Babamı Nasıl İkna Edicem

Hepinize çok çok teşekkür ederim arkadaşlar bir süre daha bu şekil devam etsin bakalım o a.s.nun tutumuna göre artık bişeyler olur veya olmaz hepimizn hakkında hayırlısı olsun

olabilir yelda cım bazen hızlı yazacağım diye ben de yapıyorum
dediğin gibi herkes burada cnn54 ün iyiliği için yazıyor
ne derler aşkın gözü kördür belki ilişkisi hakkında olumlu şeyler durmak istiyor ya da olumlu tarafından bakmak istiyor bunları duymak istiyor ama malesef
gerçekler acıdır

yarın öbürgün arkadaşını getirmesi ,için seni alınca ne olacak bence baban haklı esrar içer biz karışamayız ama çocuk silahlı insanlarla muhabbeti var bu bile yeter

güzelim ya, birde 19 yasindaymisin, kiyamam sana, lütfen ama lütfen babanin sözünü dinle, seviyorsanda sev ama evlenme canim, bekle bakalim ilerki yillar neler getirecek, sakin evlenme nisanlanma cok pisman olursun, göreceksin ne düzgün insanlar cikacak karsina, daha cok gencsin, sen beyin olarak cok mantikli düsünebiliyorsun belki ama his olarak gencligin verdigi birsey hormonlar, cahillik seni mantikli düsüncelerinden uzaklastiriyor.
Bir kac sene daha arkadaslik yap madem öyle bakalim sevgilin bir baltaya sap olabilecekmi, zaten babanin belki gözüde tutar ozaman bakarsa bu adam oluyor der, bak artik böyle islere karismiyor vs der, babanin sözünden cikma, kimseyide ikna etmeye calisma, kendine odaklan, sevgilinede deki seni seviyorum ama o benim babam asla onun sözünden cikamam, sende sevdir kendini ona, buda nasil olur, dogrudürüst bir isi olur gücü olur mantikli isler yapar, olgunlasir zamanla belki.
Dedigim gibi bunlarida yapamazsa ozaman kosarak uzaklas derim, hayatini mahvetme sakin.
Bu arada genc yasta böyle madde falan kullananlarda mutlaka bir hasar oluyor beyinlerinde, abimde kullanmisti dedin, abininde hareketlerine bak mutlaka göreceksindir.

Sana birde örnek veriyorum en yakinimdan, teyzem bir adamla tanismisti, adam profesör, kitaplar yazmis, cok zengin, ayrilmis bir kizi vardi eski karisindan, hala karisina maddi olarak cok yardim ediyordu, teyzemde cok sevmis zaten yasimda geciyor demisti 33 yasindaydi, evlenmek istedi. Dayimda arastirdi ögrendiki adam asiri alkol aldigi icin eski esinden ayrilmismis, sonra tedavi görmüs, teyzemle tanismis. Ailede herkes karsi cikti, teyzem kimseyi dinlemedi ve basti nikahi gizlice.
Hersey iyi gidiyordu, bir kizi oldu, adamda gayet basariliydi üniverste hayatinda.
Sonra bir seye kafayi bozmus isyerinde icmis icmis gelmis eve, teyzeme dünyanin dayagini atmis, ben birdaha cocuk istemiyordum, sen beni kandirdin diye.
Hic alakasi yok, kafa iyiya, eski karisinada hep öyle yaparmis.
Utancindan kimseye söyleyemedi biz aylar sonra ögrendik, artik icip icip konu komsu dinlemeyip ulu ortadada gezincede ortaya cikti. 3 sene ugrasti, kac kez tedaviye gitti, olmadi, teyzem bosandi simdi, ama halada pesini birakmiyor.
Tuhaf olan, adam ertesi gün dusunu alip giyinip kusanip üniversteye gidip ders anlatiyor, toplantilara katiliyor, herkes cok beyefendi biliyor.
Mümkün oldukca is yerine caktirmiyor yani, fazla etkilememis simdiye kadari, sadece uzun zaman tedavi görünce üniverstedekilerinin haberi olmus problemi var diye.
Yani anliyacagin teyzem cok pisman, annemi diyormus, ne bileyim, bir sene beraberdik cok mutluyduk, agzina icki sürmemisti diye. Uzun lafin kisasi, insanlar senin görmedigini görüyorlar, baban senin hesapliyamadiklarini hesapliyor.
Bu arada teyzemin esiyle bende tanismistim ve cok iyi bir adam aslinda. Cok bilgili, eli cok acik, güler yüzlü.
Ama alköl alinca baskaymis iste. Allah biliyor onada aciyorum, allah kurtarsin, ama teyzem onu kurtaramaz cok ugrasti bosuna, sonucta onun kadina degil, psikologa, terapiye ihtiyaci var.

çok güzel anlatmışsın başka söze gerk yok aslında

Öyle sokaktan geçen her insana kullandıramazsınız esrarı,bilmemneyi hatta sigarayı bile..
Kişinin mutlaka ruhsal bozukluğu vardır ki bu maddelere eğilim göstermiştir..
Eğer uyuşturucu bağımlısı değil ise ki bu teşhisi ancak bir doktor koyabilir,yine de psikolojik olarak normal bir karakter olmadığı için babanızın izin vermediğini düşünüyorum..
Bence en güzeli, arkadaşınız bir psikoloğa gitsin,bu sıkıntınızı paylaşsın. Psikolog ona "sen bir gençlik hatası yapmışsın,maşallah şimdi aslan gibisin" derse güzel bir rapor alsın..
O zaman babanızın karşınıza çıkınca savunmanız için elinizde bir veri olur en azından..
Her ne olursa olsun babanızın tek amacı sizin mutluluğunuz öyleyse siz de biraz çaba gösterin de adamın içi rahat etsin..
bencede bu eğilimin ana nedenine inmekte fayda var ki
bu ruh hali halledilip,tekrarlamamalı
bence erkek arkadaşınla bunları konuşmalısın, cnn

bazı konularda büyükleri dinlemekte fayda var .
arkadasınız kotu alışkanlıklarından tamamen kurtuldugunda babanızla konusun bence su an için gözlerindeki esrarkeş imajını silmeniz cok zor ..

benim kardeş var 19 yaşında daha benim gözümde küçük bişey böyle bi adamla gelecek babamdan önce ben yolarım saçını başını. sevgilin belki çok iyi bir insan olabilir, ama böyle vurma vurulma olayları, esrar v.s ters durumalar. baban da çok haklı. az bile tepki gösteriyor bence.zaten evladını seven baba en ufak tehlike şüphe olsa içinde senin baban gibi davranır. bence sen de kendini anne babanın yerine koy biraz. daha da çok da gençsin evlilik vs için..

durumunu kendiminkine benzettim biraz. benim sevgilim de benden önce (lisedeyken) bıçaklanmış kalbinden, hayatı çok dağınıktı ve kokain midir ne zıkkımdır ondan kullanmış. üzerinden 5-6 sene geçti hala eski yaptıklarından dolayı benim de ailemin de gözünde aklanamıyor.

ben bir yudum alkol bile almadığını biliyorum ama gel gör ki bunu aileme anlatamıyorum. yaptığı hatalardan elbette dönüş var ama gerçekten zor bir yoldasın, ailene kabul ettirmek için daha çoook uğraşıcaksın. ben 3 seneye yakın uğraştım, hala da uğraşıyorum.

ılginç bir durum da var ki, ben sevgilimin böyle uçlarda yaşamasından heyecan ve hayranlık duyuyordum nedense! eğer sen böyle değilsen bence içindeki aşkı azaltarak bitir. çünkü inan ne kadar seversen sev bu süreç çok zor :((

seninle çok benzer şeyleri yaşayan biri olarak konuşuyorum. yaşım 20, sevgiliminki 25, neredeyse 5 senedir de birlikteyiz.

evet esrar kimyasal bağımlılık yapmaz. ancak ben de vurulma olayına takıldım..

Back
X