Babamın maasımdan kardeslerime burs vermemi istemesi artık agır geliyor

flowerworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2022
189
18
48
26
merhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorum:( Eşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?kardeslerim tıp okuyor bu arada bir kac kisi sordu burdan yazayım ondan dolayı part time calısma sansları yok

Son düzenleme:
Çocuklar babanızın çocukları sizin değil kendinizi eşinizin yerine koyun sürekli o da ailesine bu miktarlarda para verse hoşunuza gider miydi vermeyi kesin sınır koyun çünkü bu devam ettirilebilir bişey değil. Zaten 10 yıl verseniz 1 ay eksik etseniz her türlü kötü olursunuz. Kendi hayatınıza eşinize ve çocuğunuza bakın.

Siz haklısınız... eşiniz ailesine bu meblağlarda yardım etse ne hissedersiniz bunu düşünün... yardım edilir ama bu şekilde olmaz. Çocuğunuz olacak masrafınız artacak haliyle bu ödemeler eşinizinde gözüne batıp huzurunuzu kaçıracak...

Çocuklar babanızın çocukları sizin değil kendinizi eşinizin yerine koyun sürekli o da ailesine bu miktarlarda para verse hoşunuza gider miydi vermeyi kesin sınır koyun çünkü bu devam ettirilebilir bişey değil. Zaten 10 yıl verseniz 1 ay eksik etseniz her türlü kötü olursunuz. Kendi hayatınıza eşinize ve çocuğunuza bakın.
Ya eşim cok iyi allahtan bir kere demedi ama calısmadıgımda da ödeyelim diyemem 10 bin az para degil ve o kadar duygusallastırdı ki bu olayı sanki ben ailemi reddetmisim gibi kendimi cok kötü hissettim.Babam okuturken cok fedakarlık yaptıgı icin karşılık bekliyor

merhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorum:( Eşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?
Babanız haklı değil tabii ki. Kardeşleriniz yaz döneminde bir iş bulup, kazanacakları tutarı harçlık yapabilirler.

Babanıza artık kardeşlerinize burs vb adı altında para veremeyeceğinizi, kendi ailenizin ve çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılamanız gerektiğini söyleyin. Para talep etmeye devam ederse de görüşmeyin. Eşinizle de konuşun; ailenize para göndermeye kalkmasın.

Kardeşiniz de özel üniversitede okumak zorunda değil. Çalışsın devlet üniversitesi kazansın.

Pardon da çekirdek ailen ne olacak kendi çocuğuna ayırman gereken bütçe ne olacak, kendi ailene haksızlık ediyorsun, baban gorevlerini sana yıkıyor, kardeslerinde çalışıp okusun bı zahmet, bu kadar saçma durum olabilir mi, onu öde bunu yap eşin yapsin bana para verin, yok canım daha neler, millet kendi ailesini gecindiremiyor böyle bı mantık olabilir mi?!.

Ayrıca eşin bütün ailesine bütçe ayirsa sen ne dersin, işi de bırakıp senin bütçenden yapsa bu işi nasıl olurdu... Tek taraflı dusunmemen lazım.

sizin maaşınız ne kadar bu çok önemli bir ayrıntı.Neye istinaden 10 bin aylık burs vermenizi istiyor çok mu yüksek maaş alıyorsunuz

Ya eşim cok iyi allahtan bir kere demedi ama calısmadıgımda da ödeyelim diyemem 10 bin az para degil ve o kadar duygusallastırdı ki bu olayı sanki ben ailemi reddetmisim gibi kendimi cok kötü hissettim.Babam okuturken cok fedakarlık yaptıgı icin karşılık bekliyor
Sen onun çocuğusun yapmak zorunda başkaları evlatlarına neler neler yapıyor böyle düşünüp kendini yıpratma

sizin maaşınız ne kadar bu çok önemli bir ayrıntı.Neye istinaden 10 bin aylık burs vermenizi istiyor çok mu yüksek maaş alıyorsunuz
Maasım 100 bin ortalama diyelim esimin de o bantta ondan dolayı zaten ama yani borc olunca yetmiyor borca gidiyor ve artık calısmayacagım icin bebege birikim yapamadık resmen hic

Ya ne münasebet? Eşinizin ne gibi bir sorumluluğu var? Babanız hiç çekinmiyor da elin oğlundan para istemeye?
Siz vermişsiniz bir süre, artık yeter.
Sizi okutmaları vs. de normal. Cami avlusuna bırakmayana ülkece madalya takacak hale geldik. Bakamayacağın çocuğu doğurma deyince biz linç yiyoruz. Babanız kendi çocuklarına kendisi bakacak, damadı değil.

bencil değilsin, sadece artık sınır koyuyorsun. iki senedir hem çalışıp hem destek olmuşsun, şimdi hamileyken biraz kendini düşünmen kadar doğal bir şey yok.
ailene yardım etmen bir seçimdi, zorunluluk değil. kimse bunu “mecburi görev” gibi görmemeli.

eşinin yaklaşımı da önemli. destek olması gerekirken konuyu tamamen sana bırakıyorsa bu da seni yalnızlaştırır.
çocuk sahibi olmaya hazırlanırken fiziksel, ruhsal ve maddi olarak kendi ailene odaklanman öncelik olmalı. sen iyi olmazsan kimseye faydan olmaz.🌿

Ya ne münasebet? Eşinizin ne gibi bir sorumluluğu var? Babanız hiç çekinmiyor da elin oğlundan para istemeye?
Siz vermişsiniz bir süre, artık yeter.
Sizi okutmaları vs. de normal. Cami avlusuna bırakmayana ülkece madalya takacak hale geldik. Bakamayacağın çocuğu doğurma deyince biz linç yiyoruz. Babanız kendi çocuklarına kendisi bakacak, damadı değil.
Eşim duygusal ve cömert oldugu icin ona söyleyecek büyük ihtimalle ben onların gözünde daha bencilim

bencil değilsin, sadece artık sınır koyuyorsun. iki senedir hem çalışıp hem destek olmuşsun, şimdi hamileyken biraz kendini düşünmen kadar doğal bir şey yok.
ailene yardım etmen bir seçimdi, zorunluluk değil. kimse bunu “mecburi görev” gibi görmemeli.

eşinin yaklaşımı da önemli. destek olması gerekirken konuyu tamamen sana bırakıyorsa bu da seni yalnızlaştırır.
çocuk sahibi olmaya hazırlanırken fiziksel, ruhsal ve maddi olarak kendi ailene odaklanman öncelik olmalı. sen iyi olmazsan kimseye faydan olmaz.🌿
İşte ben de öyle düşünüyorum işimde son 2 ayım su 2 ayda bebek icin ne atsak kâr kafasındayım

Back
X