babamin ettigi laf kolaymisim

kizlar ben esimden ayriliyorum konularimi burada daha önce yazmistim. Ben türkiyede ingilizce ögretmenligini bitirmistim daha sonra esimle evlenip almanyaya gitmistim daha sonra bana siddet uyguladigi ve birsürü sorundan dolayi ayrildik. Ben almanyada yasamaya karar verdim ailemde buna saygi gösterdi. Su an ailemin yaninda tatildeyim. Bugün yemekte tekrar bu bosanma konusu acildi, annem sen calisan bi kadin olsaydin sana bunlari yapamazdi dedi. Babamda evlenmeden önce kendini biraz agirdan satsan o sana kul köle olurdu hemen evet dedin dedi. Cok gururum kirildi ben sevdim güvendim ve evet dedim. Bu suc mu? Gercekten kendini agirdan satan calisan kadinlarin kocalari onlari el üstünde mi tutuyor?

Hayatimiza giren insanlari ve yaşadigimiz olaylari secimlerimizle bizler belirleriz.Secimlerimizin ana kaynagi bilincaltimizdir.Bilincaltimizin kaynagi da anne babamizdir;onlarin inanclaridir.Babanizin soyledigine gore sizin degeriniz etiketiniz,isiniz,davranislariniz...Yani onlarin kaliplarina gore sevmek,deger vermek sartlara bagli evladi bile olsaniz da.Bu sartlar yoksa degerli degilsiniz.Boyle yetismis bilincaltinin zaten saf sevgi,hosgoru bulmasi sasirtici olurdu.Kendinizde suc aramaya gerek yok,her birinin normal oldugunu kabul edin ve yeni yeni hayat kaliplari olusturun.Mesela kendi cocuklarimdan beklentim; kosulsuz sevgi ve saygi onlarin normalleri...Kendilerine yapilan en kucuk saygisizlik ve kaba davranista arkalarina bile bakmamalari...Umarim anlatabildim

Yani şöyle sizin ne kadar donanımlı olduğunuzla, sahip olduğunuz iyi niteliklerinizle alakası yok insanların size yaklaşımının ama ikili ilişkilerde kendinizi ne kadar önemserseniz, karşı taraf sizi max. O kadar önemsiyor. Siz kendinize karşı bencil olup kendinizden taviz verip sonra karşı tarafın bu açığı kapatmasını beklerseniz boşuna beklersiniz.

ben açıkçası sizi kaybedebileceğini düşünen erkeklerin daha iyi davrandığına inanıyorum. Şöyle ki eğer siz çalışıyorsanız, kendi başınız çaresine bakabiliyorsanız, aileniz arkanızdaysa davranışları daha iyi oluyor. Tabi tüm bunlar varken de hala kocasına mahkummuş gibi davrananlar var. Bu kadınların kıymet görmesi imkansız değil ama çok zor. O yüzden hiçbir zaman hiçbir erkek için kendinizden, sizi siz yapanlardan ödün vermeyin derim. Siz, bir insana (ne kadar severseniz sevin, güvenirseniz güvenin) göre hayat şeklinizi tamamen değiştirerek ve bu değişimi ona daha da mahkum olarak hata etmişsiniz. Bence her zaman karşınızdaki kişiye, onunla sadece mutlu olduğunuz için beraber olduğunuzu, eğer bu durum değişirse ilişkiye devam etme gereği bulunmadığını belli etmelisiniz. kimse kimseye fazla güvenmesin.

Bir adamin karisina siddet uygulamasi kendi karakter daha dogrusu karaktersizligidir. Karsinda ki kralice elizabeth de olsa fark etmez

Hiç kimse ile konuşmayın boşanma mevzunuzu.Ailenizde olsa.
Ailenizin yanından ayrıldıktan sonra bir tatile daha çıkın bence.
Şiddetin makul bir sebebi olamaz!

kizlar ben esimden ayriliyorum konularimi burada daha önce yazmistim. Ben türkiyede ingilizce ögretmenligini bitirmistim daha sonra esimle evlenip almanyaya gitmistim daha sonra bana siddet uyguladigi ve birsürü sorundan dolayi ayrildik. Ben almanyada yasamaya karar verdim ailemde buna saygi gösterdi. Su an ailemin yaninda tatildeyim. Bugün yemekte tekrar bu bosanma konusu acildi, annem sen calisan bi kadin olsaydin sana bunlari yapamazdi dedi. Babamda evlenmeden önce kendini biraz agirdan satsan o sana kul köle olurdu hemen evet dedin dedi. Cok gururum kirildi ben sevdim güvendim ve evet dedim. Bu suc mu? Gercekten kendini agirdan satan calisan kadinlarin kocalari onlari el üstünde mi tutuyor?

Olmuş bitmiş, siz hayatınızı tekrar kurmuşsunuz. Aileyle oturup geçmiş muhasebesi yapmayın. Onlar eski kafadalar, ne olursa olsun yuva yıkılmasın isterler. Öyle yapsaydın böyle olmazdı demenin kimseye bir faydası yok. Benim hiç keşkem yok, geçmişe değil geleceğe bakalım, artık bu konuyu kapatalım diyebilirsiniz.

Calisan yada calismayan es diye davranis ve üslubunda ayrim yapacak erkek karaktersizdir. Calisan esi bi sure sonra isten cikinca ona karsi degisiyorsa gizledigi aslina donmus derim ancak. Bu yuzden kendinizi kotu hissetmeyin calisip hakarete siddete ugrayan kadinlar da cok maalesef

Herkez aynı değil bnce şans meselesini evlilik işi canınızı sıkmayın hakkınızda hayırlısı

Boyle satma alma denen kafalardan uzak dur aldirma.
Avrupada ki cogu kadin kendini ne agirdan satiyor ne birsey ama yine deger goruyorlar. Saglikli iliskide boyle egosal oyunlar olmamali. İnsan kendisine ihanet eder eger farkli davranislar sergilerse sirf bir amac ugruna.
Kendine ihanet etme. Yasadigin evlilikten ders cikar. Kendine deger verirsen ozsaygin ozsevgin olursa zaten karsi tarafda nerde durmasini gerektigini bilir. Sende senin sinirlarini gecen veya o sinirlarini asan insanlara yerini bildirirsin ozaman.

Birde suan hassas bir donemdesin. İlk ayrilik esnasinda insan kendinde hata aramaya meyilli oluyor. Ama ilerideki donemlerde daha objektif bakabileceksin. Bu konular acildigi anda konusmak istemiyorum diyerek sustur dis sesleri. Hele bizim ataerkil toplum daha cok kafa sisirir dogru duzgun yardimci olmak yerine. O yuzden duyma dinleme.

Kadında değil olay adamda bitiyor tamamen. Adam gibi adamsa eğer cahil cühela bir kadın da olsan işsiz de olsan adamlığını yapar.

Karşındaki şerefsizse eğer sen masterlar yapsan en yüksek yönetici sıfatında çalışsan nafile.

Karşındaki adam ADAM olacak önce.

Baban biraz hakli biraz haksiz. Su bir gercek erkeklere iyilik yaramiyor. Kendini agirdan satanlar en cok yaraniyor. Ama su da daha gercek ki siddet uygulayacak adam karşıdaki kadin cerrah olsa da profesor olsa da uyguluyor. Şiddete meyil farkli bir sey.

Aslinda kötü birşey dememişler anne baba olarak kendinizee yatirim yapmaniz gerektiginin önemini anlatmaya calişmislar.Benim kuzenimde böyle birsey yasamisti bizler kuzenimize anlayisli davranip onu anlarken birgün babaannem bu kuzenime "Kızım sen o adam aradiginda sofradaysak elindeki lokmayi bile birakip kosa kosa alo diyodun ,böyle yapanin degeri olmaz"demisti de kuzenim cok aglamisti.Aslinda babaannem kötü bisey demedi ona bir ayrintiyi gostermeye calisti ve uzun vadede iyi de yapti yani.Bu tur konusmalar olmali bence alinmayin kirilmayin ailenize.

Bugune kadar sevgili oldugum herkese kendimi agirdan sattim. Ama kismet bu ya esime 2 günde evet dedim.!

Babanin soylediginin ne alakasi var. Belki sana karar vermekte acele ettigini soylemek istedi ama sana yanlis yansitti yapiyor babalar cunku boyle seyler. Siz kalbinizin sesini dinleyin gerisine de kulak tikayin

Hayatimiza giren insanlari ve yaşadigimiz olaylari secimlerimizle bizler belirleriz.Secimlerimizin ana kaynagi bilincaltimizdir.Bilincaltimizin kaynagi da anne babamizdir;onlarin inanclaridir.Babanizin soyledigine gore sizin degeriniz etiketiniz,isiniz,davranislariniz...Yani onlarin kaliplarina gore sevmek,deger vermek sartlara bagli evladi bile olsaniz da.Bu sartlar yoksa degerli degilsiniz.Boyle yetismis bilincaltinin zaten saf sevgi,hosgoru bulmasi sasirtici olurdu.Kendinizde suc aramaya gerek yok,her birinin normal oldugunu kabul edin ve yeni yeni hayat kaliplari olusturun.Mesela kendi cocuklarimdan beklentim; kosulsuz sevgi ve saygi onlarin normalleri...Kendilerine yapilan en kucuk saygisizlik ve kaba davranista arkalarina bile bakmamalari...Umarim anlatabildim
Katılıyorum şartlara bağlanmış sevgi sevgi değildir. İnsanları kalıplar içerisine sokmaya da gerek yok. Bu şekilde yetiştirilen çocuklar ilerde kendilerini değerli hissetmek için çırpınıp duruyor kariyer kariyer diye.

Eşime ben sırnaştım ben numarasını istedim. Çok sevdim hiç de ağırdan satmadım kendimi. Hâlâ bile şakayla derim ki baktım yakışıklı iyi huylu çocuk attım pençemi bak yanımda. Ikimiz de güleriz. Çok şükür aksilikler olsa da birbirimize saygılı güzel bir ilişkimiz var

Bir evladin bahtinin olmayisina yuvasini kuramayisina eziyetine bir anne baba kadar kimse uzulemez suanda siz kendi acinizdan bakiyorsunuz ama onlarda 40 tilki dolandiriyorlar kafalarinda acaba soyle olsaydi kiymeti bilinirmiydi boyle olsaydi farklimi olurdu bgn sizi yrn onu gomen konusmalarla bir muddet gider o sureci ailelerde atlatiyor kizip alinacaginiz birsey yok sizin degil onlarinda hayalleri beklentileri yikiliyor her anne baba evladinin mutlu yuvasi iyi esi colugu cocugu olsun ister
Kostura kostura gidilip turlu turlu duruma maruz kalinip koymuyorda su anne baba az bise dedimi herkes aliniyor kimsede demiyor onlar ne hissediyor acaba diye

Hayat sinavlarla dolu sizinkide belki buydu bir an once toparlanip isinizi gucunuzu bulup hayata tutunun hakkinizda hayirlisi

Back
X