Babamın sofrada söyledikleri

Ya ne takiliosun bana herkes cok yiyosun diyo annem babam esim kv bile hatta ama napim kiloda almiyorum doymuyorumda genelde 2 kisilik yerim valla arada alirim kilo ozaman azaltiyorum

Babanızı bir an eşime benzettim, insanın ümüğüne duran şakalar ve sanırım üzüm üzüme baka baka kararır halinde artık biraz ona da benziyorum bu konuda. :işsiz:

Anladığım kadarıyla latif bir karakteriniz var, hassassınız. Yaşınız da pek yok.
Ben de sizin gibiydim desem yalan olmaz, "Bazı şakalar, espriler her an herkese yapılmaz" gözü ile bakar, yeni tanıdığım insanlara kesinlikle şaka yapmazdım, bilmediğim bir yarasına dokunur, acıtırım espri yapacağım derken diye düşünürdüm. Ki hala daha buna dikkat ederim. Ancak iş tanıdıklar, yakın çevre, aile olunca; sene sene ben de şakaya şaka ile laf sokma hali otomatiğe bağladı, eşim ve ailesini ailemize katınca bilhassa.

Babanızla iletişiminiz nasıldır bilemem, ama babanız şaka yollu takılarak ilgilenen, seven biri demek, siz de saygı sınırını aşmadan ona, onun dili ile katılın. Mesela size "Adventuretime de çok yemek yiyor saldırıyor" dediğinde "Eee babamın kızıyım nasıl olsa" deyin. "Tatlı nereye gitti?" dediğinde, "Senin tatlı mı baba? Sahi senin tabağında tatlı var mıydı? Sihirbazlık gösterisinde gibi hissettim kendimi sen yemeğini yerken" deyin ve gülün. Böyle böyle aşar, daha farklı bir iletişim de yakalarsınız.
Aynen öyle çok esprili biri aslında karakterini bildiğim halde neden alındım bilmiyorum :)

Ooo siz benim rahmetli babami gorseydiniz hic yemezdiniz sanirim.o da cok sakciydi mekani cennet olsun.ama ben bildigim icin hic alinmazdm hatta cevap verirdim bende karsilikli sakalasirdik.bence alinmayin sevdiginden yapiyordur.
Başınız sağ olsun mekanı cennet olsun.Ben de öyle düşünüyorum iyi niyetinden şüphe etmedim de kalabalıktan nefret ederim ben o yüzden o ortamda gerildim sanırım

Kucuk kizlar genelde genc kizlara ozenir taklit eder veya en azindan ornek alir.
Cocukcagiz yesin diye yemistr babaniz takilmayin. Ama cok alindiysaniz babaniza basbasayken soyleyin tekrar etmesin.

haksızsın tabiki de. bende babama takılıyorum mesela geçen dedim sen kilolu değilsin tartı yanlış tartıyor seni baba :) Diye

haksızsın diyenler ciddi mi ya? ahah. korkunç bişey ya

canım benim takma kafana. bence haklısın, kızsın neticede sen
baban aklı sıra espri yapcak da başka malzeme bulamamış
yapmasın istiyosan annene söyle o güzel dille söylesin babana

ama seni çok iyi anlıyorum benimki de öyleydi. kilolu bi çocuktum. ailenin bütün çocukları kiloluydu aslında
babam milletin içinde sofrada " çok yeme zatensuratın tava olmuş, gtün hiçbiyere sığmıyo" falan derdi
ses çıkarmazdım millet de gülerdi

sonra babam bi gün bu gülen akrabaların birinin kızına benzer bişey dedi "şişmişin" dedi aslında sadece
kız başladı ağlamaya sofrada ahahahahah :KK70:annesi falan cozuttu
bu sefer ben döndüm dedim herkesi ben mi sandın sen hayırdır baba :KK45:

Yas kucuk galiba, alinganliga gerek yok.
Baban saka yapmis hep beraber gulelim diye.

ŞAka yapmış canım alınma, belki kendini ortamda rahat samimi hissetmemişsindie oyuzden yanlıs anlamışsındır.. gercekten şikayet etme ama, benim babamda hep sakacıydı böyle artık hic yapmaz katı bir hal aldı çok özlüyorum eski halini.. oyuzden sikayet etme

Valla annem de babam da hep dalga geçer benle . Ooo götürüyosun valla maşallah vs diye .
Ben de evet çok seviyorum yemeği diyip yemeye kaldığım zevkle devam ederim yani :dondurma:
Ne var ki bunda bu kadar bozulacak . Takıntın var sanırım bu konuda .

Bunun için bu kadar yazıp konu açmanıza şaşırdım açıkçası. Yani ne bileyim, bildiğin takılma bu, şaka yani şaka. Her şakayı bu kadar büyütür müsünüz, çok ilgincime gitti.

Back
X