Babama olan sinirim,nefretim

Ah tam benim babamın yaşadıkları organ nakli oldu geçen yıl değişir düzelir sandık ama nafile hatta antidepresan kullanıyor şu an ama değişim gözlemlemedik geçen saçma sapan bir şey için annemi ağlatmış annem ben hiç böyle hayal etmemiştim artık her şey düzelecek sandım demiş
Benim babam hep öyleydi.Sadece daha da arttı.Antidepresan doktor yazdı ama kullanmadı.Doktora etki etmediğini söyleseydiniz?

Benim babamda üniversite okumuş biri...:KK70:
Mesela benim babamda öyle yokluğu çok çekmişler hep anlatırdı kıymetini bilin diye hatta arada bizimle kıyaslardı tabi onuda anlardım ama bazı şeylerde o ozamanda kalmış şimdiki zaman farklı derdim.Ha babam bana şiddet uyguladı mı evet ama bir yaştan sonra daha sabırlı oldu. Bizde bide ev yapma işi olduğundan parayı istediğimiz gibi kullanamadık dışardan gören bunlar zengin diye düşünsede hep idare ile oldu ama babam hep hepimizin parası derdi ev senin mi diye sorduklarında benim değil bizim derdi tek rahat para harcadığı eğitimimizdi bu konuda kitap alıncakmış dershaneye gidilcekmiş hiç para esirgemezdi yeterki siz okuyun biz okuyamadık derdi. Evi yaptırdığımızda ferahladık kira felan Allaha şükür. Şuanda babama teşekkür bile ederim yarın öbürgün birşey olsa hepimizin bir dairesi var elimizdede bir altın bilezik

Bizim yaşadıklarımızla benzer şeyler yaşıyorsunuz bi kere elindekini kaybetmişler ya bi de ölümle burun buruna gelmişler ben ölüp gideceğim eşime çocuğuma bir şey bırakamayacağım diye düşünüp kendilerince her kuruşun hesabını yapıyorlar bence

Benim babam hep öyleydi.Sadece daha da arttı.Antidepresan doktor yazdı ama kullanmadı.Doktora etki etmediğini söyleseydiniz?
Ona göre ilaç iyi gelmiş yoksa intihar edecek derecede imiş organ nakli öncesi anneme sürekli ben seni neden bu kadar çok seviyorum der dururmuş nakil sonrası anneme intihar etmeyi düşündüğünü ama kendisine bir şey olursa annemi düşünüp vazgeçtiğini söylemiş

Nasıl degerlendirebilirim ki? Özel bi üniversitede yüzde 50 burslu fizik tedavi okuyorum.3.sınıfım.Ben zaten yemin ettim kazandığım parayla ANNEMİ yaşatacağıma.
Nasil degerlendirebilirsiniz mesela master yapabilirsiniz,yurt disinda da olur. Bolumunuz guzelmis,az da kalmis bitmesine, sadece biraz daha sabir. Bazi insanlar boyle varyemez oluyor bu yastan sonra degismezler.

Mesela benim babamda öyle yokluğu çok çekmişler hep anlatırdı kıymetini bilin diye hatta arada bizimle kıyaslardı tabi onuda anlardım ama bazı şeylerde o ozamanda kalmış şimdiki zaman farklı derdim.Ha babam bana şiddet uyguladı mı evet ama bir yaştan sonra daha sabırlı oldu. Bizde bide ev yapma işi olduğundan parayı istediğimiz gibi kullanamadık dışardan gören bunlar zengin diye düşünsede hep idare ile oldu ama babam hep hepimizin parası derdi ev senin mi diye sorduklarında benim değil bizim derdi tek rahat para harcadığı eğitimimizdi bu konuda kitap alıncakmış dershaneye gidilcekmiş hiç para esirgemezdi yeterki siz okuyun biz okuyamadık derdi. Evi yaptırdığımızda ferahladık kira felan Allaha şükür. Şuanda babama teşekkür bile ederim yarın öbürgün birşey olsa hepimizin bir dairesi var elimizdede bir altın bilezik
Haklısınız altın bilezik.Ama sizin kısmanız gereken bir durum varmıs.Ben başka bilezik falan istemiyorum.Onun da annemin de hayatı görmesimi istiyorum da nerdee

Bizim yaşadıklarımızla benzer şeyler yaşıyorsunuz bi kere elindekini kaybetmişler ya bi de ölümle burun buruna gelmişler ben ölüp gideceğim eşime çocuğuma bir şey bırakamayacağım diye düşünüp kendilerince her kuruşun hesabını yapıyorlar bence
Evet cok benziyor.Benim babam da hasta olunca sanki ben ne işe yarıyorum ne katkım var tarzı konusmustu.Üzülmüştüm.Farkına varır dedim varmadı yine aynı.Sizin anlattıgınıza göre eskiden babanız güler yüzlü vs falanmıs ama?

Nasil degerlendirebilirsiniz mesela master yapabilirsiniz,yurt disinda da olur. Bolumunuz guzelmis,az da kalmis bitmesine, sadece biraz daha sabir. Bazi insanlar boyle varyemez oluyor bu yastan sonra degismezler.
Evet yurtdışına gitmek istiyorum dil için hayırlısıysa.Haklısınız sanırım eğitimime para harcatmalıyım ki ilerdeki işimde iyi kazanayım

Kötü birisi değil.Zamanında çoğu kişi de okutmuş,cebine okul harclıgını vermiş biri.Eğitim konusunda sakınmaz.Tek sakınmayacağı şey o zaten.

Çevrenizle kıyaslayıp sahip olamadıklarınıza isyan ediyorsunuz. Sizi anlıyorum ama babanız aslında biraz aşırıya kaçsa da doğru olanı yapıyor. Çevresine yardımdan kaçınmayan bir kişi, sadece çocukluktan gelen şeyi aşamamış. Böyle kabul etmeniz size zor gelse de kişiliği bu ve kabul etmek zorundayız.laf sokma gibi değil de kibarca anlatın. Babanız sizi yetiştirmiş, okumanıza izin vermişse bence gerisi önemli değil. Biz genelde hep iyilerle kendimizi kıyaslarız ama aslında size arabasını vermek ve benzin koymak vs zorunda değil. Bir çok ülkede aileler çocuklarının 18 yaşından sonra üniversite esnasında kendi çalışmasını bekliyor. Lise yaz dönemlerinde veya okul esnasında yine çalışmalarını bekliyor.
Anneniz konusunda tabi ki ona destek olmak ve uyum sağlamak zorunda.

Evet cok benziyor.Benim babam da hasta olunca sanki ben ne işe yarıyorum ne katkım var tarzı konusmustu.Üzülmüştüm.Farkına varır dedim varmadı yine aynı.Sizin anlattıgınıza göre eskiden babanız güler yüzlü vs falanmıs ama?
Aynen canım asla böyle biri değildi ben üniversiteyi il dışında okudum aradığında çay içiyorum dediğimde çayınızın yanında çereziniz var mı diye sorar yok dersem hadi kızlarla gidin kendinize bir şeyler alın parasını göndereceğim diyen bir adamdı bi yere gezmeye gidecek olsam direkt ondan izin alırdım şimdi yine il dışında yaşıyorum bazen kendi telefonunu bile aradığımda annem açıyor

Back
X