- 3 Mayıs 2017
- 287
- 276
- 103
- Konu Sahibi fakatmuzeyyen
-
İyi bir meslek sahibi olmanı istiyorlarsa bu masraflardan kaçmayacaklar . Şu devirde bunlardan bi haber gibi geldi ailen
ilginç..
Dershane konusunda bişey diyemem sonuçta buna babanın imkanı ile gideceğin için onun sözü geçerli ama Sarılıp babana "babacım beni anlamıyorsun" ile konuya girip senin için dershanenin ne kadar önemli olduğunu geleceğin için daha fazla başarı getireceğini güzel bir dille anlatman belki faydalı olur. Seçeceğin bölüme ve okumak istediğin yere sakın müdahale ettirme bu senin geleceğin , gerekirse küs kalsın ama karıştırtma... Zamanı gelince eline verdigin diploma ile gurur duyacaktır zaten.. Baba işte...
Canım demek ki böyle şeyleri bilmiyorlar sen öğreteceksin.BaşarılarıylaO kadar basitleştiriyorlar ki en ufak tartışmamızda 'sen dersaneye gidecektin değil mi, bekle gönderirim seni şimdi' tarzı tehditler başlıyor resmen
Alllah ayni benim babam. He yavrum he babacim he haklisin de de kafasının etini yiye yiye kopar paralari mezun olunca da hadi selametle de git
Ona sevgini vererek inadını kırabilirsin ?İnanın böyle konuşulup halledilecek bir adam değil. İnada bindiriyor, hep kendi dediği olsun istiyor. 2+2 4 eder desem sırf bir şey bilmediğimi göstermek için 5 diye tartışmaya girer benimle
Ah şu babalar. ..
Bende bi zamanlar baba kurbaniydim. Ama büyüyünce ve yaşanan bazı olaylardan dolayı artık ona bağlı kalmadan hayatıma şekil verdim. En büyük pişmanlığım neden yasımız küçükken cesaretli olamıyoruz. Yaş ilerledikçe diretiyoruz olmasını istediğimizi. .
Hayat senin. Sen yaşayacaksın.
Baban maddi olarak destek verecekse babanı guzelliklerle yola getir.
Örneğin onunda sevdiği bir arkadaşinla sürekli hedeflerinizi derslerle olan ilgi alakanızı, başka kaynaklardan yardım almanız gerektiğini hocalarinda önerdiğini size özel tavsiyelerde bulunduğunu soyleyebilirsiniz.
Ama kararlı ve uygulamali şekilde yapın.
Hocam şöyle dedi söyle yap dedi , ile söylerseniz boş ver onu, diyebilir.
Allah yardimciniz olsun.
Benim babam da bir kere dershaneye gitme hakkın var daha da yok demişti eğer kazanamazsan oturur evde koca beklersin demişti ve ben o sene kazanamamıştım. Öyle kötü etkiledi ki beni söyledikleri.. Şimdi ikinci karısından olan kızı maltepe tıp okuyor burslu arabasını da alıverdi. Biz de kardeşimle kılı kırk yararak okuduk.. Bir şekilde.. Lanet olsun böyle analara babalara diyorum.. Görüşmüyorum babamla.. Muhtemelen siz üniversiteye gittiğinizde sizi parasız bırakacaktır.. İçinizi karartmak istemem ama bem çok çektim sorumsuz babadan.. Sanki dünyaya ben gelmek istemişim gibi.. Söylenecek çok şey var ama ağzımı açsam kalpten gider ve salak ben üzülürüm bir de o baba müsvettesi için... Mesela şu an sinirlendim aklıma geliyor kızına araba aldığını duyunca içimden bir şeyler kopmuştu babama dair kalan son kırıntıydı o da.. Konunuzu dağıtıım çok özür dilerimBabamın sevdiği bir arkadaşım yok, daha doğrusu babam arkadaş sevmez.
Derslerden bahsedince, 'sene sonu göreceğim ben seni bahsetme bunlardan şimdi ne desen boş' falan diyor, kesiyor önümü hemen.
Diğer konuda da yazıda bahsettiğim konuyla alakalı resim öğretmenim bana mimar sinanın çok iyi bir üniversite olduğunu ve orada da çok mutlu olabileceğimi söylemişti, mutlu bir şekilde konuyu babama açtım yine inada bindirdi hani odtüyü istiyordun diye.
Anlatmaya çalıştığım, ben ne kadar sakin yaklaşmaya çalışırsam çalışayım ters tepiyor ve inat ediyor. Bazen anneme kızıyor 's......r et bunları, biz yazlığa gidelim ne halt yiyorlarsa burada yesinler. Bıktım artık hep gereksiz masraf yapıyorlar.' Diye ciddi ciddi konuşuyor yani. Gerçekten acayip değişik bir adam anlamlandıramıyorum
Teşekkür ederim çok
Üniversite tartışması için biraz erken değil mi sizce de? Önce bir puanınızı alın da tercih zamanı açarsınız konuyu, yaparsınız tartışmanızı. Karşılıklı şimdiden birbirinizi yıpratmamış olursunuz böylece. İstediğiniz bir bölüm var mı özellikle? Bence buna odaklanın. Bunun dışında kitap tabii ki almak zorunda. Bir iki kitapla odtü'yü kazanabileceğinizi mi düşünüyor gerçektenFarklı kaynaklar hem soru çeşitlerini görmenizi sağlar hem de hızınızı arttırır. Bu şekilde açıklamaya çalışın sakince
Benim babam da bir kere dershaneye gitme hakkın var daha da yok demişti eğer kazanamazsan oturur evde koca beklersin demişti ve ben o sene kazanamamıştım. Öyle kötü etkiledi ki beni söyledikleri.. Şimdi ikinci karısından olan kızı maltepe tıp okuyor burslu arabasını da alıverdi. Biz de kardeşimle kılı kırk yararak okuduk.. Bir şekilde.. Lanet olsun böyle analara babalara diyorum.. Görüşmüyorum babamla.. Muhtemelen siz üniversiteye gittiğinizde sizi parasız bırakacaktır.. İçinizi karartmak istemem ama bem çok çektim sorumsuz babadan.. Sanki dünyaya ben gelmek istemişim gibi.. Söylenecek çok şey var ama ağzımı açsam kalpten gider ve salak ben üzülürüm bir de o baba müsvettesi için... Mesela şu an sinirlendim aklıma geliyor kızına araba aldığını duyunca içimden bir şeyler kopmuştu babama dair kalan son kırıntıydı o da.. Konunuzu dağıtıım çok özür dilerimama konu baba olunca ister istemez böyle oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?