Babamın sinirliliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilgilendirme icin tesekkurler oncelikle. Cocukken yaramaz bir erkek cocuguymus yetiskinlige dogru anne babasiyla anlasamadigini biliyorum. Cok yemek secen biri o zaman da oyleymis. Mesela babam kitap okurken elektrigi kapatirlarmis hadi birak artik sabah oku diye o da mum isiginda okurmus. Boyle restlesmeleri oldugunu biliyorum. O zaman da asi idi sanirim
Rica ederim. Yani çok çok derin bilgim yok, yüzeysel biliyorum ama bu bağlanma türleri daha bebeklikten başlıyor. Mesela anne, bebeği bırakıp yan odaya gitti. Bebek, anne gitti diye korktu ağladı. Anne geldi, bebek anneye vurarak ağlamaya devam ediyor ve bir yandan da sarılıyor. Korku var işin içinde. Bu da büyüdükçe karakterine yansıyor.

netice itibariyle bu yaştan sonra değişmez ama belki değişmeye çaba gösterebilir. Ha yok destek almaz derseniz de suyuna gidin. Politik konulara girmeyin mesela mümkün oldukça. Yaşlı işte naparsın deyip, alttan almaya bakın 🤷🏻‍♀️

Niye ailede siyaset, din konuşuyorsunuz ki? Yani babanla tartışmaya değecek bir tane parti yok, bu tür şeyleri bu kadar hayatınıza sokmayın. Ben de bugün oturup eşimle siyaset konuşsam kavga ederim ne gerek var, bak aynı evdeyiz aynı masada yemek yiyoruz, siyasetten fayda var mı? Hastalansam hangi parti bakar bana.

Niye ailede siyaset, din konuşuyorsunuz ki? Yani babanla tartışmaya değecek bir tane parti yok, bu tür şeyleri bu kadar hayatınıza sokmayın. Ben de bugün oturup eşimle siyaset konuşsam kavga ederim ne gerek var, bak aynı evdeyiz aynı masada yemek yiyoruz, siyasetten fayda var mı? Hastalansam hangi parti bakar bana.
Zaten fikirlere mudahale edilemez bu yuzden ben konusmuyorum. Ama tvde bir haber cikinca veya apayri bir meseleden bahsederken konuyu oraya bagliyor. Emeklilik moduna girdi heralde iyice bunlarla ugrasmaya basladi huysuz yaslilar gibi oldu

Benzer yapıda bir babam var ama beni aksine güçlendirdi bu durum.
Oturup içerlemek ya da hayıflanmak yerine karşısında korkmadan çataçat kavgamı verebildim daima, elbet zor ama sinirli yani işte.
Hele yaşlılıkta onları normal görmemek lazım, idare edin geçin.
Bu saatten sonra değişecek hali yok, bazı durumlarda insan kendini dibe çeker.
Sizinki biraz öyle, takılı kalmak yerine aşama kaydedin.

Benzer yapıda bir babam var ama beni aksine güçlendirdi bu durum.
Oturup içerlemek ya da hayıflanmak yerine karşısında korkmadan çataçat kavgamı verebildim daima, elbet zor ama sinirli yani işte.
Hele yaşlılıkta onları normal görmemek lazım, idare edin geçin.
Bu saatten sonra değişecek hali yok, bazı durumlarda insan kendini dibe çeker.
Sizinki biraz öyle, takılı kalmak yerine aşama kaydedin.
Ben de bu sayede ev disinda ne zorlukla karsilastiysam basa ciktim, islerimi hep yalniz hallederek kendime guven kazandim. Ama iste evde boyle davranan biri olunca -ustelik de sevdigim biri- keske baska baba kiz iliskileri gibi olabilseydi oturup anlasabilseydik beraber aktiviteler yapabilseydik diye icimde kaldi.

Ben de bu sayede ev disinda ne zorlukla karsilastiysam basa ciktim, islerimi hep yalniz hallederek kendime guven kazandim. Ama iste evde boyle davranan biri olunca -ustelik de sevdigim biri- keske baska baba kiz iliskileri gibi olabilseydi oturup anlasabilseydik beraber aktiviteler yapabilseydik diye icimde kaldi.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama benden çok çok küçüksündür. Bizim jenerasyonun babaları öyle aktivite falan yapmaz, yapan vardır belki ama çok nadir. O beklentileri aştık biz. Bırak o konuşsun eleştirsin, kalbini kırma, zaten yakında atanır gidersin. Yarın bir gün pişman olursun. Bir tek bana mı saçma geliyor siyaset için tartışmak. Kıyasıya savunacağım bir tane siyasi görüş yok.

baba da anne gibi ilaca başlamalı ama başlamaz. kendi hayatınızı kurduktan sonra böyle saçmalıkları çekmezsiniz kapınızı kapayıp huzurunuza bakarsınız. napalım işte aile atılmıyor. çok tanıdık hikayeniz. bunlar anca bi gözleri toprağa bakınca çocuktan medet umunca düzelmiş gibi davranırlar ama yalan

baba da anne gibi ilaca başlamalı ama başlamaz. kendi hayatınızı kurduktan sonra böyle saçmalıkları çekmezsiniz kapınızı kapayıp huzurunuza bakarsınız. napalım işte aile atılmıyor. çok tanıdık hikayeniz. bunlar anca bi gözleri toprağa bakınca çocuktan medet umunca düzelmiş gibi davranırlar ama yalan
👍

Masallah,hele koyu maviyse,hareliyse 41 kere maşallah:)
Bir arkadasimin gozleri lacivert konturlu ve icine icine lacivet cizgiliydi,
nasil bir güzellik...
Ah yok benimki cam gibi yeşile döner gibi misket gibi .

nasıl tarif edeyim bilemedim ama anlaşıldığımi umuyorum.

sizin sevdiğiniz türden değil:olamaz:

Ah yok benimki cam gibi yeşile döner gibi misket gibi .

nasıl tarif edeyim bilemedim ama anlaşıldığımi umuyorum.

sizin sevdiğiniz türden değil:olamaz:
Sevmedigim mavi göz,sadece acik renkli,sanki sut katilmis gibi olan renk.
Sevmedigim kotu kalpli birinde vardi,sanirim onu hatirlatiyor.
Sizin tarif ettiginize 41 masallah derim ancak,deniz resifleri gibi😇

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X