• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın bacağı kesilecek.

aynen aynen çok koşmazsin
bu bir degil iki degil on degil yüzelli
bin de olsa ilk sen kosarsin, gerekirse evliliğini bozarsin
Yarın amcam onunla konuşacak.Bende kız kardeşimde isyandayiz zaten.Kardeşimde devam ederse bakim evine gider diyor.Zaten artik hep peşinde olmayacağımızı anlasın diye az gideceğiz

Şuan bakıcı parası 45 bin yapıyor.Sonda takili.Aşıri nazlı.Bakici aylik 45 yapıyor.Şükür uyguna ayarladık.Ben hasta olucam sanirim.1 haftadır hergün hastahanedeyim.Yemek yemeyi unuttum.Dengesiz akrabaları geldi salak salak konuştular.Büyük ihtimalle 3 ay bakım gerekecek gibi duruyor.Sağ kolda kirik var.Belki orasıda alçıya alınacak.
Henüz 55 yaşında.Bacak en kötü kesilecek.Tek bacak hayatına devam edecek.Eger babam hastahaneden çıktıktan sonra da gene zıplamaya devam ederse ben bidaha birşeye karışmıyorum.Aylik bakim parasından üzerime düşeni veririm yatar bu şekilde.Zaten sakat kalacak.O bacak kesilmese de eskisi gibi olmayacak.
Bana akıl verin lütfen.Ben evimi seviyorum.Sağlık alanından seneye atanma ihtimalim var.Bu şehri sevdiğim için başka şehir istemiyorum.Buraya atanmayı düşünüyorum.Babam 3 seneye sigortadan falan güzel para alır.Normalde yüzüne bakmayan erkek kardeşim kız kardeşime parayı ya sen yönet ya ben demiş.Babamın biriktir diye verdiği az miktar var bende.Ve akrabaların 3 5 verdiği.Napayim birşeye karışmadan başka şehre mi gideyim.Tazminati kız kardeşim ve erkek kardeşim alsın.Ömür boyu bakımdan sorumlu olsunlar.
Bu arada annemle erkek kardeşim aynı mahallede.Kadının kapısını açmıyor.Miras muhabbetine ilgileniyor.Ne yapayım

Oldu kardeşlerin neden ömür boyu sorumlu olsun ya. Böyle bir mantık var mı. Adamın zaten ehliyeti yok gözü kör. Adam akıllı tazminat çıkacağını felan mı düşünüyorsunuz siz. Bakıcı tutacaksınız mecbur hep beraber bakım evine yatıracaksınız. Başka çaresi yok.

iyi de baban sen kucukken havale gecirsen senin basinda hastanede 1 hafta bekleyecek bir insan mıydı?
kendine eziyet ediyorsun. yaptığın şeyin baska aciklamasi yok.
bak neler yapmissin yine senden kiymetli akrabalara seni kotulemis.
bu adam zaten çocukluğunun icine s.çmis, ilk gençliğinin icine s.cmis, evlenmissin düğününe metresiyle gelmis o donemini mahvetmis .
hala bu adamin basindasin , esinin evinin parasıyla bu adama bakma derdindesin.
kendin hayatini kendin mahvediyorsun. yakinda esinle de sorunlar yasarsin bu adam evliliğinin de icine s.car
birak hic gitme. zaten seni kotuleyecek en azindan hakli sebebi olsun.
sana cozumu de soyledim. git sosyal hizmetlere kimse bakmayacak ortada kalacak de, devlet ilgilensin
devlete bile senden daha cok yarari gecmistir sigorta yapmamıştır vergi ödememiştir ama en azindan aldigi seylerin ötvsiyle yediginin içtiğinin kdvsiyle iki kurusu devlete girmistir
birak devlet baksin
Yengenç ya bırak bakan baksın devlet baksa bizden gidecek sahsen ben böyle leş adamlar için sabahın 7-8 inde çocuğumu evde bırakıp işe gidip vergş ödediğimi falan düşünmek istemiyorum suan

Yarın amcam onunla konuşacak.Bende kız kardeşimde isyandayiz zaten.Kardeşimde devam ederse bakim evine gider diyor.Zaten artik hep peşinde olmayacağımızı anlasın diye az gideceğiz
Anlasın mı? Ya neyi niye anlasın, herkes gibi o da sizi çantada keklik görüyor. Yapacak bakacak mecbur diyor çünkü kadına kız çocuğuna değer vermeyen yok sayan zihniyete sahip. Israrla hala hem bizden hem babanızdan onay bekliyorsunuz. Erkek kardeşiniz evlenirken yağdırmış ama size koklatmamış. Hurdacılık yapmış çöpten yemek aramışsınız. Böyle asalak parazit safi kötü tipler hiç bir devlet kurumuna yük olmadan bir köşede geberip gitsinler. Bizim burada içimizi kıydınız Allah kocanıza sabır versin. Adam da hem maddi hem manevi sömürülecek. Ama şundan emin olun, evliliğiniz yürümez. Kendinize saygınız yok, tavır duruş sergileyemeyen ne söylenirse yapan birisiniz. Bu adam iyileşip eski hayatına dönünce eliyle iteceği ilk siz olacaksınız. Bacağı kesilecekmiş, gencecik askerlerin kesiliyor kolu bacağı.

Gidin ne yardım yaparsanız ne öderseniz ödeyin, yetti günlerdir millet satır satır yazdı hala ama şu ama bu... Burada onaylanma beklemeyin çünkü burada çevreniz gibi aman başımıza kalır kızını kafalayalım gitsin baksın diyenler yok. Sizin gözünüzü açmaya çalışıyoruz. Gidin sizi reddetmiş sevmemiş yok saymış adamın bakıcılığını yapın, babaymış. Çocuğu için ceketini satan ek iş bulan, maaşı çok diye evinden uzakta işi kabul edenler baba. Uzattıkça uzatmayın, gidin hayatınızı şartlarınızı zorlaştırın. Adam hala size zarar veriyor ısrarla anlamak istemeyin.

Bana bu kadar eziyet eden bir insan babam da olsa bakmam. Ben babamla 8 yildir hicbir sekilde gorusmuyorum. 8 yildir ne gordum ne konustum. Anneme ve bizlere ozellikle de bana cok cektirdi, annem onun yuzunden sinir hastasi oldu. 2 tane agir beyin ameliyati gecirdi. Diger kardeslerim evli olduklari icin tam evin icinde ne tur bir teror estirdigini bilmiyorlar. Anneme bicakla saldirdi, annem aylarca odamda yatti korkusuna. Sonra da defoldu gitti evden polisle tehdit edince. Benim cok buyuk travmalarim var, kinim olene kadar bitmeyecek. Bana kimse sen bak demez, diyemez. Bu insan babaniz da olsa sizin merhametinizi haketmiyor. ABakmak isteyen baksin. Kardesleri varsa onlar baksin. Bence daha sert ve kararli olmalisiniz. Ne yasadiginizi ancak siz bilirsiniz. Yine de babamdir demeyin, babalik mi yapmis size? Bakmak zorunda degilsiniz.

Ya bizde yaşlanacagiz sonuçta.Ayni durumda olmak istemezdim.Vicdanende rahat değilim ben.Amcamin çocuklarına bizden çok parası geçti.Tabiki gelsinler istemem.Çekemem ben onları kusura bakmasınlar.Zaten babam hastahanede kalacak.Bakici da hastahanede.Ya eşimden önce bende acikcasi evde bakmak istemiyorum
Ne olmus olursa olsun sizin babanız lütfen onu terk etmeyin. Elinizden geleni yapın. Akrabaların dediğini duymayın. Evet yanlışlar yapmış kırdığı kalplerden ötürü ama şu an kimsesiz gibi.

Ne olmus olursa olsun sizin babanız lütfen onu terk etmeyin. Elinizden geleni yapın. Akrabaların dediğini duymayın. Evet yanlışlar yapmış kırdığı kalplerden ötürü ama şu an kimsesiz gibi.
Ne demek ne olmuş olursa olsun? Kız kendi başına çöplerden yemek toplayıp hurdacılık yaparak büyümüş. Herif çocukken terk etsin başka kadınlarla takılsın, parasını başka kadınların çocuklarına hatta kardeşinin çocuklarına torunlarına kadar yedirsin ama ne olursa olsunmuş. Bu kadınlar genç kızlar sizin gibi elalem lafı baskısı yüzünden özgüvenli kendinden emin hareket edemiyorlar. Oğlun evlenirken her şeyine koş düğününü eksiksiz yap ama kızın evlenirken kuruş harcama çöp bile alma. Kızlar kadınlar ezilsin hor görülsün yok sayılsın sevilmesin değer görmesin ama yardım gerekti mi hemen o kızlara buyurulsun. Maraba gibiler çünkü, işe koşulmaları lazım. Babanızmış, kızın evi kocası var, düzen kurmuş. İyi kötü kendini yetiştirmiş kendi başına meslek sahibi olmuş. Parazit asalağa mı yedirsin feda etsin? Siz bu gencecik kadınlara kızlara acımıyor musunuz? Akrabaların dediğini duymayınmış, herifin parasını yemişler şimdi de yan çiziyorlar. Günah yahu, düşün şu kırılgan travmatize olmuş kadınların yakasından.

Back
X