babamla anlaşamama

afraima

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
1.573
503
323
Merhaba arkadaşlar.
Ben babamla beraber çalışıyorum. İs yerinde baba kız ilişkisi yok yani en azından hitaplarımız da değişik ben ona x bey derim ..
Annem babam da ayrı benim.
Küçüklüğümde haliyle babam herşeyimle ilgilenirdi. Birşey yapmadan önce hep ona danışır, onayı olsun veya artılarını eksilerini gösterir diye babama soruyorum. Son zamanlarda birşey farkettim. Sanki ben babamın ağzıyla yaşıyor hareket ediyorum. Böyle olmasını istemiyorum ama onun eline ben veriyorum bence bu durumu.Herşeyi sorarak...
Örnek vereyim atıyorum kredi çekeceğim diyelim enine boyuna herşeyi araştırıyorum kafama yatıyor. Bunu babama söylüyorum ne gerek var diyor. Yada kendime birşey aldım diyelim ne gerek var diyor. Ben bi üniversite bitirdim. Şimdi kafamda bir bölüm var onu okumak tekrar üniversiteye gitmek istiyorum. Ne gerek var çalışıyorsun diyor. Ve daha niceleri...
E ben böyle yaşarsam, ben olmaktan çıkıyorum. Nerede benim kendi ayakları üstünde durma kararım.. Birşey söylesem anında ters tepki oluyor kızıyor. İkimizde fazlaca inatçıyız zaten.
Babam evli 2 de kızı var. sanırım ben kin duyuyorum kendisine karşı çok seviyorum ama bazı şeyleri hazmedemiyorum.
Ben nasıl ayar tutturacağım. Nasıl ayaklarımın üstünde durduğumu göstermem lazım. Kendi başıma karar alıyorum yapacağıma inandığım şeyler üzerinde. Ama uygulamaya gelince hevesimi kırıyor.

beraber çalışıyorsanız iş konusunda öyle oluyor bunu kafana takma inan baba-kız çalışan çoğu ailede durum bu. Ama okul olayını anlamadım bence eğer okumak istiyorsan oku, çalışıyor olsan bile böyle bi isteğin varsa bırakmamalısın, ayrıca aile şirketleri sonsuza kadar gidecek diye birşey yok, sıkılıp bırakmak başka bi iş yapmak isteyebilirsin, elinde seçeneğin çok olsun da tercih edip etmemek kalsın sana sadece

Tatlım ne gerek var cılardan baban sanırım. Bnmde kayınpederim öyle. Baban nw gerek var dediğinde cevap versene kayınpederim düğün zamanı herşeye ne gerek var diordu. Hepsinin de cevabını verip yapıordum sonradan anladı gerekli olduğunu. Düğün salonu için bi yee buldum ne gerek var daha küçük olsun baba buraya bile sığmıcaz büyüj olsun dedim dwdiğimi yaptık ve oraya bile sığmadım, şunu alcaz ne gerek var ee baba evimizde lazım olcak, şunu yapcaz ne gerek var ee ama baba biz istiyoruz(ayrıca onun parasınıda harcamıprduk yani kendimiz halletmemizw rağmen). Yani babaya danışmak çok hoş ama kredi çekicem babacm ne gerek var kızım bana lazim baba. Okul okucam baba ne gerek var kızım bem bunu istiorum baba. Bilmem anlatabildimmi? Birley isteyince ardında durmalısınız o öyle dediğinde vazgeçerseniz babanızda bak gerçekten gereksiz miş der haklılıkla kenara geöerq.

Babanıza değer verdiğiniz için bir de onun kararını duymak istiyorsunuz. Yeteri kararlılığa ulaştığınızda babanız hayır bu olmaz dese de, ben bunu istiyorum baba en azından deneyeceğim diyerek diretme gücünüz olacaktır.Sizin tek çareniz kararlılık.

Canım bence sen babanı çok sevdiğin için ona danışıyorsun
Bende babamın yanında çalışıyorum , çok seviyorum babamı da ama herşeyi ona sorarak yapmıyorum. Hatalar bizler için sonuçta bence sen çok cesaretsizsin.
Bak üniversitede bana işletme oku diye yalvardı ama ben halkla ilişkiler okudum ve şuan muhasebecilik yapıyorum. Pişman oldum tabi işletme okumadığıma ama en azından kendi yanlışımı yaşayarak gördüm..

Bence küçüklüğünüzden beri en güvendiğiniz insan babanız ve elinizde olmadan herşeye dahil ediyorsunuz. Sanırım onun kararlarına da güveniyorsunuz. Babanızın ne gerek var demesi, gereksiz bulduğundan mı yoksa sizi caydırmak için mi? Ne gerek var dediğinde mantıklı bir cevap veriyor mu size? Ya da siz istediğiniz şeyi babanız ne gerek var diyince, açıklamasını yapıyor musunuz? Diyalogdan kaynaklı yanlış anlaşılıyor olabilirsiniz. Babanız evlenmiş, 2 de kardeşiniz olmuş babanızın yeni eşinden ama babanız sizinle ilgisini hiç aksatmamış. Bence bu çok güzel birşey. Sonuçta babanız atla dese uçurumdan atlamayacaksınız, yani siz yine sizsiniz

evet tekrardan okumak istiyorum en azından 2. öğretim falan olabilir benim için. burda da çalışmayı pek istemiyordum açıkçası . son çaremdi . yani daha farklı yerlere başvurdum ama olmadı. bende iş hayatına atılıp para kazanmak istediğim için babamın yanında başladım çalışmaya.

ne gerek var diyor kendi birşeyler öneriyor ve onları uygulamamı bekliyor ne yazıkki. düşün diyor ama onun istekleri olmayınca eninde sonunda dediğime geleceksin diyor. aslında evet. sonuçta gerçekten istediğim birşey ve doğru olduğuna inanıyorsam görüyorsam neden yapmayayım ki . kararsız bırakıyorlar işte.

o zaman okucaksın kararlı olduktan sonra baban ne diyebilir, hem de çalışmaya devam edersin, kendi işiniz olmasının güzelliğide çok yani. okul bitince ne yapacağına karar verirsin tekrar

evet aynen öyle haklısın. kararsız bir insanım bu doğru. ama bu da ondan kaynaklanıyor bence. aslında sormadan yapsam işi sonuna kadar götürebilirim. herhangi bir olumsuz söz yada bir yönlendirme olduğu zaman geri çekiliyorum.

gereksiz bulduğundan ve kendisi bazı yönlendirmelerde bulunuyor onları uygulamamı istiyor. evet ben bunu yapmak istiyorum diyorum ee yap sonra ne olacak ki böyle yap sen bence diye yönlendirme yapmaya çalışıyor.

Sana yapmıycaksın etmiyceksin demiyo ya? Ne gerek var diyo? Olmasa da olur a nlamında söylüyo.
Kardeşlerini benimseyememişsin 2kızı var diyosun.

Sana yapmıycaksın etmiyceksin demiyo ya? Ne gerek var diyo? Olmasa da olur a nlamında söylüyo.
Kardeşlerini benimseyememişsin 2kızı var diyosun.

e yani doğru kesinlikle yapmayacaksın demiyor . ama hiç bir dediğimi de beğenmiyor nedense suratında o alaycı gülümsemesi ile !
aynen dediğiniz gibi açıkçası fazla umurumda değiller ne kızları ne de eşi.

Bazı yönlerini bende kendi babama benzettim.
En azından seni engellemiyor öyle düşün, içinden ne geliyorsa yapabilirsin.

Yani, bababnızı çok seviyorsunuz belli.

Ama bu 2 kıza daha çok babalık yapmış, sonuçta aynı evde yaşamışlar , bu durumdan hoşlanmamanız normal bence, ben olsam ben de hazzetmezdim.

Fikirlerine güvendiğiniz, saygı duyduğunuz için ona da akıl danışıyorsunuz ama bundan sonra yapmayın derim. Mesela üniversite meselesi, bir daha konuyu açmayın, karar verdiyseniz gidin.

Ben anlaşamama gibi bir durum göremedim, maşallah aranız güzel.

Son düzenleme:
ne istiyorsan uygula babana sorma o zaman hep engelse yaptıktan sonra birşey diyemez.

babanın fikrini almak kötü birşey kendinizi kötü hissetmenize gerek yok..illaki birşey yapmak istiyorsanız ben bunu yapmak istiyorum yada yapıcam deyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…