Babama sirt ceviren akrabalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.369
20.408
598
Olabildigince ozet gecmeye calisacagim zira durum oldukca cetrefilli. Boşanmış bir anne babanın cocuguyum. 30 yaşındayım. Annemle babam ben çok küçükken ayrıldılar. Babam genel olarak sorumsuz, beni ve kardeşimi uzaktan seven cinsten, büyürken maddi manevi yanımızda olmayan biri. Yemeyi içmeyi seven, kumarda dünyaları yiyen, zengin bir ailenin oğlu olup üstüne ne malı mülku varsa satıp bitiren, surekli is kurup batıran biri. Dedemle babaannem vefat edince 5 kardeş mal paylaşımı yaptılar ancak babam yıllar önce kendi dairelerini ve dükkanını sattı. O mallar nereye gitti bilen yok zaten biz cok küçüktük. Bize nafaka dahi odemezdi. Ama ayda bir iki kere görüşürdük bizi gezdirirdi eglendirordi oyuncaklar alırdı. Babamı hep sevdim. Kendi hayatıdır dedim. Çok aksi bir insan da olsa, tersi cok fena da olsa, çevresine hep zarar da verse babamdır dedim.

Babam son birkaç yıldır halama ait olan bir dükkanda yaşıyor derme çatma bir yer. Ancak illegal sekillerde, su anda detay veremeyeceğim yollarla burayı kendi ustune almaya çalışiyor. Bunu öğrenince halamla arası bozuluyor ve mahkemelik oluyorlar. Yalniz babamda ileri derecede böbrek yetmezliği var ve haftanın 3 gunu diyalize giriyor. Halam yasadışı yollarla dükkanı almaya çalıştığını öğrenince cok kızdı ve babamın hasta olmadi vs onu hiç ilgilendirmiyor. Hapse girsin de görsün gününü diyor. Benim yıllardır kuzenlerimle ve halamla aram hep iyi oldu. Hep görüşüruz. Iyi gun de kotu günde hep beraberdik ama bu son olay ve babama karsu olan acımasız tavrı beni cok kirdi. Evet babam haksız. Suçlu . Ama hapse girmesi demek fazla yaşamaması demek o kosullarda. Ne de olsa babam. Bilemiyorum...sikayetini geri almadığı takdirde cok içimsoguyacak. Siz olsanız ne düşünürsünüz? Sadece halam degil diğer kardeşleri de ona sırtcevirdi. Ailenin hayırsızi gözüyle bakıyorlar. Ne olacaksa olsun diyorlar. Babam yanlış yaptı evet ama hasta. Ve özünde iyi, merhametli, neşeli bir insan. Duygusalım bilemiyorum...akrabalarimi silesimvar ama haksızlık etmek de istemiyorum

Evet hasta olabilir, ama halanız hicbir mecburiyeti olmadığı halde ona dükkanını açmış, babaniz zaten payını almış satmış savmış yemiş, bide ona iyilik yapan kardeşinin malına göz dikmiş. O bunları yaparken kendi hastalığını düşünmüyorken halanız niye düşünsün?

Zor bir durum.
Allah yardımcın olsun..
Fakat herkes senin gibi düşünemez tabiki..
Halamın dükkanı diyorsun belki oda evli ise tabiki eşinden çekiniyor olabilir.
Bir yerden sonra inan herkes kendi maneviyatını maddiyatını ve huzurunu düşünür..Belki halanda kendine göre haklı zamanında üzülmüşki kardeşinin dükkanında yaşamasına müsaade etmiş.. Sonrasında babanın dükkanı üzerine alma şekli de yine halanın zoruna gitmiş olabilir.. Senin baban canın ciğerin tepkinde haklısın belki kendine göre...Yine de derim ki içinde bulunmadan çok fazla yorum yapmakta bizlere düşmez.. Allah yardımcınız olsun 🙏

ben bu konularda katıyım hak hukuk meselesınde hassasım babam sucluysa sucludur ve cezasını cekmelıdır herkesın aılesı colugu cocugu var
babanız kendısı dusunmemıs nasılsa ne yapsam yanımda olurlara guvenmıs buyuk yanlıs yapmıs hatta kazık atmıs

ayrıca devlet hapıstekılerı ölume terk etmıyor orda hasta olan kısıler yok mu sanıyorsunuz ona gore cezaevıne ve ceza seklıne tabı tutulur hakimden daha ıyı bılecek degılız.

halanıza gıdıp konusursanız halanıza haksızlık yapmıs olursunuz ben olsam daha da sinir olurdum yuzu kızarmamıs gelıp daha babamı sıkayet etme dıyor derdım babanızın sorumsuzlugu yuzunden yuva dagılmıs colugunu cocugunu dusunmemıs su halınde bıle hala hata yapma pesınde , bıle ısteye bukadar hata yapan ınsan bukadar cok affedılırse devamı sureklı gelecek hatalara kapı acmıs olursunuz bundan daha cok beslenır guc alır

sız ıyı bır evlatsınız bunu goruyorum sızınde sınavınız buymus allah yardımcınız olsun

Evet hasta olabilir, ama halanız hicbir mecburiyeti olmadığı halde ona dükkanını açmış, babaniz zaten payını almış satmış savmış yemiş, bide ona iyilik yapan kardeşinin malına göz dikmiş. O bunları yaparken kendi hastalığını düşünmüyorken halanız niye düşünsün?
Halam haklı elbette babamin yaptığı hem suç hem etik degil. Ama dükkan eski aile apartmanında olduğu icin garip bir şekilde ordan bi yer koparma derdinde hala. Halam maddi durumu oldukc a iyi biri. Ailesinden kalanlar bir yana vefat eden eniştemden de bir suru mali var. Yani dbabamin yasadigi dükkan onun da olsa onu ordan attirip naparsa yapsın demesi ne bileyim. Kabullenemiyorum

Halam haklı elbette babamin yaptığı hem suç hem etik degil. Ama dükkan eski aile apartmanında olduğu icin garip bir şekilde ordan bi yer koparma derdinde hala. Halam maddi durumu oldukc a iyi biri. Ailesinden kalanlar bir yana vefat eden eniştemden de bir suru mali var. Yani dbabamin yasadigi dükkan onun da olsa onu ordan attirip naparsa yapsın demesi ne bileyim. Kabullenemiyorum
babanızın yaptıgını kabullenemıyor olmanız gerektı halanıza kızmak yerıne
kadın zaten dukkanı acmıs kendısıne daha ne yapsın
babanız resmen ıyı nıyetı ıyılıgı suıstımal etmıs
bırı babanız ama dıgerıde halanız akrabasınız yabancı bıle olsa ortada bırı bırıne haksızlık etmıs adaletlı olun bence

Bakın bu düşünce cok yanlış. Onlar kendi aralarında mal paylaşımı yapmış, babanıza da bir takım yerler düşmüş ve elinde tutmamış. Halanız malına sahip çıkmış, hiç mecburiyeti yokken babanızı orda oturtmuş, kadın kiraya verse babanızı oturtmak yerine bir sürü para alır, ama fedakarlık yapmış. O dükkanda babanızın hakkı yok, babaniz hakkını almış. Halanızın çocuklarının hakkı var orda, ihtiyacı yok ne demek? Belki yarin ihtiyacı olcak, çocuklarının ihtiyacı olcak. Ihtiyacı yok diye babanıza mi versin? Cok bencilce yaklasiyosunuz

babanızın yaptıgını kabullenemıyor olmanız gerektı halanıza kızmak yerıne
kadın zaten dukkanı acmıs kendısıne daha ne yapsın
babanız resmen ıyı nıyetı ıyılıgı suıstımal etmıs
bırı babanız ama dıgerıde halanız akrabasınız yabancı bıle olsa ortada bırı bırıne haksızlık etmıs adaletlı olun bence
Babam hasta olmasa inanın umrumda olmazdı. Ama herkesin onun hapse girmesine göz yumması cok adil gelmiyor. Halam affetmeli gibi geliyor bana. Mantıken tamam ama vicdanen ben rahat olamazdim. Benim.de kardeşim var. Ağır hasta olsa yaptığı yanlışı affedebilirdim. Ama herkes bir degil elbette...

bir insanın kimsede(yakın akraba da dahil) sonsuz kredisi yoktur...
Halanız gayet haklı....
Herkes kendini düşür ve herkes hakkını arar...
Çok malı olsa bile bu bir kıstas değil ortada haksızlık varsa hak aranır...
Hapse düşme kısmını babanızın da biraz düşünmesi gerekiyor bence...

karmaya inanırım umarım acımasız şekilde ilerlemez...
Hasta olması haksız olmasını engellemiyor malesef...

bu kadar babanıza üzülüyorsanız kardeşler toplanır bir şekilde yardım edersiniz...
Bence olay bu kadar basit

Kusura bakmayın kırıcı olmak istemiyorum, ama insanlar hayırsız gözü ile bakıyor çünkü cidden hayırsız. Kendi payını yiyip bitirmiş (onuda büyük ihtimal ile kumara felan), sonra ona yardım eli uzatana kazık atmaya çalışmış ve bu kumarından felanda çok daha vahim bir durum. Halaniz bakalım kaç tane daha yalnisini affetmiştir bu noktaya gelene kadar. Ve babaniz hala pay kopartmak derdinde yazdığınız kadariyla. Bence babaniz hapise girmeden akıllanmayacak. Sizi incitmek istemiyorum. Ama her ailenin böyle birisi var. Ve emin olun dur demedikce aynı kafa devam ediyorlar.

Babam hasta olmasa inanın umrumda olmazdı. Ama herkesin onun hapse girmesine göz yumması cok adil gelmiyor. Halam affetmeli gibi geliyor bana. Mantıken tamam ama vicdanen ben rahat olamazdim. Benim.de kardeşim var. Ağır hasta olsa yaptığı yanlışı affedebilirdim. Ama herkes bir degil elbette...
bunu babanız dusunecektı
suc hastalıkla ılıskılı olsaydı ölumcul hastalar gıder adam öldurur sonra da benı affedın vıcdanlı olun zaten ölucem derdı
sızın dusuncenız hıc mantıklı ve adil degıl
babanız sureklı yanlıs yapıyor bunun sonu olmalı sız yokken daha bız cocuklar portakalda vıtamınken onlar kardestı. halanız bu noktaya bırgunde gelmemıstır.

Duygularınız olaya gerçekçi yaklasmaniza engel oluyor.Babanizin yaptığı davranış sizin gözünüze farklı gözüküyor.Babaniz hasta ve başkalarının desteği ile bu gününü gecirebildigini ,bu destek olmasa çok daha müşkül durumda olabileceğini ...belki de ölüme çok yakın olduğunu unutmuş hırslarına yenik düşmüş ...kendi öz kardeşine fenalık planliyor.Halaniz da bir insan onun da çok incinmiş olabilecegini göz önünde bulundurun

Bide halam aile apartmanından yer koparma derdinde yazmışsınız ya yuhh diyorum en kibar haliyle. Merak ediyorum siz kızı olarak ne yaptınız, halanız buna rağmen yaranamamış.. iyilikten maraz doğar gercekten

Bide halam aile apartmanından yer koparma derdinde yazmışsınız ya yuhh diyorum en kibar haliyle. Merak ediyorum siz kızı olarak ne yaptınız, halanız buna rağmen yaranamamış.. iyilikten maraz doğar gercekten

Benim anladığım kadarı ile babam hala yer koparmaya çalışıyor aile apartmanından demiş konu sahibi, halasını kastetmemiş o cümlede ..

Olabildigince ozet gecmeye calisacagim zira durum oldukca cetrefilli. Boşanmış bir anne babanın cocuguyum. 30 yaşındayım. Annemle babam ben çok küçükken ayrıldılar. Babam genel olarak sorumsuz, beni ve kardeşimi uzaktan seven cinsten, büyürken maddi manevi yanımızda olmayan biri. Yemeyi içmeyi seven, kumarda dünyaları yiyen, zengin bir ailenin oğlu olup üstüne ne malı mülku varsa satıp bitiren, surekli is kurup batıran biri. Dedemle babaannem vefat edince 5 kardeş mal paylaşımı yaptılar ancak babam yıllar önce kendi dairelerini ve dükkanını sattı. O mallar nereye gitti bilen yok zaten biz cok küçüktük. Bize nafaka dahi odemezdi. Ama ayda bir iki kere görüşürdük bizi gezdirirdi eglendirordi oyuncaklar alırdı. Babamı hep sevdim. Kendi hayatıdır dedim. Çok aksi bir insan da olsa, tersi cok fena da olsa, çevresine hep zarar da verse babamdır dedim.

Babam son birkaç yıldır halama ait olan bir dükkanda yaşıyor derme çatma bir yer. Ancak illegal sekillerde, su anda detay veremeyeceğim yollarla burayı kendi ustune almaya çalışiyor. Bunu öğrenince halamla arası bozuluyor ve mahkemelik oluyorlar. Yalniz babamda ileri derecede böbrek yetmezliği var ve haftanın 3 gunu diyalize giriyor. Halam yasadışı yollarla dükkanı almaya çalıştığını öğrenince cok kızdı ve babamın hasta olmadi vs onu hiç ilgilendirmiyor. Hapse girsin de görsün gününü diyor. Benim yıllardır kuzenlerimle ve halamla aram hep iyi oldu. Hep görüşüruz. Iyi gun de kotu günde hep beraberdik ama bu son olay ve babama karsu olan acımasız tavrı beni cok kirdi. Evet babam haksız. Suçlu . Ama hapse girmesi demek fazla yaşamaması demek o kosullarda. Ne de olsa babam. Bilemiyorum...sikayetini geri almadığı takdirde cok içimsoguyacak. Siz olsanız ne düşünürsünüz? Sadece halam degil diğer kardeşleri de ona sırtcevirdi. Ailenin hayırsızi gözüyle bakıyorlar. Ne olacaksa olsun diyorlar. Babam yanlış yaptı evet ama hasta. Ve özünde iyi, merhametli, neşeli bir insan. Duygusalım bilemiyorum...akrabalarimi silesimvar ama haksızlık etmek de istemiyorum

Kardeş dahi olsa kimse kimsenin yükünü bir ömür çekmez, çekemez.

Babanız hasta ve derme çatma bir dükkanda yaşarken siz ne yapıyordunuz? Madem o kadar sevdiğiniz kıyamadığınız babanızı yanınıza alıp iyi imkanlar sunsaydınız şu zamana kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X