Babamın maasımdan kardeslerime burs vermemi istemesi artık agır geliyor

Bi sen kazanmış okumuş gibi konuşuyorsun nerden biliyorsun mesleğimin olmadığını ? Senden daha az maaş ile daha fazla yardım yaptığım doğrudur
Başkasının parası üstünden cömertlik yapmak çok kolay. Eşşek kadar adamlar yazın çalışsın, akşam iki özel ders versin eksiklerini alsın. Ayıp yahu, evli abladan para istenir mi hele hamileyken ve maaş almayacakken? Okulu uzatırken hiç utanmamislar valla.

merhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorum:( Eşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?kardeslerim tıp okuyor bu arada bir kac kisi sordu burdan yazayım ondan dolayı part time calısma sansları yok
Kim dünyaya getirdiyse o okutsun bi zahmet yaa ne alaka.
Aklıma geldi, bir arkadaşım yeni evlendiği zamanlar eşi diyor ki; ben yeğenimin Dersane parasını ödeyeceğim diyor, arkadaşım da tamam sen yeğenini okut, bende kendi yeğenimi okutayım evde duvarları kemimiriz demiş. Bir kuruş bile verdirmedi, boşarım seni dedi.
Eşiniz iki yıldır hiç bi şey söylemedi mi?

Ya anneniz ne diyor bu duruma benim merak ettiğim o . Sizinle aynı durumu yaşadım ama annem bize köstek olduğu için babam daha da hırçınlaştı. Anneniz istese eşinizi yumuşatabilir düşüncesini değiştirebilir

Ben olsam babam söylemeden yapardım
yani kardeşleriniz işsiz güçsüz insanlar degillermiş
Sonucta güzel bır dalda okuyorlar
Neden yardımcı olmayasınızki
Demekkı verebılecek durumdasınız

Ben olsam babam söylemeden yapardım
yani kardeşleriniz işsiz güçsüz insanlar degillermiş
Sonucta güzel bır dalda okuyorlar
Neden yardımcı olmayasınızki
Demekkı verebılecek durumdasınız
Baban kendi yapmak zorunda olduğu sorumluluklarını neden sana yüklüyor? Üstelik seni zor durumda bırakarak. Çok bencilce. Duygusallğı bi kenara bırakıp Tepkinizi koyun.
tamamda bir üniversite ögrencisnin gideri sadece bu bayanın verdıgı paraylamı halloluyor sizce
Yani babası hocbırsey vermeyıp yan gelıp yatıyormuymus
Yanı abla olarak demekkı guzel bır işi var
5 binlira verebılecek durumdadır ki veriyordur
Bana cok masumane ve olabilesi bir istek gibi geldi
Ben verırdım ,biz evliyiz kardesımle calışmadıgımız halde birbirimize destek olıyoruz

Maasım 100 bin ortalama diyelim esimin de o bantta ondan dolayı zaten ama yani borc olunca yetmiyor borca gidiyor ve artık calısmayacagım icin bebege birikim yapamadık resmen hic
Yani okadar maaş içinde sadakanız olsun ne yani 5 binlira konusmanıza degmez
Ama siz bu parayı kardeslerınıze gonderırken zorsunuyorsanız gondermeyın zaten

Babaniz bu cocuklari dunyaya getirirken sizemi guvenmis.Ben evlatlarindan para bekleyen aileleri anlamiyorum.Anne baba bakmakla mesuldur evladina ha evladinin durumu iyi olur anneye babaya maddi anlamda ihtiyac varsa hayri dokunur o ayri.Ama istemek beklemek cok ayip.Gerekirse gider 2 iste calisir yinede bunu beklemez benim zihniyetime göre

Bazı babalara hayret cidden okuttum sende diğer cocuklara bak filan ne demek yani bide kavga huzursuzluk. Kızın baksın diyemi dogurdun madem bakamicsktin böyle şeyler zorla olmaz ki ya herkesin bı hayatı var bir zaman sora esim benm kardesimin bursunu ödemek zorunda degilki
Durumun elverir verirsin elvermez vermezsin bunu böyle borca bağlamak çok saçma zorla burs verdirilmez sen çalışmayacaksan heleki.

Ya eşim cok iyi allahtan bir kere demedi ama calısmadıgımda da ödeyelim diyemem 10 bin az para degil ve o kadar duygusallastırdı ki bu olayı sanki ben ailemi reddetmisim gibi kendimi cok kötü hissettim.Babam okuturken cok fedakarlık yaptıgı icin karşılık bekliyor
Yaptigi fedakarlığı sürekli size hatırlatıyor ve bunun sürekli karşılığıni bekliyorsa üzgünüm ama bu durum sanki geçmişte yapılan yatırımın faizini almak gibi geliyor bana. Anne baba olmak böyle birşey degilmidir. Kaldı ki siz artık evlenmissiniz sorumluluklariniz var. Eşiniz bunu ödemek zorunda degilki. Babanız resmen haraca bağlamış sizi.

İste maasımız gözlerine cok fazla geliyor.Bana diyor sen benden daha fazla kazanıyosun yeni mezunsun ben kac yıl emek verdim senin para yetmemesi gibi bir sey olamaz diyor.Ben de diyorım su kadar borcumuz var. iste yine kendini öne sürüyor.Ama napabilirim ki kendi borcları varsa
Erkek kardeşlerin babanın birer kopyası olmuş. Kusura bakmayın ama buna rest çekmezseniz sıkıntı yaşarsınız. Ağızlarının payıni verin. Eşinizi de bu olayın dışında tutun bu durum evliliğinizi bile etkiler.

Ya basta da kendi zorla verdirtti gibi bir şey oldu hadi tamam dedim de hamile olunca artık agır geliyor.Babam da hic umursamıyor ki anlattım biraz masrafım cok olucak kim vercek diye benim de cok borcum var ben kafayı mı yiyeyim diyor esinle sen iyi kazanıyosun diyo.Yani gözlerine mi batıyor anlamadım
Allah aşkına biraz gözünüzü açın aileniz sizi zerre düşünmüyor. Sizi zaten hep somurmusler okurkende buyuturkende. Biraz sınırlarınızı çizin. Siz kardeşlerinizi okutmak zorunda değilsiniz bu kadar rahat hayatları varken babanın borcu seni ilgilendirmez. Gerçekten sevgi gördüğünüz bir anı var mı aklınızda nasıl bir çocukluk geçirdiniz bilmiyorm ama onlara karşı zayıf davranıyorsunuz. Bu durumda demekki parayı kesseniz yuzunuze bakmayacaklar. Öyle olacaksa hiç olmasinlar daha iyi

Siz zaten bunu dedikten sonra bu zamana kadar verdikleriniz de gönlünüzden değilms okudum sonradan. O zaman babanıza kredi çekmesi konusunda öneri verebilirsiniz. İnşallah hiç bir zaman kimseye muhtaç olmazsnz borçlarınız bitene kadar 🤲🏼
İyide konu sahibinin gönlüne birakmamislar ki bu durumu. Zorla alınıyor gibi değil mi sizcede. Şahsen ben el kapısına gitmiş olan cocugumdan bu şekilde para kabul etmem ne münasebet yani. Küçük kardeşe araba falan alınsın diyor okudunuz mu oraları. Bugün bir araba kaç para bilirsiniz sanırım. Yardım etmek ayrı birşey haraca bağlamak ayrı birşey. Kızının eşinin yanında düşeceği durum umurlarinda bile değil. Sırf meslekleri kazançları iyi diye normal mi su yasadiklari. Hem anne baba olarak bizler zaten çocuğumu kendi ayakları üstünde dursun meslek sahibi olsunlar diye ugrasmiyormuyuz karsilik bekleyerek mi yapiyoruz yani. Çocukları yatırım aracı gibi görmek dogrumu

Babanızın artık veremeyeceğim dedikten sonra eşinden isterim demesi saçma ama çalışırken 100 bin civarında maaştan 10 bin vermek benim gözüme batmazdı. İnsanlar hiç tanımadıklarına yapıyor o kadar yardımı ki karı koca 100 bin maaş alınıyorsa 10 binden kimse batmaz. Ailenizin yapmak zorundasın tavrı hoş değil ama belliki istemese yapmayacaksınız. Babanız sizi tanıyor bu yüzden ısrarla istiyor tabi ki yaptığını doğru yapmaz bu.

Yani okadar maaş içinde sadakanız olsun ne yani 5 binlira konusmanıza degmez
Ama siz bu parayı kardeslerınıze gonderırken zorsunuyorsanız gondermeyın zaten
Yani ben de maasini gordktn sonra benim abla olsa bu satırları yazsa ne kadar üzülrm. Şimdi senin verdgn 3 kuruşa muhtaç ama bir kac yıla doktor olacaklar ne gurur bir abla için.
Valla bu gibi şeyler için burs fonu kuralın gönülden ne koparsa verelm yani.
İyide konu sahibinin gönlüne birakmamislar ki bu durumu. Zorla alınıyor gibi değil mi sizcede. Şahsen ben el kapısına gitmiş olan cocugumdan bu şekilde para kabul etmem ne münasebet yani. Küçük kardeşe araba falan alınsın diyor okudunuz mu oraları. Bugün bir araba kaç para bilirsiniz sanırım. Yardım etmek ayrı birşey haraca bağlamak ayrı birşey. Kızının eşinin yanında düşeceği durum umurlarinda bile değil. Sırf meslekleri kazançları iyi diye normal mi su yasadiklari. Hem anne baba olarak bizler zaten çocuğumu kendi ayakları üstünde dursun meslek sahibi olsunlar diye ugrasmiyormuyuz karsilik bekleyerek mi yapiyoruz yani. Çocukları yatırım aracı gibi görmek dogrumu
B ir çok yönden aynı bakyrz olaya ama imkan varken ben o kadar ücreti yüzünü bile görmediğim çocuklara burs veriyorum ki kaldı bunlar kardeşlerim. Ben de ailenin zorla verdirmesine karşıyım ama buraya konu olarak yazar miyim yazmam.
Araba özel okulda okutma gibi şeyleri asla doğru bulmyrm.

Konudan bağımsız 100 bin maaştan 10 bin vermek ne ki diyen arkadaşlar beni şaşırttı. Hiç tanımadığınız insanlara her ay gelirinizin 10'da birini veriyor musunuz gerçekten? Helal olsun, çok yüce gönüllüymüşsünüz.
Yani buradaki matematikte bence biraz sıkıntı var. 100 bin öyle büyük bir para değil bir kere. Bugün bir ev kredisi çekse konu sahibi 60 bin bandında kredi ödemesi olur. Çocuğunu kreşe verse, eğer büyük şehirde ise 20 bin civarı da ona gider. Bakın ne kadar çabuk hiç oldu 100 bin :D Eve bir gün yardımcı 2000 tlye geliyor, o da en az. Market fiyatları, giyim, oyuncak, sağlık harcamaları... her şey ateş pahası.
Konu sahibi ile benzer aile gelirlerine sahibiz. Bize aylık 10 bin vermek çok gelmeyebilir. Çünkü biz 10 senedir çalışan, evini, arabasını almış, bir miktar birikimini yapmış, çocuğunu belli yaşa getirmiş bir çiftiz. Kaldı ki ben gelirimin %10'unu aileme versem, eşim de aynısını yapsa az bir miktar da olmuyor. İhtiyaç halinde vermekten asla gocunmam. Ama elinin kiri muamelesi yapılmasına da şaşırdım.
Üstelik konu sahibi henüz iki yıldır çalışıyor. Doğum bile yapmamış, ne kadar süre çalışmayacak belirsiz. Evi, birikimi de yok anladığım kadarıyla. Kaygılanmakta ve babasına kızmakta haksız değil.

Konudan bağımsız 100 bin maaştan 10 bin vermek ne ki diyen arkadaşlar beni şaşırttı. Hiç tanımadığınız insanlara her ay gelirinizin 10'da birini veriyor musunuz gerçekten? Helal olsun, çok yüce gönüllüymüşsünüz.
Yani buradaki matematikte bence biraz sıkıntı var. 100 bin öyle büyük bir para değil bir kere. Bugün bir ev kredisi çekse konu sahibi 60 bin bandında kredi ödemesi olur. Çocuğunu kreşe verse, eğer büyük şehirde ise 20 bin civarı da ona gider. Bakın ne kadar çabuk hiç oldu 100 bin :D Eve bir gün yardımcı 2000 tlye geliyor, o da en az. Market fiyatları, giyim, oyuncak, sağlık harcamaları... her şey ateş pahası.
Konu sahibi ile benzer aile gelirlerine sahibiz. Bize aylık 10 bin vermek çok gelmeyebilir. Çünkü biz 10 senedir çalışan, evini, arabasını almış, bir miktar birikimini yapmış, çocuğunu belli yaşa getirmiş bir çiftiz. Kaldı ki ben gelirimin %10'unu aileme versem, eşim de aynısını yapsa az bir miktar da olmuyor. İhtiyaç halinde vermekten asla gocunmam. Ama elinin kiri muamelesi yapılmasına da şaşırdım.
Üstelik konu sahibi henüz iki yıldır çalışıyor. Doğum bile yapmamış, ne kadar süre çalışmayacak belirsiz. Evi, birikimi de yok anladığım kadarıyla. Kaygılanmakta ve babasına kızmakta haksız değil.
Burdaki şahıslar hiç tanımadığımız insanlarmı sizce?
Güzelce çalışıp tıp kazanmış iki öğrenci hemde kardeşi farkındamısınız…

Burdaki şahıslar hiç tanımadığımız insanlarmı sizce?
Güzelce çalışıp tıp kazanmış iki öğrenci hemde kardeşi farkındamısınız…

Ben onun farkındayım da burda bazı üyeler ben o kadar yardımı hiç tanımadığım kişilere yapıyorum diye yorumlarda bulunmuştu. Ona istinaden yazmıştım. Şaşırtıcı bence.
Yani gerçekten gelirinin %10'unu düzenli şekilde tanımadığı insanlara veriyorsa bir kişi bence oldukça bonkör biridir.

merhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorum:( Eşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?kardeslerim tıp okuyor bu arada bir kac kisi sordu burdan yazayım ondan dolayı part time calısma sansları yok
Bunlar aile değil parazit , uzak dur ...

Back
X