Konudan bağımsız 100 bin maaştan 10 bin vermek ne ki diyen arkadaşlar beni şaşırttı. Hiç tanımadığınız insanlara her ay gelirinizin 10'da birini veriyor musunuz gerçekten? Helal olsun, çok yüce gönüllüymüşsünüz.
Yani buradaki matematikte bence biraz sıkıntı var. 100 bin öyle büyük bir para değil bir kere. Bugün bir ev kredisi çekse konu sahibi 60 bin bandında kredi ödemesi olur. Çocuğunu kreşe verse, eğer büyük şehirde ise 20 bin civarı da ona gider. Bakın ne kadar çabuk hiç oldu 100 bin

Eve bir gün yardımcı 2000 tlye geliyor, o da en az. Market fiyatları, giyim, oyuncak, sağlık harcamaları... her şey ateş pahası.
Konu sahibi ile benzer aile gelirlerine sahibiz. Bize aylık 10 bin vermek çok gelmeyebilir. Çünkü biz 10 senedir çalışan, evini, arabasını almış, bir miktar birikimini yapmış, çocuğunu belli yaşa getirmiş bir çiftiz. Kaldı ki ben gelirimin %10'unu aileme versem, eşim de aynısını yapsa az bir miktar da olmuyor. İhtiyaç halinde vermekten asla gocunmam. Ama elinin kiri muamelesi yapılmasına da şaşırdım.
Üstelik konu sahibi henüz iki yıldır çalışıyor. Doğum bile yapmamış, ne kadar süre çalışmayacak belirsiz. Evi, birikimi de yok anladığım kadarıyla. Kaygılanmakta ve babasına kızmakta haksız değil.