biz hiç kimsenin arazisini gasp etmedik..60 sene önce dedem karadenizden geldiğinde bu sözü geçen arsayı satın almışlar..Burada bize gaspçı kelimesini kullanman çok ayıp ve terbiyesizce..Devlet dahi bize bu kelimeyi kullanmadı sen hangi hakla bizi bu şekilde itham ediyorsun anlamış değilim..Bu kullandığın üslup için bizden özür dilemelisin..Bu birr..Amacının bana yardımcı olmak olduğunu düşünmek amiyane tabirle saflık olur...Çünkü yardımcı olmak isteyen bir insan yıkıcı değil yapıcı olur..Benim önüme taş koymaz..Bu ikii...Hem suçlu hem güçlü değilim..Güç demek para demektir..Gerçekçi olalım..Gazi maaşı ile ne kadar güçlü olunur..Eğer gücüm olsaydı burada sana cevap vermekle uğraşmaz kendime bir avukat tutardım..Eğer bu ev bizim olmasaydı devlet bu eve neden su,elektrik,doğalgaz bağladı?Neden bizden vergi aldı?Demek ki bizi tanıdı..bizi kabullendi..Neden bize ev yapmak için izin verdi..Neden bizim ev yapmamıza göz yumdu..Biz buraya ev yapmak için belediyeye bir para verdik..Sadece biz değil bütün herkes ev yapmak için bu parayı belediyeye öderler..O zaman neden bizden bu parayı aldı..demekki bu parayı almak ev yapımına izin vermek demek oluyor..Ozaman bize iznin yok,haksızsın deme..Ama senle bu konuyu daha fazla tartışmak istemiyorum..Ve senin de buradan neden atıp tuttuğunu anlayabilmiş değilim..ben bana yardımcı olacak bir avukat dedim..Eğer birilerine verilecek aklın varsa önce konuşmadan bir düşün derim..Bu da üçç..Haa unutmadan..benim dedem gazi idi ve biz bunla her zaman gurur duyduk..Aldığı şeref madalyaları halen duvarda asılı duruyor..O hayatının hiç bir döneminde devletine karşı ne gaspçılık yaptı ne de kimsenin malında gözü oldu..Herkezin gözünde örnek bir şahsiyet idi..Sağlığında kimseden böyle sözler işitmemişdi ,öldükten sonrada kimsenin onun için böyle sözler kullanmasına müsaade etmem..Sadece bizim istediğimiz ufacık bir saygı..Ama anlayana..
1 Eğer dediğin gibi arsayı yasal olarak almış olsaydınız, zaten arsanın tapusu elinizde olurdu.Sözü geçen arsanın tapusu kimdeyse arsa onundur. Gaspçı lafı biraz ağır olmuş, haklısın özür dilerim. Gaspçı demeyelim ozaman haksız yere arsayı işgal etmişsiniz.
Ecri misil: Bir malın sahibinin rızası dışında ve onun bu malı kullanmakla bir zarara uğrayıp uğramayacağı sözkonusu olmaksızın bu maldan, işgal tasarruf veya her ne şekilde olursa olsun yararlanması sebebiyle fuzuli şagil tarafından ödenen veya idarece talep edilen tazminattır.
2 Yardımcı olmak için yapıcı olmak gerekir, ama ben en başta oldukça yapıcı bir biçimde ecrimisilin ne olduğunu söyledim, olasılıkları söyledim.Sizin durumunuzu öğrenmeye çalıştım. Durumunuzun kamu arazisini işgal edip(bunu ben söylemiyorum kanun söylüyor, sonra benim gazi dedeme işgalci diyemezsin demeyin), sonrada bizim evimizi niye elimizden alıyorlar diye haksız bir şikayette bulunduğunuzu görünce tavrımı değiştirdim.
3 Güç demek para demektir evet. Ama adalet ve mahkeme karşısında eğer haklıysan da güçlüsündür. Eğer o arazide hak sahibi olsaydın kimse senin elinden o araziyi almaya kalkışamazdı, çalışsalarda mahkemeye verir halkkını arayabilirdin. Belediyenin evinize elektrik su bağlaması evin yasal olduğunu göstermez, bu sadece seçim zamanları için oy avcılığıdır. Ev yapmak için verdiğiniz para da öyle, elinizde buraya yaptığğınız evle ilgili haklarınız olduğunu belirten bir yazı yoksa, sizin için üzgünüm, ödediğiniz paraları boşuna ödemişsiniz. Belediyeye ödediğin para karşılığında bir belge aldıysan(ki vermiyorlar) para verdin diye ev senin olmuyor. Parayı verince evi yapmaya elektrik su bağlatmaya hakkın oluyor ama ev senin olmuyor.
Yardım için avukat istemişsin, abim avukat ben de yardımcı olabbilirim diye düşündüm, ama hakkı olmayan birşey için hak talep eden birine yardımcı olamam üzünüm. Neden mi atıp tutuyorum,sen sorunu anlattın bende sorunla ilgili fikirlerimi söylüyorum. Buraya yazı yazıp, yardım isteyip sonra yazılanlar işine gelmeyince neden atıp tutuyorsun demeye hakkın yok.
Dedenin gazi olması birşey değiştirmiyor malesef. Yazdığın her yorumda bunu belirtmişsin. Bu devlet karşısında herhangibir insanın ne kadar hakkı varsa dedenin de o kadar hakkı var. O zaman bütün gaziler hoşlarına giden bir kamu arazisine ev yapsınlar, bu ev benim kimse yıkamaz, satamaz, ben gaziyim desin.
Amacım dedenize hakaret etmek değildir. bunu özellikle belirtmek isterim. Ülkemiz için savaşıp canını veren şehitlerimiz, ve sakat kalan gazilerimize bizlerin de canı feda.
Fakat dedenizin gazi olmasını duygu sönmürüsü olarak kullanıyorsunuz gibi...
Özetle: Dedeniz bu arsaya verdiği para karşılıpunda arsa tapusu aldıysa, belediyeye verdiği para karşılığında da imar izni ve kat mülkiyeti tapusu aldıysa; zaten belediye bu arsayı satamazdı, ve sizden de ecrimisil istenmezdi.
Ne arsa nede ev sizin değil. Birşey elde edemezsiniz.
Zaten az olan gazi maaşını da avukatlara harcamayın.
Sizinle daha fazla da atışmak istemiyorum. Söyleyeceklerim bu kadar. Zaten gayet açık ve net konuştuğumu düşünüyorum. Sizin gibi evimizi elimizden alıyorlar bi de üstüne para istiyorlar diye yardım isteyip sonra da ben aslında ne arsanın ne de evin tapusu olmadığını ortaya çıkartınca neden atıp tutuyorsunuz diyerek çelişkiye düşmedim.