Hakkin oldugunu onlara anlat
Sozle degil tavirlarinla anlat.
Kendi hakkini kendin savun
Yoksa boyle annen bile savunmaz
Bu hayatta kimseyi memnun edemezsin uNutma buNu ...

Ne kadar zor bir durum.
Ne desem bilemedim.
Ama bence doğruyu söyle.
Ailene de çok şaşırdım doğrusu.
Sen kahvaltı yapmıyorum diyorsun annen paranı idareli harca diyor.o_O

Back
X