Babamdan yediğim kaçıncı kazığım..

Yorumunuza agliyorum su an aynen oyle.. anneme kiyamet kopardim sakin yardm isteme ondan diye ama sonra dayanamadm kucuk bi miktar istedm ilerde babam aldi der sevnrm dedm. Cok kirildm cok Allah'a birakiyorm. Evlenemiyo diye uzuluyorm bazen ama hakettiginu yasatiyo Allah da ona dimi..

Beterin beteri var
Sen görüyorsun, yerini yurdunu biliyorsun
Benim ki yıllarca aramadı bile, boşandıktan sonra 8 yıl onda kaldım, sonra anneme verdi beni 14 yaşımdayken, veriş o veriş
Çok kırıldım, öbürlerini zaten hiç görmüyordu ama sanırım kendimi özel sanmıştım, benden vazgeçmez sanmıştım, aşıktım babama ben. Çok özledim, özledikçe öfkelendim, tek bir gün yanımda olmadı, tek bir gün ve öldüğünde ben onu gasilhanede sevdim, yanına uzandım, ellerini, ayaklarını öptüm, kokladım. Ama yine kızgındım, şimdilerde eşim sayesinde bitti içimdeki öfke, günlerce konuştuk, erkekler senin bildiğin gibi değil dedi, anlattı anlattı. Mezarını kendisi yaptırdı, babamı hiç tanımaz, tanışmadılar ama orayı mabetleştirdi bana, artık bir babam var diyorum, mezarına gidiyorum, konuşuyorum. Ben seni anlıyorum ama bekleme bir şeyler, inan sana vereceği emekle ya da parayla özlediklerini telafi etmeyecek, Sen, ben, bizim gibiler çocukluklarımızı kaybettik, tatlı anılarımız olmadan, güvenmeden büyüdük bunun bir telafisi yok. Ama sevmekten vazgeçme, ben affettim babamı, tüm çocukluğum helali hoş olsun, Rabbim ona acısın benden yana hesaba çekmesin inş., ben babamı seviyorum, hiç bir şey yapmamış olsa da seviyorum. Gözlerim, burnum, ellerim, ayaklarım ona benzer, hatıraya gerek yok ben varım işte ve onu seviyorum....

Konu sahibinin ne diye ustune gidiliyor ki? Hanginiz babanizdan maddi manevi destek gorunce mutlu hissetmiyor ki? Babasi tabiki maddi manevi her yonde yaninda olmak zorunda. Birakip gidip para verme babayim diye kendini acindir oldu yok oyle. Dunyaya getirdiyse cocugu kac yasinda olursa olsun ona hep cocuk hep yaninda olmak zorunda. Toz pembe bakip suru psikolojisiyle hareket etmek de modasi buranin yasamayan ne bilsin ordan oturup konusmak cok kolay

Beterin beteri var
Sen görüyorsun, yerini yurdunu biliyorsun
Benim ki yıllarca aramadı bile, boşandıktan sonra 8 yıl onda kaldım, sonra anneme verdi beni 14 yaşımdayken, veriş o veriş
Çok kırıldım, öbürlerini zaten hiç görmüyordu ama sanırım kendimi özel sanmıştım, benden vazgeçmez sanmıştım, aşıktım babama ben. Çok özledim, özledikçe öfkelendim, tek bir gün yanımda olmadı, tek bir gün ve öldüğünde ben onu gasilhanede sevdim, yanına uzandım, ellerini, ayaklarını öptüm, kokladım. Ama yine kızgındım, şimdilerde eşim sayesinde bitti içimdeki öfke, günlerce konuştuk, erkekler senin bildiğin gibi değil dedi, anlattı anlattı. Mezarını kendisi yaptırdı, babamı hiç tanımaz, tanışmadılar ama orayı mabetleştirdi bana, artık bir babam var diyorum, mezarına gidiyorum, konuşuyorum. Ben seni anlıyorum ama bekleme bir şeyler, inan sana vereceği emekle ya da parayla özlediklerini telafi etmeyecek, Sen, ben, bizim gibiler çocukluklarımızı kaybettik, tatlı anılarımız olmadan, güvenmeden büyüdük bunun bir telafisi yok. Ama sevmekten vazgeçme, ben affettim babamı, tüm çocukluğum helali hoş olsun, Rabbim ona acısın benden yana hesaba çekmesin inş., ben babamı seviyorum, hiç bir şey yapmamış olsa da seviyorum. Gözlerim, burnum, ellerim, ayaklarım ona benzer, hatıraya gerek yok ben varım işte ve onu seviyorum....
Yaşadıkları halde babalarına hasret büyümüş kadınlar adına bu konu ve bu yazdıkların tam da üstüne bastı.Yaşadıklarınızı hüzünle hissettim.

Sizi bırakıp gitmiş doğru dürüst ilgi sevgi bile göstermemiş babanızla tek sorununuz maddi mi yani?
Ben olsam beni aramamış sormamış beş kuruş faydası olmayamış biriyle bi daha görüşmem bişey de beklemem ondan hala.
Para verse nolacak ki?böyle bi adamdan aldığınız 200 lira kar mı yani sizce?
Bütün hayatınızı mahvetmiş parası da kendi de yerin dibine batsın der bi daha aramazdım ben.
Üstelik bi de çalışıyosun yani kendi paranı da kazanıyosun, ne gerek var ki böyle bi adama ağız eğmeye.

ben sizi anlıyorum, durumumuz cok benzer cunku.

Mesela bak benım maasım yetmiyor annem sağolsun bakar evımde bıseyımı esirgemez,eksik etmez. ben maaşımdan destek bıle olmam daha üstüne bide annemden destek gorurum ama kimseye anlatmam bunu.

gecen paraya ıhtıyacım oldu dur dedım babamı arıyım ki hiç vermez normalde 50 tl vereceği tuttu. inanır msın o 50 tl yi her lafın arasına sokuşturdum evde, işyerinde, erkek arkadaşıma.. övündüm onunla yani yüceldiğimi hissettim.

burda sorun 50 tl değil benım kendı maasım var zaten annem ablam 50 den fazlasını verir ve ya harcar benım için ama o 50 lira bana başka duygular hıssettırdı. bilemiyorum karışık duygular..

Ben calisiyorum ama babam para verdigi zaman asiri hosuma gidiyo. Aradan bikac ay gecti. Gecen 200 lira isteyeyim dedm ufak tefek bisiler alirim ilk defa yuzumu kizarttm istedm. Tamam yollarm dedi ikiletmedi hic diye sevinirken dun aradi. Yeni aldigi evine beyaz esya almis 2 bin kusur borca grms taksit odicekms. Artik corba makarna yicem diye kendini acindirdi.

Sebep?

Back
X