Babamın işyerindeki personel

Babamın küçük bir yeri var. Anahtarı bile kadına vermiş o çekip çeviriyor ama bana da ilerde orası senin git yönet diyor. Sorun şu ki kadın beni tanımıyor.
Birşey söylesem, yapmam ,etmem ,istemiyorum, bana uymuyor gibi cevaplarla beni deli ediyor.
Israrcı olsam baban ararsa ,söylerse yaparım diyor. Babama söylesem sen lafını dinletemiyorsan bu senin eksikliğin, senden çekinmesi lazım, saygınlığını kendin kazan diyor.
Müşterinin biri geldi , kutuyu dolu alırken gördüm ama boş kutu aldım diyerek yalan söylüyor. O açıyı kamera görmüyor ama boş kutuyu farketmeden kimse almaz
Sesimi çıkarmadan oturdum adam bunu iyi haşladı.
Dükkan sahibi bu hanım , o da gördü dedi hayır ben değilim sorunu aranızda çözün dedim. Kadının ağzına edip gitti.müşteri Şansını deneyen dolandırıcı gibi geldi.
Babama beni şikayet etmiş. Müdahale etmemişim.
Gerçekten artık çok yoruldum.
Baban izin veriyosa kov ciddi bir göz dağı ver ben sizin çırağınız mıyım yapmam etmem bilmem ne ne demek eğer çalışmaya gönlünüz yoksa ayrı çalışalım de geç

Kavga çıkarsa , o zaman daha küçük düşmez miyim
Ne demek kavga çıkarsa? Kavgaya mahal vermeyeceksin ki. Kadınla günlük hayattan, özel hayattan vs konuşmayacaksın. İşveren-çalışan ilişkisi kuracaksın yani. Kadın çalışan, nasıl kavga çıkaracak? Arkadaşın mı ki senin?

Her şeyin bir acemiliği oluyor. Benim yerime vekil olarak bakan birisi ben gelince anlatmak adına yaşım ondan küçük diye resmen bana emir veriyordu. Anlatmak derken o kurumun sistemi, düzeni vs. Annemle telefonda konuşuyordum sesim bozuktu. O gün olanları anlattım annem "Zaren, beynin mi durdu? Sen oraya bayram ziyaretine mi gittin? Günün sonunda kimin yetkisi ve imzası var? -Benim. Sen kimsin kızım? -??? Bunun yaşla ne alakası var? Kimsenin zoruna gitmesin Sen orayı hakedip geldiysen sana saygı duymak zorunda ağırlığını koru" diye fırçalamıştı.

Cidden ben de en başta insanları kırmak istemedikçe o mesafeyi korumak zor oluyordu. Ne zaman iş profesyonelliği ile duygularımı karıştırmadım işte o zaman herkes çekinir oldu. Bazen mesafe, az konuşma, ortama çok dahil olmama çok işe yarıyor.

Nereye tayin olsam en baştan taviz vermiyorum artık. Günlük hayatta olduğunuz gibi iş yerinde olursanız kimse haddini bilmez.
Konu sahibinin nişanlısı da polismiş ve onların yöntem adam toplayıp ev basmak. Sizin tavsiyeleri dinleyeceğini pek sanmıyorum.

Sizin bütün konularınız çok enteresan ya. Nedense hiç biri benim kafamda oturmuyor, inandırıcı gelmiyor.
Çalışan insanlara bakışı da bana başka bir üyeyi anımsatıyor(hani evine temizlik için mi tamirat için mi ne gelen adama hakaretler etmişti) sanki ikisinde aynı üslup ve aynı soğukkanlılık var gibi. Ama hayırlısı

Babamın küçük bir yeri var. Anahtarı bile kadına vermiş o çekip çeviriyor ama bana da ilerde orası senin git yönet diyor. Sorun şu ki kadın beni tanımıyor.
Birşey söylesem, yapmam ,etmem ,istemiyorum, bana uymuyor gibi cevaplarla beni deli ediyor.
Israrcı olsam baban ararsa ,söylerse yaparım diyor. Babama söylesem sen lafını dinletemiyorsan bu senin eksikliğin, senden çekinmesi lazım, saygınlığını kendin kazan diyor.
Müşterinin biri geldi , kutuyu dolu alırken gördüm ama boş kutu aldım diyerek yalan söylüyor. O açıyı kamera görmüyor ama boş kutuyu farketmeden kimse almaz
Sesimi çıkarmadan oturdum adam bunu iyi haşladı.
Dükkan sahibi bu hanım , o da gördü dedi hayır ben değilim sorunu aranızda çözün dedim. Kadının ağzına edip gitti.müşteri Şansını deneyen dolandırıcı gibi geldi.
Babama beni şikayet etmiş. Müdahale etmemişim.
Gerçekten artık çok yoruldum.
Kovun

Çalışan insanlara bakışı da bana başka bir üyeyi anımsatıyor(hani evine temizlik için mi tamirat için mi ne gelen adama hakaretler etmişti) sanki ikisinde aynı üslup ve aynı soğukkanlılık var gibi. Ama hayırlısı
Düşündüm hatırlamadım o üyeyi. Biraz daha bilgi lazım 😂

Düşündüm hatırlamadım o üyeyi. Biraz daha bilgi lazım 😂
Yengesi kedi mi ne besliyordu apartman etrafında öyle bir şeyler vardı, bu da şikayet ediyordu kadını. Kendisini reddeden adama benim tuvaletimi temizlemeye layıksın gibi bir şeyler demişti. Herkesten nefret eden biriydi. Bana o üyeyi anımsatıyor 🙄

Konu sahibinin nişanlısı da polismiş ve onların yöntem adam toplayıp ev basmak. Sizin tavsiyeleri dinleyeceğini pek sanmıyorum.
Heee bu, o üye mi? Dağ başı mı burası? İyi o zaman sırf o kimlik var diye ev bassınlar, magandalık yapsınlar. Aklı başında bir polis ki polisse eğer bunu yapması için aklını kaçırmış olması lazım. Adam şikayetçi olsun gidip bak bakalım yapabiliyor mu? Köteksiz köye denk gelmiş anlaşılan. Veya amiri gevşek bırakmış. O adamın yerinde olsam madem polismiş gider şikayetçi olurdum.

Konu sahibi senin aklın başında mı? Polis olduysa ne oldu? Böyle usulsüz şeylere karışan polislerde teşkilatın yüz karası ve sen körüklüyorsan polisliği uzun ömürlü olmaz seni uyarayım.

Yengesi kedi mi ne besliyordu apartman etrafında öyle bir şeyler vardı, bu da şikayet ediyordu kadını. Kendisini reddeden adama benim tuvaletimi temizlemeye layıksın gibi bir şeyler demişti. Herkesten nefret eden biriydi. Bana o üyeyi anımsatıyor 🙄
Evet hatırladım şimdi. Nicki neydi ki onun acaba?

Back
X