Yorum gelmesine cok sevindim tesekkur ederim. Ilgiyi cekmedi sanirim konum o yuzden kimse yazmayacak sanmistim.canım senin adına çok üzüldüm. bazı babalar ailesindeki geri kafalılık sebebiyle kızlarına sevgilerini pek gösteremezler. aileleri de genelde onlara sevgi göstermemiştir, bilmezler. biraz kendilerini geliştirmeleri gerekir. bir arkadaşımın babası da böyleydi her şeye kızar, sevgi göstermeyi bilmezdi ama ailesinden kaynaklıydı. benim babamda sevgi gösterirdi anneannem kızardı mesela kız çocuğuna sarınılmaz diye. eskilerin böyle düşünceleri var sebepsizce. inşallah orta yolu bulur da anlaşırsınız evde.. çok iletişim kurmamaya ve sabırlı olmaya çalış
Yaşadığınız şeyi babamla değilde ablamla yasamisimdir hemen hemen ....harfi harfine sizi anlıyorum ama değiştirecek fikrim yokYorum gelmesine cok sevindim tesekkur ederim. Ilgiyi cekmedi sanirim konum o yuzden kimse yazmayacak sanmistim.
Aslinda beni sever bazi zamanlarda pamuk gibi olur gelir sarilir kendince sohbet eder iste. Ama bu 1 defa oluyor ise 9 defa sinirli. Butun guzel gunlerde burnumdan getirir aglatir. Evlenirken insanlara rezil olmaktan korkuyorum. Oturup konusulmuyor mesele her ne olursa olsun kavgaya dönüyor sonra da babana karşı gelme cevap verme saygisizsin diye bitiriyor.
sizde bu huyunu bildiğiniz için iyiyken iyi, kötüyken biraz daha sabırlı olun. yaşlanınca insan huysuzlaşırmış derler bir de şeker eklenince sanırım daha da agresif olmuş. genel yapısı da sinirli herhalde. çözüm bulunacak bir durum da değil..Yorum gelmesine cok sevindim tesekkur ederim. Ilgiyi cekmedi sanirim konum o yuzden kimse yazmayacak sanmistim.
Aslinda beni sever bazi zamanlarda pamuk gibi olur gelir sarilir kendince sohbet eder iste. Ama bu 1 defa oluyor ise 9 defa sinirli. Butun guzel gunlerde burnumdan getirir aglatir. Evlenirken insanlara rezil olmaktan korkuyorum. Oturup konusulmuyor mesele her ne olursa olsun kavgaya dönüyor sonra da babana karşı gelme cevap verme saygisizsin diye bitiriyor.
Evet tam olarak boyle. Cevap vermezsem susmaz soylenir gun boyu, verince de babaya ses yukselten saygisiz oluyorum oyle soyluyorBenim babamda elindekini ararken, çorap sorarken bile gergin sinirli tiptir. Ben hakkından gelmeye çalışıyorum ama çok zor böyle insanlarsa yaşamak bilirim... Bir çözüm yok. İyilikle sakinlikle yada baskın bir tavırla baskı altın da tutulmalı..
Allah yardımcın olsun.
Zor, size de kolayliklar dilerim. Kardesim bunu yapmis olsa cekmezdim resti ceker gorusmezdim. Ama babam oldugu icin mecburum. Tek care tasinmak onu da bekleyene kadar iyice mutsuz gunler bekliyor galiba beniYaşadığınız şeyi babamla değilde ablamla yasamisimdir hemen hemen ....harfi harfine sizi anlıyorum ama değiştirecek fikrim yok
Bilirim bilirim.. Diliyle zehir saçan..Evet tam olarak boyle. Cevap vermezsem susmaz soylenir gun boyu, verince de babaya ses yukselten saygisiz oluyorum oyle soyluyor
Ne guzel soylediniz 'diliyle zehir sacan'Bilirim bilirim.. Diliyle zehir saçan..
Anladığım kadarıyla zarif bir yapınız var.
Çözümü yok karekterleri bu. Değişmez.. İdare ede ede ömür geçecek..
Her ailede sorunlar sorunlular var. Yaşamadan bu tarz bir durumu kimse anlamaz. O yüzden sizi biraz anlıyorum..Ne guzel soylediniz 'diliyle zehir sacan'
Ben de beni laflariyla didikliyor diye bahsederim genelde. Tam olarak didiklemek cunku :)
Kalbini kirarsam sonra pisman oluyorum o yuzden pek bir sey de demek istemiyorum. Fazla ince dusunuyorumHer ailede sorunlar sorunlular var. Yaşamadan bu tarz bir durumu kimse anlamaz. O yüzden sizi biraz anlıyorum..
Ben daha baskın asi bir karekterim hakkından gelebildim anlar olur. Ama zehir ettiği günler de olur. Dediğim gibi yaşnladıkça iyice zor oluyorlar. İdare ede ede :))
Resti çekip 3 yıl kadar çok sert bı şekilde küs kaldım kendisini reddetmiştim.ama ben evlenince o da değişti rekabet edecek bı ben kalmadım sonucta ortada. O sebeple de barıştık ölümlü dünya, uzatan ben olmayayimZor, size de kolayliklar dilerim. Kardesim bunu yapmis olsa cekmezdim resti ceker gorusmezdim. Ama babam oldugu icin mecburum. Tek care tasinmak onu da bekleyene kadar iyice mutsuz gunler bekliyor galiba beni
Ya bak, babadır elbette seviyorlar, düşünüp merak ediyorlar. Ama içlerindeki kötülüğü dilindeki zehri oldukça benim için şahsen bir kıymeti yok. Babamla ilişkim politiktir. Bir seviyesi vardır. Sırf bu dili huyu yüzünden.Kalbini kirarsam sonra pisman oluyorum o yuzden pek bir sey de demek istemiyorum. Fazla ince dusunuyorumBugun odama kapandim kitap okuyordum mesela surekli girip cikti atesini olcturuyor, odamda muhabbet kusum var ona bakiyormus gibi geliyor merak ediyor galiba beni. Ama aksam yemekte yine yapacagini yapti mesela gundem konusurken bagirmaya basladi.
Bilgilendirme icin tesekkurler oncelikle. Cocukken yaramaz bir erkek cocuguymus yetiskinlige dogru anne babasiyla anlasamadigini biliyorum. Cok yemek secen biri o zaman da oyleymis. Mesela babam kitap okurken elektrigi kapatirlarmis hadi birak artik sabah oku diye o da mum isiginda okurmus. Boyle restlesmeleri oldugunu biliyorum. O zaman da asi idi sanirimZormuş gerçekten. Allah yardımcınız olsun. Böyle durumlarda aklıma hep formasyondaki derslerim gelir.
İkircikli bağlanma muhabbeti. “Bu tipte anne-babalar, çocuğu bir gün yere - göğe sığdıramazken, ertesi gün hiçbir ihtiyacıyla ilgilenmiyor. yetişkinlerin de bağlanma tarzları son derece karman çorman ve düzensiz. İfadelerinde öfke, nefret, hayal kırıklığı ve özlem belirten sözcüklere sıkça rastlanıyor. Bu kişiler başkalarıyla yakınlık kurabiliyor ancak beklenmedik bir anda ilişkiden kaçabiliyorlar. Bu yapıdaki yetişkinler, içlerindeki boşluğu iş ya da başka bağımlılıklarla doldurmaya çalışıyor.”
klasik bir yaklaşım olacak ama babanızın çocukluğu nasıldı acaba?
ikna edebilirseniz bence psikolojik bir destek aldırın.
En iyisi aslinda. Bu yuzden zaten baska sehre tasinmak istiyorum. Telefon gorusmeleri ve bikac ayda gorusunce kavgaya zaman kalmiyor hasret giderip vedalasiyosun, tertemizYa bak, babadır elbette seviyorlar, düşünüp merak ediyorlar. Ama içlerindeki kötülüğü dilindeki zehri oldukça benim için şahsen bir kıymeti yok. Babamla ilişkim politiktir. Bir seviyesi vardır. Sırf bu dili huyu yüzünden.
Arkada anne kalıyor onda insanın ãklı kalıyor ama, dediğin gibi ayrı yaşamak inanılmaz rahatlık.. Umarım herşey gönlünce olur.En iyisi aslinda. Bu yuzden zaten baska sehre tasinmak istiyorum. Telefon gorusmeleri ve bikac ayda gorusunce kavgaya zaman kalmiyor hasret giderip vedalasiyosun, tertemiz
Hayir hicbir zaman evde kimseye siddet uygulamadi. Ama sesini yukseltiyor fazlasiyla. Annemle kendi ayri sorunlari var zaten annem dahil oldugunda kendi problemlerine donuyor mesele. Birbirleriyle pek anlasamiyolarSenin yapabileceğin bir şey yok babanın tedavi olması gerek. O bağırırken sen ne yapıyorsun, susuyor musun cevap mı veriyorsun? Baban öyle görmüş öyle babalık yapıyor. Hiçbir şey yapamıyorsan atanıncaya kadar fazla muhatap olma, odanda takıl ders çalışıyorum, kitap okuyorum dersin. Bu dönemde dışarı da çıkamazsın. İdare etmeye çalış. Annen ne yapıyor bu arada, o müdahale etmiyor mu? Annen karşı çıksa seni savunsa ne yapar, şiddet uygular mı? Biraz annen de sessiz kalmış, yani biraz koruması gerekirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?