Babamı affedemiyorum

papatya28

Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2013
1
0
6
Bursa
Merhaba, aslında nerden başlayacağımı bilemiyorum. Ailem maddi durumu pek iyi olmayan, sürekli idare etmeye çalışan bir aileydi. Babamın hiç öyle bol bol alış veriş yaptığını bilmem. Hep yoktur yani. Mesela iki tane kız çocuğuna sahip olmasına rağmen hiç bir ihtiyacımızdan haberi olmayan biriydi. Ama parası olduğunda da istediğimiz şeyi de alırdı kırmazdı. Annemin de idare eden ve el emeğiyle eve destek olan bir kadın olması sayesinde iki kızkardeş okuduk meslek sahibi olduk. Ve ben bir kaç sene öncesine kadar babamı severdim, kıyamazdım. Hep çok beceriksizdi babam. Ne ben evlenirken ne de kızkardeşim evlenirken hiç katkısı olmadı. Hep yok tu para. Ben evlenmek için acele ettim işe başlar başlamaz evlendim diye kızdılar, kızkardeşim 10 sene çalıştı para biriktirdi ama ailem yine aynı yerinde sayıyordu. Kız bütün herşeyini kendi biriktirdiği parayla yaptı. Babamın yine hiç katkısı olmadı. Biz bunlara hiç kızmadık. Hatta kendi kayınvalidemlerin yanında rezil oldum, arkamda sağlam durmadılar diye ama yine de onlara suç bende beklemedim siz üzülmeyin dedim. Neyse uzatmayayım babam birileriyle ortak bir yer açtı, iyi de kazanıyordu. Oturdukları evi değiştirmek için para biriktiriyorlardı. Biz de eşimle falan memlekete onları ziyarete gitmiştik. Babamın davranışları garip gelmeye başladı. Kızkardeşimle telefonuna baktık. Erkek ismiyle kayıtlı bir numara defalarca aranmıştı. Ve bize .... ya gidiyorum demişti ama ... ya gittiğine dair bildirim mesajları gelmişti telefonuna. Aradığı numarayı alıp numaranın kime ait olduğunu araştırdık ve bir kadın çıktı. Sonra annemle konuştuk, ona bu kadının kim olduğunu sordum. .... ismiyle kayıtlı .... isimli kadın kim dedim. Sapsarı oldu yüzü. Kim bilir kaç senedir aldatıyordu kadını. Sonrasını hiç anlatmak istemiyorum. Sayılı günlüğüne gittiğimiz tatil burnumuzdan geldi. Eşimin karşısında zaten rezildim hepten rezil oldum. Ağlamalar, bağrışmalar vs. Annem sonra elaleme rezil olma korkusundan ve 60 yaşından sonra düzeninin bozulmasından korktuğundan sineye çekti birşey yokmuş gibi davranıyor. Ama ben affedemiyorum. En ufak bir sevgi kalmadı içimde ona karşı. Çünkü bütün bunlar olurken kızkardeşime biz evde yokken tacizde bulunduğunu da öğrendim işte daha 17 yaşlarındayken. Bu kadar mı gözü dönmüş olabilir bir erkeğin anlayamıyorum. Şimdi bizim onu sevmediğimizi biliyor. Ödü kopuyor annem ölecek de biz ona bakmayacağız ortada kalacak diye. Ama annemde de nasıl bir elalem korkusu varmış anlamadım gitti. Kızkardeşime yaptığını bile bile sürdürüyor evliliğini. Demek ki o yaşlarda zor bazı şeyleri kabullenmek. Kızkardeşim de yine yüzüne bakıyor ama nasıl dayanıyor anlayamıyorum. Sanırım annemin hatrına katlanıyor. Kız onca sene içinde tutmuş, en çok ona üzülüyorum ve babamı affedemiyorum.

aldatması da cok kotu fakat kız kardesınıze yaptıgı kesınlıkle affedılemez cok uzuldum Allah yardımcınız olsun...kızkardesınıze de psıkolojık destek olun yanında olun hep ve annenıze de hak vermeye calısın annelerımız maalsef cok caresız bu konularda bızım gıbı degıller...babanıza karsı da mesafelı olacaksınzıdır mutlaka ama maalesef o sıızn babanız ne olursa olsun..ne desem sasırdım sız en ıyısı esınızle mutlu olmaya bakın kardesım

Ben de çok çektim babamdan. Çalışmaya başladım başlayalı sağa sola yaptığı gereksiz borçları ödüyorum. Yazının belli bir bölümüne kadar kendimi okuyorum zannettim. Yıllarca çalıştı biz bişey görmedik, kazanamadığından değil girdiği aptal borçlardan paraları yedirdiği kadınlardan. Seninki gibi benim annem de sustu. Günden güne soğuyorum öz babamdan.

affetmeyin de zaten.böyle baba olmaz olsun.anneyi aldatması bile masum göründü gözüme kızkardeşinize yaptığının yanında.fakat artık yapılacak birşey yok anneniz bile kabullenmiş zaten.mümkün oldukça görüşmemek en iyisi

annenizin yaptığını takdire şayan bişey gibi söylemişsiniz ama hiç de değil.. koca dediğim adam evladımı taciz edecek ve ben bunu sineye çekicemm, olacak iş değil!
yaşım kaç olursa olsun, elalem ne derse desin bırakır giderdim arkama bile bakmazdım. babanızın bu yaptığı akıl alır bişey değil:47:
affedilecek bi babanız yokmuş zaten, umarım kızkardeşiniz bu olayı atlatmıştır, ruhunda daha fazla yaralar açılmamıştır inşallah:31:

O adama baba kelimesi yakışmıyor arkadaşım kusura bakma. Aldatması zaten iğrenç ve terbiyesizce hele ki kız kardeşinin yaşadığı durumu empati yaparak bile hissedemeyiz. Annen elalemi değil bence sizlerin evliliğinizde sorun olmaması için evi bırakıp çıkamıyordur. Olaylar duyulur kızlarımın düştüğü durum daha kötü hal alır diye düşünüyor sanırım ya da bu yaştan sonra kimin evine sığarım düye düşünüyor sanırım. Allah annene sana ve kız kardeşine sabır versin. Baba dediğin o adamla da bence de görüşmeyin hatta hangi kadınla aldatıyormuşsa oraya gönderin o kadın çeksin kahrını.... Aldatmasını affetmek annenize kalmış ama kızkardeşinize yaptığını affetmenizi zaten mümkün olmaz...

Hayvan herifmiş gerçekten :47: :47: :47: :47:

Bence siz onu evinizden s....tir edin. Boşansın boşanmasın kardeşinize yediği haltların bedelini sürünerek ödesin. Atın evden gitsin, anneniz boşansa da boşanmasa da atın evden.

Annenizi aldatmasi hos bir sey degiil elbet. Oz evladi oldugu halde insan babasindan tiksiniyor. Benim annemde aldatildi defalarca hemde, sizin hissettiginiz o duyguyu anliyorum.
Ama kardesinize yaptigi seyi okurken kalbimin ritmi degisti inanin, tuglerim diken diken oldu. O nasil bir varlik ki hemde oz kizina boyle bir sey yaabiliyor.
Rabbim size ve ozellikle kardesinize sabir versin. Oyle bir sey yasayip bunca zaman o adamin yuzune bakmak kardesinizi kimbilir ne kadar zorlamisdir. Allah yardimciniz olsun.

Bu adama baba denmez. Hatta adam bile denmez. Kusura bakmayın ağır oluyor biraz ama kendi öz çocuğunu taciz eden biri benim gözümde adam olamaz. Aldatması çok kötü ama kardeşinize yapılanı okuduktan sonra aldatma bile hafif kaldı. Ben sizin yerinizde olsa bırakın o adamı affetmeyi öldüğünde cenazesine bile gitmem.

Back
X