Babamdan yediğim kaçıncı kazığım..

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.022
448
İstanbul
Babamin annemle evliligi en bastan beri iyi gitmiyodu. En son kiz kardesim olduktan sonra birlikte de olmamislar. Babam denizciydi yilda bir anca gelirdi. Ben babasina asik bi kizdim. O gelir gelmez annemden uzaklasirdm. Sonra annemi yola getirmek icin terk edip gitmeye basladi. Maddi manevi yok oldu ortadan.

Denizciydi iyi de kazaniyodu. O para biriktirirken biz sefillik cekiyoduk belediyeden yardim aliyoduk. En sonunda bosandilar. Annem bastiriyo diye kardesime aylik bi miktar gonderiyo. Ben gururumdan bisey istemek istemiyorum.

Bikac yil once yasadgi yere gittik 5 gun kaldik kardesimle. Cok acidim ona yalniz yasiyo zor durumda manevi olarak diye. Ama sonra biz geri donunce yine canımı sıktı. Bise isteriz diye ödü kopuyo. Ilk evliligmde de gelmedi.

Simdi nisanlancagmi soyledgmde de dedigi ilk laf benden maddi bisey beklemeyin oldu. Cok kirildm 2 ay telefonlarna cikmadim uzuldu tekrar ulasti filan.

Bi kere is yerinde tacize ugradgmda aradm bagirdim ona. Arkadasmn babasi kizina cay getirtirler diye masabasi ise sokmuyo kizini. Ben ne eziyetler cektm is hayatinda. Aradm bagirdm bakmiyosun bize yillardir senin yuzunden tacize bile ugruyoruz diye ona patladim. Dedigi su "kuzenin de calisiyo niye yakiniyosun kizim"

Ben şok tabi. Buna ragmen kan mi cekiyo nedir ona oldum olasi hep bi merhametm var. Aciyorm ne bileym. En son bu sene yanina gittm. Ayrilcagm.gun yine gozleri doldu filan. Cok yalniz. Dedem babannem filan rahmetli. Acidim yine ama tuttum kendmi yne yapar bisey dedim. Ordan gelirken harclik verdi ay nasil sevndm gittim ceyizime bisiler aldm.

Ben calisiyorum ama babam para verdigi zaman asiri hosuma gidiyo. Aradan bikac ay gecti. Gecen 200 lira isteyeyim dedm ufak tefek bisiler alirim ilk defa yuzumu kizarttm istedm. Tamam yollarm dedi ikiletmedi hic diye sevinirken dun aradi. Yeni aldigi evine beyaz esya almis 2 bin kusur borca grms taksit odicekms. Artik corba makarna yicem diye kendini acindirdi.

Anladm ben yine napmaya calistgni. Kirk yilda bi bise istedm onumu kesti hemen. Annem bu sferki evlilignde kizina yardm ediceksn dedi. Ben yillardir bakiyorum dedi bilerek. Sorumluluk alsn dye. Simdi onun da onunu kesti. Benm param var yatak odami flan alcam kendim istemiyodm ondan bisey ama. Zaten de boylece kesti önunu. Bu sefer de evlenrken gelmicek. Onu da anladm.

Icim yine buruk yine cok kirginim ona. Durumu var tek bogaz. Koyde yasiyo suyu yok dogalgazi yok emekli. Koyde de kendini acindirip yiyip iciyo. Parasi oldgnu biliyorum ama bizden kaciriyo hep oldum olasi. Biz hep tirnaklarimizla kaziya kaziya geldk bugune. Hep omuzlarimda daha cok yuk oldu. Annem bizi birakcak kmsesi yok diye beni kucuk anne yapti ben kardesime baktim annem calisti. Kucuk yasta ev isleri filan. Hala bile ayni. Hem calisiyorum hem evin agir isleri sorumlulugu bende.

Bu sefer beddua etmiyorum babama yaptiklari icin ama icimden geceni de Allah biliyo. Bizden esirgediklerini belki Allah da ondan esirger. Kardesim diyoki öldugunde mezarina gidicem dicem ki yaptin yaptin simdi noldu... o kadar doluyuz ona karsi. Bi de saf bi adam guya. Akli hep boyle kurnazliklara calisiyo sinir oluyorum. Ben ona hep inanmak istiyorum acidigmdan ama bana hep boyle kazik atiyo.

Kalbim cok kirik iste oyle anlatmak istedm. Okuduysaniz tesekkur ederim..

Hic bisey beklemeyin. Beklentilerinizi en aza indirirseniz daha mutlu olursunuz. Ayrica kendi paranizla aldiginiz seyler daha kiymetli olur.

Size daha çok para dert olmuş gibi geldi niyeyse...

Yok yahu. Bu sadece simgesel bisey. Benim ona ihtiyacim yok Allah a sukur. Ama cevremde goruyorum cocuklari icin kendini parcalayan babalari. Benimki her durumdan nasil siyrilirim derdinde. Bu normal bi baba da ben mi sorunluyum :)

Bu güne kadar zaten babalık yapmayan, sorumluluk almayan bir adam bundan sonrada yapamayı versin boşver be canısı!!sorun babanın sana para vermesi değil senin babaya özlemin üç kuruş verse mutlu olman gibi neden çünkü babam o benim! demek istiyorsun o güven başka birşey değil mi?? Yoksa para değil mevzu önemsenmek mesele.sen vicdanlı birisin babana tüm yaşananlara rağmen nefret duymuyorsun o nedenle boşver Allah a havale et......

Hic bisey beklemeyin. Beklentilerinizi en aza indirirseniz daha mutlu olursunuz. Ayrica kendi paranizla aldiginiz seyler daha kiymetli olur.

Beklentim yok zaten gurur yapiyorum. Ama ne bileym bi kere 50 tl yollamisti cuzdanma ayri yere koydum sevdim de sevdm. Babamin parasi dedm filan garip bi duygu. Hatta ceyizime aldgm seyleri cok sevinerek aldm. Evlenince bunlari babam aldi diye hatirlicam dedim. Biraz mutlu olmak istedm sanrm. Aştim babasizligi aslinda ama icimde hala babasiz kucuk bi kiz cocugu var.

Yanina gittigmde zorla sarki soyletip telime kaydettm. Hep ozenirdm babasina toka takan kizlara filan. Cilveyle her istedklerino yaptirirlar ya. Baba nolur sarki soyle diye kucuk cocuk gibi nazlandm soylettm. Bu bile mutlu etti beni.

Ben sizi anladım aslında. Burada "Beklentiniz para" diyenler olmuş ama aslında beklediğiniz şey destek. Yani atıyorum size az da olsa para gönderse birinin zorlaması olmadan veya gönderemese bile "Bir ihtiyacınız var mı kızım?" diye sorsa elinden geleni yapmaya çalışsa sizin "Bu para bize az geldi" diyeceğinizi zannetmiyorum. Beklediğiniz tam olarak bu, babanızın size destek çıkması hem maddi hem manevi. Bencilliği üzüyor.

Sizinle alakalı bir durum olsaydı önerilerim olabilirdi ancak başka birini değiştirmek, hele ki iyice yaş aldıktan sonra, mümkün değil maalesef. Çok zor daha doğrusu. Artık babanızı böyle kabul etmeniz ve beklentilerinizi minimumda tutmanız size mutluluk getirecektir diye düşünüyorum.

Yeri gelecek para da bekleyeceksin o senin baban... Sana bakmak ihtiyaclarini karsilamak zorunda.. Tek basina kalmis bir kadina emanet edip gitmis. Hadi parasi yok diyelim insan kizinin dugunune gelmez mi ? Uzuldum adiniza.. Onca maasini, emekli parasini napmis ? Kefenin cebi yok malesef.. Ne maddi ne manevi destegi olmus baktiniz yardimci olmuyor sizde isteyerek utandirmak istemissiniz oda kar etmemis.. Unutma sakin o senin baban gerekirse yuzlusluk yapip isteyeceksin manevi destegi olmamis bari uc bes kurus maddi destegi olsun, annene de yazik sakin bunu gurur yapma cnm Sevgide de isteyeceksin para da... Sen bitki degilsin sulayarak buyuyen...

babası zaten manevi olarak yanında olmamıs, bari maddi olarak olsun di mi, gunumuzdeki butun babaların (cogu diyeyim ya da) cocuklarıyla ilgilenmez ama para verince babalık yaptıklarını zannederler. bu kolay bir seydir cunku.
o yuzden maddi olarak bır seyler istemekte haklısın, benim bir arkadasım da aynı senin durumundaydı, hep bir seyler isterdi babasından ki o da onun hayatına ortak olsun, kızı icin bir seyler yaptıgını hissettirsin en azından diye. tek fark onun babası gununu gun edip yasıyordu.
insan en ufak bir seyde bile cok mutlu oluyor iste.

Bu güne kadar zaten babalık yapmayan, sorumluluk almayan bir adam bundan sonrada yapamayı versin boşver be canısı!!sorun babanın sana para vermesi değil senin babaya özlemin üç kuruş verse mutlu olman gibi neden çünkü babam o benim! demek istiyorsun o güven başka birşey değil mi?? Yoksa para değil mevzu önemsenmek mesele.sen vicdanlı birisin babana tüm yaşananlara rağmen nefret duymuyorsun o nedenle boşver Allah a havale et......

Yorumunuza agliyorum su an aynen oyle.. anneme kiyamet kopardim sakin yardm isteme ondan diye ama sonra dayanamadm kucuk bi miktar istedm ilerde babam aldi der sevnrm dedm. Cok kirildm cok Allah'a birakiyorm. Evlenemiyo diye uzuluyorm bazen ama hakettiginu yasatiyo Allah da ona dimi..

Ben babamı hiç görmedim.
23 yaşımda ilk defa telefonda konuştuk.Sizin için çok ağladımlar,çok aradımlar,öldüm özleminizdenler havada uçuştu.
Sonra niyeyse 4 yıl kadar sanırım hiç görüşmedik,aramadı:KK70:
4 yıl sonra sanırım 2 3 kez tekrar konuştuk.En son da en son 32 yaşımda evlendiğim gün konuştuk,düğünüm olduğunu duymuş o ka.
Ben hiç meraklısı olmadığım için aramadım,bu kadar atıp tutan adam numaram varken en azından arayabilirdi.
Hiç beklentim olmadı ama gerçek yüzünü de görmüş oldum.Bana köstek olmasın da desteği şöyle dursun.

Ben sizi anladım aslında. Burada "Beklentiniz para" diyenler olmuş ama aslında beklediğiniz şey destek. Yani atıyorum size az da olsa para gönderse birinin zorlaması olmadan veya gönderemese bile "Bir ihtiyacınız var mı kızım?" diye sorsa elinden geleni yapmaya çalışsa sizin "Bu para bize az geldi" diyeceğinizi zannetmiyorum. Beklediğiniz tam olarak bu, babanızın size destek çıkması hem maddi hem manevi. Bencilliği üzüyor.

Sizinle alakalı bir durum olsaydı önerilerim olabilirdi ancak başka birini değiştirmek, hele ki iyice yaş aldıktan sonra, mümkün değil maalesef. Çok zor daha doğrusu. Artık babanızı böyle kabul etmeniz ve beklentilerinizi minimumda tutmanız size mutluluk getirecektir diye düşünüyorum.

Cok tesekkur ederim beni anlamissiniz. 10 lira bile gonderse babam gonderdi diye mutlu olurum da iste anlamiyo bunu. Yillarca aramadi mesela. Ben bi bayram arayacak baba bulamadm diye boynum bukuk gezmistm de o bayram kuzenlere gitmis onlarla ilgilenms onlara cikolata almisti. Bunu ogrenince daha da uzulmustm. Yillarm babasiz gecti simdi hem sorumluluk almiyo hem de yalnz kaldigi icin sıkıldgı icin gunde 3-4 sefer ariyo. Baba calisiyorum diyorum konusamiyorum. Hay senin isine diyo. Boyle bi adam. Cok dolmus ben icime attim yine saolun dertlrstgnz icin

Benimki maddi olarak herşeyi fazlasıyla yaptı.
Bir onu yaptı zaten babalık namına.
Manevi olarak babalık görmedik.
İçimde hiç geçmeyecek bir yaradır benim için hepsi o.
Boşver ya herkes baba olamıyor işte

boşver ya zaten bugün e kadar yapılmamış şeyler bundan sonra da beklemeyın .eğer beklentin azalırsa mutlulugun artar

Babamla olan maddi sorunlarimizi anlattigim icin konu boyle. Manevi sorunlara girmedim bile.
Ben kimseden maddi destek almaya sevinmediğim için garipsedim demek ki..
Manevi sorunlarınız yüzünden böyle oluyor bence. Yine de görüşüyorsunuz ama sanırım?

Böyleleri baba olmayı haketmiyor.Kızı o kadar sevgisini az da olsa babalığını istiyor.Adamda babalık yok kız da üzülüyor haliyle.
Bir baba zaten maddi olarak yanında olmalıydı küçüklükten beri olmamış bari bundan sonra sembolik de olsa olmalıydı.Adam kendinden başkasuna para harcayası yok.Yaşlanmış daha akıllanmamış..
Manevi olarak yanında olsun yeter diyecem ama onu bari yapabilir mi?

Back
X