Babamın Düşünceleri ve Evlilik

selinay91

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
46
2
33
Merhabalar ,

Ben 24 yaşındayım şu an güzel bir işte çalışıyorum ama ne kadar çalışmak denirse çünkü babamın araba kredisini ödeyerek çalışmaya başladım 3 yıldır çalışıyorum ve kredinin bitmesine 7-8 ay falan kaldı .

3 yıldır maaşımı neredeyse tamamını krediye veriyorum (bana üç kuruş harçlık kalıyor )+ ikramiyeleri de babam alıp dışardaki borçlarına , arabanın masraflarına falan veriyor (işe başlarken ikramiyeler senin demişti oysa ki)

İşe başladığımdan beri elime ne maaş ne ikramiye hiç bişey geçmedi bu durum beni çok sinir ediyor üzüyor ilk başlarda babamla çok tartıştk kavga ettik ama çok bencil davranıyor ; tabiki çalışıp vereceksin ,okuttuk büyüttük şimdi seninde katkın olacak tabiki, parayı napıcaksın sanki falan diyor hep ve ilk başlarda akrabalar falan da dalga geçmişti :KK43:

Ve benim yakın zamanda (ekim gibi) söz yapmayı düşündüğümüz güzel giden bir ilişkim var nasip olursa söz nişan düğün arasını çok uzatmayı düşünmüyoruz ve sevgilimle istanbul da farklı yakalar da ve çok ters yerlerde oturuyoruz evlenince çalışmayı düşünmüyorum ama sorun şu ki babam ona da karışıyor :KK43:

Benim çeyiz adına falan hiç bir şeyim yok ,bana kalan üç kuruştan biriktirip bazen ufak tefek çeyizlik bir şeyler alıyorum geçen de bişey almıştım babam görmüş anneme neden çeyiz hazırlıyor , ne çeyizi ne evlenmesi borç var , bunları düşünücek zaman değil falan diye çıkışmış çünkü babamın planlarına göre ! kredi bitince arabayı satıp daha yüksek model alacakmış e tabi bunu kim ödeyecek ! (babamda oturduğumuz evin kredisini ödüyor bu arada ) o kadar sinir oldum ki ben aileme evlat olarak yeterince yardımcı olduğumu düşünüyorum bu kadarı da haksızlık değil mi 3 yıldır çalışıyor gibi hissetmedim çalışmaktan soğudum hatta :KK43:

Annem de görüştüğü biri var yakın zamanda düşünüyorlar demiş sadece kıyameti koparmış , düğün yapacak durumu yokmuş , daha yaşım kaçmış , he bir de eğer evlendiğmde de işten çıkmayacakmışım işten çıkmama izin vermezmiş bende delirdim benim kararım benim hayatım ömür boyu babamın dediklerine göre mi yaşayacağım diye paraladım kendimi çok moralim bozuldu :KK43:

Tanışmaya geldiklerinde babam beni rezil eder mi acaba çalışma konusunda falan :KK43: sevgilim sadece kredi ödediğimi biliyor ama bu detayları bilmiyor kredi bitimine de az kaldığı için sıkıntı yapma diyor hele çeyiz konusunu hiç düşünme falan diyor ama nasıll :KK43: çok mutsuzum ne yapacağım :cry::cry:

uzun oldu kusura bakmayın ama içim çok sıkıldı :KK1:

Merhabalar ,

Ben 24 yaşındayım şu an güzel bir işte çalışıyorum ama ne kadar çalışmak denirse çünkü babamın araba kredisini ödeyerek çalışmaya başladım 3 yıldır çalışıyorum ve kredinin bitmesine 7-8 ay falan kaldı .

3 yıldır maaşımı neredeyse tamamını krediye veriyorum (bana üç kuruş harçlık kalıyor )+ ikramiyeleri de babam alıp dışardaki borçlarına , arabanın masraflarına falan veriyor (işe başlarken ikramiyeler senin demişti oysa ki)

İşe başladığımdan beri elime ne maaş ne ikramiye hiç bişey geçmedi bu durum beni çok sinir ediyor üzüyor ilk başlarda babamla çok tartıştk kavga ettik ama çok bencil davranıyor ; tabiki çalışıp vereceksin ,okuttuk büyüttük şimdi seninde katkın olacak tabiki, parayı napıcaksın sanki falan diyor hep ve ilk başlarda akrabalar falan da dalga geçmişti :KK43:

Ve benim yakın zamanda (ekim gibi) söz yapmayı düşündüğümüz güzel giden bir ilişkim var nasip olursa söz nişan düğün arasını çok uzatmayı düşünmüyoruz ve sevgilimle istanbul da farklı yakalar da ve çok ters yerlerde oturuyoruz evlenince çalışmayı düşünmüyorum ama sorun şu ki babam ona da karışıyor :KK43:

Benim çeyiz adına falan hiç bir şeyim yok ,bana kalan üç kuruştan biriktirip bazen ufak tefek çeyizlik bir şeyler alıyorum geçen de bişey almıştım babam görmüş anneme neden çeyiz hazırlıyor , ne çeyizi ne evlenmesi borç var , bunları düşünücek zaman değil falan diye çıkışmış çünkü babamın planlarına göre ! kredi bitince arabayı satıp daha yüksek model alacakmış e tabi bunu kim ödeyecek ! (babamda oturduğumuz evin kredisini ödüyor bu arada ) o kadar sinir oldum ki ben aileme evlat olarak yeterince yardımcı olduğumu düşünüyorum bu kadarı da haksızlık değil mi 3 yıldır çalışıyor gibi hissetmedim çalışmaktan soğudum hatta :KK43:

Annem de görüştüğü biri var yakın zamanda düşünüyorlar demiş sadece kıyameti koparmış , düğün yapacak durumu yokmuş , daha yaşım kaçmış , he bir de eğer evlendiğmde de işten çıkmayacakmışım işten çıkmama izin vermezmiş bende delirdim benim kararım benim hayatım ömür boyu babamın dediklerine göre mi yaşayacağım diye paraladım kendimi çok moralim bozuldu :KK43:

Tanışmaya geldiklerinde babam beni rezil eder mi acaba çalışma konusunda falan :KK43: sevgilim kredi ödediğimi biliyor ama bu detayları bilmiyor kredi bitimine de az kaldığı için sıkıntı yapma diyor hele çeyiz konusunu hiç düşünme falan diyor ama nasıll :KK43: çok mutsuzum ne yapacağım :cry::cry:

uzun oldu kusura bakmayın ama içim çok sıkıldı :KK1:

o nedemek ya nasıl bir bencilliktir babnızın yaptığı anlam veremedim.Yani 3yıldır kredi ödüyosunuz zaten ki bence elinden gelenide yapmışsın harvurup harman savurmamışsın .üst model araba ne ya !! bak güzel kardeşim çeyizini güzel güzel al diz belliki bu baban sana bir iğne iplik bile vermicek bu düşüncesizliği ile .....

o nedemek ya nasıl bir bencilliktir babnızın yaptığı anlam veremedim.Yani 3yıldır kredi ödüyosunuz zaten ki bence elinden gelenide yapmışsın harvurup harman savurmamışsın .üst model araba ne ya !! bak güzel kardeşim çeyizini güzel güzel al diz belliki bu baban sana bir iğne iplik bile vermicek bu düşüncesizliği ile .....
evet insan maaşını alıp harcamak istiyor yani ama ben üç kuruşla ufak tefek şeylr aldım onlara bile laf etti paraları bunlara mı veriyosun diye :KK43: napıcm bilmiyorum ki hangi parayla dizicem :KK43:

babanın yaptığı son derece yanlış...
ama sen yinede babanı ikna et öyle gelsinle istemeye..

evet insan maaşını alıp harcamak istiyor yani ama ben üç kuruşla ufak tefek şeylr aldım onlara bile laf etti paraları bunlara mı veriyosun diye :KK43: napıcm bilmiyorum ki hangi parayla dizicem :KK43:

bu borca girmişsin ve söz verip araba almışsın baba güle güle kullan diceksin ve artık seninde ihtiyaçlarının olduğu bunların alınması gerektiğini bir zahmet diceksin alınmasını gücenmesini gerektirecek bir durum yok dünyada bir tek babanız okutmamış herkesin babası okutup maaşına dukunulmayan insanlar bile var bunu empoze ettirerceksiniz dik durun lütfen annenizden de yardım alın bunları anlatın herhalde oda bu kadar duyarsız değildir.

bu borca girmişsin ve söz verip araba almışsın baba güle güle kullan diceksin ve artık seninde ihtiyaçlarının olduğu bunların alınması gerektiğini bir zahmet diceksin alınmasını gücenmesini gerektirecek bir durum yok dünyada bir tek babanız okutmamış herkesin babası okutup maaşına dukunulmayan insanlar bile var bunu empoze ettirerceksiniz dik durun lütfen annenizden de yardım alın bunları anlatın herhalde oda bu kadar duyarsız değildir.
tabi annemle birlikte çok kavga ettik ama inanılmaz bencil davranıyor , bunları söyledim ne kavgalar ettim anlamıyor , aynen öyle nice arkadaşlarım hem çalışıp hem baba parasıyla çeyiz düzdü düşünün çok sinir oluyorum tanışma günü rezil olucam diye :KK43:

maaş kartınızı iptal ettirip yeni çıkartamaz mısınız ?
nasıl bişey bu ya sizi ona araba alın onun borcunu kapatın diye mi getirmişler bu dünyaya
nasıl ebevynlik bu ben çok şaşkınım şuan !
benim babam kaç para maaş aldığımı bile bilmezdi :KK57:
başıma gelse napardım acaba diye düşündüm ....

çok zor bir durum.. işte bu sefer evlat hayırlı, ama baba evladın tepesine binmiş.. büyüttüler, okuttular sırtımızı dönecek değiliz. bekarken tabi ki ev ekonomisine destek olunur. yani araba da olmayıverseymiş dedim, okuyunca.. ki siz satıp yenisini alacak diyorsunuz. siz kredi bitene kadar bekleyin. biraz daha ağırdan alın gençsiniz daha. kredi bittikten sonra da kesinlikle böyle bir borcun altına girmeyin yeniden. artık siz bir bireysiniz. eve destek olmaya devam edebilirsiniz. mutfak masrafıdır, faturalardır vb. ama kendinize bütçe ayırın. bu konuda da babanıza karşı durmaktan çekinmeyin. sonuçta size destek olmayacaksa, köstek olmaya hiç hakkı yok. ayrıca, bence evlendikten sonra da çalışın. ailenizle de para konusunda mesafeli olun. evlendikten sonra, annenize destek olmaya devam edebilirsiniz ufak tefek. böyle şeyler hoştur mutlu eder anneyi. araba kredisi ödenecek diye dara düşüyorlarsa, o araba lükstür.

Kıyamam ya bu nasıl bir durum :/ Ben senin yerinde olsam o babaya kuruş vermezdim. Daha çok şey yazarım da yazamıyorum. Baban binmeyiversin daha iyi arabaya, sen hep borç ödeyip köle gibi çalışacak mısın onun istekleri için? Böyle aileler görüp, duydukça deli oluyorum, ben olsam geçer karşısına bir güzel kavga ederdim olmadı evden giderdim ne bu ya sen babanın derdini çekip borç ödemek için mi geldin dünyaya

Yuhhh boynunuza tasma baglasin bide tam olsun:KK57:

:KK43::KK43::KK43::cry::cry:
maaş kartınızı iptal ettirip yeni çıkartamaz mısınız ?
nasıl bişey bu ya sizi ona araba alın onun borcunu kapatın diye mi getirmişler bu dünyaya
nasıl ebevynlik bu ben çok şaşkınım şuan !
benim babam kaç para maaş aldığımı bile bilmezdi :KK57:
başıma gelse napardım acaba diye düşündüm ....
yok öyle bişey yapamam bende ilk duyduğumda sşaşırmıştım bir de bana ilkokul mezunu gibi davranıyor yani babam olmasa ben iş bulamazmışım sanki elimde mesleğim yokmuş gibi o_O

X