Babamı nasıl ikna edeceğim bu kadar anlayışsızlık olurmu ya:((

soktum büyükleride dinlemiyor herkes ikna edemedik yapacak bişey yok ya onun dediği gibi yap yada kendi istediğini yap ortası yok diyor benim dediğim gibi olursa annemide kardeşlerimide yollamıcak düğüne ve ben ölene kadar annemi göstermicek gelmicek gitmicek zaten onu görmek isteyen yokda annemi göstermez aman ne bileyim ya çşu n anları bile bana zeh,r ediyor tadını çıkarmıyorum hergün ağlıyorum karşı taraf mutusz elşim olacak kişi mutsuz ne kadar dayanırlar babamın isteklerine triplerine bilmiyorum ,bende kına mevlütlü olsun diyorum düğün sonuçta erkek tarafına aiittir onlarda bende eşim olacak kişide çalgılı istiyor. Sağol canım

Tek başına babanla konuşman sonuç vermeyebilir, büyükler vasıtasıyla bu durumu çözebilirsiniz ancak.
Sende orta yolu bulmak zorundasın, yani ne tam anlamıyla onun dediği olacak, ne tam anlamıyla senin dediğin.
İnşallah herşeyin istediğin gibi olur, şimdiden mutluluklar dilerim... [/I][/B][/QUOTE]

SOKTUM BÜYÜKLERİDE DİNLEMİYOR HERKES İKNA EDEMEDİK YAPACAK BİŞEY YOK YA ONUN DEDİĞİ GİBİ YAP YADA KENDİ İSTEDİĞİNİ YAP ORTASI YOK DİYOR BENİM DEDİĞİM GİBİ OLURSA ANNEMİDE KARDEŞLERİMİDE YOLLAMICAK DÜĞÜNE VE BEN ÖLENE KADAR ANNEMİ GÖSTERMİCEK GELMİCEK GİTMİCEK ZATEN ONU GÖRMEK İSTEYEN YOKDA ANNEMİ GÖSTERMEZ AMAN NE BİLEYİM YA ÇŞU N ANLARI BİLE BANA ZEH,R EDİYOR TADINI ÇIKARMIYORUM HERGÜN AĞLIYORUM KARŞI TARAF MUTUSZ ELŞİM OLACAK KİŞİ MUTSUZ NE KADAR DAYANIRLAR BABAMIN İSTEKLERİNE TRİPLERİNE BİLMİYORUM ,BENDE KINA MEVLÜTLÜ OLSUN DİYORUM DÜĞÜN SONUÇTA ERKEK TARAFINA AİİTTİR ONLARDA BENDE EŞİM OLACAK KİŞİDE ÇALGILI İSTİYOR. SAĞOL CANIM

SOKTUM BÜYÜKLERİDE DİNLEMİYOR HERKES İKNA EDEMEDİK YAPACAK BİŞEY YOK YA ONUN DEDİĞİ GİBİ YAP YADA KENDİ İSTEDİĞİNİ YAP ORTASI YOK DİYOR BENİM DEDİĞİM GİBİ OLURSA ANNEMİDE KARDEŞLERİMİDE YOLLAMICAK DÜĞÜNE VE BEN ÖLENE KADAR ANNEMİ GÖSTERMİCEK GELMİCEK GİTMİCEK ZATEN ONU GÖRMEK İSTEYEN YOKDA ANNEMİ GÖSTERMEZ AMAN NE BİLEYİM YA ÇŞU N ANLARI BİLE BANA ZEH,R EDİYOR TADINI ÇIKARMIYORUM HERGÜN AĞLIYORUM KARŞI TARAF MUTUSZ ELŞİM OLACAK KİŞİ MUTSUZ NE KADAR DAYANIRLAR BABAMIN İSTEKLERİNE TRİPLERİNE BİLMİYORUM ,BENDE KINA MEVLÜTLÜ OLSUN DİYORUM DÜĞÜN SONUÇTA ERKEK TARAFINA AİİTTİR ONLARDA BENDE EŞİM OLACAK KİŞİDE ÇALGILI İSTİYOR. SAĞOL CANIM[/QUOTE]

Kusura bakma ama böyle bencil insanlardan hic haz etmiyorum..
Kız veriyor sonucta, baska bir aile de var ortada, ille dedigim dedik, calıdıgım düdük! Olmaz ki böyle?
O kadar insanı hice saymıs oluyor. Bir tek kendisi mi var dünyada?
Annen koskoca kadın, göstermem falan? Baban kendini ne olarak görüyor anlamıs degilim..
Böyle katı vicdanlı insanlar elinde Kuran, cami' de yatıp kalksa ne olacak?

Son düzenleme:
Merhaba,
senle yaşıtım ve okuduklarına naçizane yazma isteği duydum
ben de 2 sene evvel kendi rızamla örtündüm, babam çok istemese de... örtüye değil de boneli eşarp örtmeye karşı yoksa örtünme denince babaannemi örnek verir fakat bana da saygı duydu sağolsun
senin durumunu okuyunca da üzüldüm çünkü belki sana bırakılsa isteyerek kapatırdın zaten başını ama zorla birşeylerin yaptırılması insanı soğutuyor maalesef...
herkesin inancı kendine ve buna çok saygım vardır sen de eğer ki eşin de ailesi de birşey demiyorsa evlendikten sonra istediğini yapmakta özgürsün sonuçta örtünme kötülüklerden korunmak içindir ama insan kendini bildikten sonra, herşey hallolabilir zaten artık nasıl giyinmen gerektiğini bilecek bir yaştasın kalkıp da örtünü açıp mini etek giyecek halin yok (ha giysen de sorun değil sen bilirsin de, örnek olarak verdim yanlış anlaşılmasın)
bence sen babana neden böyle bir ısrarda bulunuyor falan diye sor, işi dine vs getirirse, git bir uzmandan destek al mesela bir imam veya bu konuda babanın güvendiği fakat her görüşe saygısı olan dayatmacı olmayan biri... yani işin uzmanından duyarsa, zorla kapatmanın yanlış olduğunu ya da senin artık reşit olduğunu ve yanlış yapıyorsan şayet (babanın düşüncesine göre yani) bunun senin kararın olduğunu ve iyi kötü sorumluluğunu senin aldığını söylesin
çünkü bu konular çok hassas hele ki insan ailesiyle eşi arasında kalınca, ya da aileyle kendi istekleri arasında, aileyi de kıramıyor ama onaylamadığını da yapmak istemiyor aynen senin duurmunda olduğu üzere...
şöyle yapsanız,
önce uzmandan yardım alın elbette ama...
kına babanın istediği gibi olsun karşı taraf da düğünü sizin istediğiniz gibi yapsın eğer ki hak hukuk helallik söz konusu olursa da, yanınızda babanızın güvendiği ama sizi savunacak bir büyüğünüzle birlikte (kayınbaban olabilir mesela) gidin şunu belirtin babanıza ki, babanın evlat üzerinde hakkı olduğu kadar, sizin de onlar üzerinde hakkınız var
yani evlat babanın her dediğini yapmak zorunda ve boyun eğmek zorunda değil, anneni ve kardeşlerini göstermemesin vebali onun boynuna oluyor tabii bunu suçlar şekilde değil de, onu bir yandan onore edip işte sen benim babamsın, bu evden telli duvaklı çıkmak istiyorum anamın babamın elini öpüp hayır duasını almak istiyorum vs gibi, bir yandan da siz evladınız mutlu olsun istemez misiniz bak ben evleniyorum ayrı bir yuvam olacak sizden uzakta olacağım, düğünüm benim en güzel ve mutlu günüm nolur rıza göstersen de biz de sevdiğimiz şekilde düğün yapsak şeklinde konuşsanız?! hem onun gönlünü yapın ama bir yandan da istediklerinizi alın
ha denedin belki bilemem ama dediğim gibi bir uzmandan da yardım alın
herşey karşılıklı hoşgörüyle olsun ki ileride de sorun çıkmasın
bir de açsan bile başını, ailenin yanında giderken zaten kıyafetin çok açık olmaz bak başım açık ama ben yine de çizgimi koruyorum dersin en azından usulen onların da gönlü olur
tabii başını kapat demiyorum sadece ona göre giyinirsin ve başını açmanın, aslında açık saçıklık olmadığını, yanlış birşey yapmadığını anlamasını sağlar
inşallah halledersin
şimdiden eşinle bir ömür mutluluk diliyorum
sevgiler...

9 yaşında baba baskısıyla kapanmak ne demek ,ne kadar üzücü,ne kadar acı...
okula gidebildiniz mi bari?anneniz de baskı altında sanırım,o da sizi koruyamadı,hatta şimdi de koruyamadığı gibi,babanızın sizi görüştürmemesini de kabul ediyor. annenize en az babnız kadar sinirlendim..o minicik yavruyu koruması gereken anneler baskı ve belki şiddete boyun eğip,ezdiriyolar çocukları..çok yazık çokkk..
konu dışı olacak belki ama işte tam da bunalr yüzünden kadının güçlü olması lazım,eli ekmek tutuyo olabilmesi lazım...
neyse sizi tebrik ederim ki bu kadar şeye rağmen,düzgün bir eş bulmuşsunuz kendinize..baskı yapmayan..
şimdi siz evlenince başınızı açmak istiyosunuz anladıüğım kadarıyla,sanırım eşiniz de saygı duyuyo...zaten düğünden sonra babanız bu durumu kabule tmicene göre,bence en baştan tavrınızı belli edin,en azından düğününüz içnize sinsin...
anneniz de eğer size bu zamana kadar vermediği desteği vermeye kara verir de ,babanıza karşı çıkarsa ne ala..yoksa bence sizin zor gününüzde yanınızda olmayan mutlu gününüzde d eolmasın...

Benim eniştem hoca, kızını 3 sene önce evlendirdi.
Kına gecesi de oldu kuzenimin, okuması da, düğünü de...
Erkek tarafı düğün istedi, eniştem de okuma olsun istedi.
Önce sabah erkenden kalkıldı, kuaförüne vs. gitti (bu arada açık bir gelindi, artık kocasının himayesinde olacağı için, kocası ona o özgürlüğü verdi)
Öğle vaktinden sonra okuma oldu, yemekli oldu okuması.
Akşam da düğün yapıldı.

Hem herkesin gönlü oldu, hem de kuzenimin içinde birşey kalmamış oldu...
Kınasını da düğününü de doya doya yaşadı...

canım babası olacak adam "adam" olsaydı zaten enişten gibi yapardı,ayrıca 9 yaşındaki çocuğun başını kapatmazdı...

Allahım sana kolaylıklar versin.

yazdıklarını okudum tüylerim diken diken oldu gerçekten.

baskıyla bir yere gelinemeyeceği ne kadar ortada halbuki.

ayrıca sizi annenizi ve kardeslerinizi görememekle tehdit ederek diretmeler hoş değil.

başkları için yaşamak ne kadar acı.

kadınlarımızın bunlara diretilmesi çok yanlış çok.

Allah babanızı ıslah etsin, ona doğru yolu göstersin tez zamanda.

onlarda ikna edemedi babam onlara çok saygısız baskıcı kendi istediklerini zorla kabul ettirmeye çaluıştı sevmiyolarda onlar babamı

ee canım o zaman sadece baban istiyo diye istemediğin bi düğün yapmayın..sen nasıl istiyosan öyle olsun..baban düğüne gelmedi diye laf etmez hem kv ,zaten sevmiyomuş babanı..
hem dediğim gibi,zaten babanın istediği gibi olmayacağın için evlendikten sonra,zaten ilişkin bozulacak..varsın şimdiden bozulsun..

okadar güzel anlatmışsınız ki içimdekileri ağlayarak okudum ilahiyat fakültsinden doçent götürdüm babama yok öle değil hocam yanlış biliyorsun diyor zorlada olsa kapancak ,evet tek sorun baskı o olmayınca kuran okuyorum namaz kılıyorum ama o olunca hiçbirşey yapmıyorum zorladaığı için ,benim tek sorunuım saç uzun etek uzun kollu giyeyim ama tek saçım açık olsun şöyle belime kadar uzubn olsun savura savura gezeyim ,babam kız evlenene kadar saçı açık olursa günahın anasına babasına geççek diyor benim günahım bana yetiyor diyor,babam kimseyi dinelmiyorki götürdğüm kişiler sinir olmuş şekilde çıkıyor ,kınada onu istediği gibi olsun istemiyorum hayatımda 1 kere olcak ve ben evleniyorum o değil,o nun tek takıntısı başın kapalı olması istersen boyundan ayağa kadar kapalı ol saçın açık olsun hiç bir önemi yok çok sağolun

Belki baban sadece gözünü korkutmak icin gelmem, silerim seni, annenle kardeslerini göstermem diyordur? Ben hala ileri gitmez, ciddi degildir diye ümit ediyorum ama babanı sen bilirsin tabii bir secim yapmak zorundasın, ya babanın istedigini kabul edip mutlu olmaya calısacaksın ya da kendi istegin dogrultusunda bir dügün yapıp mutlu olacaksın..

Son düzenleme:
eğer annen ve kardeşlerini de göstermicekse,annen de hayatında bir kere babana karşı gelsin de senin tarafında olsun lütfen..
ben kızımın düğününe gidicem desin bi zahmet..

yapcam öle yapma m,llet sittin sene dedikodu yapcak dost var düşman var aşimin ailesi bişey demiyor ama onunda sülalesi ayıplıcak evet sanırım öle olcak ya evlendikten sonra konuşmasın umurumda değil anne mle görüştürmemesi beni üzüyor

Babanız oldukça cahil..

Kapanmayı bile adeten yaptırıyor size zorla.. Anlamını ve inançlar gereği takılmasını bilmiyor.. Bilse zorlama yapamazdı..

Allah ıslah etsin onu..

Bunun gibiler yüzünden yanlış anlaşılıyor bazı kesimler..

ah canım, zaten inan düğünden sonra çok lafı oluyor,böyle bir muhabbet olmasa bile,en azından insanlar oturduğu yeri beğenmeyip dedikodu ediyolar inan..:)
sen evlenip içine sinen düğün yaptıktan sonra,eşin de ailesi de gerçeği bildikten sonra gerisini boşver...

ayrıca öyle bi yazmışsın ki gözlerim doldu,"şöyle saçlarımı savura savura yürümek istiyorum "diyerek..
arkadaşım lütfen,en güzel gününde dilerğin gerçek olsun...

anneni seninle görüstürmeme hakkına nerden sahip oluyor babanız sinir oluyorum böyle insanlara.

yanlış anlamayın ama babanız "kör cahil" lerden.

umarım evlendikten sonra mutlu olursunuz ve eşiniz ve ailesi bu babanızdan kaynaklı sorunları ileride ısıtıp önünüze koymazlar

yok artık ya bu baskı ney tatlım en mutlu gününde senin istediğin gibi olmıcaksa ne anlamı var baban çok zor anlaşılan

ayyyy kıyamam sana, ağlama lütfen... eğer ki uzmanları da dinlemeyip kafasının dikine gidiyorsa, maalesef bu dinle inançla değil, tamamen sabit fikirle alakalı zira ilahiyat hocası bile size yardımcı olduğuna göre, o da sizin yaptıklarınızdan kendinizin sorumlu olduğunu belirtmiştir zaten
yani sorun baş kapatma değil sorun babanın dini yorumlayış biçimi ve bu kafasındaki düşüncelere takılıp onu bir inanç haline getirmesi
eğer ki günahı evlenene kadarsa, evlendikten sonra kocanın üstüne geçiyordur babanın mantığıyla... ama bu anneni göstermeme hakkını vermez zaten annen de eminim ki babandan habersiz mutlaka senle görüşür
herşeyin rızayla olmasını isteriz elbette ama olmuyorsa da yapacak birşey yok sen gönlünce yap eşinle düğününü ve ailesi de sana destekmiş nasılsa... baban için de hem dua et hem de bazı şeyleri şimdilik zamana bırak
emin ol ileride o seni anlayacak ve yaptıklarının yanlış olduğunun farkına bir şekilde varacak mutlaka...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…