Babamın maasımdan kardeslerime burs vermemi istemesi artık agır geliyor

Bence konu sadece tıp okuyan kardeşe yardım etmek değil. Babanın bitmeyen beklentisi. Araba istiyor, çocuğu özel okulda okusun istiyor ki özel anaokulları aylık 10 binden fazla tutar, sonra herşey bitince bana maaş verin diyor. İstiyor da istiyor.

Baba rica etse, idare edebilir misin dese, kardeşler kalmak yerine sınıf geçse, yurtdışına çıkarken ablalarından gelecek paraya güvenmese, durum el vermiyorsa ev yerine yurt tercih etse belki konu sahibi bu kadar rahatsız olmaz. Ama ailede herkes kendi kazancı olmayan bir paradan geçinme derdinde.

Bence konu sadece tıp okuyan kardeşe yardım etmek değil. Babanın bitmeyen beklentisi. Araba istiyor, çocuğu özel okulda okusun istiyor ki özel anaokulları aylık 10 binden fazla tutar, sonra herşey bitince bana maaş verin diyor. İstiyor da istiyor.

Baba rica etse, idare edebilir misin dese, kardeşler kalmak yerine sınıf geçse, yurtdışına çıkarken ablalarından gelecek paraya güvenmese, durum el vermiyorsa ev yerine yurt tercih etse belki konu sahibi bu kadar rahatsız olmaz. Ama ailede herkes kendi kazancı olmayan bir paradan geçinme derdinde.
Kesinlikle haklısınız benzer durumu yaşadım.maaşım 3 binse 1 veriyordum. Ama asla kıymete geçmedi. Değeri bilinmedi zorundaymışım gbi davranıldı şimdi asla 1 kuruş harcamak içimden gelmiyor

merhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorum:( Eşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?kardeslerim tıp okuyor bu arada bir kac kisi sordu burdan yazayım ondan dolayı part time calısma sansları yok
zorunda değilsiniz
sevgiler

merhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorum:( Eşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?kardeslerim tıp okuyor bu arada bir kac kisi sordu burdan yazayım ondan dolayı part time calısma sansları yok
Onlar sizin çocuğunuz değil, ortada büyük bir yoksulluk da yok bu kadar yardım etmenizi gerektiren.
Eşiniz her ay kardeşlerine 10bin gönderse, ilerde de ondan ev kiraları, özel okul masrafları ödenmesi beklense siz nasıl tepki verirdiniz? Eminim hiç hoşunuza gitmezdi.
Kardeşleriniz özele gitsin diye sizin çocuğunuza ne olacak, sonuçta ona da birikim yapmanız gerek.
Benim babam da yıllarca maaşının yarısını kardeşlerine gönderdi, onları okuttu, yıllarca dershanelere gönderdi, ev tuttu. Dönen meseleyi gayet iyi anlıyorum yani. Eşinizden, bebeğinizden kısıp sorumluluğunuz olmayan insanlara para vermek doğru değil.

Uzun yıllardır emek vermiş aileniz, sonunda 2 yıldır çalışıyorsunuz, 2 yıldır da evlisiniz…
Babanın haklı yanları çok var.

Ne yapacaktı ki?
Beş yıl zorunlu hizmet gibi babasına mi çalışacaktı? Konu sahibi gidip eğitim kredisi çekseydi o zaman.
Anne babalık yatırım aracı mı?

Konudan bağımsız 100 bin maaştan 10 bin vermek ne ki diyen arkadaşlar beni şaşırttı. Hiç tanımadığınız insanlara her ay gelirinizin 10'da birini veriyor musunuz gerçekten? Helal olsun, çok yüce gönüllüymüşsünüz.
Yani buradaki matematikte bence biraz sıkıntı var. 100 bin öyle büyük bir para değil bir kere. Bugün bir ev kredisi çekse konu sahibi 60 bin bandında kredi ödemesi olur. Çocuğunu kreşe verse, eğer büyük şehirde ise 20 bin civarı da ona gider. Bakın ne kadar çabuk hiç oldu 100 bin :D Eve bir gün yardımcı 2000 tlye geliyor, o da en az. Market fiyatları, giyim, oyuncak, sağlık harcamaları... her şey ateş pahası.
Konu sahibi ile benzer aile gelirlerine sahibiz. Bize aylık 10 bin vermek çok gelmeyebilir. Çünkü biz 10 senedir çalışan, evini, arabasını almış, bir miktar birikimini yapmış, çocuğunu belli yaşa getirmiş bir çiftiz. Kaldı ki ben gelirimin %10'unu aileme versem, eşim de aynısını yapsa az bir miktar da olmuyor. İhtiyaç halinde vermekten asla gocunmam. Ama elinin kiri muamelesi yapılmasına da şaşırdım.
Üstelik konu sahibi henüz iki yıldır çalışıyor. Doğum bile yapmamış, ne kadar süre çalışmayacak belirsiz. Evi, birikimi de yok anladığım kadarıyla. Kaygılanmakta ve babasına kızmakta haksız değil.
Aynen öyle ev yok su an ve türkiye sartlarında da cok zorlastı bunları da düsünüyorım birikim yapmak isyiyorum.

Ne yapacaktı ki?
Beş yıl zorunlu hizmet gibi babasına mi çalışacaktı? Konu sahibi gidip eğitim kredisi çekseydi o zaman.
Anne babalık yatırım aracı mı?
Ailenin ihtiyacı vardıysa bunu umursamayan evlatlar epey bir rağbet görüyor desenize. Zorunlu değil gönüllü. Gönlü olmayan yapmaz ki yapmıyor da zaten. Siz yapmayın kardeşinize veya ailenize. Gönlü olan yapar.

Ailenin ihtiyacı vardıysa bunu umursamayan evlatlar epey bir rağbet görüyor desenize. Zorunlu değil gönüllü. Gönlü olmayan yapmaz ki yapmıyor da zaten. Siz yapmayın kardeşinize veya ailenize. Gönlü olan yapar.

Mesajları tam okumadan yorumlar yapmışsınız o yüzden hatırlatmak istiyorum. Konu sahibinin ailesi muhafazakar. Bu yüzden de erkenden gidip evlenmiş. Ben erken evliliği hiç tavsiye eden biri değilim ama kendim de nispeten erken evlendim. Çünkü hayatınızdaki insanla başka türlü rahatça görüşemezsiniz. Kaldı ki sadece ailemden kaynaklı değil, kendim de dini hassasiyetleri olan biri olarak tercih etmedim uzun uzun beklemeyi.

Konu sahibinin babası iyi niyetli değil. Kız destek oluyor, daha fazlasını istiyor. Yok kardeşini özelde okut, yok çocuklar okulu bitirince bana maaş vereceksiniz, araba alacaksınız. Gerçekten normal mi tüm bunlar sizce? Kadın doğum yapıp ücretsiz izne çıkacak, eşinden isterim diyor. Ne kadar çirkin bir hareket.

Ben aileme, kardeşlerime her zaman elimden gelen desteği sağladım, sağlarım. Çok şükür ailem benden nasıl para koparacağının peşine düşmediği için onlara destek olduğumda da çok mutlu olurum.

Artık çalışmayacağına göre bence vermen doğru değil. Kardeşlerinde güzel bölüm okuyormuş bence başka yerden burs baksınlar. Baban annen veriyorsa versin bu ne ya?her anne baba zaten çocuğunu okutmak zorunda. Bakabilecekleri kadar doğursalarmış o zaman. Aile kuran insanlar önce kendi ailesine odaklansın.

Hayır buna müsade vermemelisin , sınır koymalısın, kardeşlerin üniversiteli ! Kreş cocuğu değiller kendikeri part time işe girebilir harclıklarını cıkarabilecek durumdalar. Seni garanti olarak görmeleri yanlış. Bu konu bidaha açılırsa kredi borcum var yada birikim yapıyoruz ev araba felan alacağız başka planlarınızın olduğunu söyle. Eşin bu konuyu blliyormu nekadarını biliyo veya keseniz bir mi bilmeden yorumluyorum fakat bu evlilğine de zarar verebilir. Sonuçta herkes evini geçindirmeli ve baba ocağına da benzemez evlilik.

Ayrıca baban o senin eğer sana emek verdiyse verdi , bu minnet duygusunu nezaman bitireceksin yada nereye kadar taşıyıp başkaların yükünü taşıyacaksın?

Arada bir harclık vermeye benzemiyor bu iş. Maaş bağla diyor resmen.

Bi sen kazanmış okumuş gibi konuşuyorsun nerden biliyorsun mesleğimin olmadığını ? Senden daha az maaş ile daha fazla yardım yaptığım doğrudur
Ya sen hayali geliniyle kavga edip altın takmıcam da takmıcam diye her konuda tutturan kadınsın daha az maaşla daha çok yardım yapıyormuş ufak at :)) kadının derdi miktar değil bunun düzenli mecbur tutulması. Bugüne kadarki toplam yardımın 10bini bulmuş mudur acaba?

Ya sen hayali geliniyle kavga edip altın takmıcam da takmıcam diye her konuda tutturan kadınsın daha az maaşla daha çok yardım yapıyormuş ufak at :)) kadının derdi miktar değil bunun düzenli mecbur tutulması. Bugüne kadarki toplam yardımın 10bini bulmuş mudur acaba?
kredi çekip ev aldım onlar oturuyor içinde ev benim. Sanırım aylık yardımım 20 bini geçmiş oluyor kira hesabıyla. Ayrıca anama babama tabi yapacağım el kiziyla bir mi ? Herkes kendi çocuğuna anası babasına yapar yapacağını ne alaka bu konuyla ?

Ben olsam babam söylemeden yapardım
yani kardeşleriniz işsiz güçsüz insanlar degillermiş
Sonucta güzel bır dalda okuyorlar
Neden yardımcı olmayasınızki
Demekkı verebılecek durumdasınız
Zaten sorun bence babanın mecbur tutması ve bunu dayatması. Evlenince sorumluluğumuz kendi çekirdek ailemizde olur. Konu sahibi mecbur değil, baba mecbur tutuyor. İçinden gelir o zaman amenna kimseye laf söz düşmez. Eşinin rızası hariç.

Babaya bak baba dediğin evladına kol kanat gerer ona yamanmaya çalışmaz, okutmak falan da zaten onun görevi. Herkes kendi evladından sorumlu
Ben seni okuttum ettim fedakarlık yaptım derse de babamsın yapacaktın tabii diyeceksiniz.

Back
X