[ı]hayırlısı olsun inşallah, zorla ve diretmeyle olan şeyler her zaman kişiyi üzer.
Yani burada en çok üzülen sen oluyorsun.
Tek başına babanla konuşman sonuç vermeyebilir, büyükler vasıtasıyla bu durumu çözebilirsiniz ancak.
Sende orta yolu bulmak zorundasın, yani ne tam anlamıyla onun dediği olacak, ne tam anlamıyla senin dediğin.
Inşallah herşeyin istediğin gibi olur, şimdiden mutluluklar dilerim... [/ı]
Tek başına babanla konuşman sonuç vermeyebilir, büyükler vasıtasıyla bu durumu çözebilirsiniz ancak.Hayırlısı olsun inşallah, zorla ve diretmeyle olan şeyler her zaman kişiyi üzer.
Yani burada en çok üzülen sen oluyorsun.
Tek başına babanla konuşman sonuç vermeyebilir, büyükler vasıtasıyla bu durumu çözebilirsiniz ancak.
Sende orta yolu bulmak zorundasın, yani ne tam anlamıyla onun dediği olacak, ne tam anlamıyla senin dediğin.
İnşallah herşeyin istediğin gibi olur, şimdiden mutluluklar dilerim...
nişanlının ailesi konuşsun belki yola gelir o zaman.
[sıze=3]pekı esım acılmamı ıstıyor dıyerek acılsan o zaman bırsey dermı ?
Sonucta evlı bı kadın oluyorsun yanı[/sıze]
Benim eniştem hoca, kızını 3 sene önce evlendirdi.
Kına gecesi de oldu kuzenimin, okuması da, düğünü de...
Erkek tarafı düğün istedi, eniştem de okuma olsun istedi.
Önce sabah erkenden kalkıldı, kuaförüne vs. gitti (bu arada açık bir gelindi, artık kocasının himayesinde olacağı için, kocası ona o özgürlüğü verdi)
Öğle vaktinden sonra okuma oldu, yemekli oldu okuması.
Akşam da düğün yapıldı.
Hem herkesin gönlü oldu, hem de kuzenimin içinde birşey kalmamış oldu...
Kınasını da düğününü de doya doya yaşadı...
onlarda ikna edemedi babam onlara çok saygısız baskıcı kendi istediklerini zorla kabul ettirmeye çaluıştı sevmiyolarda onlar babamı
[sıze=3]merhaba,
senle yaşıtım ve okuduklarına naçizane yazma isteği duydum
ben de 2 sene evvel kendi rızamla örtündüm, babam çok istemese de... örtüye değil de boneli eşarp örtmeye karşı yoksa örtünme denince babaannemi örnek verir fakat bana da saygı duydu sağolsun
senin durumunu okuyunca da üzüldüm çünkü belki sana bırakılsa isteyerek kapatırdın zaten başını ama zorla birşeylerin yaptırılması insanı soğutuyor maalesef...
Herkesin inancı kendine ve buna çok saygım vardır sen de eğer ki eşin de ailesi de birşey demiyorsa evlendikten sonra istediğini yapmakta özgürsün sonuçta örtünme kötülüklerden korunmak içindir ama insan kendini bildikten sonra, herşey hallolabilir zaten artık nasıl giyinmen gerektiğini bilecek bir yaştasın kalkıp da örtünü açıp mini etek giyecek halin yok (ha giysen de sorun değil sen bilirsin de, örnek olarak verdim yanlış anlaşılmasın)
bence sen babana neden böyle bir ısrarda bulunuyor falan diye sor, işi dine vs getirirse, git bir uzmandan destek al mesela bir imam veya bu konuda babanın güvendiği fakat her görüşe saygısı olan dayatmacı olmayan biri... Yani işin uzmanından duyarsa, zorla kapatmanın yanlış olduğunu ya da senin artık reşit olduğunu ve yanlış yapıyorsan şayet (babanın düşüncesine göre yani) bunun senin kararın olduğunu ve iyi kötü sorumluluğunu senin aldığını söylesin
çünkü bu konular çok hassas hele ki insan ailesiyle eşi arasında kalınca, ya da aileyle kendi istekleri arasında, aileyi de kıramıyor ama onaylamadığını da yapmak istemiyor aynen senin duurmunda olduğu üzere...
şöyle yapsanız,
önce uzmandan yardım alın elbette ama...
Kına babanın istediği gibi olsun karşı taraf da düğünü sizin istediğiniz gibi yapsın eğer ki hak hukuk helallik söz konusu olursa da, yanınızda babanızın güvendiği ama sizi savunacak bir büyüğünüzle birlikte (kayınbaban olabilir mesela) gidin şunu belirtin babanıza ki, babanın evlat üzerinde hakkı olduğu kadar, sizin de onlar üzerinde hakkınız var
yani evlat babanın her dediğini yapmak zorunda ve boyun eğmek zorunda değil, anneni ve kardeşlerini göstermemesin vebali onun boynuna oluyor tabii bunu suçlar şekilde değil de, onu bir yandan onore edip işte sen benim babamsın, bu evden telli duvaklı çıkmak istiyorum anamın babamın elini öpüp hayır duasını almak istiyorum vs gibi, bir yandan da siz evladınız mutlu olsun istemez misiniz bak ben evleniyorum ayrı bir yuvam olacak sizden uzakta olacağım, düğünüm benim en güzel ve mutlu günüm nolur rıza göstersen de biz de sevdiğimiz şekilde düğün yapsak şeklinde konuşsanız?! Hem onun gönlünü yapın ama bir yandan da istediklerinizi alın
ha denedin belki bilemem ama dediğim gibi bir uzmandan da yardım alın
herşey karşılıklı hoşgörüyle olsun ki ileride de sorun çıkmasın
bir de açsan bile başını, ailenin yanında giderken zaten kıyafetin çok açık olmaz bak başım açık ama ben yine de çizgimi koruyorum dersin en azından usulen onların da gönlü olur
tabii başını kapat demiyorum sadece ona göre giyinirsin ve başını açmanın, aslında açık saçıklık olmadığını, yanlış birşey yapmadığını anlamasını sağlar
inşallah halledersin
şimdiden eşinle bir ömür mutluluk diliyorum
sevgiler...[/sıze]
ee canım o zaman sadece baban istiyo diye istemediğin bi düğün yapmayın..sen nasıl istiyosan öyle olsun..baban düğüne gelmedi diye laf etmez hem kv ,zaten sevmiyomuş babanı..
Hem dediğim gibi,zaten babanın istediği gibi olmayacağın için evlendikten sonra,zaten ilişkin bozulacak..varsın şimdiden bozulsun..
yapcam öle yapma m,llet sittin sene dedikodu yapcak dost var düşman var aşimin ailesi bişey demiyor ama onunda sülalesi ayıplıcak evet sanırım öle olcak ya evlendikten sonra konuşmasın umurumda değil anne mle görüştürmemesi beni üzüyor
yapcam öle yapma m,llet sittin sene dedikodu yapcak dost var düşman var aşimin ailesi bişey demiyor ama onunda sülalesi ayıplıcak evet sanırım öle olcak ya evlendikten sonra konuşmasın umurumda değil anne mle görüştürmemesi beni üzüyor
Kızlar sözlencem kısmetse ama babamın inadı beni çok üzüyor.çok inatçı,dediğim dedik bir insan kimse ikna edemiyor.babam bu yaşıma kadar zorla kapattı beni,kimse yadırgamasın lütfen bende biliyorum zorla kapandıktan sonra bi anlamı olmadığının başörtüsü,herkesede saygım var, babam kapanmassan hakkımı haram ederim diyen bir insan ,bende sırf baba hatrı diye kapatım,ama şimdi sanki sadece kendi evlencekmiş gibi bana sormadan kınamın dini sohbetli,düğünümdede kapalı olmamı istiyor,beni erkek tarafını ,eşim olacak kişiyi hiç dinlemiyor açık olursa bende annenide,kardeşleride yollamam diyor,her genç kızın hayalidir düğünü gelinliğini ve ben öyle istemiyorum,nasıl ikna etcez babamı((
ayyyy kıyamam sana, ağlama lütfen...okadar güzel anlatmışsınız ki içimdekileri ağlayarak okudum ilahiyat fakültsinden doçent götürdüm babama yok öle değil hocam yanlış biliyorsun diyor zorlada olsa kapancak ,evet tek sorun baskı o olmayınca kuran okuyorum namaz kılıyorum ama o olunca hiçbirşey yapmıyorum zorladaığı için ,benim tek sorunuım saç uzun etek uzun kollu giyeyim ama tek saçım açık olsun şöyle belime kadar uzubn olsun savura savura gezeyim ,babam kız evlenene kadar saçı açık olursa günahın anasına babasına geççek diyor benim günahım bana yetiyor diyor,babam kimseyi dinelmiyorki götürdğüm kişiler sinir olmuş şekilde çıkıyor ,kınada onu istediği gibi olsun istemiyorum hayatımda 1 kere olcak ve ben evleniyorum o değil,o nun tek takıntısı başın kapalı olması istersen boyundan ayağa kadar kapalı ol saçın açık olsun hiç bir önemi yok çok sağolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?