Babanızı bir an eşime benzettim, insanın ümüğüne duran şakalar ve sanırım üzüm üzüme baka baka kararır halinde artık biraz ona da benziyorum bu konuda.
Anladığım kadarıyla latif bir karakteriniz var, hassassınız. Yaşınız da pek yok.
Ben de sizin gibiydim desem yalan olmaz, "Bazı şakalar, espriler her an herkese yapılmaz" gözü ile bakar, yeni tanıdığım insanlara kesinlikle şaka yapmazdım, bilmediğim bir yarasına dokunur, acıtırım espri yapacağım derken diye düşünürdüm. Ki hala daha buna dikkat ederim. Ancak iş tanıdıklar, yakın çevre, aile olunca; sene sene ben de şakaya şaka ile laf sokma hali otomatiğe bağladı, eşim ve ailesini ailemize katınca bilhassa.
Babanızla iletişiminiz nasıldır bilemem, ama babanız şaka yollu takılarak ilgilenen, seven biri demek, siz de saygı sınırını aşmadan ona, onun dili ile katılın. Mesela size "Adventuretime de çok yemek yiyor saldırıyor" dediğinde "Eee babamın kızıyım nasıl olsa" deyin. "Tatlı nereye gitti?" dediğinde, "Senin tatlı mı baba? Sahi senin tabağında tatlı var mıydı? Sihirbazlık gösterisinde gibi hissettim kendimi sen yemeğini yerken" deyin ve gülün. Böyle böyle aşar, daha farklı bir iletişim de yakalarsınız.