Babamın duydukları

Babanın bunları düşünüp kızıyla konuşması ilginç ama asıl ilginçlik kızının da babayla arkadaşının dedikodusunu yapıp babaya hak vermesinde..

Bu dünyayı sevmiyorum ben ya keşke şehir değiştirme gibi gezegen değiştirme imkanımızda olsaydı:6:

Kafan mı güzel senin? Ne saçmalıyorsun sen ya? Ben kimsenin dedikodusunu yapmadım o gözlerini aç iyice oku o kafana girene kadar olur mu?

herkesın kendı hayatı kımse karışamaz

ama babanda arkadaşını söyle sana kım olduğunu sölim mantığıyla bunları söylemiş olabılır sana laf gelmesın dıye
yada gerçekten arkadaşınızıda kızı gıbı gördüğünden böyle şeyler duyunca üzülmüşte olabılır ehr ıkı durumdada arkadaşına bişi söylemezsın özelıkllede uyarı şeklinde hiç bişey dıyemezsın o onun hayatı sana ters geliyorsa ılışkını kesersın

Bana ters geliyor gibi bir laf ettim mi? etmedim. Ters gelseydi bukadar sene sürdürmezdim arkadasligimi.
Kendi kizi gibi görmesinden daha cok arkadasimin babasini bir abi olarak görüyor ona karsi saygisi cok büyük babamin.
Ailecek zor günler gecirdiler babam da haliyle üzülüyor adama. Iyice kötü olmalarini istemez.
Bazi arkadaslarin deyimiyle "dedikodu" amacli söylememistir babam bana bunlari, daha cok endise duymustur.
Ailecek cok sevdigimiz insanlar olduklari icin. Arkadaslarimin yasam tarzindan etkilenecek, onlar ne yapiyorsa aynisini bende yapayim mantigiyla hareket edecek kadar aptal degilim. Bunu babamda biliyor.
O da üzülmüstür, biraz da hayal kirikligi yasamistir ve inanmak istememistir. Cünkü arkadasimi gercekten cok sever, bize cok yardimi oldu ve destege ihtiyacimiz oldugu günlerde bir arkadas olarak birtek o vardi yanimizda.
Mesela ablamin kinasi/dügünü oldugu zamanlarda.
Kiz sabahtan aksama kadar bizim evden cikmadi, misafirlere hizmet etti, kina salonunu kurdu temizledi cay pasta dagitti, geldi birde evde gece yarisina kadar yardim etti misafirleri agirladi vs vs.
Böyle günlerde arkadasin belli oluyor ben cok iyi anladim bunu.
Biliyorum bunlar basit örnekler ama benim cocuklugumdan beri tanidigim candostlarim bile yoktu yanimda, birtek bu arkadasim vardi.
Iyi gün kötü gün dostu iste. Kendi hayatinda yaptigi hatalar yüzünden silip atamam ben onu, ona destek olmam lazim.
Yedigi darbelerin üzerine birde ben darbe atamam :50:

O da üzülmüstür, biraz da hayal kirikligi yasamistir ve inanmak istememistir. Cünkü arkadasimi gercekten cok sever, bize cok yardimi oldu ve destege ihtiyacimiz oldugu günlerde bir arkadas olarak birtek o vardi yanimizda.

O zaman "babaca" davranıp o lafı getirene "kocaman insansın, küçücük çocukların dedikodusunu yapmaya utanmıyor musun? Derdin ne senin?" demeliydi... (Ben böyle laflarla gezenin yarın benim kızımla ilgili de -haklı-haksız- konuşabileceğini düşünürdüm...)

Herkes her dedikoduyu dinliyor, sonra da onu taşıyor; kimse de ağzını açıp "ayıp bu yaptığın, kalıbından utan" demiyor...
Siz bu konuları bilmiyor da olabilirdiniz, size de babanız söyledi... kulaktan kulağa, dedikodu olmuyor yani, analiz diyelim o zaman bu sohbetlere :19:

Bazıları kızı kötü kız ilan etmiş bile :19:
Herkesin hayatı kendinedir.Naparsa kendine yapar.
Babanın çıkıp da sana onla bunla yatıyor mu demesi çok abes.
Kızım dikkat etsin arkadaşın uyar diyebilirdi.
Tamam sana zarar geleceğini düşünmüş olabilir.
Ama öyle düşünmesi arkadaşın hakkında yatıyor mu demesni gerektirmez.

O zaman "babaca" davranıp o lafı getirene "kocaman insansın, küçücük çocukların dedikodusunu yapmaya utanmıyor musun? Derdin ne senin?" demeliydi... (Ben böyle laflarla gezenin yarın benim kızımla ilgili de -haklı-haksız- konuşabileceğini düşünürdüm...)

Herkes her dedikoduyu dinliyor, sonra da onu taşıyor; kimse de ağzını açıp "ayıp bu yaptığın, kalıbından utan" demiyor...
Siz bu konuları bilmiyor da olabilirdiniz, size de babanız söyledi... kulaktan kulağa, dedikodu olmuyor yani, analiz diyelim o zaman bu sohbetlere :19:

Lafi getirene ne dedi inan ki bilmiyorum, belki de agizinin payini vermistir :50: tam konusurken kapi caldi dedigim gibi öylece kaldi. Tam olarak kim söyledi, babamin ona tepkisi ne oldu bilmiyorum. Babama gidip tekrar konuyu acmak ta istemiyorum.

Bazıları kızı kötü kız ilan etmiş bile :19:
Herkesin hayatı kendinedir.Naparsa kendine yapar.
Babanın çıkıp da sana onla bunla yatıyor mu demesi çok abes.
Kızım dikkat etsin arkadaşın uyar diyebilirdi.
Tamam sana zarar geleceğini düşünmüş olabilir.
Ama öyle düşünmesi arkadaşın hakkında yatıyor mu demesni gerektirmez.

Babami da kötü adam ilan edenler var.
Tamam haklisiniz o sekilde sormasi yanlis, ben bile utandim o an babama hic yakismadi.
Savunmuyorum hicbir sekilde.
O benim babam, kalkip ta "sen nebicim adamsin nasil böyle konusursun" diyecek halim yok ama.

Son düzenleme:
Tamam haklisiniz o sekilde sormasi yanlis, ben bile utandim o an babama hic yakismadi.
O benim babam, kalkip ta "sen nebicim adamsin nasil böyle konusursun" diyecek halim yok ama.

Tabiki öyle diyecek halin yok.
Baba utandırdın beni .Tamam konuşurum ben onunla deseydin mesela.
Baban senin de arkadaşın gibi rahat olabileceğini düşünüp seni korumak istemiş.
Her baba evladını düşünür.
Sadece babanın söyleyiş şekli itici.
Sen arkadaşınla konuş en azından babanın öğrndiğini söyle.
Onun da babası duyabilir bu şekilde.
Eğer babası katı biri ise bir süre kendini geri çekebilir gece hayatından.
İçkinin dozunu ayarlayabilir.

Babanın bunları düşünüp kızıyla konuşması ilginç ama asıl ilginçlik kızının da babayla arkadaşının dedikodusunu yapıp babaya hak vermesinde..

Bu dünyayı sevmiyorum ben ya keşke şehir değiştirme gibi gezegen değiştirme imkanımızda olsaydı:6:

Yanlış anlamışsınız. .
Çıtırturta babasına ispiyonlamadı arkadaşını.
Babası başka birinden öğrendi.Ve çıtırturtaya sordu böyle böyleymiş doğru mu diye.
Olay bundan ibaret.:31:

Babanıza öyle diyecek haliniz yok da konu bir daha açılırsa ezilmeyin boş yere, o lafları taşıyan adamın doğru yapmadığını ve iyi niyetli olmayabileceğini belirtin...

Koskoca bir adam bunu neden konuşur pardon? Aklıma hiç iyi şeyler gelmiyor. O yaştaki bir kızla ilgili -taa sizin babanıza kadar- doğru yanlış bir şeyler söyleyip gezmenin ne amacı olabilir?
Bildiğiniz kötü niyet bu.
Yarın -arkadaşınızın konusu bittiğinde- sizin veya başka arkadaşlarınız hakkında konuşmayacağı (hatta şu anda bile başka kişilere konuşmadığı) ne malum?

Babanızın size gelmesini çok anormal karşılamadım; ben olsam adamı önce paylar, sonra size gelir böyle böyle şeyler duydum, istersen arkadaşını uyar derdim ama o adam iyi birisi değil, orası kesin... Böyle tipleri konuşturmamak, dinlememek, "hadi gülüm işine" demek lazım.

Baba senin de bir kizin var (citir turtam), genc kizlar hakkinda boyle seyler konusulmasi hos degil diye uyarabilirsin. Baban diye her soyledigi dogru olacak degil.

Arkadaşınızı uyarın bencede eğer hayat benim hayatım tarzında konuşursa babasının duyması sorun değil demekki onun için.
Babanız endişenmekte haklı gibi geldi bana.toplumumuz malesef arkadaşlara göre yargılıyor bazen.arkadaşın öyleyse sende öylesin tarzında.yani babanıza biri gidip senin kızın arkadaşı böyle böyle yapıyormuş ben senin kızınıda onunla gördüm derse birazda abartamayı seven bir toplum olduğumuz için abartırsa, Bence baban için de senin içinde pek hoş olmaz.

arkadaşa katılıyorum......... :51::51:

uyarmak doğru olur tabıı ama arkadaşın kendını öyle kabul etmışse herşeyı göze almış olmalı :S

Back
X