Ahh canım, çok geliyormuş üstüne senin bu baban.
Daha dün evlatlarının cinsel tercihlerine saygı duymayan bi aile yüzünden bir can gitti.
Aileler neden saygı kavramını bi tek çocuklarından beklerler. Benim babam da kısmen karıştı bana, ama üni biter bitmez evlendiğim için kurtuldum farzediyorum.
Roman okurdum, biraz da din kitabı oku derdi. Bana da kapan dedi ama ben oralı olmadım. Şimdi kız kardeşim kapandı, görsen bana elbise pantalon ayakkabı parası zarzor verirdi, şimdi kız kardeşime feraceler şallar havada uçuşuyor. Hepsi de marka.
Ne diyeyim, ne yapsan yaranamicaksın zaten, bari kendin ol. Takmak istemiyorsan takma tülbent.
Bu ne ya içim daraldı.Bende babamla çok takışırım ama hiç baş örtüsü gibi şeyler yüzünden olmaz.Ben a derim o b.
Yani bunun mantığı nedir cidden anlamıyorum dediğin gibi kime neyi ispatlıyor?
Psikolojimo bozdular resmen. Artik hicbor seyden zevk alamiyorum depresyona girdim galiba. Hep agresifim canim hicbir sey yapmak istemiyor
Anlıyorum seni.Kaç yaşındasın? Okul durumu nedir? Belki böyle kurtulursun anca.
ooofff okurken bile sinir oldum. içim darlandı. sen kendini bilen bir bireysin. senin kararlarınada saygı duyması gerek. kapanmak istersende Allah için kapanırsın zaten. baban istedi diye değil. bu insanın içinden gelen birşey. kul için din mi olur.. ALLAH için olur.
walla şu an yazdıklarıma kızacak olanlar olabılır ama ailenin herşeyine hee hee dersen tepene çıkarlar. düşünce özgürlüğü denen bişey vardır. mantığın neyi kabul edıosa onu yap. ailene boyun eğmek onların parmaklarında kukla olmak değildir saygı. elbette atalarımıza buyuklerımıze saygımız olacak ama onlarda bize saygı duymak zorundalar. gösteriş için hiç bişeyi yapma yaptırtma. elalem ne der kafasını aşmış toplum olalım artık.
evlenene kadar sık dişini. evlenınce kocamın namusuyum der geçersinhiiiçç bişey diyemez o zaman.
19 yasindayim. Universite ikinci sinifa gectim. Hayalim uzak bir yerde okumakti ama olmadi malesef.
Hadi ya :/ o kötü olmuş bak.Çekmekten başka çare yok gibi..
Keşke iletişime açık olsa oturup konuşsan.
Bir kuzenim de baba baskisindan dolayi kacarak evlendim. Allahtan mutlu bir evlilik oldu. Ama tek kurtulusumun evlilik oldugunu dusunerek ilerde hata yapmak istemiyorum. Meslegimi elime alinca kendi evime cikmak istiyorum ama o da cok uzun bir surec. Bej erken evlenmek istemiyorum bir de, 24-25 ten sonra falan daha olgun oluyir insan daha oturakli kararlar veriyor. Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin yine de.
Insallah hayirlisiyla mzun olunca bir ise girerim. Sabir bazen tasiyor isteAllah bir yoluna koymuştur elbet . 2.sınıfa da geçmişsiniz neredeyse yarılamışsınız okulu . Biraz daha sabır .
Okul bitince hemen iş hayatına girer kurtulursunuz inşallah
evlilik plana uymuyor zaten. eskiden derdim 18e gelınce evlencem diye. 23 oldum daha ben evlencem
kuzenının mutlu bi evlılıgının olmasına sevındım. kızcagız yagmurdan kacarken doluya tutulmamıs iyi ki. Rabbim mutluluklarını daim etsin.
seninde dediğin gibi senin tek çıkış yolun eline meslegını alman. çünkü maalesef babanın dogrularını değiştiremezsin. hadi sen birgün o evden ayrılacaksın baki kalmayacaksın orda. ya annen napsın. onu kimbilir nasıl bunalttı ilk evlendklerı zamanlarda falan..
Allah yardımcın olsun arkadaşım inşallh güzel bir mesleğin işin olur da kimseye boyun eğmezsin
Yine bam telime dokunan bir konu. Benim babam da tam tersi, açılmam için baskı yapıyor.
Şimdi seni düşündüm de, baskı yapmasa belki de kendini hazır hissettiğin bir dönemde sen örtüneceksin. Ama iyice uzaklaştırıyorlar işte insanı. Bu şekilde örtünsen bir sevabı olmayacak ki zaten. Allah istiyor diye değil baban sussun diye yaparsın yani. Bunu görmesi lazım aslında.
Onun icin farketmiyor bence kapali olsam yeter. Ne icin kapandigimin onemi olsa bugun boyle bir soz etmezdi. Allah sizin de yardimciniz olsun ikisi de nahos durumlar.
Arada bir kapanmayi dusunuyorum aslinda hem arkadas cevrem de musait, ama sonra aklima babam gelince vazgeciyorum
Insallah hayirlisiyla mzun olunca bir ise girerim. Sabir bazen tasiyor iste
Hayirli biri cikarda evlenirsin merak etmeTez zamamda allah cikarsin insallah. Tesekkur ederim.allah hepimizim yardimcisi olsun. Konu acinca biraz daha rahatladim :)
Tabi öyle. İki babanın farkı yok benim gözümde. İkisi de karışmamalı tercihlerimize. Peki babana bunu söylesen; arada düşünüyorum ama sen baskı yapınca soğuyorum falan desen belki bir süre rahat bırakır mı?
yok yahuu nişanlıyım zaten :) 10 senedir beraberiz. gitti gidiyor durumdayım yani
bakalım nasip tabikide. ALLAH hayırlısını versin.
sen ne kendini orda daraltıyorsun. aç konuyu hepimiz destek oluruz elbette. iyi yapmışsın konu açmakla. paylaştıkça rahatlar insan=)
Bir kuzenim de baba baskisindan dolayi kacarak evlendim. Allahtan mutlu bir evlilik oldu. Ama tek kurtulusumun evlilik oldugunu dusunerek ilerde hata yapmak istemiyorum. Meslegimi elime alinca kendi evime cikmak istiyorum ama o da cok uzun bir surec. Bej erken evlenmek istemiyorum bir de, 24-25 ten sonra falan daha olgun oluyir insan daha oturakli kararlar veriyor. Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin yine de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?