Babamın evlat ayrımcılığı yapıyor...

EXXWOMAN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
3.480
4.025
248
Merhaba arkadaşlar. Mesele şu, ablam ve eniştem araba almayı düşünüyorlardı, birikimleri vardı ama eniştem babama arabanın yarı parasını ver ortak alalım gibi bir teklifte bulundu. Babam da kabul etmiş. Ama benim sonradan haberim oldu bunlardan.Haliyle tepki gösterdim alınacaksa bile ortak olsun dedim yani babamın da üstüne olsun dedim. Babamla biraz tartıştk ve ortak alacağını söyledi. Şimdi babam arabanın yarı parasını vermiş ve araba eniştemin üzerine alınmış. Çok üzgünüm...Eniştem çok konuşkan ve ağzı laf yapan biridir babam da biraz saftır. Ve eniştem babamdan ne koprasak kar mantığında. Babam yurt dışında yaşıyor ve seneden seneye gelir.
Babam daha önce de ablama sürekli maddi yardımda bulunuyordu hatta dedemden hepimize miras kalmıştı ve babam kendi hakkını da ablama verdi, bizim de hakkımızı ablamıza vermemiz gerektiğini söyledi. Biz vermedik. Ki kardeşim zaten öğrenci, ben de o zamanlar nişanlıydım yani para bize de lazımdı. Ablam ev hanımı ve hayatında 1 gün bile çalışmamış birisi, çalışmayı da sevmiyor kendini hiç zorlamıyor eli ayağı tutuyor, ve eğitimi de var ama gayreti yok. Sürekli kendini babama acındırır durur. Bir yeğenim var ve onu kullanıyor bazen. Babam yardım ediyor ufak tefek ben karşı değilim etmesine ama böyle büyük meblağları hibe etmesine çok alındım. Evlat ayırdığını düşünüyorum. Bu konuları konuştuk ve babam bana kızdı seni okuttum vs vs. diye halbuki aynı imkanları ablama da sağladı ama ablam okumak yerine erkek arkadaş internet sigara vs. alışkanlıklar edindi 2 yıllık bir bölümü bile 10 yılda bitirdi, sülaleye adını çıkartıp rezil etti babamı, ama hala babamın kıymetlisi. O yaptıklarını da gençlik hatası diye görüyor.
Annem ben lisedeyken vefat etti, kardeşim ve ben kendi çabalarımızla okuduk ben çalışıyorum kardeşim de güzel bir bölümde okuyor mezun olmak üzere. Ablam o sürede bize hiç ablalık yapmadığı gibi yaşadı resmen. çok büyük hatalar yaptı az kalsın hayatına mal olacak hatalar. Günlerce eve gelmediği olurdu. Erkek arkadaşlarının sayısını hatırlamıyorum bile. Böyle böyle derken derken eniştemle tanıştı neyse ki eniştemle evlendi. Babam da bunlar olurken yine yurt dışındaydı ve akrabalarımız ilgilendiler ama onların ilgisiyle de ancak bu kadar olabildi. Para göndermekle babalık yaptığını savunuyor ve hala başıma kalkar seni ben okuttum diye. Kendimi övmek gibi olmasın, eğitimliyim ve gayet güzel bir mesleğim var, kendimi geliştirmeyi seviyorum çünkü. Kardeşim de iki üniversite birden okuyor. Ona da aynı şeyler hep ben okuttum ben okuttum...kimse yapmaz ben yaptım....halbu ki babam sadece ve sadece para yolladı başka da bir şey yok ve aynısını ablama da kat kat fazla yaptı. Nerde kaldım nerede okudum diye sorsam bilmez.
Babama söyledim bunu, miras konusunda da böyle araba alma konusunda da kırıldığımı söyledim ama benim param kime istiyorsam veririm dedi ve bir sürü laf saydı, çok kalbim kırık.
Ben evlenirken babam 1 tl bile vermedi, hiç sormadı kızım var mı ihtiyacın diye. Neden, çünkü ben çalışıyorum...Ve pek çok şeyi borçla yapmak zorunda kaldım. Kıskançlık mı ediyorum yoksa haklı mıyım ve en önemlisi de nasıl davranayım babama karşı ne tepki vereyim? Bundan sonra nasıl davranayım?

Gerçekten belirli derece ayrım var gibi.

Hani sanki ablan babanın bir önceki evliliğinden olmuş da o ezilmesin diye hep bir üstte tutma olmuş gibi.

Yoksa aynı anadan aynı babadan olan kardeşler arasında nasıl böyle fark olabilir ki? Bir de miras konusunda size baskı yapmış ya ablana vermen için.

Para onun yapacak birşey yok.Ablanın gençlik hatalarını da söyleyip söyleyip durma.Evlenmiş bitmiş gitmiş.Herkesin duygusal tepkileri farklıdır.Anne kaybı o farklı yaşar sen farklı.Sen evcimensindir,o kendini dışarı atar gerçeklerden kaçar.Yarın ne olacağını bilemezsin.Aile bağlarını zedeleme.Babam sadece para gönderdi diyorsun ama,gurbette çalışmış para göndermiş okutmuş.Bunu yapmayan da var.Sen kendi yoluna bak.Gerisi boş.

cok uzucu bir durum, malesef bazi anneler veya bazi babalarin bir cocuguna karsi zaafi olabiliyor, o ne isterse yapiliyor, digerleri istediginde simariklik ediyorsun oluyor..

ne olursa olsun babandir, saygida kusur etme, yine de ara sor, bak yurt disinda yasiyormus, uc gunluk dunya, yarin bir gun allah gecinden versin birsey olursa uzulur vicdan yaparsin.. evet icinde kirginliklarin var ama affetmek buyuk bir erdemdir, sen onune bak ve kendini gelistirmeye devam et.. kendi cabalarinla disinle tirnaginla bir yerlere gel, kardesine ablanizin size yapmadigi ablaligi yap ve onu en iyi sekilde yetistir.. en buyuk zenginlik senin icin bu olur.

Benim de babannem yapti bunu.. ortak mirasi sadece bir cocuguna verdi. Halbuki butun kardeslere bolunmeliydi. Hic kimsenin rizasi olmadigi halde yapti ustelik.
Degistirebilecegin bir sey yok. Baban olene kadar ablani kayiracak. Bu da sizin aranizin acilmasina sebep olacak ne yazik ki.

Yat kalk okuyabildiğin için, işin olduğu için şükret.

Ablanın yerinde olmak ister miydin? Baban sana daha çok yardım edecek ama sen okumamış, işsiz biri olacaksın???
Hiç sanmam.

Diğer yorumcuların dediği gibi BOŞVER. Kendi yaşamına bak, kendi geleceğine bak.

Para onun yapacak birşey yok.Ablanın gençlik hatalarını da söyleyip söyleyip durma.Evlenmiş bitmiş gitmiş.Herkesin duygusal tepkileri farklıdır.Anne kaybı o farklı yaşar sen farklı.Sen evcimensindir,o kendini dışarı atar gerçeklerden kaçar.Yarın ne olacağını bilemezsin.Aile bağlarını zedeleme.Babam sadece para gönderdi diyorsun ama,gurbette çalışmış para göndermiş okutmuş.Bunu yapmayan da var.Sen kendi yoluna bak.Gerisi boş.

Ablam o gençlik hataları için bile beni suçluyor durmadan. Ben ona yeterince engel olmamışım sevgi görmemiş falan.O hataları da mal gibi enişteme anlatmış şimdi başına kalkıyo eniştem bazen oradan konu açılıyor sürekli ama biz suçluyuz yine.
Ablam bizi o dönemde çok döverdi. Alkol alıyordu belki bundan bilmiyorum ne zaman tartiışsak is fiziksel şiddete dönüyordu hataları söylensin istemiyor hiçbir zaman eleştiriye açık değil. Kardeşimin de bu dayaklardan vucudunda kalan bazı izler var hala. Yani bize zarar verdi ama şimdi inkar ediyor. Şimdi de herkese ben kardeşlerimi okuttum kendim okuyamadım der ama bir kez bile ne benim okulumla ilgili tavsiye verdi ne ilgilendi ne de hiçbir şey yapmadı sokaktan geçen insandan farkı yoktu bu konuda. Aynı şekilde kardeşime de.

Çok üzücü bir durum ya..
Cidden bariz fark var
Ama bunları çok düşünme bak psikolojin bozulur..
Biliyorsun hak yemek çok günah , bağışlayıcı olmaya çalış..

Bence ablanla da görüşme..

Bu okuyan ve çalışan insan zengindir mantığını bi atamadı bizim millet kafasından. Kıskançlık değil seninki baya bir ayrım var çok belli

Nfret ediyorum şu mantıktan ya aldığımız belli işte. Ama eve iki maaş giriyor diye zengin muamelesi görüyoruz sanki bedava maaş veriyorlar. Ablam istese bir işe girer çalışır gücü de var ama canı çok kıymetlidir hiç gelemez zora.
Ben yıllarca okudum bu noktaya geleyim diye.

Çok üzücü bir durum ya..
Cidden bariz fark var
Ama bunları çok düşünme bak psikolojin bozulur..
Biliyorsun hak yemek çok günah , bağışlayıcı olmaya çalış..

Bence ablanla da görüşme..

Bu ilk değil üstelik daha başka bir sürü ayrımı oldu, ablamla bu mesele değil de başka mesele yüzünden zaten soğuğuz, bu tuz biber ekti.

ne demek kendi hakkınızı da ablanıza verin:KK57:

ablan ne şanslıymış öyle armut piş ağzıma düş yapmış onca sene.

daha fazla hakkınızı yedirmeyin

Aynen öyle şu anda ve ablam da bu sebeplerle bize nisbet yapar halde, o kadar kırgınız ki kardeimle dışlanmış hissediyoruz bir şey de diyemiyoruz çok üzgünüm

Evet ayrım var gibi , sende mesafeni ona göre ayarla , bak ablana kendini nasıl pazarlıyor babana , sana aynısını yap diyemem kişilik meselesi sonuçta. Allaha havale et.

Ablam o gençlik hataları için bile beni suçluyor durmadan. Ben ona yeterince engel olmamışım sevgi görmemiş falan.O hataları da mal gibi enişteme anlatmış şimdi başına kalkıyo eniştem bazen oradan konu açılıyor sürekli ama biz suçluyuz yine.
Ablam bizi o dönemde çok döverdi. Alkol alıyordu belki bundan bilmiyorum ne zaman tartiışsak is fiziksel şiddete dönüyordu hataları söylensin istemiyor hiçbir zaman eleştiriye açık değil. Kardeşimin de bu dayaklardan vucudunda kalan bazı izler var hala. Yani bize zarar verdi ama şimdi inkar ediyor. Şimdi de herkese ben kardeşlerimi okuttum kendim okuyamadım der ama bir kez bile ne benim okulumla ilgili tavsiye verdi ne ilgilendi ne de hiçbir şey yapmadı sokaktan geçen insandan farkı yoktu bu konuda. Aynı şekilde kardeşime de.
Güzelim sen okudun,işin gücün var evlenmişsin.Ablan da evlenmiş.Kardeşin de okumuş.Ablan sanırım yurt dışında.Boşver.Acııyı eski kötü anıları hatırlamak,insanı yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.Eskiyi açsalar dahi kapat konuyu dinleme.Önüne bakarak yol al.

Yani kıskançlık olabilir tabi niye olmasın, hepimiz insanız kıskanabiliriz.
Babalar evlatları rahat etsin ister, senden yana gözü arkada kalmıyor demek ki, yardım etmediğini var say, nasıl içi rahat edebilir? İmkanı varken bir şeyler yapmasa sen ne kazanırsın mesela?
Sen anne olsan çocuğunu daha rahat yaşatmak istemez misin?
Ablan ve enişten vurdum duymaz olabilir, hatta kötü insanlar bile olabilir ama baba işte vicdanı rahat etmez.
Ben ayrımcılık göremedim.

Güzelim sen okudun,işin gücün var evlenmişsin.Ablan da evlenmiş.Kardeşin de okumuş.Ablan sanırım yurt dışında.Boşver.Acııyı eski kötü anıları hatırlamak,insanı yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.Eskiyi açsalar dahi kapat konuyu dinleme.Önüne bakarak yol al.

Hayır ablam türkiyede ve babam senelik izinde şu an türkiyede.

Back
X