Babamı görmek istemiyorum, babalık hakkı diye bir şey varmış bu adamında var mı sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
diger arkadasin paylastigi sey farkliydi ve onunla konusmamiz bitti..oyle bi kompleks icerisinde degilim zaten en iyi yorumlayacak vasfimda yok.oyle bi ustunluk cabasindada degilim kendimce yorum yaptim..sen hayli yanlis anlamissin beni ya da yanlis anlamaana vesile olmusum...mutlu pazarlar
O zaman canim yorumlarimizi "bu boyledir, soyledir" diyerek kesin agizla yapmak yerine "benim kanaatim su yondedir veya anladigim kadariyla" diyerek goruslerimizi aktarabilmeyi ogrensek hem yanlis anlasilmalara "vesile" olmayiz hem daha mutevazi davranmis oluruz. Mutlu pazarlar. :KK200:

Canım ben kendi babamdan biraz bahsedeyim de yüreğine su serpilsin.her gece içerdi gelirdi annemi döverdi biz de araya girersek bizi de döverdi evde az kan çıkmadı annemin göz Altını üç defa patlattı.ilkini ben on yaşındayken yaptı ve o geceden beri baba demiyorum ona.küfür,hakaret,alay hepsi vardı.ta ki her birimiz bir şekilde evden çıkıncaya kadar.kız kardeşlerim evden çıkmak için çabucak evlendi,ben ise evden temelli çıkmanın yolunu okumakta buldum.öğretmgn oldum kesin gideyim diye.sınavlara çalışırken kapıyı yumruklayıp aşağı yat seni..diye Başlayan küfürler ederdi.kpss çalışırken ds aynısını yapmıştı kafa 4-5 yıl da geçse aynıydı yani.okurken ki maddi zorluk yaşattıklarından bir kitap olur zaten, neyse.annem durdu çekti sırf bizler bi evlenelim okuyacak olab okusun diye darmadağın olmayalım diye.Sonuç mu ? Kızlardan hiçbirimiz evden gelinlikle çıkamadık düğünümüze gelmedi annemi de yollamadı erkek kardeşim tokat yiye yiye Büyüdü ama bir evi eşyaları oldu düğünü de gayet şatavatlı.bizlerin aksine .biraz olsun şükrettin mi? Allah sizin de yardımcınız olsun tabi
Ha şunu da eklemek istiyorum ben işe başlayınca kartımı ona vermemi bekledi ayrı Şehirde Yaşadığım halde ve benden krediler çekip kendisine vermemi istedi vermedin beddualar ediyormuş hala.bu arada snnemi hep aldattı hala daha aldatıyor anlat anlat bitmiyor ki anacım
Off çok üzüldüm ya,ne denir bilemiyorum.Hep mutlu olun kardeşlerinizle inşaallah.

Misafir kismina kadar benim babamda ayni sekildeydi. Cunku eve misafir gelince babam olnaz, biz biryere gidince babam olmaz. Yaklasik 10 yildir gorusmuyoruz. Biz kardesler olarak etmedigi cumle soylemedigi kufur kalmadi. Oyuzden babalik hakki var mi yok mu Allah bilir ama bizim icimiz rahat.
@Sakine_zeyneb sena
Herhangi bir babalık hakkı olmadan sürekli yanlış yapan, hak hukuk bilmeyen ve yanlışa götüren babalara temsilidir. İlla ki bugünlerden ibret alalım diyedir.

Benim babam şerefsiz olacak, ezecek, dövecek, hak hukuk bilmeyecek, firavunluk yapacak ben de ona baba hakkı sayacağım, oldu canım.

Birinden dinlemiştim, günümüzde firavun evlatta olur, koca da olur, baba da olur. Artık her yerdeler diye. Sadece yaşanan olayla değil her olayda benzerlik kurularak ibret alınması gerekir diye düşünüyorum. Benim kendi düşüncem tabi ki :-) herkese saygım var.

Teşekkürler, iyi günler :-)

Yanlış kişiyi alıntılamışım kusura bakmayın @Kayra19 19

Son düzenleme:
Adamin sucu hatasi kotu yani vardir tamam elbetteki hakli oldugunuz yonler vardir.

Ama;

Gormek istemiyorum bu adamin babalik hakki var midir dediginiz adamin evine her ne sebeple olursa olsun gitmeyin.

Gidiyorsaniz da duzenine misafirine temizligine karismayin.
Öyle karmaşıkki babamla annem boşandı aslında ama babam resmen anneme parazit gibi yapıştı annem ayrılmak istedi ama rezil etti hem bizi hem annemi, en azından toplumda daha fazla rezil olmayalım diye annem idare ediyor , babamda bu durumu annemin ve bizim vicdanlarımızı sömürüyor , hiçbir sorumluluk almadan emek vermeden annemin ve bizim sayemizde yaşıyor

Orası hem annenizin hemde babanızın evi..siz onu azarlayamazsınız..babanız sorumsuz olabilir ama anneniz boşanmamış..ona muhtaç olmadığı halde halada boşanmadığına göre evde huzursuzluk çıkarmayın..bebeğiniz için lütfen.
Aslında sadece annemin evi , ve boşandılar , babam rezillik çıkardı , babam herkes için sorun sürekli huzursuz ve huysuz , annem biz toplumda daha fazla küçük düşmeyelim diye idare ediyor , oda bizi sömürüyor

Babalık hakkı elbette vardır. Ama baba sıfatını taşıyorsa o hakkı kazanır. Benim babam iki ayrı işte çalışırmış biz küçükken. Teyzem yolda görüp tanımamış adam yorgunluktan uykusuzluktan tanınmaz hale gelmiş. Tek bir pantolonla yıllarını geçirdiğini bilirim. Bizim hiçbir eksiğimiz olmadı büyürken. Benim yeğenim var 18 yaşında. Babası 5 yaşından beri görmüyor aramıyor sormuyor maddi manevi hiçbir desteği yok. Çocuğa yaşattığı üzüntüler de cabası . O adama baba diyebilir miyiz. Böyle konuları okurken hem çok üzülüyor hem de çok sinirleniyorum.

bir şekilde hayat devam ediyor canım Allaha şükür tüm kardeşlerim ve ben okuduk çok iyi meslekler edindik annem çok çabaladı Allah başımızdan eksik etmesin
öperim :)
Benim için de öpün. Allah razı olsun. Annem annenizin tırnağı olamaz. Ama tabi Allah bi yerden alıp bi yerden veriyor

Öyle karmaşıkki babamla annem boşandı aslında ama babam resmen anneme parazit gibi yapıştı annem ayrılmak istedi ama rezil etti hem bizi hem annemi, en azından toplumda daha fazla rezil olmayalım diye annem idare ediyor , babamda bu durumu annemin ve bizim vicdanlarımızı sömürüyor , hiçbir sorumluluk almadan emek vermeden annemin ve bizim sayemizde yaşıyor

Daha fazla rezil olmamak icin degil anneniz halinden memnun oldugu icin babanizla yasiyor. Ne demek bizi rezil etmesin diye nikahsiz oldugum bir adamla ayni evde yasayacagim? Sikayet etmek cok mu zor?

Benim de babam farkli bir adam degil. Cikardigi rezilliklere karsi annem babami sikayet etti. Bu tacize giriyor hapis cezasina kadar gider dendi. Babam o an duruldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X