Babamın niyeti beni görücü usulü evlendirmekmiş !

Evet güvenmiyor. Zaten konudan da anlaşıldığı gibi bizim babamla fikirlerimiz taban tabana zıt. Ben doğal olarak kendi kafama uygun birini bulup getiricem damat olarak. O da istiyor ki damadı onun gibi olsun, kendi fikirlerine yakın olsun. Benim getireceğim birini beğenmeyeceğini düşünüyor ki zaten kimi getirirsem getireyim öyle yapacak, o kadar saçma şeylerle insanları sınıflandırıyor ki. En basitinden onun oy verdiği partiye oy vermeyen biri, kesin kötü bir insan bin tane laf söyleyebilir sırf bu yüzden. Bende onla aynı partiye oy vermiyorum diye sen çevrenden çok etkileniyorsun, arkadaş çevren şöyle böyle diye konuşup duruyor seçim zamanları. Sanki benim kendi düşüncem fikrim yok gibi. İstiyor ki her konuda aynı olalım. Ayrı bir birey olduğum fikrini benimseyemiyor.[/QUOTE]
anladım.ama eğer onun istediği gibi biriyle evlenirsen ve sende o adamdan hoşlanmazsan o şekilde hayat geçmez.annene konuştun mu bu durumu babamın bana davranışından rahatsızım diye.yani hepimiz gibi senin de severek evlenmek hakkın
 
Bu kadar laçka bi baba ilk kez duyuyorum

ben 26 yaşında evlendim baban karalar bağlamıştı bi 30 sene daha evlenmesem Hayır demezdi seninkine yedigin yemek yattığın yatak fazla geldi demek ki

Fazla gelmek değil aksine okulum bitti işe falan giricem eve en faydalı olacağım dönem bundan sonrası olacak artık. Dediğim gibi birini bulur da sevgili olurum diye ödü kopuyor tek derdi o. Bilse ki hiç bir erkekle muhatap olmayacağım, ömür boyu bu evde kalsam da onu sorun etmez. Ama benim bakış açımı, bu konulara soğuk bakmadığımı bildiği için kendince kuruyor bu işe girer girmez hemen birini bulacak diye, aklınca benden önce davranmaya çalışıyor.

anladım.ama eğer onun istediği gibi biriyle evlenirsen ve sende o adamdan hoşlanmazsan o şekilde hayat geçmez.annene konuştun mu bu durumu babamın bana davranışından rahatsızım diye.yani hepimiz gibi senin de severek evlenmek hakkın

Babamın kendisiyle anlaşamıyorum ki, onun gibi biriyle evlenirsem de sonu ayrılık olur. Olaylar annem yanımızdayken gerçekleşiyor zaten, o da tepki gösteriyor. Ama babam da diyor ki biz yanlış düşünüyormuşuz hatta bana yüz veren, aklımı karıştıran da annemmiş. Biz ne dersek diyelim hep haksızız yani.

Yurt arkadasimin babasida sizinki gibiydi. Surekli eninde sonunda yilacaksin baskisi ile konuyu onune getirip duruyordu. Ustelik kizin zaten evlilik niyetinde baska bir iliskisi vardi.
Ne kavgalar, atismalar..
En en sonunda kiz haklisin baba ben ne bilirim. Kimin koynuna girecegimi kiminle sevismek zorunda kalacagimi sen daha iyi bilirsin. Gelsin goruculer bundan sonra her sorana cevabim budur demisti.
Simdi sevdigiyle mutlu mesut cocuk buyutuyorlar.

Çok sevindim arkadaşınıza babasına boyun eğip sevdiğinden vazgeçmemiş ne güzel :) Biraz daha bu konuyu açarsa bende en sonunda böyle sert bir tepki vericem zaten. Hani keşke benimde evlilik yolunda giden bir ilişkim olsaydı, direk çıkartırdım karşısına ben bu adamla evlenicem kusura bakma diye.
 
tanıdıgımızla aynı evı paylasmak zorken tanımadıgımız adamla nasıl olcak
cook eskıden teeeee m.ö annanelerımız ve onlarında annelerı zamanında boyleydı

artık o dusunceler fosıllestı
baban senı sokaktamı bulmus onu sor
eger mutsuz olursam vebalı senın ustune omur boyu bunu soylerım gunahıma gırersınız de
 
Kızlar gün geçmiyor ki yeni bir dertle karşılaşmayayım. Geçenlerde babam geldi bana bir arkadaşının oğlu varmış onu anlattı. İşte şöyle efendi, böyle durumları iyi falan diye. Hatta resmini gösterdi facebooktan. Eli yüzü düzgün bir çocuk. Neyse sevgilim benden ayrılalı daha 3 hafta olmuş, terk edilmenin sinirini atamamışım üstümden ama aileme bunu söyleyemediğim için geçiştirdim şimdi aklımda biriyle tanışmak yok, önce bir iş bulayım falan ondan sonra belki diye. Hani ben zannediyorum adamcağız kendince beğenmiş bana öylesine öneriyor.

Dün de sabah kahvaltıda yine muhabbeti açıldı bu çocuğun. Babasıyla konuşup ağzını yoklasam mı dedi. Bende yine gerek yok dedim. Sonra başladı işte o benim şu an aklımdaki tek aday diye yine anlatmaya. En sonunda dedim yahu senin aklındaki aday o tamam da acelemiz ne? belki ileride benimde aklımda başka adaylar olacak. Sonra demesin mi öyle şey mi olur ben seni görücü usulü evlendiricem.

Bunun peşine biz başladık tartışmaya. Dedim görüşüp vakit geçirmeden, tanımadan biriyle mi evleneceğimi sandın. O da yok görüşürsünüz 2 3 kez, sadece evlilik çerçevesinde gider bir yerde konuşursunuz, sonra da nişan söz falan olur tanıyacaksan o zaman tanırsın dedi. Bende benim bildiğim birini tanırsın, tanıdıktan sonra evlenmeye karar verirsen nişan söz olayına girersin dedim. Milleti nişan aşamasında tanımaya çalışıcam bu sefer olmadıkça zırt pırt nişan atıcam daha çok herkese rezil olacağız, sürekli nişan atan kız muamelesi görücem.

Nitekim bir sonuca varamadık. En son benim fikirlerime kızıp yanımızdan kalktı. Evet görücü usulü evlenip mutlu olanlar illa ki vardır ama benim yapıma ters. Sevmediğim biriyle ya sonra seversem diye hayatta bir yola giremem. Öncelikle dibine kadar severim, dibine kadar da sevildiğimi hissetmek isterim.

Ama şimdi taşları yerine oturtuyorum da okulumun bitmesi yaklaştığından beri evde sürekli bir evlilik muhabbeti dönüyor. Daha önce de anneme şimdi bu kızın okulu biter, işe falan girer gözü açılır gider bize saçma birini getirir damat olarak, ona fırsat vermeden birini bulalım demiş. Bunu bana annem anlatmadı kızarım diye ama çok sonra kuzenim anlatmıştı. Annen böyle böyle dedi, babanın aklında seni mezun olunca biriyle evlendirmek var galiba haberin olsun ona fırsat bırakma ondan önce sen bul birini diye.Yani adamın niyeti ciddi ciddi bana birini bulmak galiba. Şimdi ben babamı bu saçma fikirlerinden nasıl vazgeçirebilirim?


O değil de babanla aranızda ki muhabbete şaştım kaldım :)))
 
Back
X