Babama söyleyemiyorum....

BosnakGuzeli

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2009
930
1
296
İzmir
Selam arkadaşlar,
Erkek arkadaşımla evlenmeye karar verdik, onun ailesi biliyor.Benim annem biliyor babamada söylemiş ama babam bilmiyomuş gibi yapıyor.Arkadaşımın babası akşam kızım sen konuşamıyorsan ben konuşayım babanla dedi.Tanışmak istiyorlar.
Kardeşim şubat ayında askere gidecek annem diyo ki kardeşin askere gitsin gelsin sonra bişeyler yapılsın.Ama bizde ocak ayı gibi nişan yapıp izne geldiğinde düğünümüzü yapmak istiyoruz.
Kızlar babama nasıl söylemeliyim ne dicem aslında çok utanıyorum....

Madem baban biliyor neden susuyor? Senden adım bekliyor konuşmanı mı istiyor?

Canım aileler tanışsın konuşulsun, adı konsun.Kardeşin askerden gelince evlenirsin hem nişanda birbirinizi daha iyi tanırsınız..sevgili olmaktan farklıdır,nişanlılık,evlilik.. işin rengi değişince davranışlarda değişir

Allah hayırlısını nasip etsin..

Danceofdeath'in söylediklerine katılmakla beraber, eğer baban "bilmezden" geliyorsa, annen ile konuş.
Genelde babalar ile konuşmak biraz zordur, annen aracılığı ile konuyu iletebilirsin.

Eğer o anlamda da sıkıntı çekeceksen, bir büyük vasıtası ile de konu iletilebilir.
Babandan net bir cevap almak istiyorsan...

Aileler tanışsın, bir anlasınlar bir birlerini.
Evlenmek için o kadar acele etmenize gerek yok, nişanlılık dönemi gibi bir es tanımak gerekiyor her iki taraf için. Çünkü arkadaşında dediği gibi insanlar rengini o zaman belli ediyor. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.

Babana açılamıyorsan bence de annenle ilet. Acele de etme nişanlılık süreci ne kadar uzarsa o kadar zevkli olur bence

Eğer babanla arada sırada msjlaşma gibi bi durumunuz varsa babana msj at olmaz mı :)

Bazı şeyler sanalda daha kolay dile getiriliyor :)

Ya da bu durumda anneler veya ablalar devreye girer

Annen ya da varsa ablan konuşsun babanla

Bir gün hep beraber sofradayken annen pat diye açsın konuyu sen de cesaret alır konuşursun

ben anneme söylemiştim oda babama tabi babam sonra beni çağırdı seviyormusun dedi evet baba dedim gelsinler bir tanışalım araştıralım demişti sonra verdi beni

ben konuşmadım annem konuştu
daha sonra babam gel bi konuşalım dedi
oturduk konuştuk zaten babasını önceden tanıyordu
benim babam da acayip disiplinlidir korkmuştum kızacak ters tepki verecek diye ama şimdi 4 aylık evliyim
çok şükür hiç problemimiz olmadı

Biz babamla biraz tartışmıştık o deöneme denk gelmişti. Annem söyledi babam aldı beni karşısına sordu sonra da tamam gelsinler dedi zaten tanıyordu eşimi

Son düzenleme:
annen konuşsun..
bende annemi konuşturmuştum.
babamın haberi vardı tabi annem konuşmadan öncede...

Evet kızlarrrr babama söyledimm,erkek arkadaşım annemlede,babamlada tanıştııı yarın akşamda ailecek tanışmaya geliyolar bakalım hayırlısı...

Anneme dedim ki '' anne babama söylemek istiyorum ben'' annemde sen bilirsin dedi.Bütün gece konuşamadım.Sonra annem babama Gamze seninle konuşcakmış demiş.Ben yatmıştım baktım babam arıyo meşgule attım gittim yanına o da balkonda oturuyomuş.Efendim dedim babam dedi bişey konuşcakmışın.Ben tabi heyecandan ölüyorum :) Dedim baba sana bişey söylicem ama nasıl söylenir bilmiyorum.Ben biriyle konuşuyorum, seninle tanışmak istiyor.İşte sordu kimdir nedir ne iş yapıyo 2 saate yakın sordu :) Neyse aradan 1 hafta geçti babama sordum ne zaman tanışcaksınız diye yarın gelsin kahveye tanışalım dedi.Sonra tanıştılar işte ikiside birbirini sevmiş :) yarında aileler tanışcak işte canım :)

Ayy ne kadar güzel yaa, Allah tamamına erdirsin canım, darısı biz bekarlara..:)

Akşam geldilerr herşey çok güzeldi Şimdi prosedür nedir kızlar biz mi gitcez?

sadece tanışma mı oldu yoksa söz ya da nişanda oldu mu?
sadece tanışmaya geldilerse bazı ailelerde oğlanın evine gider hem iade-i ziyaret hemde oğlanın yaşadığı yeri görelim, ailesini bide kendi çevresinde tanıyalım diye.. bence de gidilmeli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…